• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Prensa Noticias

Formentera acull l'acte central de commemoració del Dia Europeu de les Llengües a les Illes Balears 2022

Formentera acull el pròxim dilluns 26 de setembre l'acte central de commemoració del Dia Europeu de les Llengües a les Illes Balears. L'esdeveniment està organitzat per la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'àrea de Política Lingüística del Consell de Formentera i estarà presidit per la presidenta del Consell, Ana Juan; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern balear, Miquel Company; i la directora general de Política Lingüística del Govern, Beatriu Defior.

Aquest esdeveniment es durà a terme a les 18.00 h, a la sala de plens del Consell i consistirà en una conferència titulada 'Diversitat lingüística i vertebració social. Homenatge a Joan Fuster', a càrrec de Vicent Pitarch Almela, doctor en filologia catalana i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, institució de la qual és delegat a Castelló. A continuació hi haurà una actuació musical de la cantant Pilar Mena.

L'acte és obert a tota la ciutadania i també es podrà seguir en directe a través del web diaeuropeullengues.caib.cat.

Dia Europeu de les Llengües
El Dia Europeu de les Llengües se celebra cada 26 de setembre des de l'any 2001 per iniciativa del Consell d'Europa i la Unió Europea. Els objectius del Dia Europeu de les Llengües són destacar la importància de l'aprenentatge de llengües i incrementar el plurilingüisme i la intercomunicació cultural; promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d'Europa; i fomentar l'aprenentatge de les llengües al llarg de tota la vida dins i fora de l'escola.

23 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix dia europeu llengues

"Soc una nou", la primera obra teatral de la tardor a L'Illa a Escena 2022 adreçada al públic familiar, es representarà el pròxim diumenge 2 d'octubre

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que arriba a l'illa Soc una nou, el segon espectacle de la tardor de L'Illa a Escena de 2022. Aquesta multipremiada obra de teatre familiar tendrà lloc el pròxim diumenge 2 d'octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Soc una nou és un conte divertit i entranyable sobre un al·lot i la relació amb els seus vesins. L'advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat gairebé tot el veïnat. Tot canvia el dia en què n'Omar, un nen refugiat i orfe, cau d'una branca de la seua noguera. El nen transforma la seua vida per complet.

La companyia de teatre lleidatana Zum Zum Teatre, nascuda el 1994 amb una quinzena de produccions, manté viu el compromís d'explicar històries amb una màxima qualitat artística. Amb aquesta obra ha obtingut el Premi Feten 2021 a la millor direcció i Premi Feten 2021 a la millor interpretació coral.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.


23 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix soc una nou

'Retorn al sentir', exposición colectiva en el Centre Antoni Tur 'Gabrielet' que combina arte plástico, audiovisual, música y danza

El Centre Antoni Tur "Gabrielet" acoge desde el próximo martes 27 de septiembre la muestra colectiva "Retorn al sentir", un encuentro de artistas con la idea de sentir una misma energía. Las artistas participantes son Anna Ametller, Paz Aguado, Natalia Lisinicchia, Irene Pons y Natalia Vik, Fabiana Schulz y Silvina Taffuri.

La exposición se inaugura el día 27 a las 19 horas y consiste en un conjunto de piezas de diferentes técnicas plásticas, audiovisuales, música, danza, con la participación del taller de movimiento de Valeria del Vecchio y Pimpi. El tema de las obras es "el regreso al sentir, el arraigo al cuerpo, a la sensorialidad o la sensualidad; el retorno a la energía yin que todos tenemos y que a menudo está bloqueada", según se destaca en la memoria.

La muestra permanecerá abierta hasta el 6 de octubre y el horario de visita será de 11 a 14 horas y de 18 a 21.30 horas de lunes a sábado.

23 de septiembre de 2022
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2022 retorn al sentir

Formentera recibirá las competencias de ordenación del litoral en rústico

foto 2022ix pres BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha participado hoy en la V Conferencia de Presidentes de las Illes Balears celebrada en el Portixol en Mallorca y que ha estado presidida por la presidenta balear, Francina Armengol, y ha contado con la presencia de los presidentes de los consells insulares de Menorca y Mallorca y Formentera, Susana Mora y Catalina Cladera y el presidente del Consell Insular de Eivissa, Vicent Marí, la consellera de Presidencia, Función Pública e Igualdad, Mercedes Garrido, y el conseller de Medio Ambiente y Territorio, Miquel Mir.

Durante la Conferencia se ha acordado poner en marcha los trámites para traspasar las competencias de ordenación territorial en el litoral calificado como suelo rústico a los consells insulares, para avanzar así en el despliegue de competencias previsto por el Estatuto de Autonomía de 2007 (artículo 70), coincidiendo con la proximidad de los 40 años desde que se aprobó.

Ana Juan ha señalado que se trata de una noticia "positiva para la isla para que podremos tomar nuestras propias decisiones en zonas sensibles de nuestro territorio, y avanzar así en el autogobierno". Ana Juan también ha dicho que desde Formentera "se defenderá que estas competencias lleguen con los medios y la dotación económica adecuada".

El acuerdo es, por tanto, un paso más en el cumplimiento de la transferencia de competencias que prevé el Estatuto, pero también en el compromiso de fortalecer las instituciones insulares, para mejorar el servicio público que se ofrece desde cada una, desde la proximidad a la ciudadanía.

Pacto del agua
En la conferencia también se ha anunciado que el Govern de las Illes Balears invertirá de manera extraordinaria, a partir del próximo año, 20 millones de euros en los diferentes municipios de las Islas para reducir las pérdidas de las redes municipales de distribución de agua potable. Se ha abordado la necesidad de avanzar en el Pacto por el Agua y en los compromisos para mejorar su gestión. Si bien desde la Conselleria de Medio Ambiente y Territorio se han invertido 64,4 millones de euros desde 2015 en abastecimiento de agua, que se suman a los 395 invertidos en depuración y saneamiento, las redes de distribución municipal de agua potable todavía presentan importantes problemas de escapes de agua.

En el caso de Formentera, la presidenta Ana Juan, ha destacado los buenos datos que se han conocido esta semana sobre la eficiencia de nuestra red, un 92,71 por ciento, y que ha puesto a Formentera al frente de Balears. La presidenta ha señalado que "la partida presupuestaria que corresponda a Formentera será por inversiones en las redes de suministro y saneamiento así como los depósitos, para avanzar en la gestión del agua en la isla".

22 de septiembre de 2022
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Más artículos...

Página 1 de 373

Inicio
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat