• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

El Consell de Formentera lliura set noves cartes d'artesania

foto 2023vi artesansLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Comerç en funcions, Ana Juan, ha entregat avui set noves cartes d'artesania a les persones que varen superar la prova el passat mes d'abril. Les set cartes d'artesania s'han lliurat a Maria Sola Vigo, vidriera de forn; David Álvarez de Lara, menestral interdisciplinari i mestre de paret de pedra seca; Margherita Rossi, teixidora de punt; Elisa Ambrogetti, modista; Marina Clara Abad Salas, assecadora de flors, i Genara Álvarez García, bijutera.

Ana Juan, després de felicitar els nous artesans, ha assenyalat que l'ofici d'artesà a Formentera "està molt viu, tal com es demostra amb el gran interès que tenen per formar-se i continuar creixent en aquest ofici". La presidenta en funcions ha recordat que els darrers quatre anys s'han fet tres convocatòries de proves i s'han lliurat una vintena de noves cartes. "Hem de cuidar, impulsar i fomentar els mercats artesans a Formentera, una senya d'identitat de la nostra illa", ha exposat.

En l'actualitat, a Formentera hi ha vuitanta-un artesans amb carta, dotze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

Els artesans que han rebut la carta varen superar una prova el passat mes d'abril avaluada per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, que consistia que l'artesà havia de realitzar el producte pel qual es volia especialitzar en el seu taller mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració.


14 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sessió constitutiva del ple i elecció de la presidència

La sessió de constitució del Consell Insular de Formentera i elecció de la presidència es convoca per al proper dia 17 de juny de 2023, a les 17.30 hores, a la sala de plens del Centre de Dia (Venda des Brolls), Sant Francesc.

1. Constitució del Consell Insular de Formentera

1.1. Formació de la Mesa d'Edat

1.2. Comprovació de les credencials (expedides per la Junta Electoral de Zona, i el DNI, una vegada presentades les corresponents declaracions de béns, d'activitats i de causes d'incompatibilitat).

1.3. Jurament o promesa dels càrrecs de consellers i conselleres (segons el previst al Reial decret 707/1979, de 5 d'abril, que estableix la fórmula de jurament o promesa pels càrrecs i funcions públiques, d'acatament a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears).

1.4. Declaració de constitució del Consell Insular de Formentera

2. Elecció de la presidència

2.1. Proposta de candidat

2.2. Presentació del programa, sol·licitud de la confiança per la persona candidata i intervenció de les persones cap de llista electoral que no siguin candidates

2.3. Votació

2.4 Jurament o promesa del càrrec de President del Consell Insular de Formentera

2.5. Discurs institucional de la Presidència

14 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

School of Music and Dance throws year-end festival

Thursday 22 June at 5.00pm, Formentera's School of Music and Dance (Escola de Música i Dansa, EMDF) will hold its end-of-the-year festival in the Sala de Cultura (Cinema). More than 60 students of all specialities will perform demonstrations of music and dance which they have been studying at the school and preparing for several months. The Formentera Polyphonic Choir and Band will also participate, accompanying EMDF's youngest singers in the Initiation to Music course.

13 June 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023vi fi de curs

New control cameras for Formentera.eco

foto 2023vi nova camera AThe Office of Mobility of the Consell de Formentera reports that the Formentera.eco project, now in its fifth year, has enhanced controls with new cameras to check that vehicles driven on the island are duly accredited. Specifically, two new license plate-reading cameras have been installed on the Sant Ferran roads of Avinguda de Joan Castelló Guasch and Carrer Universitat (the ring road).

These control cameras are in addition to those installed last year at the roundabout near the Hospital and those in place on Carrer d'Almadrava in La Savina since the regulatory scheme took effect. The cameras have been installed at the entrance and exit of the port of La Savina and in places of high vehicle traffic. The Consell also has a fully electric vehicle equipped with two cameras which will travel the island, including secondary roads, with the same objective. All of these cameras read the license plates of vehicles in motion and check if they have the associated clearance under Formentera.eco.

By law, operating a vehicle without the required clearance is punishable by minimum fines of €1,000.

13 June 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

More Articles...

Page 7 of 440

7

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat