• Català
  • Castellano
  • English
Media News

Un total de 12.723 menors d’edat i persones amb discapacitat han fet servir el transport públic gratuït aquest estiu

cartell 2021 busEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, recorda que des del passat 4 de juny el transport públic d’autobusos a l’illa és gratuït per a menors d’edat i per a persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha aprofitat la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat per fer balanç dels primers tres mesos d’aplicació d’aquesta mesura. Entre el 4 de juny i el 12 de setembre 12.723 persones s’han beneficiat d’aquesta bonificació. 2.056 persones ho varen fer al mes de juny, 4.383 al juliol, 4.815 a l’agost i 1.469 els dotze primers dies de setembre.

“Aquestes xifres demostren que les mesures per potenciar la mobilitat sostenible tenen una bona resposta per part de la població”, segons ha explicat el conseller. A més, ha destacat que “aquesta era una proposta recollida al projecte formentera.eco 2021 per potenciar el canvi de mobilitat entre residents i turistes”.

21 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

II edició del Concert Extraordinari a benefici d’APNEEF

cartell 2021 concert quartetAPNEEF, amb la col·laboració del Consell de Formentera, de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Palau de Congressos i Rafa Cavestany porten de nou a Formentera i a Eivissa una nova gira de dos concerts de música clàssica protagonitzats per Camerata Deià Piano Quartet i Alfredo Oyagüez.

El violí, viola i violoncel de Camerata Deià Piano Quartet, al costat del piano d’Alfredo Oyagüez, ens conviden per segon any consecutiu a aquesta gira de concerts on els artistes homenatjaran el centenari del naixement del compositor argentí Astor Piazzolla. A més, entre altres, podrem delectar-nos amb obres del violinista Fritz Kreisler o el reconegut compositor austríac Joseph Haydn.

El primer dels concerts tendrà lloc en el Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu a les 20.00 hores divendres que ve 8 d’octubre. El segon concert se celebrarà a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera el dissabte 9 d’octubre a les 20.30 hores i comptarà amb places limitades seguint protocols de seguretat per la covid-19.

Per assistir als concerts es podran adquirir les entrades a la seu d’APNEEF, telefonant al 971 31 73 60 o a les taquilles una hora abans del concert per una donació de 15 €.

APNEEF és una associació sense ànim de lucre que agrupa la infància i adolescència amb necessitats especials amb qualsevol mena de discapacitat física, psíquica, sensorial i/o cognitiva. En aquesta ocasió, tota la recaptació anirà destinada al seu projecte del nou centre de Santa Eulària des Riu que es troba en la seva recta final.


21 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull a partir d’avui la Xarxa Mediterrània per la Posidònia amb l’objectiu d’avançar cap a un política comuna europea de conservació

foto 2021 SPP networks AL’illa ha estat elegida com a escenari de la trobada per ser un referent en conscienciació i resultats de conservació

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als participants de la primera trobada presencial de la Xarxa Mediterrània per a la Posidònia que reuneix, els propers dos dies, a Formentera, a representants de governs i entitats d’onze països mediterranis amb l’objectiu d’avançar cap a una política comuna de conservació de la posidònia.

La iniciativa neix arran d’una trobada celebrada a Grècia el novembre de 2019 i que va comptar amb la participació de representants de la Unió Europea i de la majoria dels països europeus mediterranis. Un dels objectius principals de la trobada va ser la creació d’una xarxa de contactes per a poder unir sinergies de cara a una futura estratègia europea de conservació de la posidònia.

Alejandra Ferrer ha explicat que des de la creació del Consell de Formentera des de la institució és treballa per protegir la posidònia i ha destacat els projectes per regular els fondejos que s’han presentat pel Consell, pels que ha demanat una vegada més ajuda de les administracions competents per posar-los en marxa. “Aquest estiu s’ha fet palès una vegada més que Formentera necessita urgentment començar a prendre mesures d’acord amb les necessitats i la capacitat de càrrega de l’illa sempre prioritzant l’entorn, el patrimoni i la qualitat de vida dels residents”, segons ha declarat. “Formentera ha lluitat molt i és pionera en moltes mesures de protecció i sostenibilitat, com la xarxa de recarrega de vehicles, el projecte formentera.eco de restricció d’entrada de vehicles, el sostre de places turístiques, l’eliminació de les bosses de plàstic... tot el que hem pogut organitzar en terra. Però ens falten mesures contundents a la part marítima. Les accions de altres destinacions de la mediterrània tenen conseqüències directes damunt el nostre litoral i el creixement del sector nàutic és insostenible”, ha afegit.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, ha destacat la importància d’una iniciativa “que hauria de marcar el full de ruta cap a una política comuna de conservació marina avalada per la Comissió Europea”. Mir ha posat en valor que s’hagi elegit Formentera com a seu de la trobada “per ser un referent europeu en matèria de conscienciació ciutadana i d’actuacions en favor de la conservació de la posidònia” i ha afegit que “aquesta trobada consolida el paper pioner i capdavanter de les Illes Balears en l’aprovació i aplicació de polítiques efectives de protecció d’una espècie marina vital per als hàbitats marins de la mediterrània”.

La trobada està impulsada per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Oficina francesa de la Biodiversitat (OFB), amb la col·laboració del Projecte LIFE Marha i el Consell insular de Formentera. El director de Relacions europees i internacionals de l’OFB, Cyrile Barnerias, ha destacat que “la Unió Europea protegeix la posidòia d’acord a les directives Natura 2000. A França, les praderies de posidònia estan molt protegides, no només dins les àrees marines protegides. El full de ruta de la Xarxa Mediterrània per a la Posidònia permet una major cooperació per protegir la fanerògama”.

Durant els propers dies, els assistents coneixeran de primera mà les polítiques en favor de la conservació de la fanerògama marina que s’estan aplicant a Formentera i a les Illes Balears, illa i comunitat pionera a l’hora de legislar sobre la conservació de la posidònia. Entre els assistents, hi ha representants de la Generalitat valenciana, dels governs de França, Malta, Xipre, Montenegro i Grècia així com d’universitats i entitats científiques i ecologistes d’arreu de la mediterrània.


21 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dance, music, theatre and children’s shows on L’Illa a Escena programme

cartell 2021 illa a escenaThe Formentera Office of Culture is pleased to present the island’s programme of performing arts and musicals for the autumn 2021 L’Illa a Escena. Culture and education chief Susana Labrador encouraged Formentera residents “to enjoy this varied assortment of musical and theatrical performances the island’s government has planned to foment the local cultural scene. From October to December the Sala de Cultura (Cinema) will host seven productions of dance, music and theatre for adults and children.

October
The month begins with “Nube Nube” — a poetic, “Little Mermaid”-inspired play about the notions of romantic love we receive from early childhood. With humour and love, Periferia Teatro explore everything we’re capable of when we set out to help others, to love and be loved, and how, sometimes, out of love, we forget who we are.

A new production, “Nube Nube” has already won Feten’s 2020 Prize for Best Puppet Show, the Golden Dragon Award for Best Children’s Show at the 2021 Lleida Puppet Theatre Fair and the Children's Jury Award for Best Show at the 33rd Festitíteres in Alicante (2020).
Recommended for children aged 3 and over, the show starts at 6.00pm on Saturday 2 October in the Sala de Cultura (Cinema).

As part of the programme of events for International Day of Trans Depathologization, the Formentera Office of Equality welcomes “Entremeses travestis", an all-ages variety show in which two drag queens mix folklore, activism, lipsyncing and voguing for a blend of fantasy and art that will guarantee a fun-filled night.
The show can be seen on Saturday 16 October at 8.30pm in the Sala de Cultura (Cinema).

Also in October, Choreographer/director Toni Mira blends dance, AV mastery and music to deliver a benchmark in contemporary Spanish creation with “Blowing”. Blowing traces the journey of a small spore who is determined to fulfil a wish made by Yuri. It’s a windy ride, and one that’s chock-full of adventure. A visual, poetic and innovative show, where dance, live music and technology project us towards a fantastic, magical and absurd world.
Recommended for all audiences, the show starts at 6.00pm Saturday 23 October in the Sala de Cultura (Cinema).

November
November 13 marks the return of the great Marcel Gros. Humour and imagination come together in “Contes Amagats”, where the self-styled troubador of tales embarks on a journey down imaginary paths full of shapes, papers, sounds and colours... in search of the stories that aren’t yet in books. Ready to go anywhere in search of his contes amagats, Marcel Gros realises that stories are everywhere if you can only catch them...and sometimes you stand still and the stories catch you! Don't believe the hype... “Contes Amagats”, from multiple award-winning Marcel Gros, earned the 2019 FETEN Prize.
Recommended for ages 3 and up, the show starts at 6.00pm Saturday 13 November in the Sala de Cultura (Cinema).

And at the end of November, Guillem Clua's hit play “Smiley, una història d’amor” comes to Formentera. Smiley makes you laugh and touches your heart. With humour it depicts the fears we face when we fall in love, exploring the transformations wrought by new technologies like WhatsApp, smart-phones and a bevvy of other tools and devices while masterfully dissecting the contradictions that freight affective relationships. Joan M. Albinyana directs as actors Héctor Seoane and Joan Toni Sunyer put in performances which earned them both the Public Theatres of the Balearic Islands’ award for best male performance ex aequo.
The play can be seen next Saturday, the 27th of November at 8:30 p.m. in the Sala de Cultura (Cinema).

December
In December, islanders can look forward to the musical “Tina, la bruixa fina”. The main character in this showcase of songs and puppetry is a very clever little witch who is determined to learn the secrets of her trade. To do it, she’ll have the help of the older and more experienced male witch, Tomassot. Kids, get ready for an evening of fun!
The show starts at 6.00pm Saturday 11 December in the Sala de Cultura (Cinema).

Wrapping up the L'Illa a Escena programme on Sunday 12 December are performances on flute and piano by Úrsula Pomar and Jota Hidalgo, a pair who first crossed paths as teachers at the Formentera School of Music and Dance. For the recital, a unique concert infused with classical music and inspired by the pair’s passion for the island, Pomar and Hidalgo present a technically demanding repertoire full of beauty and virtuosity.
The concert starts at 8.30pm Sunday 12 December in the Sala de Cultura (Cinema).

Admission
All children’s shows are priced at €4. Admission to adult shows costs €7 for those over 25, and €5 for those under 25.

In view of the unusual situation stemming from the Covid-19 crisis, the 2021 L’Illa a Escane will be free of charge for unemployed people and currently underemployed freelancers.

Tickets
Tickets may be purchased at entradesformentera.cat, where theatre fans can also find information on the start of ticket sales. Sales will generally open on Friday the week before each show.

Fomenting culture
In its bid to spotlight the performing arts, L'Illa a Escena is backed by the Institut d'Estudis Baleàrics and the Platea programme of the Spanish Ministry of Culture. The goal is to promote joint programming of professional dance, theatre and circus troupes, enriching the local cultural scene and guaranteeing islanders access to culture.

Safety protocols and current regulations will be in place at performances.


20 September 2021
Communications Office
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 303

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat