• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Activitats a Formentera amb motiu del Dia Internacional de les Persones Diversament Hàbils

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa de les diferents activitats amb motiu del Dia Internacional de les Persones Diversament Hàbils que se celebra el pròxim 3 de desembre. Les activitats s'han iniciat aquesta setmana i culminaran el dia 15 amb una conferència dins del cicle Xerrades per a famílies i docents.

Les activitats estan organitzades per l'Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera (APNEEF), Asociación de Fibromialgia y Síndrome de Fatiga Crónica de Ibiza y Formentera (AFFAC), Asociación Española Contra el Càncer (AECC), el Centre de Dia i el Consell de Formentera.

Des d'ahir dilluns, la ràdio pública de Formentera, Ràdio Illa, celebra fins al dia 1 de desembre, a les 9.45 hores, les xerrades Diversament hàbils, que compten amb la participació de professionals en el sector de la integració i la diversitat funcional.

Aquest dijous està programat el contacontes Contar contigo a càrrec de Maritza Caballero, que se celebrarà a les 17.00 hores al Punt de Lectura de Sant Ferran (al nou Espai Cultural de Sant Ferran). El contacontes està adreçat al públic general i, especialment, a infants diversament hàbils, a partir de 2-3 anys. L'aforament és limitat.

El divendres, dia 2, a les 18.30 h es projectarà el curtmetratge CODA, amb la col·laboració de Formentera Film, i la pel·lícula d'animació japonesa A silent voice. A continuació, hi haurà una sessió de reflexió amb els joves.

El dissabte dia 3, el Dia Internacional de les Persones Diversament Hàbils, a les 11 hores se celebrarà la caminada solidària, amb sortida del jardí de ses Eres.

Les activitats finalitzaran el dijous 15 de desembre amb el cicle Xerrades per a famílies i docents, concretament amb la xerrada "Educar en la diversitat", a càrrec de Neus Martorell i Carmen Muñoz, que se celebrà a les 17.00 hores a la sala de plens. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat.


29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi diversament

Consell i Cosmitos signen un conveni de col·laboració per al desenvolupament, coordinació i dinamització de l'escola de futbol sala

foto 2022xi conveni cosmitosLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la presidenta del Cosmitos Esportiu Club, Daisee Aguilera, han signat avui un conveni per al desenvolupament, coordinació i dinamització de l'escola Cosmitos per a l'any 2022. Aquest és el primer conveni que signa el Consell amb el club de futbol sala femení, que subvencionarà al club amb 7.000 euros per sufragar així part de les despeses del club derivades de la pràctica i el foment de l'esport i la promoció dels valors esportius. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, també ha estat present a la signatura del conveni. Des del club Cosmitos han assenyalat que aquest conveni "permetrà continuar treballant en l'escola i formant el personal tècnic, així com seguir fomentant els valors relacionats amb l'esport a l'illa".

29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell organitza un nou curs de dispensació responsable d'alcohol

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza aquest 1 de desembre un nou curs de dispensació responsable d'alcohol i reducció de riscos adreçat a personal actiu en espais de música i ball, especialment personal de barres i responsables d'establiments. El curs és gratuït i s'impartirà en una sessió, de 16 a 18 hores, a la sala de formació de les oficines de Benestar Social, ubicades al Centre de Dia del Consell de Formentera.

Aquest és el quart curs que se celebra enguany i forma part de les accions promogudes dins de la campanya 'No t'ofeguis en alcohol' que impulsa el Consell de Formentera i compta amb la col·laboració de la Fundació Salut i Comunitat, la PIMEF, Cambra de Comerç i Federació Hotelera.

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements clau per tal de fomentar uns espais de música i ball més segurs i augmentar la sensació de benestar en els usuaris.

Els interessats a participar en el curs han de tenir els 18 anys complits en el moment de realitzar el curs i han de formalitzar la inscripció al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat, indicant nom complet i número de telèfon. S'entregarà un certificat d'aprofitament de Benestar Social.

29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi dispensacio

Presentació del programa d'activitats de les festes de Nadal de 2022-2023

foto 2022xi nadal presentacioEl Consell de Formentera ha presentat avui el programa d'activitats de les festes de Nadal 2022-2023. El cartell compta amb diferents activitats adreçades a tot tipus de públic i inclou espectacles familiars, exposicions, tallers, concerts, entre d'altres. També torna el Mercat de Nadal i el seu espai de Mininadal especialment pensat per als més petits.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha aprofitat la presentació del cartell per "desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "després de dos anys en què les festes han estat marcades per les restriccions derivades de la covid-19, enguany per fi tornam a programar les festes amb normalitat i els infants recuperaran els seus espais per gaudir d'aquestes celebracions tan especials".

El tret de sortida el donarà, divendres 2 de desembre, la inauguració del Mininadal a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. L'encesa de l'enllumenat de Nadal serà a les 18 h i, posteriorment, s'inaugurarà el Mercat de Nadal a les 19 h a la plaça de la Constitució. Les casetes estaran obertes des del dia 2 de desembre i fins al 6 de gener. En total, hi haurà sis casetes de restauració i una de comerç, així mateix n'hi haurà una altra que faran servir associacions sense ànim de lucre o APIMA.

Per part seua, la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha destacat que un any més "hem organitzat un cartell molt complet amb el qual esperam que l'ambient nadalenc envaeixi Formentera, i ho hem fet gràcies a la col·laboració d'associacions com l'Associació Reis Mags, així com les escoles de Formentera i altres entitats que ens han ajudat i a les quals agraïm la seua participació". La consellera ha afegit que "hi ha propostes culturals i tradicionals adreçades a tots els públics de les quals esperam que puguin gaudir els formenterers i formentereres durant aquestes dates tan especials".

Activitats infantils

Divendres 2 de desembre torna, el Mininadal, que obrirà les portes a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. A més, durant tot el Nadal, el Mininadal acollirà diferents tallers i activitats infantils.
Diumenge 11 de desembre arriba a Formentera l'espectacle familiar La màgia dels colors, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu, on els colors ens ajudaran a posar nom a les nostres emocions. La màgia dels colors es podrà veure el diumenge 11 a les 18 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.
Dimecres 14 de desembre a les 17 h la Bilblioteca Marià Villangómez acollirà el taller familiar i presentació del llibre El bosque mágico a càrrec de l'autora Alessandra Rossin.
Dijous 15 de desembre, a la plaça de la Constitució, se celebrarà la ja tradicional Cantada de Nadales a càrrec de l'alumnat del CEIP El Pilar, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i l'IES Marc Ferrer. Després es repartirà xocolata (apta per a intolerants al gluten i a la lactosa) i coca dolça.
Dissabte 17 de desembre el grup de versions Red Hot Chili Covers oferirà un concert familiar a l'envelat de sa Senieta a les 19 h perquè els més petits de la casa gaudeixin de les millors versions del mític grup Red Hot Chili Peppers.
Diverespai
A més, torna el Diverespai a Formentera durant el Nadal. Del 27 de desembre al 4 de gener els infants de Formentera gaudiran de diverses activitats i inflables al mòdul esportiu.
Betlem vivent i Pare Noel
El dissabte 17 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del betlem de Nadal a les 16.00 h a la Sala de Cultura (Cinema), i el 21 de desembre els nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà també a partir de les 17.30 hores a l'envelat de sa Senieta de Sant Francesc. En acabar, se servirà xocolata calenta apta per a intolerants al gluten i a la lactosa.

Casal de Joves

Dimecres 7 i dimecres 28 de desembre es projectarà al Casal una pel·lícula nadalenca les 18.30 h.
Divendres 9 i dissabte 10 de desembre el Casal de Joves ha organitzat un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal.
A més, l'àrea de Joventut organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre.
Divendres 30 de desembre el Casal s'acomiada del 2022 a partir de les 18.30 h.
Dissabte 7 de gener a partir de les 18.30 h hi haurà xocolatada al Casal de Joves.

Activitats culturals

Dissabte 10 de desembre la Sala de Cultura (Cinema) acollirà la nova comèdia teatral per a adults del Grup de Teatre des Cubells, Matrimoni per medicina. L'obra es representarà a les 20.30 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.
El dilluns 12 de desembre la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obre les portes per acollir la clàssica "Exposició Col·lectiva de Nadal" amb artistes de l'illa, de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Diumenges, dilluns matí i festius la sala romandrà tancada. La inauguració tendrà lloc dilluns 12 a les 19 h i comptarà amb la presència dels artistes. L'exposició es podrà visitar fins al 6 de gener de 2023.
Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera i el Consell Insular de Formentera, amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa de Formentera, han convocat el XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc. El premi al millor aparador de l'illa s'entregarà el dimecres 14 de desembre.

Activitats tradicionals

El dimarts 20 de desembre es farà un taller de salsa de Nadal a les 16 h. El lloc encara està per determinar i s'informarà amb un cartell concret de l'activitat. El dijous, 22 de desembre, es continuarà amb les activitats tradicionals i s'oferirà el Concert de Nadales a les 19 h a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Escola de Música i Dansa de Formentera i l'aula de clarinet del Patronat de Música d'Eivissa.

El dissabte 24 de desembre a les 00.00 h es farà la missa de matines i caramelles de Nadal a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Esquadra Jove. El dilluns 26 de desembre es farà una missa amb caramelles a càrrec de l'Esquadra de ses Roques a les 11 h a l'església de Sant Ferran i a càrrec de l'Esquadra Jove a les 17.00 h a l'església del Pilar de la Mola.

Nit de concerts

La música també serà protagonista durant les festes de Nadal. Dissabte 17 de desembre, el grup de versions Red Hot Chili Covers i el grup català de renom Dr. Prats actuaran a l'envelat de sa Senieta a partir de les 22.30 h i ens faran gaudir i ballar tota la nit amb els seus ritmes energètics. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

Cap d'Any

La nit de Cap d'Any, el dissabte 31 de desembre, a partir de la una de la matinada, l'envelat de sa Senieta tendrà animació i festa amb el concert de Cap d'Any que donarà la benvinguda al 2023 amb el grup de versions Bruixa Express, una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans fins a les places més petites de qualsevol indret, per vestir-les d'una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca i sobretot, de bona música que va, des dels èxits dels anys vuitanta, fins a la música festera més actual.

Visita dels Reis Mags d'Orient

El dijous 5 de gener a les 17.15 h al Far de la Mola es donarà el tret de sortida a la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient que visitarà la plaça del Pilar a la Mola a les 17.30 h, la plaça de l'Església de Sant Ferran a les 18.30 h i, finalment, la plaça de la Constitució de Sant Francesc a les 19.30 h.

El Consell de Formentera i l'Associació Reis Mags estan treballant per organitzar aquesta visita. Podreu consultar el cartell específic pròximament.

Col·laboracions
El Consell agraeix la col·laboració de l'Associació Reis Mags i la companyia naviliera Trasmapi per fer possible l'organització d'aquest cartell.


29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi nadal generic

cartell 2022xi nadal mini

cartell 2022xi nadal mercat

More Articles...

Page 1 of 388

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat