• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

La Passarel·la de Moda s'inspira enguany en la cultura marinera de Formentera

foto 2022 passarella El Consell de Formentera ha presentat avui la XIV Passarel·la de Moda de Formentera que se celebrarà aquest divendres 1 de juliol a les 22 hores a la Savina. Sota el títol 'Salitre', l'edició d'enguany comptarà amb la participació de vint-i-dos firmes de dissenyadors locals, quatre més que l'any passat.

La presidenta i consellera de Comerç del Consell, Ana Juan, ha destacat que per escollir l'escenari "ens va moure la idea de conservar el nostre patrimoni, la nostra cultura marinera i la moda, de la qual han viscut moltes dones de l'illa". La presidenta ha afegit que precisament l'ONU va declarar 2022 com l'Any Internacional de la Pesca Artesanal, sota el lema: 'Petita escala, gran valor', un eslògan que quadra perfectament amb la nostra activitat pesquera i també amb la moda i al disseny artesanal que es fa Formentera".

Ana Juan ha assenyalat que la Passarel·la de Moda "ja és tot un referent a l'illa i que, any rere any, intentam millorar-la per fomentar i promocionar els comerciants tèxtils i dissenyadors locals; són un actiu molt important del nostre teixit comercial i formen part de la Formentera que ens agrada mostrar als nostres visitants".

A l'edició d'enguany es mostraran joies, sabates, bosses, vestits de núvia i, sobretot, l'estil tan característic de l'illa amb creacions avantguardistes d'alt nivell inspirades en la naturalesa, la mar, els colors i la vida de Formentera.

Aquesta edició comptarà amb les següents firmes connectades a l'illa: Hippie Shop Formentera, Atzavara, Janne bikinis, Marziposa Lingerie & Passepartoi, Equilibre Formentera, Simona Colzi & Le voyeur Vintage, Macramé & Espardenyes Torres, Molly Mallones & Es Pelegri, Ishvara Kavra de Formentera, Elena Hurtado & Lorenzo Pepe "Obi", Michelle Crocitto, Eva Cardona, Laura López & Ginkgo Creations, Vintage Ibiza i Formentera, Ur Joies i Majoral.

Música en directe i servei d'autobús gratuït des de Sant Francesc

Una de les novetats de la passarel·la d'enguany serà que cada desfilada anirà acompanyada d'una peça musical en directe que seran interpretades pels músics José Asunción al violí i Anastasia McQueen al saxofon.

A més, per a tothom que vulgui anar a l'esdeveniment, el Consell ha habilitat un servei d'autobús gratuït. La sortida serà a les 21.15 h i 21.30 h des de l'aparcament de sa Senieta, i la tornada a les 23.30 hores des del final del passeig de la Marina, al costat del moll de pescadors.

En total, dotze models professionals de l'empresa Deva Models desfilaran en una vetlada presentada per la periodista Elena Gregori i Gonzalo Polo.

Finalment, la presidenta ha agraït la col·laboració de les empreses i entitats que fan possible aquesta passarel·la, com ara la Pimef i Autoritat Portuària, Confraria de Pescadors, Trasmapi, Ràdio Illa i Carbòniques Tur.


27 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada de portes obertes a l'àrea de Benestar Social

El pròxim dimarts 28 de juny, d'11 a 14 hores, l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera celebra una jornada de portes obertes perquè la ciutadania de l'illa pugui conèixer les noves oficines, ubicades al Centre de Dia, les noves instal·lacions i els serveis que s'hi ofereixen.

La presidenta del Consell, Ana Juan, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, atendran els mitjans de comunicació a l'inici de la visita, a les 11 hores.

23 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera recicla fins a 83,1 quilos de vidre per habitant, el major índex de recuperació de Balears

foto 2022vi ecovidrioEls ciutadans de Formentera varen reciclar fins a 83,1 kg de vidre per habitant el 2021, el major índex de recuperació de les Illes Balears, segons les dades recollides per Ecovidrio. A la comunitat autònoma, en total, l'any passat els ciutadans varen reciclar fins a 42.839 tones de residus d'envasos de vidre, un fet que suposa 36,5 kg/habitant, "i ens situa com la regió líder i al capdavant del país quant al reciclatge d'envasos de vidre", segon apunten des de l'entitat.

En aquest sentit, la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera col·labora amb l'impuls de la campanya de Banderes Verdes que llança l'entitat i que premia l'esforç de l'hostaleria local amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat "la importància de campanyes com aquesta que ajuden a la conscienciació del reciclatge entre la població i els establiments". El conseller ha assenyalat que "les administracions han de treballar en aquesta línia de reduir la generació de residus i reciclar el màxim possible".

Cent vuitanta establiments de l'illa se sumen a la iniciativa

En total, cent vuitanta restaurants i bars de l'illa ja s'han sumat a la iniciativa que té com a objectiu guardonar l'esforç dels establiments hostalers de l'illa i l'activisme per la sostenibilitat durant l'estiu, especialment pel que fa a la gestió correcta dels residus. A més, durant la campanya, Ecovidrio llançarà el I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera balear i premiarà l'establiment balear més compromès amb l'economia circular i la protecció del nostre entorn.

23 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Juan González mostra les seues fotografies a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 28 de juny al 9 de juliol a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició Diàleg entre el vent i la mar del resident a Formentera Juan González.

L'exposició, la tercera d'instantànies d'enguany, mostra l'evocació de la mar mitjançant imatges. El fotògraf valencià presenta una part del paisatge que ens envolta en instantànies de gran format conjuntament amb uns retrats que actuen com a escultures. Aporta una mirada atenta a la relació que s'estableix entre l'individu i el seu entorn.

El títol de l'exposició fa referència a l'últim moviment de l'obra La mer del compositor francès Claude Debussy. De manera semblant, González al·ludeix "al resultat de l'enfrontament des de les forces antagòniques, la batalla entre el vent i la mar", segons explica l'artista.

L'exposició s'inaugurarà dilluns 27 de juny a les 20.00 hores i es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.
Diumenges, festius i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.


23 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 juan gonzalez

Més articles...

Pàgina 8 de 366

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat