• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

La Biblioteca de Sant Francesc organitza un taller de nens per conèixer l'entorn natural de Formentera

escola estiu2El proper dimecres dia 28 de gener, a les 17:30h, la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc Xavier organitza un taller dirigit a nenes i nens majors de 4 anys, per conèixer els animals de Formentera.

Aquest taller, que consisteix en una xerrada i activitats adaptades a l'edat dels infants, s'emmarca dins un cicle que una vegada al mes proposarà un taller relacionat amb l'entorn natural de Formentera.

Si bé en aquesta primera ocasió el tema escollit són els animals més característics que trobem a la nostra illa, en properes edicions el taller tractarà sobre reciclatge, les platges netes, la posidònia o la prevenció d'incendis.

De manera complementària, a la Biblioteca s'ha realitzat una selecció de llibres sobre el tema que centra l'activitat, de manera que s'intenta que els nens es familiaritzin amb la cerca d'informació a llibres.

Inici d'un taller gratuït d'escacs per nenes i nens a Sant Ferran

nens escacsEl proper dijous 22 de gener, a les 17h de la tarda, a la Biblioteca de Sant Ferran tindrà lloc la primera edició d'un taller d'escacs que va dirigit a totes les nenes i nens de Formentera.

Es tracta d'una activitat gratuïta que es realitzarà  un dijous de cada mes i que organitza el Consell de Formentera amb la col·laboració del Club d'escacs Quatre Torres.

L'objectiu d'aquest taller és iniciar als infants amb la pràctica dels escacs, un joc de taula que té molts beneficis com el treball de la presa de decisions, la imaginació, la capacitat de concentració, reforçar les actituds de quietud, silenci i tranquil·litat o treballar la previsió de les conseqüències dels actes.

Es millora un 21% la concessió d'obres menors automàtiques

130114 bartomeuescEl Consell de Formentera, a través del departament d'obres, ha facilitat avui les dades d'activitat del darrer any 2014. El conseller d'Urbanisme i Economia, Bartomeu Escandell, ha informat que l'any 2014 es varen realitzar 253 sol·licituds d'obra menor, menys que al 2013, quan es sol·licitaren 329 llicències.

Per contra, el número de sol·licituds d'obres menors simples ha augmentat, ja que durant l'any 2014 se n'han realitzat 136 per 112 l'any 2013. Això significa un augment del 21%. Bartomeu Escandell atribueix aquests números a que “per facilitar i agilitzar els tràmits cada vegada aconseguim que més casuístiques per les que s'havia de sol·licitar obra menor passin a la consideració d'obra menor simple, que vol dir que l'obtenció és gairebé automàtica”.
 
De les 253 sol·licituds d'obra menor sol·licitades, se n'han concedit 137, “la resta estan en tramitació, la majoria d'elles pendents d'informes d'altres administracions”. L'any 2013, de les 329 llicències sol·licitades se'n van concedir 218.

Pel que fa a obra major, l'any 2014 s'han realitzat 110 sol·licituds, de les quals 14 corresponen a noves edificacions en sòl rústic i 96 a reformes de construccions ja existents. L'any 2013 es varen realitzar 101 sol·licituds i se'n van resoldre 51. Escandell ha afirmat que “en obres majors seguim resolent més sol·licituds de les que entren, però en menor mesura que al principi de la legislatura, ja que la situació del departament ja és normalitzada”.

Pel que fa a les cèdules d'habitabilitat, aquest darrer any 2014 el número de sol·licituds ha estat de 84, per les 77 de 2013. D'aquestes 84 se n'han resolt favorablement 64, mentre que al 2013 varen ser de 13.

El proper mes de febrer el departament d'Urbanisme informarà de les dades referides a disciplina urbanística de l'any 2014.

13 de gener de 2015
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'acorda mantenir les mesures de protecció del cable submarí de telecomunicacions

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies, Silvia Tur, i Jaume Zaragoza, cap dels serveis tecnològics del Consell de Formentera, s'han reunit aquest darrer divendres amb representants comercials i de zona de Telefónica per avaluar el funcionament de les mesures de protecció del cable submarí preses aquest darrer estiu i conèixer l'estat de les feines d'implantació de la tecnologia 4G a l'illa de Formentera.

A la reunió es va destacar que “s'ha aconseguit passar un estiu sense talls de comunicació a l'illa de Formentera”, ha informat Silvia Tur, “i que en bona part aquest fet es deu a les mesures de protecció del cable de fibra òptica a Cala Jondal i Cala Saona, acordades entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Formentera, l'Ajuntament de Sant Josep i Telefónica el mes de maig de 2014”.

Per aquesta raó el desig del Consell de Formentera “és que es mantinguin aquestes mesures de protecció”, ha informat Silvia Tur. Per la seva banda, els representants de Telefónica s'han compromès a mantenir els equips especials de reforç a Formentera per mantenir en funcionament la xarxa telefònica en cas que les mesures de protecció a la mar fallessin.

Recordem que els dies 16 de juny de 2013 i el 30 de juliol de 2013 es va produir la caiguda del servei d'internet i telefonia a tota l'illa per la ruptura del cable submarí de telecomunicacions que uneix les illes d'Eivissa i Formentera. Aquestes averies varen produir que deixessin de funcionar serveis bàsics molt importants a l'illa com serveis d'emergències, serveis de l'hospital, de l'administració pública, caixers automàtics d'entitats financeres, agències de viatges i del sector turístic en general.

Tecnologia 4G

Un altre dels punts tractats a la reunió va ser l'arribada a Formentera de la tecnologia 4G. Silvia Tur ha informat que els representants de Telefónica li varen transmetre que “tots els equips necessaris per començar a prestar el servei ja són a Formentera, però que no s'ha començat a posar en marxa per la prórroga que retarda fins al mes de març l'alliberament de les radiofreqüències per a les operadores de telefonia”. Recordem que aquestes radiofreqüències ara són ocupades per operadores de televisió.

Celebrat el segon Ple anual del Consell de la Infància i la Joventut

Consell inf6Aquest matí s'ha desenvolupat a la Sala de Plens del Consell de Formentera, el plenari del Consell de la Infància i la Joventut de Formentera, composat per nenes, nens i joves de primària i secundària de Formentera.

Aquest és un òrgan de participació en el qual els joves presenten les iniciatives i donen el seu punt de vista sobre el que ha de ser Formentera. El d'aquest matí ha estat el segon plenari de l'any.

En aquest plenari s'han tractat assumptes com el camí escolar de la Mola, un itinerari segur per afavorir que les nenes i nens puguin accedir tots sols des del poble a l'escola, i fomentar així la seva autonomia sense pèrdua de seguretat.

Els representants de Formentera que han participat als Consells de la Infància i la Joventut d'Espanya, que es va celebrar al novembre a Guadalajara, i de Balears, també el mes passat, han explicat les seves experiències i han donat compte de la seva activitat.

Per iniciatives com aquesta Formentera va ser designada l'octubre passat 'Ciutat Amiga de la Infància' per Unicef, una distinció que té una vigència des d'enguany fins al 2018, quan haurà de passar una nova inspecció per renovar aquest distintiu.

4 de desembre de 2014
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 400 de 403

400

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat