• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

El documental «Ibiza y Formentera 100% renovables» es projecta el pròxim dimarts al cinema

renovables

El documental «Ibiza y Formentera 100% renovables» es projectarà el pròxim dimarts 15 de desembre a les 20.00 hores a la sala municipal de Cultura (cinema). La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha agraït a l'associació sense ànim de lucre, Camarógrafos por el cambio, creada per Miguel Ángel Villagrasa, Ulises Petinto i Fani Alonso que duguin a l'illa aquest film que han realitzat.

Col·loqui posterior

El Consell de Formentera col·labora amb 800 euros en aquest documental que vol que els espectadors es facin la següent pregunta: És possible unes illes Pitiüses 100% renovables?. Per debatre sobre aquest tema després de la projecció es farà una taula redona en la qual participaran els autors, la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, Sandra Benbeniste, del Fons de Preservació d'Eivissa, Jordi Salewski, d'Amics de la Terra i el públic assistent.

 

Primera conferència del pla de foment de valors «Esport és més»

valors esports premsa«Aprèn a comunicar-te per a transmetre valors» és la conferència que impartiran demà els psicòlegs, Paco Pérez i Pere Serra, a les 19.00 hores a la sala d'Actes de Cultura. Aquesta és la primera conferència inclosa dins el pla de foment valors esportius «Esport és més» que impulsa el Consell de Formentera a través de l'àrea d'Esports, i finança conjuntament amb el Govern Balear amb una partida total de 15,000 euros, entre ambdues institucions, segons ha explicat el conseller de l'àrea, Jordi Vidal.

Fins al pròxim mes de juny diversos especialistes del món esportiu de l'illa impartiran conferències dividides segons el públic al qual van dirigides.

Per tots els públics es faran a la sala d'Actes de Cultura, i a més de la de demà hi haurà altres dues, una titulada «Recursos per als tècnics davant conflictes a l'esport base. Dinàmica i solucions» de Carlos Murillo i Michael Romero, i altra anomenada «Solidaritat i cooperació al tercer món» que impartirà Javier Colomo. A més, Luis Elcacho, Toni Roig i Asier Fernández, oferiran la següent ponència: «Treball amb valors a l'esport, de la iniciació fins a l'elit. Com han evolucionat els valors en el temps».

Altres 3 ponències s'impartiran als centres escolars de l'illa. La primera serà «Cooperació al tercer món mitjançant l'esport» de Javier Colomo. La segona «Sacrifici, elit i motivació, el somni olímpic» de Asier Fernández i Mateo Sanz, i la tercera serà «Hàbits d'higiene bucodental i la seua importància a l'esport» d'Indra Roig.

També es faran trobades mensuals per assessorar als clubs esportius i els seus entrenadors, monitors, directius o esportistes, on es tractaran temes com «Coaching i normalització social per a equips i individuals» o «Recursos per als tècnics davant els conflictes a l'esport base: dinàmica i solucions» per part de Pere Serra i Michael Romero.

Així mateix, també es repartirà material informatiu com tríptics o punts de llibre, entre els escolars i els assistents a les conferències i s'elaborarà un vídeo promocional. L'objectiu és fomentar la importància dels valors esportius com la companyonia, el respecte o l'esforç, entre d'altres, segons ha destacat Jordi Vidal. «La singularitat de la nostra illa reafirma la importància de l'educació en valors mitjançant l'esport com a eina per desenvolupar-nos com a persones i créixer socialment», ha manifestat el conseller.

Visita escolar a la nova deixalleria

Visita deixalleria premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha organitzat una visita a la nova deixalleria de l'illa per mostrar als escolars «com funciona aquesta instal·lació i quins són els residus que no tenen cabuda als contenidors i s'han de portar a aquesta nau», segons ha explicat Javier Asensio, tècnic de Medi Ambient, que els ha acompanyat en aquesta trobada.

Un total de 34 nens i nenes de l'escola de Sant Ferran han comprovat avui matí de primera mà les funcions de la deixalleria. Abans, els boixos han visitat també la planta de transferència i han vist com es pesen i es compacten els fems. L'objectiu d'aquesta visita és conscienciar als infants de què passa amb els residus i la importància del reciclatge, segons ha destacat el tècnic.

Entrega de premis del primer Concurs de Fotografia Esportiva de l'illa

Guanyadors concurs foto premsaEl Consell de Formentera, a través del conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha fet entrega avui dels xecs als guanyadors del primer Concurs de Fotografia Esportiva de l'illa de Formentera. El primer premi ha estat per José Antonio Arribas, el segon ha recaigut en Kevin Cabezuelo i el tercer en Beni Marull. Els premis que han rebut aquests 3 formenterers han estat de 300, 200 i 100 euros respectivament.

A la primera edició de la celebració d'aquest concurs s'han presentat un total de 26 fotografies i 10 participants. Les instantànies estan exposades als passadissos del Poliesportiu Antoni Blanc. El conseller Jordi Vidal ha destacat la «varietat d'esports que hi ha a les fotografies presentades, des de motocròs, fins a esports nàutics» i ha animat als fotògrafs de l'illa «a què vagin pensant en la pròxima edició del concurs».

El jurat format pel pintor, Robert P. Hawkins, el fotògraf, Juan Pica, el representant de l'Obra Cultural Balear, Marià Castelló, el periodista de Diario de Ibiza, Carmelo Convalia, i el mateix conseller d'Esports es va reunir el passat 2 de desembre per deliberar. Les fotografies quedaran exposades amb caràcter permanent al Poliesportiu. A més, Jordi Vidal ha agraït a JJ Fotògrafs l'aportació de 6 fotografies fora de concurs que també passen a decorar la instal·lació esportiva.

Formentera demana al Govern i l'Estat solucions pel problema de l'habitatge a l'illa

Foto ple novembre 2015Avui s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple de novembre del Consell de Formentera. El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta relativa a l'habitatge, els desnonaments i la pobresa energètica. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer, ha explicat que uns dels problemes més greus que hi ha a l'illa és «la cerca d'habitatge per tot l'any», tot i les polítiques dutes  a  terme pel Govern per lluitar contra aquesta situació, com la construcció d'una promoció d'Habitatge de Protecció Oficial.

Des de la institució també s'han fet polítiques en matèria d'habitatge, com la creació del reglament d'estades turístiques que «esperem que en un futur serveixi per destriar els habitatges no turístics i crear una borsa de cases de lloguer per tot l'any», segons ha destacat Alejandra Ferrer.

Però per cercar una solució a aquesta situació, el Ple del Consell ha aprovat «demanar al Govern Balear l'obertura a Formentera d'una oficina de l'IBAVI que serveixi per abordar el problema de l'habitatge», segons ha assenyalat la consellera. A més s'ha instat a l'executiu autonòmic i central a «fer polítiques actives per protegir el dret a l'habitatge i evitar la pobresa energètica».

Millora de l'accessibilitat

A la sessió plenària també han donat suport per unanimitat a la proposició del grup Socialistes de Formentera relativa a la redacció d'un Pla Municipal d'Accessibilitat als edificis. El conseller de Mobilitat, Rafael González ha explicat la feina que des del seu departament ja s'està duent a terme per millorar l'accessibilitat, i ha assegurat que es seguirà treballant en aquesta línia ja que des de la institució són conscients de les limitacions que en aquest sentit hi ha a l'illa, però ha assegurat que «totes les noves infraestructures que s'estan realitzant ja són accessibles». Els partits de l'oposició han demanat que s'implementi de manera progressiva.

La proposició dels socialistes relativa a un programa d'alfabetització digital dirigit a grups en risc d'exclusió de les noves tecnologies també s'ha aprovat per unanimitat. El mateix suport ha rebut la proposició de Compromís amb Formentera per la creació d'una associació de voluntariat esportiu, la qual ja es treballa des de l'àrea d'Esport per crear-la, segons ha explicat el conseller responsable, Jordi Vidal.

Platges sense fum

Així mateix a la sessió plenària també s'ha aprovat per unanimitat, la proposició de Compromís amb Formentera, per estudiar la possibilitat de crear platges sense fum. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguillera, ha explicat que la institució «estudiarà la viabilitat jurídica i la possibilitat d'implantació de fer alguna platja o zona de platges lliure de fum», però la consellera ha destacat que aquesta proposició inclourà una campanya de conscienciació perquè «sobretot pensem que és un problema d'educació i allà és on volem fer incidència».

Al plenari s'ha donat el vistiplau a la proposició popular relativa al control d'abocadors il·legals. La consellera de Medi Ambient ha explicat que la institució treballa en «la creació d'un cos d'inspectors que permetrà combatre aquesta i altres problemàtiques». Per últim, la consellera de Benestar Social ha llegit la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Més articles...

Pàgina 390 de 403

390

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat