• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Presentació del Baròmetre de satisfacció turística de 2021

foto 2021 presentacio barometreLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, juntament amb la tècnica de l'Observatori de Dades, Catalina Ramis, han presentat els resultats del Baròmetre de satisfacció turística avui a la Sala de Cultura (Cinema). Aquest baròmetre es basa en quasi 2.500 enquestes fetes als turistes per conèixer el grau de satisfacció i analitzar les possibles amenaces i fortaleses de la destinació per prendre mesures que puguin millor la satisfacció dels turistes, però també residents, que moltes vegades coincideixen, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Les platges, el paisatge, el clima, segueixen sent un dels elements millor valorats pels visitants, i aquest any destaca la pujada de la valoració de la tranquil·litat a l'illa. La saturació de gent i de vehicles, així com l'alt nivell de preus segueixen les qüestions que reben una valoració més baixa, segons ha explicat la vicepresidenta i responsable de Turisme, que tot i això ha destacat que "la xifra global de satisfacció continua sent superior al 99 %, concretament del 99,2 %, un fet excepcional". El turista majoritari ha set nacional seguit de l'italià.

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha explicat que també s'ha millorat la valoració de les visites a bens patrimonials i culturals, així com la gastronomia, la cuina local o l'oferta esportiva o d'altres activitats que es promocionen des de fa molts d'anys. Així mateix, la xifra de visitants repetidors és alta, concretament més d'un 60 % repeteixen i ho fan des de fa més de deu anys. La satisfacció amb el servei i l'atenció del personal als allotjaments o la restauració ha millorat, segons la vicepresidenta "totes les mesures implementades relacionades amb la covid-19 s'han traduït en el fet que els visitants s'han sentit millor atesos, i aquesta pot ser una oportunitat per establir-les encara que no s'hagin de fer de manera obligatòria".

Com assignatura pendent, la responsable de Turisme ha declarat que Formentera ha de regular el nombre de visitants d'un dia "ja que és molt elevat i genera sensació de saturació, les visites d´un dia ho volen conèixer tot en poques hores, es mouen molt amb els vehicles, i això fa que la sensació de saturació per residents i turistes que pernocten, havent el mateix nombre de vehicles o gent, sigui superior".

A la trobada també ha assistit la presidenta Ana Juan que ha destacat, en primer lloc, la feina desenvolupada pels tècnics de l'Observatori de dades i de l'àrea de Turisme per elaborar aquest diagnòstic "que ens ha de servir per saber què estam fent bé i en què podem millorar" i assenyalat que la temporada "ha set bona, però que en determinats períodes hem tengut la percepció de saturació en les nostres carreteres i platges; unes dades que hem de valorar per treballar en properes iniciatives per millorar aquesta situació, trobar l'equilibri sobre la percepció que tenim els residents i turistes".

18 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració entre el Consell i l'Associació de Gestors Esportius Professionals de Balears per impulsar la formació i gestió esportiva a l'illa

foto 2021 conveni AGEPIBLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l'Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears, Josep Lluís Berbel, han signat un conveni de col·laboració per l'impuls d'actuacions formatives, sobre diferents temes relacionats amb l'activitat física i l'esport a Formentera. El conveni, que no implica cap contraprestació econòmica per cap de les dues parts, també recull l'assessorament en matèria de planificació i actuacions relatives a la gestió esportiva en general. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha estat present a la signatura del conveni.

18 de novembre de 2021
Área de Comunicacio
Consell de Formentera

Arriba a Formentera “Smiley: Una història d'amor”, l'exitosa obra de Guillem Clua

El pròxim dissabte 27 de novembre a les 20.30 h, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera es podrà viure una història d'amor en lletres majúscules. “Smiley: Una història d'amor”, mostra amb humor les pors a les quals ens enfrontam quan ens enamoram d'algú.

L'obra explora com les noves tecnologies han canviat la nostra vida, amb eines i aparells com ara WhatsApp o els mòbils intel·ligents, alhora que dissecciona amb precisió les contradiccions de les relacions afectives. Ens fa veure que tots som igual de vulnerables a l'amor.

Afirma una llegenda japonesa que quan dues persones estan destinades a estar juntes, un fil vermell invisible lligat al dit petit de la mà els uneix des del dia que neixen. Aquest fil és irrompible i té el poder de lligar dues persones per sempre, per més lluny que estiguin l'un de l'altre, i per més diferents que ens semblin. Aquesta és la premissa sobre la que es basa l'obra. A la vegada, és un homenatge a les comèdies romàntiques de tota la vida, de Nora Ephron a Howard Hawks. Smiley és tot això i molt més, però per sobre de tot, és un cant a l'amor en totes les seves formes.

La comèdia està dirigida per Joan M. Albinyana i interpretada per Héctor Seoane i Joan Toni Sunyer. Els dos actors han estat reconeguts amb el Premi a la millor interpretació masculina ex aequo atorgada per l'ATAPIB (Associació de Teatres Públics de les Illes Balears) i ha tingut molta repercussió tant per a un públic adult com a un públic més jove.

Recomanada per a tots els públics. L'espectacle es podrà veure a Formentera dissabte 27 de novembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 7 euros i per a menors de 25 anys 5 euros i estaran a la venda a partir de divendres 19 de novembre a www.entradesformentera.cat. L'entrada serà gratuïta per a persones en situació d'atur i autònoms sense activitat.

El Somni Produccions

El Somni Produccions és una productora teatral fundada el març de 2012 per Joan Porcel. El panorama de crisi no ha dissuadit les ganes de fer un teatre de text compromès i de qualitat. Tant les adaptacions de clàssics com les noves dramatúrgies contemporànies formen part del catàleg de produccions dutes a escena que s'han representat tant en teatres com en sales alternatives i en espais no convencionals.

Viure l'espectacle en proximitat és la filosofia de la productora i creuen profundament que la principal virtut del teatre és saber adaptar-se a l'entorn per poder arribar molt lluny amb el nostre missatge.

Suport cultural

“Smiley: Una història d'amor” compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.

18 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 SMILEY

 

Formentera celebra dues jornades per fomentar el voluntariat

La Plataforma del Voluntariat a les Illes Balears, en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, impartirà de manera presencial dues sessions a l'illa els pròxims 26 i 27 de novembre. La primera és una sessió informativa dirigida a entitats de voluntariat de l'illa on s'exposaran les principals obligacions normatives, segon estableix la llei i els recursos a l'abast, a més d'oferir un espai d'assessorament conjunt. La cita és el dia 26 de novembre, de 16 a 18 hores a la sala d'actes del Consell.

La segona sessió és una formació bàsica de voluntariat, adreçada a aquelles persones que han començat recentment a fer voluntariat a algun programa, o a aquelles que estan interessades a conèixer el món del voluntariat. La jornada se celebrarà el 27 de novembre, de 10 a 14 hores, a la sala d'actes del Consell.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha convidat les entitats de voluntariat i les persones interessades a conèixer aquest món i a participar-hi. "El voluntariat és un agent actiu de transformació social i hem d'impulsar polítiques públiques a fi de promocionar-lo i donar-lo a conèixer", ha assenyalat.

Per participar-hi o per resoldre qualsevol aclariment, es pot contactar amb l'àrea de Benestar Social a l'adreça electrónica immigracio@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 32 12 71.

17 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 sessio voluntariat A

cartell 2021 sessio voluntariat B

Més articles...

Pàgina 5 de 319

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat