• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Noves acreditacions d’artesania a Formentera

Construccio paret pedra secaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que 6 artesans s’han acreditat amb la Carta Artesana i un artesà amb la Carta de Mestre Artesà. La Carta Artesana acredita per poder estar a un mercat artesà i anar a fires especialitzades, i la de Mestre Artesà, a més d’aquestes dos acreditacions, també acredita que el titular té un mínim de 10 anys d’experiència i que pot donar classes del seu ofici.

La Carta de Mestre Artesà ha estat concedida a Javier Alvarez de Lara per l’especialitat de paret seca. Carolina Yuste i Mónica López han aconseguit la Carta d’Artesana per l’especialitat de decoradores d'objectes. Alba Maria Álvarez ha obtingut la Carta d'Artesana, especialitat de manufacturera de pepes (nines de drap). Miguel Morey ha aconseguit la Carta d’Artesà, especialitat de fuster primater, Helena Maria Amaral s’ha fet amb Carta d’Artesana, per l’especialitat de cuiretera y Maria Isabel Escandell ha aconseguit la Carta d’Artesana, per l'especialitat de courera, favorable.

Els exàmens han estat realitzats per la Ponència Tècnica de la Comissió Assessora d’Artesania del Consell Insular de Formentera. Ara mateix a Formentera hi ha 10 Mestres Artesans i 64 Artesans acreditats.

S’inicia la prova pilot de recollida de residus orgànics a Sant Francesc

Foto rp materia organicaLa consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, juntament amb els responsables de la fundació Rezero, Rosa García i del grup Leader, Pep Martínez, han fet la presentació de la prova pilot de recollida selectiva de matèria orgànica que s'ha iniciat al nucli urbà de Sant Francesc.

En concret, des d’ahir i durant els pròxims 4 mesos, 50 establiments de Sant Francesc entre els quals bars, cafeteries, restaurants, hotels, supermercats, hospital i escoleta, considerats com a grans productors de residus, participaran en aquest projecte pilot de recollida de matèria orgànica. Cada productor disposa d’uns petits contenidors especials que el servei de recollida de fems recollirà porta a porta cada vespre.

Amb el projecte s’esperen recollir 300 tones de fracció orgànica que després es compostarà a Formentera i passarà a enriquir els camps de l’illa, segons ha explicat Aguilera. El cost de la prova pilot és de 80.000 euros, finançats per Consell de Formentera, el Grup Leader aporta 32.000 euros.

A nivell econòmic aquest reciclatge significarà un estalvi de 60.000 euros al no haver de transportar aquesta matèria orgànica a Eivissa, segons han detallat des de Rezero, la fundació per la prevenció de residus encarregada de dur endavant el projecte. Amb els resultats de la prova s’estudiarà que la mesura es pugui fer extensiva a altres zones de l’illa.

Formentera commemora el Dia Mundial del Refugiat amb activitats per infants i joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha organitzat unes activitats dirigida a joves i infants per conscienciar-los sobre la realitat que viuen les persones refugiades.

Avui entre les 17 i 19h al Col.legi de Sant Ferran de Ses Roques es farà una tarda de jocs i activitats relacionades amb la temàtica dels refugiats. El pròxim dimarts 20 de juny, Dia Mundial dels Refugiats, a partir de les 18.30h al Casal de Joves es projectarà el documental "My Friend" que conta la lluita constant que tenen les dones afganes per ser escoltades i poder determinar les seves pròpies decisions en la vida.

La restauració de la Torre des Pi des Català menció especial del Premi Europeu d’Intervenció del Patrimoni Arquitectònic

Torre des pi des catala retalladaLa restauració de la Torre des Pi des Català, promoguda pel Consell de Formentera i dirigida per l’arquitecte formenterer, Marià Castelló, ha guanyat la menció especial del Premi Europeu d’Intervenció en Patrimoni Arquitectònic. L’arquitecte va rebre aquest guardó que entrega el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), l’Agrupació d’Arquitectes per la Defensa i la Intervenció del Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i la Generalitat de Catalunya, en una cerimònia que va tenir lloc ahir a la tarda en la en la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El jurat ha atorgat aquesta menció per la seva "precisió, senzillesa i eficàcia", segons varen detallar.

El president del Consell, Jaume Ferrer, i la consellera de Patrimoni, Susana Labrador, han felicitat a Marià Castelló per haver aconseguit aquesta distinció. “Ens fa especial il·lusió que es reconegui el respecte patrimonial de la intervenció que varem realitzar a la Torre des Pi des Català, ja que l’objectiu del Consell al promoure aquesta obra era precisament el de preservar el seu valor patrimonial i acostar-lo a tots aquells que ho vulguin visitar”, ha declarat Susana Labrador.

El primer premi va ser per una intervenció en patrimoni construït: la conversió del Convento das Bernardas, a Tavira (Portugal), de l’arquitecte Eduardo Souto de Moura. Aquest arquitecte, una de les figures més consagrades del panorama internacional de l’arquitectura, va rebre el premi Pritzker d’arquitectura al 2011, equivalent al Nobel de literatura en arquitectura.

Des de la seva reforma, la Torre des Pi des Català, que va finalitzar al 2016, es va convertir en la primera torre de defensa de l’illa visitable per dins. El seu horari d’obertura és dissabte de 10 a 13 h.

Presentació de la plantilla de socorrisme de Formentera

Foto grup socorristesAvui s'ha fet la presentació dels 24 efectius que conformen el servei de socorrisme del Consell de Formentera. A les 9.00 hores el president del Consell, Jaume Ferrer, i el conseller de Presidència Bartomeu Escandell, s'han fet una foto de família amb els socorristes a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Des d'avui i fins dia 15 de setembre, temporada alta pel que fa a l'època de vigilància a les platges, hi ha 24 efectius del servei de socorrisme que vigilen la seguretat dels banyistes. El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10, igual que a l'inici de temporada.

Com a novetats d'aquesta temporada destaca que avui també s'inicia per primera vegada el control de socorrisme a la platja de Ses Platgetes, d'Es Caló, i que el passat 1 de juny es va tornar a oferir el servei a Cala Saona.

Vigilància a Es Trucadors
Altra de les novetats ha estat l'adquisició d'una embarcació de 5 metres d'eslora amb la qual vigilaran Es Pas des Trucadors. Ahir mateix els socorristes varen fer un curs de reciclatge per recordar algunes de les principals tasques que fan com són la prevenció i atenció de petites incidències com ara picades de meduses o insolacions.

A més, el Consell de Formentera ha adquirit nou material com motxilles de primers auxilis, equips d'oxigenoteràpia i dos desfibril·ladors, per Es Caló i Cala Saona.

Platges adaptades
Recordem que les platges d'Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei es pot sol•licitar cridant al telèfon 609.76.85.06, es presta només amb bandera verda de 12.00 – 17.00 hores.

Per consultar l'estat de la mar es pot consultar el web www.platgesdebalears.com

Més articles...

Pàgina 338 de 403

338

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat