• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Nous vehicles híbrids per la Policia Local de Formentera

Foto vehicles policia localEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell i el cap de la Policia Local, Joan Mayans, han presentat avui a la plaça de la Constitució els dos nous vehicles híbrids adquirits per la Policia Local de Formentera.

El cos policial ha adquirit 2 nous vehicles marca Toyota RAV4, uns tot terreny híbrids, que han tengut un cost total de 57.829 €+IVA. D’aquesta manera es substitueix part de la flota que es va comprar ara fa 10 anys, “per adquirir-los s’ha tengut en compte la seva fàcil adaptació al terreny, i el seu caràcter ecològic al ser vehicles híbrids”, segons ha explicat el conseller de Presidència, responsable d’interior, Bartomeu Escandell.

En total la Policia Local té 4 vehicles, 2 híbrids, 2 a motor, 1 furgó, 4 motos i una grua.

S’inicia l’horari d’hivern de l’aparcament regulat de la Savina

Foto aparcament de la savinaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha explicat que a partir de demà dimecres 1 de novembre s'inicia l'horari d'hivern del pàrquing regulat de la Savina. L'horari regulat serà de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores, i de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l'aparcament serà lliure. Aquest horari estarà en vigor fins l'1 de maig.

A partir de demà, els vehicles podran romandre aparcats a la zona blava fins a tres dies seguits, en lloc d'un dia com succeeix amb l'horari d'estiu. Pel que fa a la zona verda, només poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim de tres dies, excepte els residents de la Savina acreditats que ho poden deixar fins a 15 dies, com ja passa a l'estiu. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha valorat molt positivament el tercer estiu de funcionament de l'aparcament regulat de la Savina.

Recaptació
Des de dia 1 de gener fins ara el servei dels parquímetres ha recaptat 152.000 euros, mentre que l'any passat en les mateixes dates s'havien recaptat 141.000 €, el que suposa un augment del 7,8%. Aquesta recaptació es veurà incrementada pel pagament de les sancions, la majoria de les quals encara estan en tràmit.

D'altra banda, cal destacar que a partir de demà es tancarà l'aparcament dissuasiu de la Savina, situat enfront del parc Illes Pitiüses.

Reunió amb els veïns per informar sobre l'estat dels projectes a Sant Ferran

Cartell reunio veins st ferranEl Consell de Formentera ha convocat una reunió amb els veïns de Sant Ferran per informar sobre l’estat dels projectes que es realitzaran durant aquest hivern a la seva localitat, entre d’altres iniciatives. La presentació tindrà lloc el pròxim divendres 3 de novembre a les 19.30 hores al Centre de Majors de Sant Ferran.

A la trobada, a la que assistiran el president del Consell, Jaume Ferrer, així com la resta de consellers i conselleres de l’equip de Govern, es presentaran els projectes de millora del carrer Guillem de Montgrí i carrer València, les obres dels quals començaran a executar-se durant el mes de novembre.

També es presentarà el trasllat de la conselleria d’Educació, Cultura i Patrimoni, que en els pròxims mesos passarà a ocupar una planta baixa situada en el carrer Mallorca, al costat d’on ara s’ubica la conselleria de Turisme i Medi Ambient, i també on està a punt d’obrir-se el nou punt de lectura de Sant Ferran.

A més, es parlarà sobre la construcció per part del Govern balear de la nova escola i escoleta de Sant Ferran, una vegada el Consell ha donat la llicència de construcció dels centres educatius. El president ha aprofitat per recordar que “amb aquests canvis es vol convertir a Sant Ferran en el centre cultural de Formentera” i ha aprofitat per afegir que “quan s’inauguri la futura escola, en el recinte de l’actual col·legi es construirà un espai dedicat a la cultura i a les arts”.

Millores a la Sala Municipal de Cultura

Foto cinema sala de culturaEl Consell de Formentera informa que les sessions de cinema del pròxim divendres 3 de novembre i diumenge 5 de novembre es veuran cancel·lades a causa de les obres de millora que s'efectuaran en la Sala Municipal de Cultura (Cinema).

La sala romandrà tancada entre el 31 d'octubre i el 10 de novembre per realitzar les següents intervencions: reparació de la tarima de l'escenari, renovació de les parets de la sala amb pintura i masillat, feines de manteniment de la fusteria exterior, aplicació d'un tractament antilliscant al terra dels passadissos de la sala, substitució de la porta de fusta d'entrada a la sala, canvi de la il·luminació interior de la sala i reparació de la il·luminació del cartell exterior del cinema.

Totes les millores compten amb un pressupost de 10.591 €+ IVA, a més de les feines que farà la brigada, com a personal propi del Consell, que s’encarregarà de la intervenció en la il·luminació.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha demanat disculpes per els molèsties que el tancament del cinema pugui ocasionar, però ha assegurat que aquestes millores responen a un compromís de l’equip de Govern i el PSOE inclòs en els darrers pressupostos per “adequar la sala a les necessitats actuals i millorar el benestar del públic que el fa servir”.

Altres millores
Durant el darrer mesos també s’han efectuat altres millores amb aquest mateix objectiu. Els vidres simples de les finestres es varen substituir per uns dobles amb càmera per millorar l’aïllament de la sala. El cost d’aquesta actuació va ser de 480 €+IVA. A més, per motius de seguretat es va canviar la porta de fusta de la façana lateral per una d’alumini. El cost d’aquest canvi va ser de 740 €+IVA. Així mateix, també s’ha folrat amb xapa metàl·lica la porta de fusta de la sala de projecció de la planta primera i s’ha reparat la porta d’emergència de la sala de la façana lateral.

En darrer lloc, també es va substituir un aparell d’aire condicionat, per un valor de 15.173 €+IVA.

El Ple de Formentera demana a l’APB un espai al port per a l’ús d’amarraments per al sector nàutic local

Foto votacio ple octubre 2017A la sessió ordinària del mes d'octubre del Ple del Consell de Formentera s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics la proposta presentada per l'equip de Govern per sol·licitar a l'Autoritat Portuària de les Illes Balears un espai de l'actual port de la Savina per a l'ús d'amarraments per al sector nàutic local.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell ha declarat que el port compta amb un espai per a trànsit comercial i dues marines esportives, no deixant espai portuari per al sector nàutic recreatiu de la nostra illa. Així mateix ha destacat que recentment el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, va comunicar la seva decisió de no prorrogar la concessió a una de les marines ubicades al port de la Savina, que acabaria la seva concessió l'any 2018, i que es podria comptar amb un espai per nous usos públics pel sector nàutic local.

Per fer aquesta petició s'han tengut en compte les conclusions de les jornades celebrades a finals de 2014 en el marc del Consell d'Entitats de Formentera i anomenades"Futur del Nucli urbà de la Savina", en que es va dir que s'havien de pensar solucions no basades en el creixement sinó en l'optimització del que ja existeix. A més, també podria influir sobre la realització de la regulació del fondeig de l'estany des Peix, lloc que han anat ocupant de manera progressiva les petites embarcacions d'esbarjo de la gent resident degut a la falta d'espai portuari on amarrar. I per últim el conseller ha destacat la bona relació entre el Consell Insular de Formentera i l'Autoritat Portuària, que de manera conjunta estan planificant i executant projectes de millora de l'entorn portuari i de revitalització econòmica i social del port i del poble de la Savina.

Increment de pressupost
A la sessió plenària també s'ha donat llum verda a una proposta de l'equip de Govern d'aprovació inicial de la modificació del pressupost vigent de la institució insular. Segons ha explicat el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell, davant l'existència de despeses que no es poden demorar fins a l'exercici següent, i atès que es disposa de romanent líquid de Tresoreria s'han incorporat 9.746.000 €, mantenint la línia d'endeutament zero. La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de l'equip de Govern i les abstencions dels partits de l'oposició.

Aquest increment pressupostari es destinarà a finançar: liquidació dels crèdits provinents del recentment extingit Consorci Formentera Desenvolupament (1,7 milions d'euros), habilitar crèdit per comprar la finca de Sa Senieta (2,5 milions d'euros, encara que 1 milió vendrà finançat mitjançant l'impost de turisme sostenible), inversions reforma carrer Guillem de Montgrí i carrer València de Sant Ferran (1,4 milions d'euros), pagament de la responsabilitat patrimonial per la concessió de la llicència a l'any 2005 de construcció de Ca Ses Castellones (1.550.000 euros). A més, s'incorporen crèdits per pagar despeses de funcionament ordinari que hagin pogut sortir, segons ha afegit el conseller.

Adquisició de Sa Senieta
A la sessió plenària també s'ha donat suport amb els vots a favor de l'equip de Govern i l'abstenció de la resta de partits a la proposta d'autorització de l'adquisició de l'immoble sa Senieta, inclòs al catàleg del patrimoni cultural de Formentera. En aquest sentit el conseller ha destacat que el Consell adquirirà l'immoble per 2,5 milions d'euros, amb 1 milió d'euros d'ajuda del fons de l'impost de turisme sostenible. Ara han de començar les feines per definir els usos concrets que se li donaran, que en tot cas, sempre seran culturals i/o patrimonials, "però l'alt valor històric d'aquesta casa, la seva singularitat i la ubicació estratègica dins del nucli urbà de Sant Francesc Xavier, feien altament aconsellable la seva compra i seguir així amb la política de recuperació del nostre patrimoni", segons ha expressat el conseller.

Modificació d'ordenances
Al Ple també s'ha donat el vist i plau a la proposta d'aprovació inicial de l'Ordenança reguladora de l'ocupació de via pública. L'objectiu, segons ha explicat la consellera de Territori, Turisme i Comerç, Alejandra Ferrer és trobar l'equilibri entre l'ús que fan dels espais públics els empresaris, restauradors i hostalers per exercir la seva activitat particular, amb l'interès públic de la societat, de forma que l'ocupació de la via pública es realitzi amb la menor interferència en els interessos generals dels ciutadans, els quals sempre prevaldran sobre els particulars, segons ha explicat. Entre les modificacions que pretenen fer els tràmits "més àgils i senzills", la consellera ha destacat que per poder obtenir llicència per posar una terrassa els locals hauran d'obrir com a mínim entre el 15 de maig i el 15 d'octubre. Així es pretén desincentivar l'obertura de negocis durant uns pocs mesos per allargar la temporada. La proposta ha tengut el suport dels consellers de l'equip de Govern i els populars, i els del PSOE i de Compromís s'han abstingut.

Així mateix, a la sessió plenària s'ha donat suport a la proposta d'aprovació inicial de l'Ordenança reguladora dels horaris d'amenització musical. Una modificació que segons Alejandra Ferrer s'ha fet per "assegurar la tranquil•litat i convivència amb els veïns després de l'increment d'activitats d'oci nocturn que hi ha hagut a determinades zones urbanes per garantir l'equilibri entre la qualitat de vida i drets constitucionals dels residents de les zones residencials, i la possibilitat de negoci empresarial i d'oferir activitats d'oci nocturn per a residents i turistes".

Segons la nova regulació, l'horari dels establiments d'oci nocturn situats a les zones residencial de Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola, es veuran reduïts, els que fins ara tancaven a les 6 del matí hauran de tancar a les 4, i els que fins ara tancaven a les 4 hauran de tancar a les 3 de la matinada. A més, s'ha afegit l'article 20 que "permet que el Consell faci reducció puntual d'horaris sempre de manera motivada i amb els informes tècnics pertinents". L'equip de Govern i els consellers de Compromís han donat suport a la proposta, i la resta s'ha abstingut.

Per últim, a la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat una proposició del grup polític PP relativa a la instal•lació de reductors de velocitat zona CP Mestre Lluís Andreu i altra proposició del grup polític Compromís relativa a la transparència de proposicions a la web.

Compareixença
La consellera de Territori, Turisme i Comerç, Alejandra Ferrer ha comparegut davant el Ple i ha destacat que especialment en aquest any 2017 declarat Any del Turisme Sostenible s'ha treballat perquè Formentera sigui una illa sostenible tenint en compte tres pilars bàsics: el social-cultural, l'econòmic i el mediambiental.

Alejandra Ferrer ha fet un repàs a les tasques de control, inspecció, incoació i resolució que està duent endavant el servei d'inspecció creat l'any passat, pel que fa a ocupació de via pública ha obert 22 expedients sancionadors durant aquest any i ha interposat sancions per valor de 7.800 €, i pel que fa a activitats ha obert 21 expedients sancionadors amb què ha interposat sancions per valor de 79.113 €.

Pel que a les inspeccions en matèria turística s'han incoat 36 expedients sancionadors pels quals s'han interposat sancions de 108.015 €. I pel que fa a disciplina urbanística, dels expedients sancionadors urbanística s’ha cobrat aquest 2017 430.656 €, i aquest any s'han finalitzat 20 expedients pels quals s'han interposat sancions de 551.000 €

La consellera també ha destacat la feina que es fa en àrees com la de Comerç, que aquest hivern tornarà a reforçar-se i el suport que es dóna a Pimef i Cambra de Comerç així com als artesans de l'illa.

Alejandra Ferrer també ha parlat sobre ordenació turística i les tasques de l'àrea d'Urbanisme que han finalitzat les feines de modificació de les NNSS que han permès que es pugui concedir la llicència de construcció de l'Escola i Escoleta de Sant Ferran. D'altra banda, també s'ha referit a la sentència en relació al Cas Punta Prima, del Tribunal Suprem, que donava la raó al Consell sobre que el tràmit de les NNSS havia estat correcte i s'havia fet de manera respectuosa amb el medi ambient i en defensa de l'interès general de Formentera.

Pel que a habitatge, la consellera ha destacat la feina realitzada amb el Govern per disposar d'informació detallada sobre la necessitat de les persones que cerquen habitatge a la nostra illa. D'altra banda, també ha fet referència a les modificacions de les ordenances aprovades al Ple d'avui.

Per últim, Alejandra Ferrer s'ha referit al tipus de promoció turística que es fa per l'illa cercant un turista responsable social i mediambientalment, i ha destacat la celebració del Festival Save Posidonia Project, entre d'altres campanyes com la de Descobreix Formentera al maig o a l'octubre.

Més articles...

Pàgina 325 de 403

325

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat