• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Signat el conveni per la construcció de la residència de Formentera

Residenciaformentera web 0367El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat avui amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el conveni de col·laboració amb el Govern balear per a la construcció d’una residència a Formentera per a persones dependents. La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha participat en l’acte.

La residència formarà part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. La construcció, que tindrà un cost previst d'un milió dos-cents mil euros (1,2M€), anirà a càrrec del Govern (70%) i del Consell de Formentera (30%). El cost del funcionament ordinari també estarà compartit ja que Formentera entraria dins la baremació que aplica el Govern al finançament de persones amb situació de dependència, que en funció del grau, s'estableix entre 63 i 68€ dia.

La nova residència es contempla per a 18 persones, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia per compartir els recursos ja existents. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha mostrat molt satisfet per haver signat aquest conveni “que possibilita la construcció d’aquesta infraestructura que dignificarà la vida dels formenterers, sobretot en una situació tan delicada com la que viuen les persones dependents”. Per últim, Jaume Ferrer ha volgut agrair la feina feta per la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i per la seva homòloga balear, per possibilitar la construcció de la residència.

Transferència places residencials
D’altra banda, el president també ha participat avui en la reunió de la Comissió Mixta de Transferència en què s’ha aprovat traspassar als consells insulars de Formentera, Menorca i Mallorca les competències en matèria de places residencials i de centre de dia per persones grans i dependents i de serveis de promoció de l’autonomia personal. La transferència serà efectiva a principi d’any.

Neteja del canal de ses Salines

Neteja canal ses salinesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha procedit a la neteja del canal de ses Salines amb “l’objectiu de garantir la lliure circulació de l’aigua i evitar la pèrdua de biodiversitat ornitològica”, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. La neteja s’ha efectuat en el tram soterrat que va des del moll comercial de l’Autoritat Portuària de Balears, al costat de la Torre de Formentera Mar, fins a les Salines Ferrer darrere del carrer Gregal de la Savina. Les feines han estat subcontractades a Tragsa per un pressupost 15.492,36 €.

Un total de 4 operaris, un cap d’obra, un tècnic de prevenció i un tècnic qualitat i medi ambient han fet 13 jornades de feina, en les quals han sostret 650 metres cúbics de llots i fangs, i 12 metres cúbics de material sòlid d’un tram total de 150 metres de llargària. “Feia gairebé dues dècades que no es feia una feina d’aquest tipus, la qual era molt necessària”, segons ha explicat la consellera, que ha afegit que encara que no és competència del Consell, “era urgent desembussar el canal per recuperar el flux d’aigua i retirar els residus i, per això, hem actuat”. La funció del canal és evacuar l’aigua de pluja cap a la mar i evitar que entri dins l’estany Pudent, i de les Salines.

La consellera ha afegit que espera que aquestes accions serveixen per animar a la resta d’administracions que apliquin “mesures de conservació d'un ecosistema emblemàtic com les Salines de Formentera”.

Les feines han consistit en:
-Desbrossament de la zona descoberta per poder accedir a la galeria
-Ventilació d'arquetes i registres
-Comprovació diària de nivells d’oxigenació suficients
-Il·luminació de galeria subterrània
-Segellat per trams a actuar per aïllar moviments i filtracions freàtiques
-Buidat amb camió cisterna d'aigua i llots
-Retirada manual d'elements sòlids
-Impulsió amb cisterna i mànega rotativa amb pressió d'aigua neta per a disseminació de llots, sorres i graves solidificades
-Aspiració de material disseminat amb aigua mitjançant camió cisterna
-Demolició i retirada de taponaments de trams i alliberament de flux d'aigua de la canal

Formentera demana l’ús públic d’una part del port de Formentera

Port 1 foto ja arribasEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, demanarà a l'Autoritat Portuària de Balears que destini part del port de la Savina a l'ús públic, enfocat al sector nàutic de Formentera. "Volem que una part del port de Formentera també es destini a la gent de la mar i així recuperi els usos tradicionals i contribueixi a la revitalització de la Savina", ha declarat el president.

El Consell de Formentera fa aquesta petició davant l'anunci que ha fet l'APB de que no prorrogarà la concessió de Formentera Mar, un dels dos ports esportius que hi ha al port de la Savina. "El canvi de Port Esportiu a Club Nàutic seria una oportunitat per acostar el port a la gent de Formentera i afavorir el seu ús social, cultural, esportiu i recreatiu entre els residents", ha destacat el president.

A més, Jaume Ferrer ha recordat que el Consell de Formentera està desenvolupant el projecte de regulació de l'estany des Peix "que amb aquesta mesura es veuria facilitat perquè hi hauria un increment de l'espai d'amarraments disponible per la flota d'esbarjo local", segons ha declarat.

La pròxima setmana s’obrin les inscripcions pel curs d’integració

Curs dintegracio i reforc 2017El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que entre pròxim dilluns 23 d'octubre i el dilluns 6 de novembre estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social I Cultural que du endavant el Consell per novena edició. Anualment es fan dos edicions del curs a l'any, una al novembre i altra al març. La pròxima edició començarà el 7 de novembre i durarà fins al 30 de novembre.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions, és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults i la docent serà la Dolores Tamargo.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, etc. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Més articles...

Pàgina 364 de 450

364

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat