• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Bus nocturn especial per a les nits de concerts de les festes de Sant Jaume

Diumenge 24 i dilluns 25 de juliol hi ha servei d'autobús especial amb motiu de les nits de concerts de les festes de Sant Jaume. Podeu consultar els horaris en el cartell adjunt.

Preu especial: 4 € anada, 6 € anada i tornada.

bus sant jaume general DIA 24 concertbus sant jaume general DIA 24

bus sant jaume general DIA 25 concertbus sant jaume general DIA 25

Obert el termini de subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que des d'avui ja es poden sol·licitar les subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat. El pressupost per a la convocatòria d'enguany és de 18.000 euros.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, d’edat igual o superior a seixanta-cinc anys o tenir una discapacitat reconeguda del 33 % o més, entre altres requisits. Aquests ajuts es destinen, entre d’altres, a l'adquisició de cadires de rodes, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llits hospitalaris o tractaments professionals sociosanitaris, com ara fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, etc.

L'import individual màxim i per a tots els conceptes que es pot concedir per beneficiari és de 2.900 euros. Una comissió tècnica avaluadora serà l'encarregada de valorar les sol·licituds que obtenen les ajudes. Els sol·licitants han de presentar les despeses realitzades (mitjançant factures originals) que han de correspondre al període comprès entre l’1 de juny de 2021 i el 31 de maig de 2022.

Les bases estan publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell de Formentera, i el termini per presentar les sol·licituds és fins al dia 22 d’agost de 2022 a la conselleria de Benestar Social (Centre de Dia), o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell dona suport a Formenterers Solidaris per a la distribució d'aliments a persones vulnerables i per a projectes de cooperació

foto 2022 f solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Sara Miguel, han signat avui un conveni de col·laboració per valor de 10.000 euros per distribuir aliments a les persones més vulnerables residents a l'illa i per executar projectes de cooperació per a països en vies de desenvolupament, per a l'any 2022. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, també ha assistit a la signatura del conveni.

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recorda mesures per prevenir el foc davant l'onada de calor

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior i de l'àrea de Medi Ambient, s'ha adherit la campanya del Govern balear "A l'estiu, ni 1 foc al bosc" per informar i sensibilitzar la població sobre l'època de perill d'incendis forestals, que comprèn el període de l'1 de maig i al 15 d'octubre.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat algunes mesures de conscienciació i protecció davant el foc, "especialment en aquests dies d'onada de calor amb altes temperatures que estam vivint i quan el risc d'incendi és extrem a la nostra illa". A més, des del Consell es recorden cinc mesures per prevenir el foc:

No tireu llosques
Pot parèixer que estan apagades, però no hi confieu. Ni des del cotxe ni al carrer: les llosques, als fems.
Els fems, lluny del bosc
Residus com ara el vidre poden encendre's i provocar un incendi forestal. Gestionau correctament els residus.
Telefonau al 112 si veis foc
Així activaran ràpidament el protocol i els efectius es desplaçaran al lloc indicat.
Revisau l'autorització de cremes
Pot ser que, per meteorologia extrema, s'anul·lin les autoritzacions d'ús de foc. Comprovau-ho abans.
Abandonau la maquinària que faci espurnes
L'ús de certes eines en època d'alt risc d'incendi forestal pot provocar foc a partir de només una espurna.

Faixes d'autoprotecció

Per acabar, el conseller ha recordat que, pel que fa als habitatges situats en zona forestal de Formentera, s'ha d'executar i mantenir una franja perimetral de seguretat al voltant de l'habitatge. Es tracta de disminuir la quantitat de combustible vegetal per tal de dificultar el pas d'un possible incendi forestal, trencant la continuïtat horitzontal i vertical de la vegetació, amb la retirada de l'estrat herbaci sec, el desbrossament selectiu de l'estrat arbustiu, la poda de l'arbratge i, si és necessari, s'han de treure peus d'arbres amb l'objectiu de disminuir la quantitat de vegetació.

La creació i manteniment d'una franja perimetral de seguretat no només és una responsabilitat, sinó que és una obligació legal recollida a diverses normatives, entre les quals destaca l'article 77, "Mesures de seguretat i defensa de les forests en zones d'interfície urbanoforestal, IUF", de la Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balears.

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ni 1 foc al bosc A

Més articles...

Pàgina 4 de 366

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat