• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Arriba 'Oceà interior', pintures de Pedro María Asensio, a l'Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 5 d'octubre de 2022 al 25 de març de 2023 a l'Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola es podrà visitar "Oceà interior" de l'artista Pedro María Asensio.

Aquesta nova exposició és una proposta visual dissenyada per compartir una mirada a propòsit del camí vital de l'artista plàstic. A aquest efecte, Asensio proposa una analogia entre les figures de l'artista i el faroner, totes dues consagrades en solitud a la tasca de salvaguarda. Segons explica, "l'artista, mitjançant les seues creacions, comparteix amb l'espectador les seues reflexions: estètiques, intel·lectuals o espirituals; compromès en la tasca de postular-se en contra de l'alienació postmoderna que inclina a l'individu a la deshumanització". Les pintures exposades a "Oceà interior" dialoguen amb l'espai, en clau conceptual i geomètrica, per compondre una evocació sobre l'entorn marí que retroalimenta l'univers interior del faroner.

L'artista, nascut a Conca, ha set influenciat per l'entorn del Museu d'Art Abstracte Espanyol i els seus artistes més representatius. Resident a Eivissa des dels anys setanta, ha desenvolupat gran part de la carrera artística a l'illa. I també la faceta pedagògica, ja que durant sis anys va ser director del CEIP Can Misses d'Eivissa. Des de fa una dècada treballa en els seus estudis entre Eivissa, Conca i Madrid. L'obra d'Asensio, formada per pintures, escultures, gravats, vídeos i instal·lacions, ha set exposada en diferents països.

cartell 2022ix pedro asensio B

La mirada artística d'Asensio segueix des de molt aviat dos trajectòries que, si bé semblen divergents, conflueixen en múltiples aspectes: una tendència racionalista que enllaça amb la recerca de la puresa de les expressionistes abstractes, i una altra més social i menys abstracta que té l'ésser humà i la seua circumstància com a objectes d'expressió.

Horari de visita a l'Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola
La inauguració tendrà lloc dimarts 4 d'octubre a les 12 h. Es podrà visitar en el mateix horari d'obertura del far, de dimarts a diumenge d'11 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge de 17 a 21 h. A partir del 13 d'octubre, l'horari de visita del far canvia i serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenges, festius i dilluns el far romandrà tancat.

29 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix pedro asensio

Agents de viatges i de premsa coneixen els encants de Formentera en temporada baixa per ajudar a allargar la temporada

foto 2022ix agents viatgeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que durant aquesta setmana i la passada s'està fent promoció de l'illa a través de viatges de premsa i agents de viatge que visiten la nostra destinació per conèixer de primera mà els seus encants en temporada baixa.

"L'objectiu és promocionar el mes d'octubre, així com la resta de mesos de temporada baixa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. En la segona meitat de setembre s'han realitzat viatges de premsa amb periodistes de mitjans especialitzats en el mercat francès i també a agents de viatge d'Holanda, França, el Regne Unit, Alemanya, els països nòrdics i els Estats Units.

Descobrint l'illa fan un recorregut per les principals platges i el Parc Natural de ses Salines, han visitat els mercats, fet tasts de vins i se'ls apropa la gastronomia, patrimoni i cultura, a més de gaudir d'activitats esportives i d'oci, entre d'altres. "D'aquesta manera, veuen en primera persona les múltiples possibilitats que ofereix Formentera, a banda del sol i la platja, i també els hi traslladem la necessitat de protegir el nostre entorn i els presentam els diversos projectes que tenim en marxa", ha destacat Alejandra Ferrer.

Així mateix, ha vengut un representant d'Àsia i del Pacífic, per promocionar Formentera al Japó, Singapur, Austràlia i Nova Zelanda. "Els visitants procedents d'aquests mercats poden contribuir a allargar la temporada, així com el temps d'estada a l'illa, perquè fan viatges més llargs i estan interessats en les activitats que es poden realitzar fora de la temporada d'estiu", segons ha conclòs la consellera, que ha agraït als empresaris locals la col·laboració amb aquesta iniciativa.

29 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'obri la inscripció als cursos de català per a adults 2022-2023

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que avui, i fins a l'11 d'octubre, s'obri la convocatòria per inscriure's als nous cursos de català. En aquest primer mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen onze grups dels nivells A2, B1, B2 i C1 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves prevista per al gener de 2023.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha assenyalat que "l'objectiu del SAL és que els cursos de català arribin al màxim nombre de persones possible, per això, adaptam l'oferta de nivells i horaris a l'àmplia demanda". Així, com a novetat, enguany les classes seran d'una hora i mitja. Com el curs passat, s'imparteixen a les aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran, en dos sessions per setmana i s'ofereixen grups de matí i de tarda.

Les places són limitades i l'alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la inscripció, i abans de l'inici del curs previst per al 17 i 18 d'octubre, l'alumnat rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos són gratuïts.

Inscripció del 28 de setembre a l'11 d'octubre
El període d'inscripció als cursos s'inicia el dimecres 28 de setembre i finalitza el dimarts l'11 d'octubre. Els interessats s'hi poden inscriure per via telemàtica a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana, o bé de forma presencial, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada al carrer de Ramon Llull, 6, Sant Francesc.

Pel que fa als nivells, en aquest primer mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen quatre grups del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, tres del B2 i dos més del C1. Es poden consultar els horaris i els dies dels cursos en el moment de fer la inscripció.

Informació
Nivell A2
- Dilluns i dimecres de 9.15 h a 10.45 h
- Dimarts i dijous de 9.15 h a 10.45 h
- Dilluns i dimecres de 17.15 h a 18.45 h
- Dimarts i dijous de 19.30 h a 21.00 h
Nivell B1
- Dilluns i dimecres de 10.45 h a 12.15 h
- Dilluns i dimecres de 18.45 h a 20.15 h
Nivell B2
- Dimarts i dijous de 9.15 h a 10.45 h
- Dilluns i dimecres de 19.30 h a 21.00 h
- Dimarts i dijous de 18.00 h a 19.30 h
Nivell C1
- Dimarts i dijous de 10.45 h a 12.15 h
- Dilluns i dimecres de 18.00 h a 19.30 h

Inscripcions: del 28 de setembre a l'11 d'octubre
Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), carrer de Ramon Llull, 6, Sant Francesc
Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC)

Cursos gratuïts
Inici: 17 i 18 d'octubre de 2022
Lloc: aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran (antic CEIP Sant Ferran de ses Roques)
L'acabament dels cursos s'adaptarà a les dates de les proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

28 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix cursos catala SAL

El Triatló Illa de Formentera obri aquest dissabte el calendari de proves esportives a la tardor

foto 2022ix triatloLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la novena edició del Triatló Illa de Formentera, que se celebrarà aquest dissabte as Pujols en les modalitats esprint i olímpic en el recorregut habitual. La modalitat d'esprint (750 m natació, 20 km bicicleta i 5 km cursa a peu) començarà a les 14.15 hores, mentre que la d'olímpic (1.500 m natació, 40 km bicicleta i 10 km cursa a peu) s'iniciarà a les 16 hores. Hi haurà proves individuals i per equips en ambdues modalitats. També ha assistit a la presentació el director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, l'empresa organitzadora de la prova, i el director comercial de Trasmapi, Alex Marí.

Ana Juan ha destacat que l'inici de la tardor a Formentera està marcat per la celebració de diferents proves esportives que demostren que l'illa és un escenari ideal per a aquest tipus d'esdeveniments. "Ens agrada celebrar aquestes proves que permeten gaudir de l'illa fent esport i que ofereixen una imatge de la Formentera que volem", ha assenyalat la presidenta, que també ha agraït "la feina dels organitzadors, voluntaris i empreses col·laboradores per portar a terme la prova d'aquest dissabte".

La vicepresidenta i consellera de Turisme ha desitjat "als participants i acompanyants que gaudeixin tant de la prova com de l'illa''. I ha destacat que estam "en una època ideal per recórrer Formentera, conèixer més a prop la nostra cultura i patrimoni, així com relaxar-se o provar la nostra cuina i els productes locals a través dels esdeveniments i activitats que s'organitzen en el marc de la campanya «Descobreix Formentera a l'octubre»".

Samarreta ecològica feta a partir de plàstic reciclat
Per la seua banda, la consellera d'Esports ha destacat que el Triatló "és una prova que en aquests anys ha guanyat molt prestigi entre els aficionats a aquesta disciplina per l'atractiu que suposa competir en un escenari amb la riquesa natural que té la nostra illa; ja són nou edicions i confiam que en seran moltes més". A més, la consellera s'ha referit a una de les novetats d'enguany que és "una samarreta confeccionada amb fil ecològic a partir de plàstic reciclat".

Prop de tres-cents inscrits
Manuel Hernández, director general d'Unisport Consulting, l'empresa organitzadora, ha subratllat "el compromís de Formentera i de les institucions de l'illa amb l'esport i amb proves com aquesta o la 1/2 Marató, que posen l'illa al mapa de les grans competicions esportives". I ha afegit que Formentera "és un escenari natural únic per a aquest tipus d'esdeveniments i per això cada any tenim una destacada participació". De moment, hi ha dos-cents setanta participants inscrits i cal destacar que la inscripció a la prova continua oberta i es pot fer fins al 29 de setembre a través de la pàgina www.triatlonformentera.com i a la taula de recollida de dorsals el mateix dia de la competició, de 9.30 a 12 hores. Les previsions són arribar fins els tres-cent participants.

Per a la prova d'aquest dissabte, es tallarà al trànsit entre les 13.30 i les 18.30 hores en els carrers de s'Espalmador (des de l'hotel Sa Volta fins a la rotonda de sortida a la Savina), s'Aigua Dolça, Roca Plana i Punta Prima, així com la carretera PM 820-2 (des de la rotonda de sortida fins a l'entrada a la Savina). Així mateix, quedarà prohibit l'estacionament de vehicles el mateix dissabte 1 d'octubre, entre les 8.00 i les 20.00 hores, als carrers de s'Espalmador, s'Aigua Dolça i Punta Prima.

27 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 376

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat