• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Arriba a Formentera l'exposició Giramón del Fons Pitiús de Cooperació

El pròxim dilluns 17 de gener a les 18.00 hores, la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obrirà les portes a la mostra Giramón, que hi romandrà fins dijous 27 de gener.

Aquesta mostra està pensada per a nens d'educació infantil, amb la intenció que coneguin la realitat d'altres llocs del món. Na Torta, una sargantana viatgera, presenta cinc infants de diferents països i continents, i els acompanya per descobrir les seues activitats quotidianes a través de sis plafons, en els quals els infants participen activament.

Els infants dels grups de quatre i cinc anys d'infantil de les escoles de Formentera faran una visita guiada d'una hora per a cada grup-classe a l'exposició. Així, els alumnes dels centres CEIP Mestre Lluís Andreu, CC Verge Miraculosa, CEIP La Mola i CEIP Sant Ferran descobriran una imatge més positiva d'altres països i formes de vida. "A través d'aquesta exposició, els infants s'adonen d'allò que tenen en comú amb aquells que viuen a altres indrets del món, del paper important de les dones en determinades comunitats, de la importància de la comunitat en la vida dels personatges presentats, en la presa de decisions, en la resolució de conflictes, en el desenvolupament de projectes, etc.; així com de la importància de la natura i del contacte permanent amb ella, i de la capacitat per viure amb poques coses materials", segons expliquen des del Fons Pitiús de Cooperació.

L'horari d'obertura és de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. La sala romandrà tancada els diumenges, dilluns al matí i festius.

14 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 giramon

Formentera es promociona a Madrid mostrant els avantatges competitius dels seus espais a l'aire lliure

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, assistiran a la fira internacional de promoció turística, Fitur, que se celebrarà de dimecres 19 a diumenge 23 de gener a Madrid.

A la fira, Formentera tendrà un apartat específic dins l'estand de les Illes Balears amb material promocional sobre "les opcions de fer turisme familiar, gaudir del medi ambient de l'illa, la gastronomia, el patrimoni i de les activitats culturals i esportives que s'organitzen fora de la temporada alta per atreure el turisme", segons ha explicat la responsable de Turisme, Alejandra Ferrer.

Dins les activitats promocionals, es preveu celebrar reunions amb revistes especialitzades en viatges, portals web, operadors turístics i agents de viatges, entre d'altres. "Tot i la situació sanitària i la incertesa que, un any més, provoca la pròxima temporada a causa de la covid-19, de moment hi ha molt d'interès per la destinació Formentera", ha avançat Alejandra Ferrer.

"Enguany destacarem la imatge de Formentera com una illa segura i sostenible, gràcies a la gran quantitat d'espais oberts amb poca afluència de gent que permet gaudir de l'illa de manera més segura", ha afegit la vicepresidenta. En aquest sentit, dijous a les 11.00 hores es presentaran davant els mitjans aquests avantatges competitius de la destinació Formentera.

"Els projectes formentera.eco per una mobilitat més sostenible o el Save Posidonia Project per a la protecció de la posidònia i del litoral, a més de la resta d'accions que estam fent a la nostra illa per garantir que l'experiència del viatger sigui única, també estaran presents a la fira", segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

14 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les 'Xerrades per a famílies i docents' tornen amb una conferència sobre l'adolescència

El cicle 'Xerrades per a famílies i docents' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera torna el dijous 20 de gener a les 17.00 hores a la sala de Plens amb la conferència 'Els adolescents avui. Estimar-los i educar-los quan més ho necessiten' a càrrec del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes Artiaga. Jaume Funes oferirà pautes i consells "sobre com educar a l'adolescència, una etapa molt canviant en els joves i que també necessita la proximitat de persones adultes que els donin seguretat per enfrontar-se a descobrir i experimentar la vida".

Cal fer reserva al telèfon 971321271 o al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat. A més, mentre es fa la xerrada, s'oferirà un servei d'acollida per a infants a partir de tres anys.

14 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 xerrada Jaume Funes Artiaga

El Consell de Formentera demana que es retiri el projecte de modificació del reglament general de Costes

foto 2022 CostesLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, s'ha reunit avui amb la presidenta de la Plataforma d'Afectats per la delimitació, Maria Jose Mayans, i el vocal de la plataforma Vicent Tur, per presentar-los les al·legacions que ha exposat el Consell de Formentera davant el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic al projecte que modifica el reglament de Costes i en les que demana la seva retirada. La presidenta del Consell, Ana Juan, va signar el passat dia 7 de gener un decret amb aquestes al·legacions, en el qual destaca que el nou reglament de Costes sotmès a exposició pública "és contrari a dret, xoca amb la jurisprudència en matèria de delimitacions i crea una inseguretat jurídica que solapa els drets dels particulars".

La presidenta del Consell, en primer lloc, ha destacat que el nou reglament de Costes ha de recollir "la peculiaritat de Formentera" i que "no es poden fer passes enrere en aquest sentit". "En aquest tema, la societat de Formentera sempre ha treballat unida, per damunt d'interessos partidistes, per defendre els interessos dels nostres vesins i vesines; no pot ser que la nova normativa provoqui més inseguretat entre els particulars i envaeixi les nostres competències com a administració local", ha assenyalat la presidenta, que ha subratllat "la gran feinada dels tècnics de la institució" en l'elaboració de les al·legacions.

En el document enviat pel Consell s'incideix que les modificacions que pretenen introduir-se "condueixen novament a l'arbitrarietat en la determinació del domini públic" i envaeix les competències pròpies en matèria d'Urbanisme i Activitats. Així, per exemple, regula les obres que es poden realitzar a la zona de servitud de protecció i modifica els articles per a fer obres de conservació als immobles que hagin quedat en domini públic marítim terrestre. "S'ha de tenir cura amb aquesta previsió perquè no aboqui a la demolició de les construccions construïdes en aquesta zona del litoral abans de temps, amb un fort impacte paisatgístic i mediambiental".

També suposa una "limitació injustificada de drets dels particulars en la mesura que per la seva laxitud deixa en mans del criteri subjectiu de l'Administració la revisió de la delimitació, i fuig novament de criteris tècnics acceptats jurisprudencialment". A més, pot afegir "nous obstacles en els drets dels propietaris o titulars de drets al domini públic marítim terrestre".

El document del nou reglament elimina l'apartat que possibilita actualment l'ús d'estacionament i circulació de vehicles al domini. "Aquesta prohibició pot crear en qualsevol cas importants problemes mediambientals i encara d'ordenació de l'accés a les platges als ens autonòmics i locals. Més encara, fins i tot generant problemes de caràcter urbanístic i territorial", segon les al·legacions presentades pel Consell de Formentera.

Una de les modificacions que es proposa en aquest reglament és la limitació del termini de la concessió com a màxim a 30 anys renovables, fins a 75 anys, tal i com estableix la Llei de Patrimoni de les administracions públiques, en la qual es preveu aquest termini genèric de 75 anys.

A més, el nou reglament no incorpora una memòria d'impacte econòmic, o instrument equivalent, "una exigència fonamental en la legislació estatal", necessària per a la quantificació econòmica de l'afectació de les mesures proposades.

13 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 324

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat