• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera participa en la campanya #ExigimIgualtatTrans

foto 2021 exigim trans ALa consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, ha assistit avui al Parlament a l’acte de recepció de la bandera trans* que està recorrent part de les comunitats autònomes de l’Estat espanyol amb motiu de la campanya #ExigimIgualtatTrans. Aquesta iniciativa de caràcter nacional ha estat promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals, la Fundación Triángulo i l’Associació Chrysallis i a Balears ha comptat amb la col·laboració de les entitats locals i autonòmiques Bens Amics i Sa Clau de s’Armari. La bandera ha estat rebuda per alguns dels principals representants de les Illes Balears així com representants del col·lectiu, que han signat com a mostra de suport.

També com a mostra de suport al col·lectiu avui s’ha penjat a la balconada del Consell de Formentera una bandera trans*. Cal recordar que el Consell de Formentera es va adherir a la campanya #ExigimIgualtatTrans quan es va iniciar, el passat mes d’abril. La consellera Vanessa Parellada ha volgut destacar el suport que des del Consell de Formentera sempre es realitza a aquest tipus d’iniciatives de sensibilització envers la diversitat sexual i de gènere.

Es tracta d’una campanya de visibilització i mobilització ciutadana que consisteix en que entre abril i juny una bandera trans* recorre part del territori espanyol, sent rebuda amb una sèrie d’actes institucionals i concentracions a favor de la igualtat de les persones trans* davant la llei.

Amb aquesta iniciativa, les entitats reivindiquen els drets de les persones trans* a tot el territori estatal, especialment, el dret a l’autodeterminació de gènere (el dret a que ningú necessiti que un tercer acrediti la seva identitat per a veure-la legalment reconeguda). Pretenen, a través del recolzament de la ciutadania i de les autoritats autonòmiques i locals, desbloquejar les negociacions per a l’aprovació d’una Llei Estatal i Integral Trans que garanteixi la igualtat legal de les persones trans.


6 de maig del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya: Vacuna’t, per tu i per tothom, #formenteraesvacuna

cartell 2021 vacunatEl Consell de Formentera ha editat aquest vídeo per animar la població a vacunar-se quan li arribi el torn, i aconseguir així la immunitat comunitària que ens acostarà més a la nostra anhelada normalitat.

El vídeo es distribueix a les xarxes socials i vol destacar alguns dels avantatges que té la vacuna, perquè quan ens cridin, siguem solidaris i diguem sí a la vacunació.

6 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració amb el GE Espalmador

foto 2021 conveni GEELa presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el president del Grup Esportiu Espalmador, Juan José Escandell, han signat avui el conveni de col·laboració per portar a terme les activitats de l’Escola Municipal d’Atletisme (EMAF) de Formentera a més de promocionar i organitzar i organitzar esdeveniments per a l’any 2021. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, i el representant del club Jesús Ferrer també han estat present a la signatura del conveni.

L’objecte d’aquest conveni és doble, per una part, la subvenció directa de 24.000 euros per a la contractació dels serveis del personal tècnic per portar a terme les activitats de l’EMAF del Consell de Formentera; i d’altra banda, una quantitat de 12.000 euros per la planificació, l’organització i execució dels diferents esdeveniments esportius a l’illa per enguany.

5 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Fotogràfica 2021 ja té dates per octubre i avança part de la seva programació

foto 2021 formentera fotografica AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que la 9a edició del festival de fotografia de Formentera, prevista per a aquest mes de maig, passarà a celebrar-se els dies 8, 9, 10, 11 i 12 d’octubre de 2021.

Cristina de Middel, Miss Beige, Sofía Moro i Fernando Maquieira compartiran escenari a Formentera junt amb d’altres referents del món de la fotografia i la cultura visual contemporànies. L’organització del festival anunciarà en breu més detalls sobre la programació, el període d’inscripció, el preu i els descomptes per a residents, entre d’altres promocions. Ara de moment ja es coneixen qui seran 6 dels ponents.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït que “un any més s’organitzi aquest festival que porta grans professionals i amants del món de la fotografia a la nostra illa, que es converteix en un escenari ideal per fer instantànies”.

Ponents
Cristina De Middel és una fotògrafa espanyola associada de l’agència Magnum desde 2017. Investiga l’ambigua relació que té la fotografia amb la veritat, qüestionant els estereotips que porten a difuminar la frontera entre la realitat i la ficció. Després de 10 anys com a fotoperiodista i com a fotògrafa humanitària, De Middel publica l’aclamada sèrie The Afronauts el 2012. Des de llavors ha produït més de 13 projectes i publicacions i ha rebut reconeixements com l’Infinity Award del ICP a NYC el 2012, o el Premi Nacional de Fotografia el 2017. El seu treball s’ha mostrat a més de 50 exposicions internacionalment, i forma part de col·leccions com la Tate Modern o la National Gallery de Victoria.

Ana Esmith és una periodista, performer i instagramer madrilenya coneguda rere el nom de Miss Beige. Esmith va estudiar Art Dramàtic a Londres, on va residir i treballar a l’escena londinenca com a creadora i directora durant més de 15 anys. La seva formació periodística i artística s’uneixen de la mà dins el camp de la performance amb Miss Beige, la seva primera exploració en un treball no verbal. Els rituals de l’aparença, l’estètica de l’artifici i la reflexió sobre el gènere formen part del rerefons conceptual del seu treball on allibera la imatge de la feminitat entesa com a construcció cultural basada en convencions arbitràries, imposades al llarg dels segles.

Sofía Moro és una fotògrafa freelance especialitzada en el retrat editorial. És col·laboradora habitual de les revistes Vanity Fair i El País Semanal, on ha publicat més d’un centenar de retrats i més de 20 reportatges de portada. Paral·lelament desenvolupa projectes més personals entorn als Dret Humans com és el cas del llibre ¿Quién merece morir? (2018) o l’exposició Cuidadoras (PhotoEspaña 2020). El 2010 va guanyar el primer premi del concurs Foto-Nikon, dins la categoria de retrat, i el 2019 va resultar finalista en el concurs internacional LensCulture Portrait Awards.

Fernando Maquieira és un músic i fotògraf espanyol especialitzat en fotografia d’art i arquitectura. Entre les seves múltiples publicacions cal destacar la Guía Nocturna de Museos, on planteja una nova mirada museística sota la influència de la nit i l’absència de llum. També adquireix rellevància el seu llibre Alucinosis (2018) inspirat en unes diapositives de viatges que tenia guardades en caixes de cartó, i que va trobar anys després plenes de fongs i bactèries degut a la humitat. Un estudi sobre l’atzar i el pas del temps ple de colors i formes psicodèliques que es va poder veure en format exposició durant la passada edició del festival Revela’t (2019)

Jon Cazenave és economista i artista visual. La seva aproximació a la fotografia parteix d'una perspectiva antropològica de caràcter íntim per després desenvolupar un llenguatge que incorpora signes i símbols ancestrals a la creació contemporània. Autor auster, silenciós, intens i sintètic, utilitza un procés basat en la recerca del coneixement a través del qüestionament introspectiu on la seva darrera finalitat és una millor comprensió del context que l'envolta. De 2007 a 2019 treballa en un projecte a llarg termini anomenat Galerna que publica el 2020 de la mà de l'emblemàtica editorial Éditions Xavier Barral i Dalpine.

Glòria Oyarzabal és una artista visual i fotògrafa, llicenciada en Belles Arts, programadora i cofundadora de la sala de cinema independent La Enana Marrón (Madrid, 1999-2009), diversifica la seva activitat professional entre el cinema, la fotografia i l'ensenyament. Viu 3 anys a Mali desenvolupant el seu interès per a la construcció de l'imaginari africà, els processos de colonització/descolonització, les noves tàctiques de colonialisme i les diverses veus al voltant dels feminismes africans. En 2017 realitza la residència artística “Ranchito Escorxador Nigèria” a Sud-Àfrica entre Madrid i “Art House Foundation Lagos” (Nigèria) que li permet desenvolupar la seva investigació sobre la colonització del concepte de dona. Entre els molts reconeixements que ha rebut destaca el Aperture Paris Photo Best Photobook of the Year Award 2020.

Formentera Fotogràfica és fotografia en família. Un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït conduïdes per grans noms de la fotografia contemporània. El festival està dirigit a professionals, estudiants i/o aficionats de la imatge amb ganes d’intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector en un entorn idoni com Formentera.

Des de 2013 el Formentera Fotogràfica ha comptat amb la presència de 75 fotògrafes i fotògrafs de referència com Alberto García Alix, Martin Parr, Joan Fontcuberta, Isabel Muñoz, Donna Ferrato, Eugenio Recuenco, Chema Madoz, Joana Biarnés, Colita, Manuel Outumuro, Samuel Aranda, Gervasio Sánchez, Antoine d’Agata, Manel Esclusa, Tino Soriano, Carlos Pérez Siquier i Cristina García Rodero, entre d’altres.

5 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 277

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat