• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Jornada de formació en diversitat sexual, familiar i de gènere per al personal del Consell

foto 2022 formacio genere BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, està portant a terme, aquesta setmana sessions de formació i treball, tant per a la ciutadania, personal del Consell i responsables polítics. Aquestes accions s'emmarquen dins del Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere i en les activitats programades del Dia de l'Orgull.

Avui ha set el torn dels treballadors del Consell i demà dijous 30 de juny, a les 17 h, la sala de plens acollirà una sessió de treball per a ciutadania. Cal recordar que el Consell està treballant en el I Pla de diversitat sexual, familiar i de gènere de l'illa i l'objectiu general d'aquesta proposta tècnica és l'elaboració d'un informe que promocioni la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI. És per això que la ciutadania està convidada a participar en una sessió que ajudarà a construir un Pla adequat a la realitat de Formentera. Inscripcions i consultes a igualtat@conselldeformentera.cat.

29 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Vuit esportistes de Formentera reben ajudes pels seus mèrits esportius durant l'any 2021

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha aprovat l'atorgament a vuit esportistes formenterers d'ajudes econòmiques pels seus mèrits esportius durant l'any 2021. Aquesta línia d'ajudes per mèrits esportius s’ofereix per primera vegada i ha comptat amb una partida pressupostària de 25.000 euros. L'import màxim per esportista individual és de 5.000 euros. Els esportistes de l'illa que reben aquesta ajuda són Mateo Jimenez (vela), Helena Lafuente (vela), Sergi Lafuente (vela), Gisela Colomar (vela), Hugo Colomar (vela), Andrea Romero (atletisme), Matías Conill (vela) i Marc Escandell (atletisme).

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que "aquesta ajuda compensarà en part l'esforç econòmic que fan els nostres esportistes que competeixen en l'àmbit autonòmic, nacional i internacional" i ha avançat que "és intenció de la Conselleria continuar oferint aquesta ajuda els pròxims anys".

Per a la concessió d'ajuts, s'ha tengut en compte el currículum que acrediti la participació en activitats o competicions federades des de l'1 de gener 2021 al 31 de desembre de 2021, així com la programació o projectes que acrediti per enguany. Únicament s'han tengut en compte les modalitats esportives individuals i les modalitats col·lectives d'un esport individual.

Subvencions de 80.000 euros per a clubs

D'altra banda, la comissió de govern de la setmana passada també va aprovar la convocatòria i les bases de l'atorgament de subvencions al programa d'esports de Formentera per a l'any 2022 amb una dotació de 80.000 euros. Aquesta convocatòria anual d'ajudes està oberta per a clubs i associacions sense ànim de lucre per continuar la seua preparació.


29 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves presenta propostes refrescants per al mes de juliol

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, ha presentat les activitats organitzades per a aquest mes de juliol al Casal de Joves. La consellera del ram, Vanessa Parellada, ha explicat que les propostes per als joves són plenament estivals i ha convidat tots els usuaris a gaudir de les activitats i de l'estiu.

Les activitats comencen el pròxim dissabte 2 de juliol amb un concurs de karaoke. Els dimecres 7 i 27 de juliol es projectaran films de temàtiques d'interès per als usuaris del casal. El divendres 8 de juliol es farà un torneig de futbolí amb premi per als guanyadors.

Com a propostes estivals, el dissabte 9 de juliol es faran jocs d'aigua; el dimecres 13 de juliol, una activitat de bombolles de sabó; el dissabte 16 de juliol es farà una excursió en bicicleta i pícnic a la platja, i el dimecres 20 de juliol, un taller de cuina en què s'elaboraran refrescants gelats.

Una de les propostes més destacades del cartell de juliol, que també s'inclourà en el programa de Sant Jaume és la "Nit Jove", que tendrà lloc el divendres 22 de juliol a les 21.30 h a la plaça de la Constitució, a Sant Francesc. Els concerts comptaran amb la presència de joves artistes de l'illa. Finalment, el dissabte 30 de juliol hi haurà un taller d'ungles creatives.

Així mateix, cada dijous dels mesos de juliol i agost es farà la quarta edició del curs de còmic japonès. El Casal de Joves està obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h.


29 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022vii casal

Jornada de portes obertes de les noves oficines de Benestar Social i la residència de Formentera

foto 2022 residenci AL'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha fet avui una jornada de portes obertes perquè la ciutadania conegui de primera mà les noves instal·lacions i oficines que des del passat mes de febrer s'han traslladat al Centre de Dia. A més, també s'ha fet un recorregut per la nova residència de Formentera, l'obertura de la qual està prevista després de l'estiu. La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta, Alejandra Ferrer, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, acompanyats de quasi tot l'equip de govern, també han visitat l'espai amb els mitjans de comunicació.

Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que "era necessari adequar el nou espai a les necessitats actuals dels usuaris" i que "suposa un salt qualitatiu tant per als usuaris com per als treballadors de Benestar Social". Quant a la futura residència, la presidenta ha destacat que també "significarà un gran avanç en l'assistència sociosanitària i una gran millora per a l'assistència a les persones dependents, que avui en dia estan a Eivissa, i per a les seues famílies".

Per la seua part, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que "amb les noves instal·lacions, s'ha reordenat l'espai, es garanteix una millor atenció, més còmoda per a la ciutadania, i també el treball tècnic es realitza molt millor; per la qual cosa, la qualitat i eficàcia del servei augmenta".

Residència de Formentera

Pel que fa a la residència, el conseller Ramírez ha assenyalat que a l'inici del curs escolar "ja podrem comptar amb aquesta prestació de servei per a les persones majors de Formentera". El conseller ha destacat que el model d'atenció a la residència se centra en la persona, "un model que persegueix afavorir la independència funcional de la gent major perquè, dins de les seues possibilitats, siguin capaços de dirigir la seua pròpia vida en funció de les creences, gustos, desitjos i interessos individuals".

La residència de Formentera té capacitat per a divuit places, que es distribuiran en catorze habitacions individuals i dos habitacions dobles. Les places s'integraran a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. Les instal·lacions consten de recepció, menjador, sala d'estar, banys comuns, infermeria, bany geriàtric adaptat a persones enllitades i tres zones exteriors enjardinades.

28 juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 360

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat