• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

El Govern assumirà part del cost del trasllat de residus el 2016 i el total durant aquesta legislatura

Reunio conseller de Presidencia premsa copiaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha rebut avui la primera visita oficial del conseller de Presidència del Govern Balear, Marc Pons, a l'illa de Formentera. A les 10.30 hores s'han reunit a la sala de Plens del Consell de Formentera, a la trobada també han assistit el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Educació i Patrimoni, Susana Labrador, així com la directora general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern, Margalida Font.

En la trobada, el president del Consell de Formentera ha demanat al responsable balear que sigui «el Govern Autonòmic o el Central el que es faci càrrec del cost del trasllat dels residus a Eivissa, i no els ciutadans de Formentera», a través de la institució insular. Marc Pons ha declarat que «és el Govern de l'Estat el que ha d'assumir aquesta despesa però mentre no ho faci, el Govern Balear no donarà l'esquena al problema». El conseller ha afegit que «ja s'ha reservat una partida en els pressupostos del 2016 per fer front a part d'aquesta despesa». Si bé el responsable balear ha explicat que per problemes de pressupost no assumiran el cost total del trasllat al 2016, sí que ha assegurat que «dins aquesta legislatura el Govern es farà càrrec del cost total de la despesa», valorada en prop d'un milió d'euros anuals.

La Llei de Consells

Jaume Ferrer també ha demanat a Marc Pons que «la nova Llei de Consells reculla l'especificitat de Formentera, ja que el Consell de Formentera és l'únic que també és Ajuntament i això és una singularitat que s'ha de reconèixer». El conseller de Presidència ha explicat que l'actual Llei de Consells és de l'any 2000, anterior a la creació del Consell de Formentera, i «només per això ja ha de ser modificada». Una modificació que segons ha assenyalat «donarà resposta a l'especificitat de Formentera».

Escola de Sant Ferran

Les obres de l'escola de Sant Ferran s'iniciaran durant el 2016, segons ha declarat el conseller del Govern que ha explicat que l'executiu ja ha reservat una partida en els pressupostos de l'any que ve. «Ara només falta tancar unes qüestions tècniques del projecte perquè pugui fer-se la licitació i construcció d'aquesta escola», segons ha declarat.

El traspàs de les competències de Promoció Turística ha estat altre dels temes tractats a la reunió. Marc Pons ha assegurat que mentre es fa el traspàs «el Govern farà acords puntuals» per ajudar als consells a promocionar-se. La necessitat de dissoldre el Consorci Formentera Desenvolupament durant el 2016, i de solucionar el problema de la plantilla de la Policia Local, han estat les altres qüestions que Jaume Ferrer ha exposat al responsable balear.

El Consell de Formentera guanya un altre litigi contra la licitació dels serveis de platges

Platja Es Pujols PremsaLa Sala del Contenciós Administratiu del TSJIB ha desestimat un recurs d’apel·lació formulat contra la corresponent Sentència dictada pel Jutjat d’aquest ordre, número 2 de Palma presentat contra l'acord plenari del Consell Insular de Formentera de 14 de juny de 2013 en virtut del qual «foren exclosos els lots 24 i 26 de la licitació per a l’adjudicació del contracte d'explotació dels serveis de temporada de les platges de Formentera del període 2013 a 2020», segons ha explicat el Secretari de la institució, Àngel Navarro.

Aquesta sentència dictada el passat 22 de setembre és ferma, segons ha declarat el lletrat del Consell de Formentera, que ha afegit que «la Sala ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat contra una sentència anterior, la número 370 de 15 de desembre de 2014 dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma, que també donava la raó al Consell».

El President de la Sala del Contenciós Administratiu, ponent de la Sentència, Fiol Gomila, ha considerat que els motius de l’exclusió dels lots 24 i 26 estan fonamentats, ja que l’Administració ha pogut constatar que «el recurrent no havia acreditat la seva solvència tècnica i, la seva no era l’oferta més avantatjosa»,  segons ha explicat Àngel Navarro. Per tant es reconeix que el Consell de Formentera va fer una licitació correcta dels serveis de platges i «es fa la imposició dels costos processals d’aquesta alçada jurisdiccional a la part apel·lant», segons recull la sentència, contra la qual no s'admeten més recursos.

Ver el verso, una mostra de poesia i pintura

Expo Ana Celada«Ver el verso» és la mostra d'Ana Celada que aquests dies podeu visitar a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Sant Francesc. En aquesta mostra de pintures acríliques l'autora barreja les seves dues passions: la pintura i la poesia. Ana Celada fa poc menys d'un any que està afincada a Formentera on cerca la seva inspiració, de fet les 4 pintures de gran format de la mostra tenen com a protagonista una medusa. Podeu visitar l'exposició fins al 24 d'octubre de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.30 de dilluns a diumenge.

El Govern obrirà una oficina d'atenció a l'habitatge a l'antiga Delegació del Govern a l'illa

Rp visita conseller de TerritoriLa consellera de Territori de Formentera, Alejandra Ferrer, s'ha reunit avui amb el conseller de Territori del Govern Balear, Joan Boned, a la trobada han acordat obrir una oficina d'atenció a l'habitatge a l'antiga Delegació del Govern Balear a l'illa. En aquestes dependències treballaran tècnics del Consell i del Govern per atendre als ciutadans de Formentera sobre els problemes relacionats en l'habitatge, segons ha explicat el conseller balear, que ha afegit que «l'estructura definitiva estarà muntada el 2016 quan entrarà en funcionament».

En la reunió també s'ha parlat sobre la possibilitat de crear una borsa de lloguer per posar en contacte als que cerquen casa i als que ofereixen, en la qual també les administracions puguin donar garanties o ajudes «perquè els llogaters tinguin algun tipus d'aval a l'hora de llogar els seus habitatges», segons ha explicat Alejandra Ferrer, que ha avançat que aquests són assumptes que es tractaran pròximament en el Consell d'Entitats de l'illa.

Delimitació Formentera
El conseller de Territori ha declarat que la nova delimitació prevista per Formentera «no és acceptable ja que vulnera els acords presos per unanimitat per Formentera». El conseller ha destacat que «s'han de recuperar les propietats però mantenint la protecció del territori». Des del Govern ha assegurat que després de fer els estudis pertinents es determinaran les accions que ha de dur endavant l'executiu per ajudar al Consell i a la ciutadania de Formentera amb aquest tema.

Jornades de planejament
El conseller de Territori ha vingut avui a Formentera a la celebració d'unes jornades tècniques per presentar al Consell i a l’Ajuntament de Formentera, així com als professionals lligats a l’ urbanisme interessats, l’esborrany de normes tècniques de planejament. Aquesta nova normativa té per objectiu unificar i homogeneïtzar els instruments, conceptes i paràmetres urbanístics que empren els ajuntaments a l’hora d’abordar l’ordenació urbanística del municipi, segons ha explicat Joan Boned.

Més articles...

Pàgina 2 de 155

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera