• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Primera visita oficial del vicepresident Biel Barceló a Formentera

trobadabarceloAquest migdia el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern Balear, Biel Barceló, ha estat rebut pel president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer i el conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafael González.

Biel Barceló ha estat acompanyat per la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, en aquesta primera visita oficial en què ha destacat “el compromís del nou Govern Balear per treballar conjuntament amb els consells en els temes que els afecten directament”. Per part seva, el president del Consell de Formentera ha mostrat la seva satisfacció per poder mantenir aquesta trobada amb un nou govern que segons Ferrer “ja ha demostrat que té una manera diferent d’actuar que l’anterior”, i amb el que “esperen poder fer feina en tots els temes que tenen pendents”.

Promoció turística

El traspàs de la competència de promoció turística ha estat el tema principal de la trobada. Jaume Ferrer ha destacat que “el traspàs és necessari perquè Formentera pugui desenvolupar la seva pròpia marca”. En aquest sentit, Barceló s’ha compromès a col·laborar amb la institució insular perquè el traspàs es pugui fer efectiu amb una bona dotació, tot i que ha recordat que "disposem dels recursos que disposem”.

En matèria de noves tecnologies, el vicepresident ha mostrat la seva predisposició per “millorar les carències que existeixen a l’illa de Formentera des del primer dia” i ha explicat que ja és a “disposició del Consell de Formentera per fer-hi feina”.

La torre des Pi des Català ja es pot visitar cada dijous a la tarda

torrevisitableA partir del pròxim dijous 30 de juliol la torre des Pi des Català romandrà oberta cada dijous a la tarda de 17 a 19 hores. “Així residents i turistes podran conèixer aquesta part de la història de Formentera”, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador. I perquè la difusió arribi també a les escoles, “els grups escolars també podran visitar aquesta torre defensiva concertant una cita prèvia a través de l’àrea de Patrimoni del Consell de l’illa”.

El passat mes de maig es va certificar el final de les obres de restauració de la torre des Pi des Català, situada a la vénda del mateix nom, a peu de la platja de Migjorn. Aquesta intervenció va tenir un cost de 170.603 euros, i comptà amb finançament del programa comarcal de les Illes Pitiüses Leader.

Primera torre visitable per dins

Després de la reforma, la torre des Pi des Català es va convertir en la primera torre visitable per dins de Formentera. Un altre punt destacat és que les obres de consolidació de la torre han respectat els sistemes constructius originals, datats de la segona meitat del s.XVIII.

La torre des Pi des Català és un element declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument, inclòs en el catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció A. L'Estat la va cedir de forma gratuïta al Consell de Formentera el mes de maig de 2012, en compliment de les disposicions previstes en la Llei del patrimoni de les administracions públiques.

Història

La torre des Pi des Català és una de les quatre torres defensives que existeixen a l’illa de Formentera, edificades entre 1762 i 1763 en els emplaçaments que va determinar el llavors capità general de les Illes Balears, Francisco de Paula Bucarelli y Ursúa, amb projecte de l’enginyer militar José García Martínez. Totes aquestes construccions es varen usar amb finalitats defensives i principalment de vigilància fins al 1867.

Inaugurada l’exposició de Gilbert Herreyns “El bosc i la Mola”

expoherreynsAhir es va inaugurar l’exposició de Gilbert Herreyns “El bosc i la Mola” a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell. La mostra d’aquest autor belga, fortament arrelat a Formentera, està formada per xilografies fetes a partir de fustes arrossegades fins la vora de la mar, quadres materialitzats amb pigments i pinassa, i escultures de branques de savina. Tots són materials que l’artista troba a la nostra illa.

L’exposició és part d’una mostra duta a terme al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa entre els mesos d’abril i juliol. Herreyns ha explicat que "no podia deixar d’exposar uns treballs que han nascut a Formentera". La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat la gran qualitat de l’obra de Herreyns. L’exposició, s’emmarca dins les festes de Sant Jaume. La podeu visitar fins al pròxim 31 de juliol de dilluns a dissabte d’11 a 14h i de 19 a 21h.

Es cancel·len els focs d'artifici de Sant Jaume

focs stjaumeEl Consell de Formentera ha comunicat avui dimecres a través del president Jaume Ferrer que “es cancel·len els focs d'artifici de les festes de Sant Jaume per l'inevitable risc d'incendi que suposen, i davant del cost econòmic i logístic que suposa la mobilització d'equips d'emergències per aminorar aquest risc d'incendi”.

Jaume Ferrer ha recordat que Formentera es troba en una situació de risc de foc “molt elevada”, que en la darrera setmana s'ha concretat en diferents focs que, “per sort i per la professionalitat dels cossos de bombers del Consell i de l'Ibanat, així com per la col·laboració ciutadana s'han pogut apagar a temps”.

Aquesta fortuna però no eximeix a “les institucions i a tota la ciutadana de fer el que estigui al nostre abast per evitar situacions que puguin acabar amb desgràcia”. El president del Consell de Formentera ha demanat disculpes “a tots aquells ciutadans que es puguin sentir atrets i emocionats per aquesta activitat, que esperem que torni quan les condicions ho permetin”.

Els focs d'artifici estaven programats per al dia 25 de juliol a les 00.00h de la nit, entre les actuacions musicals de Mishima i d'Ariel Rot.

Més articles...

Pàgina 8 de 155

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat