• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Es reitera la petició de què es retirin les plaques commemoratives amb el nom de Jaume Matas

placa jaume matasEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, ha enviat avui un escrit dirigit a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, per reiterar la petició efectuada pel ple celebrat el passat 28 de novembre per «retirar el nom de Jaume Matas i Palou de totes les plaques commemoratives o inaugurals que hagi instal·lades a Formentera en locals, edificis o qualsevol altre tipus d'espai de titularitats públicas», segons ha explicat el president, Jaume Ferrer.

Aquest acord va ser tramès a la Presidència del Govern de les Illes Balears el passat mes de desembre, «però de moment no hem tengut cap notícia, ni s'ha produït cap acció al respecte», ha afegit Jaume Ferrer, que per això ha fet arribar avui un escrit reiterant la sol·licitud a la nova presidenta.

Recordem que en la sessió plenària celebrada el passat 28 de novembre de 2014 es va aprovar per unanimitat una moció presentada per Gent per Formentera i el Partit Socialista per instar al Govern a retirar les plaques que inclogueren el nom de Jaume Matas, ja que aquest havia estat declarat culpable del delicte de tràfic d'influències durant l'exercici del càrrec de president de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Renovació del material de l'Escola de Vela

equips windsurfEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha invertit 18 mil euros en renovació de material de l'Escola Municipal de Vela. En concret s'han adquirit 8 equips BIC Techno de competició pels regatistes de windsurf de les categories sub-15.

Així es respon a la petició dels usuaris de l'Escola de Vela, que en paraules del conseller d'Esports, Jordi Vidal, “ara ja disposen del millor material per iniciar-se en la pràctica d'aquest esport, que és molt important pel present i el futur del món esportiu de Formentera”.

Volta a Formentera en windsurf
Els regatistes podran estrenar aquest material en la 34 edició de la Volta a Formentera en Windsurf que se celebrarà el pròxim diumenge 27 de setembre. Una trobada que s'ha convertit en un referent i un exemple del món esportiu de l'illa per la seva llarga continuïtat en el temps, segons Jordi Vidal.

Precisament els windsurfistes de Formentera, Sergi Escandell, Carlos Cardona i Mateo Sanz, participen aquests dies a la Copa del Món que se celebra a la Xina. El conseller d'Esports els ha desitjat  “molta sort en aquesta prova preparatòria pel campionat del món a Oman a l'octubre, d'on esperem que surtin els nostres primers competidors olímpics”.

Formentera reafirma el compromís amb l'Aliança Mar Blava

alianca acordEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s'han reunit avui a la Sala de Plens de la institució insular amb el grup de treball reduït d'Aliança Mar Blava format per Ángeles Nogales, representant del sector empresarial de l'aliança, Sandra Benbeniste, representant del sector ONGs de l'aliança, Javier Gómez, portaveu i representant d'administracions públiques de l'aliança, Jordi Bichara, coordinador del voluntariat i Diego Ojeda, representant local del Consell de Formentera com membre de l'aliança.

Durant la trobada els membres de l'aliança han explicat les companyies que avui dia encara estan interessades a dur endavant projectes petrolífers a la mediterrània, entre les quals destaca el cas de Spectrum. Aquest és un projecte de sondejos acústics que va del Nord de Catalunya fins les Balears, i que es troba actualment en període d'avaluació d'impacte ambiental, segons ha explicat la consellera Daisee Aguilera, després de la reunió. Aguilera ha destacat que 128.000 persones de les Pitiüses varen presentar al·legacions al projecte de Cairn Energy i s'ha mostrat esperançada en què “aquest nou pla compti amb el mateix rebuig ciutadà”. Quan el projecte es publiqui al BOIB serà el moment de poder presentar les al·legacions, ha matisat.

Conveni de col·laboració
La consellera ha anunciat que per donar suport a tota la feina que duen endavant des de l'Aliança Mar Blava el Consell de Formentera s'ha compromès a signar un conveni de col·laboració amb una ajuda econòmica encara per determinar, però que “durant l'any 2014 i 2015 ha estat de més de 3.000 euros anuals”. Així mateix, ha afegit Aguilera, que “com ja han fet des d'aliança, la des de la institució també enviarem una carta a Spectrum demanant que desisteixin en la seva intenció de voler fer actuacions al Mediterrani”. El portaveu d'Aliança Mar Blava, Javier Gómez, ha agraït que el Consell de Formentera hagi reafirmat el seu compromís amb l'aliança.

Senyalització del Patrimoni Cultural de Formentera

senyalsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha promogut una actuació de senyalització d’un conjunt d’elements del seu Patrimoni Cultural amb “l’objectiu de canviar aquells panells que ja es trobaven deteriorats i que necessitaven actualitzar el seu contingut i senyalitzar altres que abans no comptaven amb indicador de localització, com és el cas de les torres de Punta Prima i de la Gavina, diversos conjunts d’escars (sa Pedrera, ses Bassetes, es Banc, ses Xalanes o es Pujols) i els pous de ses Illetes i de ses Roques”, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador.

En total s’han instal·lat 18 senyals al costat de la carretera, 16 al Parc Natural de les Salines, i 7 es posaran dins nucli urbà durant els pròxims dies. L'adquisició dels cartells ha tingut un cost de 10.700 euros. La instal·lació l’ha va començar a realitzar el passat 24 d'agost l’àrea d’Infraestructures del mateix Consell, a través de la Brigada de Carreteres i de la Brigada de Camins.

Segona fase: senyalitzacions explicatives dels béns
Aquesta és una primera actuació, segons ha explicat la consellera, “en la qual s’ha incidit en la indicació de la localització dels béns, mentre que en una fase futura s’elaborarà i s’actualitzarà la senyalització explicativa a peu de cada element patrimonial”. D’aquesta manera es vol donar a conèixer entre turistes i residents el Patrimoni Cultural de Formentera, segons ha afegit Labrador. La iniciativa s’emmarca dins el Pla insular de gestió del Patrimoni Cultural de Formentera vigent per a 2015 i 2016.

Més articles...

Pàgina 5 de 155

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera