• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Formentera expressa la seva enèrgica condemna als atemptats de París

Minut silenci premsaEl president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, en representació de la institució que presideix, ha volgut expressar «la seva enèrgica condemna als atemptats succeïts ahir a la nit a París, i el seu condol amb les víctimes i els seus familiars». Així mateix, també ha desitjat la ràpida recuperació de les persones ferides.

Com a mostra de condolença, el president, alguns consellers del Ple del Consell, representants polítics i ciutadans de l'illa s’han sumat al minut de silenci convocat avui a les 12 del migdia a la Plaça de la Constitució com a acte de suport i solidaritat per part de tot el poble de Formentera amb el poble francès.

Convocat el primer concurs de fotografia esportiva de Formentera

poliesportiu4El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, convoca el I Concurs de Fotografia Esportiva de l'illa. Els fotògrafs poden presentar les seves instantànies fins al 23 de novembre a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o per correu certificat. L’objectiu, segons ha explicat el conseller del ram és «donar a conèixer l’esport des d’una perspectiva diferent i fomentar la pràctica esportiva a través de la seva expressió fotogràfica». Cada fotògraf pot presentar un màxim de tres fotografies que s’identifiquin amb l’esport en qualsevol dels seus vessants, segons ha destacat Jordi Vidal.

Format i mida
Les fotografies presentades han de ser inèdites i no poden haver set premiades en cap altre concurs. La imatge fotogràfica podrà ser en color o blanc i negre sobre paper i sense muntar, la mida tendrà un mínim de 20 cm d’ample i un màxim de 40 cm de llarg, els formats seran; quadrat, digital, clàssic i panoràmic. En la categoria de fotografia digital es permet modificar valors tonals, saturació, lluentor, contrast, nivells i corbes, però no s’admetrà cap altre tipus de manipulació.

Les fotografies s’hauran de presentar, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o per correu certificat dins d’un sobre en blanc. Dins aquest sobre hi haurà un altre sobre en blanc on figuri, a l’interior, el nom i llinatges de l’autor, adreça, correu electrònic i un telèfon de contacte. Cada fotografia, al darrere, ha de portar un títol i indicar el lloc i data on ha estat realitzada.
    
600 euros en premis
Jordi Vidal ha anunciat que «el lliurament dels premis serà el 03 de desembre de 2015, coincidint amb les festes de Sant Francesc Xavier al Poliesportiu Antoni Blanc». El Consell de Formentera podrà d’exposar una selecció de les fotografies dels participants al Poliesportiu. El conseller ha explicat que els criteris que es tendran en compte per a la concessió dels premis seran bàsicament «la captació del moment esportiu (gest tècnic, moviment, plasticitat, etc.), el caràcter esportiu de la imatge, la qualitat tècnica fotogràfica o els valors esportius i recreatius que transmet la composició. Hi haurà tres premis de 300, 200 i 100 euros respectivament».

Concert familiar, Dàmaris Gelabert actua a Formentera el pròxim diumenge

Damaris Gelabert foto premsaEl proper diumenge 8 de novembre, la pedagoga, musicoterapeuta, cantant i autora de cançons infantils Dàmaris Gelabert, oferirà un concert a les 17.30 hores a la sala de Cultura de Sant Francesc (cinema). Aquesta cantant defensa la música com a mitjà de comunicació ideal per relacionar-se amb els més petits, i és que segons assegura a la seva web Tot Sona «les cançons serveixen per educar i establir vincles afectius amb els nostres petits». La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que des de la seva àrea es vol apostar per aquest tipus d'espectacles familiars perquè «des de ben petits els nens ja gaudeixin de la cultura».

En aquest concert Dàmaris farà un repàs de tots els seus temes més populars. El preu de les entrades és de 8 euros pels adults majors de 16 anys, i 6 euros pels nens d'1 a 16 anys. Es poden  adquirir a la web http://www.damarisgelabert.com/venda-entrades/ o a les taquilles del cinema mitja hora abans de l'espectacle. També hi haurà un espai per a la venda dels seus discs.

«Ligeros de equipaje. Crónica de la retirada» es representarà el pròxim dissabte a Sant Francesc

ligeros de equipajeEl pròxim dissabte 7 de novembre s'escenificarà a Formentera l'obra de teatre «Ligeros de equipaje. Crónica de la retirada» un espectacle de produccions Viridiana escrita i dirigida per Jesús Arbués i interpretada per Javier García i Pedro Rebollo.

Argument
És una història de ficció basada en multitud de cròniques i testimonis vertaders que tracta de donar llum sobre la història de moltes persones, quasi oblidada… No és una obra de teatre sobre la Guerra Civil, sinó sobre l'oblit, l'absència, el passat, la mort i la vida. Tracta sobre l'home que diuen és capaç del millor i el pitjor.

Dissabte 21 hores
La creació es representarà el pròxim dissabte a la sala municipal de Cultura de Sant Francesc (cinema) a les 21.00 hores. S'emmarca dins el programa PLATEA del Ministeri de Cultura. El preu de l'entrada és de 12 euros. L'obra ha obtingut el premi al millor espectacle de sala feria de teatro de Castilla-León, ciudad Rodrigo 2014.

Més articles...

Pàgina 1 de 155

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera