• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Cultura

Formentera reviu les aventures de Dick Coates a l’exposició “1958, una illa en el record” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Del 16 al 28 d’octubre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’obra ‘1958, una illa en el record’. La mostra detalla el viatge íntim i fascinant de Dick Coates, des dels seus primers dies d'infantesa a prop del poble de Waddington fins a les seues exploracions amb el seu amic Peter Johnson a l'illa de Formentera. A través de fotografies, informes ornitològics, cartes i altres relíquies precioses, els visitants tendran l’oportunitat de submergir-se-se en el món de Coates i entendre’n la relació profunda amb la natura i la gent del lloc.

Des de les seues aventures juvenils a les terres de Formentera fins a la seva posterior carrera com a topògraf rural i professor destacat a Seale Hayne, la vida de Coates s'entrellaça amb els valors de la natura, l'amistat i la curiositat inesgotable.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 16 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns al matí, sala tancada)

Richard (Dick) Coates va néixer el 22 de juny de 1940. Va créixer en una casa de camp prop del poble de Waddington. Va estudiar secundària a l'Escola Oundle, un internat que fomentava l'aventura (1954-1958). Amb el seu amic Peter Johnson, que es va convertir en un famós fotògraf de la vida salvatge, va sol·licitar una beca del Dudgeon Venture Fund i els varen concedir la suma de 40 lliures. Varen descobrir l'illa de Formentera on l'objectiu era registrar totes les aus que varen veure durant 12 dies principalment a la zona des Caló.

Coates va començar el seu primer treball com a topògraf rural ajudant en la gestió de finques agrícoles. Més tard es va convertir en topògraf especialitzat en la construcció d'edificis agrícoles i va acabar com a professor titular a Seale Hayne, que llavors formava part de la Universitat de Plymouth. 

Teatre per a totes les edats en la programació de l’últim trimestre de L’Illa a Escena 2023

El Consell Insular de Formentera ha presentat el programa d’arts escèniques i musicals L’Illa a Escena per a aquest darrer trimestre de 2023. En total, s’han programat sis espectacles amb propostes teatrals per a infants i públic adult.

El primer d’aquests espectacles tendrà lloc dissabte que ve, 21 d’octubre a les 20.30 hores, amb la representació a la Sala de Cultura Cinema de l’obra de teatre ‘Les coses que sé que són veritat’, de la Companyia de teatre de la Universitat de les Illes Balears. Una obra que es posa en escena amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització de les Persones Trans, que està dirigida a un públic jove i adult, i que té una durada de 90 minuts. El preu de l’entrada serà un donatiu voluntari de 5 euros que anirà destinat a l’associació LGTBIQA+ Sa Clau de s’Armari (Eivissa i Formentera).

L’últim dissabte del mes, el 28 d’octubre, la Sala de Cultura Cinema acollirà a les 18 hores l’obra de teatre ‘Bunji, la petita coala’, dirigida a tota la família a partir dels 5 anys. La durada de la representació serà de 50 minuts i el preu de l’entrada és de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

Ja en el mes de novembre, concretament el dissabte 11, a les 18 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà la representació de teatre clown ‘La maleta’ a càrrec de Minúcia Teatre. Es tracta d’un espectacle per a tota la família que té una durada de 55 minuts i que tendrà un cost de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

El dissabte 25 de novembre, en el mateix escenari i a les 20 hores, es representarà l’obra teatral per a adults ‘Sex Toy’, de la Companyia de Teatre Towanda Rebels, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’obra tendrà una durada de 95 minuts i, després de la funció, hi haurà un col·loqui amb el públic sobre la temàtica de l’obra. El preu de l’entrada serà de 7 euros amb un 50 % de descompte en el preu reduït.

I ja el mes de desembre es duran a terme els dos últims espectacles programats a L’illa a escena 2023. El dissabte dia 2 es representarà l’obra per a adults ‘No paradise under your seat’, a càrrec de Trampolí Mecànic. Serà a les 20.30 hores a la Sala de Cultura Cinema i tendrà una durada de 60 minuts i un preu de 7 euros.

El cicle es tancarà finalment el 9 de desembre amb la representació de teatre familiar ‘Grúmic, un somni de tardor’, de la companyia La Fornal d’Espectacles. Una obra apta per a nens a partir de 3 anys, amb una durada de 50 minuts i un preu de 4 euros.

El Consell Insular de Formentera celebra la primera reunió de la legislatura de la Comissió Assessora d'Artesania

El Consell Insular de Formentera ha acollit la primera reunió de la legislatura de la Comissió Assessora d'Artesania, un òrgan de caràcter consultiu capacitat per assessorar i informar l'administració insular en matèria d'artesania i, d'aquesta manera, cobrir les necessitats i aspiracions dels artesans de Formentera perquè aquest sector sigui degudament escoltat i valorat.

En aquesta primera cita s'ha acordat que el termini d'admissió de sol·licituds per a les parades dels mercats de l'illa i del Centre Antoni Tur “Gabrielet” sigui de l'1 de novembre al 31 de desembre. Així mateix, s'ha debatut la possibilitat de fer modificacions a l'Ordenança reguladora dels mercats de l'illa i s'ha valorat la proposta presentada pels artesans del Mercat de Sant Francesc, ‘Espai Fet a Mà a Formentera’.

El president de la Comissió és el conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz; el vicepresident, el conseller de Patrimoni, Óscar Portas; i les persones de reconegut prestigi del sector són Álvaro Raúl Mendoza i Enric Majoral Castells.

Julie Aubrun retrata la seva visió de les Illes Baleares en l’exposició ‘Essència balear’

El Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acollirà a partir de les 19 hores la inauguració de l'exposició ‘Essència balear’, de l'artista francesa establerta a Formentera Julie Aubrun.

La mostra acull una col·lecció d'aquarel·les sobre paper en la qual l'artista pretén retratar les Balears a través de la seva flora, la seva fauna autòctona i la seva cuina ja que, segons Aubrun, “la diversitat i l'art culinari d'un lloc és el que el fa específic, les característiques sense les quals no seria el que és”.

Natural de Nancy, França, Julie Aubrun és autora i il·lustradora. Va efectuar els seus estudis d'Art i Comunicació Visual a l’Escola Intuit/Lab de París. Diplomada el 2000, l'escriptura i la pintura la porten fins a una carrera artística entremesclant les paraules i els colors. Resideix a Formentera des de 2012 i el seu treball està inspirat a l'illa que es pot reconèixer en les seves pintures. L'artista dibuixa un univers imaginari on els personatges i les formes es barregen en composicions poètiques.

Des de la seva primera exposició el 2009 a la galeria Artevistas de Barcelona, Aubrun ha anat exposant al llarg dels anys a Formentera, Mallorca, Menorca i París, entre d’altres llocs.

‘Essència balear’ es podrà visitar del 29 de setembre al 8 d'octubre en el Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ de dilluns a diumenge d'11 a 13 hores i de 18 a 21 hores.

Homenatje de “Chano” als seus amics de Formentera ja desapareguts a l’exposició “Tierra de legendarios”

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 2 al 14 d’octubre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Tierra de legendarios’, de l’artista Juan Antonio Vidal Pardos “Chano”.

“Tierra de legendarios” és un projecte expositiu consistent en 12 obres realitzades en tècnica mixta sobre taula, en formats de 70 x 114 cm i 97 x 60 cm, per a ser exposades a la Sala d'Exposicions “Ajuntament Vell” de Sant Francesc.

L'impuls creatiu neix de la necessitat i voluntat de retre homenatge a les persones amb les quals l'autor ha compartit amistat al llarg de la seva vida a l'illa de Formentera, i que li acompanyen des dels records de les experiències i temps que amb ells va compartir.

Es tracta d'obres fruit de l'experimentació amb antigues tècniques i nous procediments, amb la introducció a la pintura a l'oli i l'acrílica, en la qual ha desenvolupat la seva obra, de l'element del collage i materials com el guix, l’arena, la cola i el paper.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 2 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) . 

Más artículos...

Página 3 de 131

3

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera