• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Culture and Historical Heritage

Presentació del programa d'activitats de les festes de Nadal de 2022-2023

foto 2022xi nadal presentacioEl Consell de Formentera ha presentat avui el programa d'activitats de les festes de Nadal 2022-2023. El cartell compta amb diferents activitats adreçades a tot tipus de públic i inclou espectacles familiars, exposicions, tallers, concerts, entre d'altres. També torna el Mercat de Nadal i el seu espai de Mininadal especialment pensat per als més petits.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha aprofitat la presentació del cartell per "desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "després de dos anys en què les festes han estat marcades per les restriccions derivades de la covid-19, enguany per fi tornam a programar les festes amb normalitat i els infants recuperaran els seus espais per gaudir d'aquestes celebracions tan especials".

El tret de sortida el donarà, divendres 2 de desembre, la inauguració del Mininadal a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. L'encesa de l'enllumenat de Nadal serà a les 18 h i, posteriorment, s'inaugurarà el Mercat de Nadal a les 19 h a la plaça de la Constitució. Les casetes estaran obertes des del dia 2 de desembre i fins al 6 de gener. En total, hi haurà sis casetes de restauració i una de comerç, així mateix n'hi haurà una altra que faran servir associacions sense ànim de lucre o APIMA.

Per part seua, la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha destacat que un any més "hem organitzat un cartell molt complet amb el qual esperam que l'ambient nadalenc envaeixi Formentera, i ho hem fet gràcies a la col·laboració d'associacions com l'Associació Reis Mags, així com les escoles de Formentera i altres entitats que ens han ajudat i a les quals agraïm la seua participació". La consellera ha afegit que "hi ha propostes culturals i tradicionals adreçades a tots els públics de les quals esperam que puguin gaudir els formenterers i formentereres durant aquestes dates tan especials".

Activitats infantils

Divendres 2 de desembre torna, el Mininadal, que obrirà les portes a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. A més, durant tot el Nadal, el Mininadal acollirà diferents tallers i activitats infantils.
Diumenge 11 de desembre arriba a Formentera l'espectacle familiar La màgia dels colors, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu, on els colors ens ajudaran a posar nom a les nostres emocions. La màgia dels colors es podrà veure el diumenge 11 a les 18 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.
Dimecres 14 de desembre a les 17 h la Bilblioteca Marià Villangómez acollirà el taller familiar i presentació del llibre El bosque mágico a càrrec de l'autora Alessandra Rossin.
Dijous 15 de desembre, a la plaça de la Constitució, se celebrarà la ja tradicional Cantada de Nadales a càrrec de l'alumnat del CEIP El Pilar, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i l'IES Marc Ferrer. Després es repartirà xocolata (apta per a intolerants al gluten i a la lactosa) i coca dolça.
Dissabte 17 de desembre el grup de versions Red Hot Chili Covers oferirà un concert familiar a l'envelat de sa Senieta a les 19 h perquè els més petits de la casa gaudeixin de les millors versions del mític grup Red Hot Chili Peppers.
Diverespai
A més, torna el Diverespai a Formentera durant el Nadal. Del 27 de desembre al 4 de gener els infants de Formentera gaudiran de diverses activitats i inflables al mòdul esportiu.
Betlem vivent i Pare Noel
El dissabte 17 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del betlem de Nadal a les 16.00 h a la Sala de Cultura (Cinema), i el 21 de desembre els nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà també a partir de les 17.30 hores a l'envelat de sa Senieta de Sant Francesc. En acabar, se servirà xocolata calenta apta per a intolerants al gluten i a la lactosa.

Casal de Joves

Dimecres 7 i dimecres 28 de desembre es projectarà al Casal una pel·lícula nadalenca les 18.30 h.
Divendres 9 i dissabte 10 de desembre el Casal de Joves ha organitzat un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal.
A més, l'àrea de Joventut organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre.
Divendres 30 de desembre el Casal s'acomiada del 2022 a partir de les 18.30 h.
Dissabte 7 de gener a partir de les 18.30 h hi haurà xocolatada al Casal de Joves.

Activitats culturals

Dissabte 10 de desembre la Sala de Cultura (Cinema) acollirà la nova comèdia teatral per a adults del Grup de Teatre des Cubells, Matrimoni per medicina. L'obra es representarà a les 20.30 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.
El dilluns 12 de desembre la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obre les portes per acollir la clàssica "Exposició Col·lectiva de Nadal" amb artistes de l'illa, de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Diumenges, dilluns matí i festius la sala romandrà tancada. La inauguració tendrà lloc dilluns 12 a les 19 h i comptarà amb la presència dels artistes. L'exposició es podrà visitar fins al 6 de gener de 2023.
Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera i el Consell Insular de Formentera, amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa de Formentera, han convocat el XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc. El premi al millor aparador de l'illa s'entregarà el dimecres 14 de desembre.

Activitats tradicionals

El dimarts 20 de desembre es farà un taller de salsa de Nadal a les 16 h. El lloc encara està per determinar i s'informarà amb un cartell concret de l'activitat. El dijous, 22 de desembre, es continuarà amb les activitats tradicionals i s'oferirà el Concert de Nadales a les 19 h a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Escola de Música i Dansa de Formentera i l'aula de clarinet del Patronat de Música d'Eivissa.

El dissabte 24 de desembre a les 00.00 h es farà la missa de matines i caramelles de Nadal a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Esquadra Jove. El dilluns 26 de desembre es farà una missa amb caramelles a càrrec de l'Esquadra de ses Roques a les 11 h a l'església de Sant Ferran i a càrrec de l'Esquadra Jove a les 17.00 h a l'església del Pilar de la Mola.

Nit de concerts

La música també serà protagonista durant les festes de Nadal. Dissabte 17 de desembre, el grup de versions Red Hot Chili Covers i el grup català de renom Dr. Prats actuaran a l'envelat de sa Senieta a partir de les 22.30 h i ens faran gaudir i ballar tota la nit amb els seus ritmes energètics. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

Cap d'Any

La nit de Cap d'Any, el dissabte 31 de desembre, a partir de la una de la matinada, l'envelat de sa Senieta tendrà animació i festa amb el concert de Cap d'Any que donarà la benvinguda al 2023 amb el grup de versions Bruixa Express, una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans fins a les places més petites de qualsevol indret, per vestir-les d'una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca i sobretot, de bona música que va, des dels èxits dels anys vuitanta, fins a la música festera més actual.

Visita dels Reis Mags d'Orient

El dijous 5 de gener a les 17.15 h al Far de la Mola es donarà el tret de sortida a la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient que visitarà la plaça del Pilar a la Mola a les 17.30 h, la plaça de l'Església de Sant Ferran a les 18.30 h i, finalment, la plaça de la Constitució de Sant Francesc a les 19.30 h.

El Consell de Formentera i l'Associació Reis Mags estan treballant per organitzar aquesta visita. Podreu consultar el cartell específic pròximament.

Col·laboracions
El Consell agraeix la col·laboració de l'Associació Reis Mags i la companyia naviliera Trasmapi per fer possible l'organització d'aquest cartell.


29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi nadal generic

cartell 2022xi nadal mini

cartell 2022xi nadal mercat

Formentera's Sala de Cultura welcomes "Natatam", a contemporary dance show for kids

The Formentera Office of Culture is pleased to report that Saturday 26 November at 6.00pm, the Sala de Cultura-Cinema will host Natanam, a family-friendly dance show and winner of the 2021 Feten Award for bringing dance to early-childhood audiences. The performance is part of the L'Illa a Escena programme.

In this production of contemporary dance, two performers –or friends...or accomplices– meet in a playroom. There, they discover that water, fire, wind and earth are arranged in order and at their disposal, and the room can become a beach, a desert or the sea.

The protagonists find no shortage of earth and salt, with which they draw on the ground while singing and contemplating the destination of things that disappear. "They converse about the world and people, who are like big fires, little fires and fires of all colours; and they dialogue with speech and also with their bodies in space", the artists explain.

"Natanam" means dance in Sanskrit, and this is the starting point of the show: "To give early-childhood audiences a place and moment for sensations through the purity of dance".

DA.TE Danza
DA.TE Danza has created, produced and performed contemporary dance, dance-theatre and object theatre for everyone from tots to teens for more than 23 years.

All of the company's projects are supported by the Spanish Institute for the Performing Arts and Music (of the Ministry of Culture and Sports) and the Andalusian Agency of Cultural Institutions (of the Ministry of Culture and Historical Heritage of the Andalusian Regional Government).

Admission
Tickets are available at www.entradesformentera.cat for €4. Unemployed people and under-employed freelancers, retirees, under-25s, people with functional diversity, single-parent families and large families pay half price.

18 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022xi natanam

Presenting Festes de Sant Francesc

foto 2022xi presentacio festes sfrancescFriday, 2 December 2022

7.00pm | Mycology lecture
Joan Carles Salom offers a talk on wild mushrooms
Sala d'Actes (Consell de Formentera), Plaça de la Constitució
Organisers: FCB Mycological Group

Saturday, 3 December

10.00am | Breakfast of frit de polp (fried octopus)
Jardí de ses Eres; affordable prices
Organisers: Es Forn Gastronomic Association

11.00am | Mycology lecture
Display of local mushrooms and tips on how to identify them
Sala d'Actes (Consell de Formentera), Plaça de la Constitució
Organisers: FCB Mycological Group

12 noon | Mass in Sant Francesc church

1.00pm | Procession

1.30pm | Traditional dance with Es Pastorells and Es Xacoters and traditional pastries
Plaça de la Constitució

2.30pm | Arroç de matances
Sa Senieta festival tent; affordable prices
Organisers: Es Forn Gastronomic Association

8.00pm | Community barbecue and musical performance by Verónica San Juan
Jardí de ses Eres
Organisers: Three Kings Association

10.00pm | Sa Flower
Plaça de la Constitució
Organisers: Sa Raval des Pa i Oli

Thursday, 8 December

Formentera Mini-Marathon - 23rd John Tunks Memorial
10.30pm Plaça de la Constitució
Signups: www.elitechip.net

17 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

----------

cartell 2022xi festes sfrancesc

-----------

cartell 2022xi sa nostra flower

On International Day for the Elimination of Violence against Women, Alejandra Robaina underscores work of cleaning staff with 'Informe de camarera'

The Formentera Office of Culture is pleased to announce that Monday 21 November at 7.00pm, the Canarian artist Alejandro Robaina Vera will pull back the curtain on his "Informe de camarera" exhibition in the "Ajuntament Vell" exhibition space. This display is part of the local programme, organised by Espai Dones and the Formentera Office of Equality, to commemorate International Day for the Elimination of Violence against Women.

Robaina has always maintained close ties with cleaning workers and, through his aunt, mother and cousins, who have worked as hotel cleaning staff, had first-hand knowledge of their conversations, labour struggles, joys and struggles.

The central axis of Robaina's exhibition an Excel data sheet built around day slips and offering insight into chambermaids' work in Canary Island resorts as far back as the seventies. In the accompanying photographic archive, the author has created thirteen series linked to this database and the work of cleaning staff.

According to the artist, the exhibition is also linked to the day known in Spain as "25N" (25 November): International Day for the Elimination of Violence against Women. "For example, it urges cleaning personnel to remember how they were treated in the seventies in the other Spanish archipelago. They were disrespected and often had to be accompanied for fear of gender violence".

"Informe de camarera" opens Monday 21 November at 7.00pm and can be visited at the Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" Monday to Saturday, 11.00am to 2.00pm and 6.00pm to 8.00pm, until 3 December. The space is closed Monday mornings, Sundays and holidays.


17 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022xi informe de camarera

Saint Cecilia's Day concert in Sant Francesc church

The Formentera Office of Education and Culture is pleased to announce that at 8.00pm on 26 November in the Sant Francesc church, the School of Music and Dance of Formentera will present a concert for the feast day of Saint Cecilia. Admission is free.

Upwards of fifty students will participate in this celebration with a varied programme encompassing African, traditional and sacred music. Various groups of the school will perform, including the polyphonic and children's choirs and the municipal band.


16 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022xi santa cecilia

More Articles...

Page 1 of 113

Start
Prev
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera