• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Presentació del llibre "La Venus que rompió el espejo", de l'autora Miren Jaurne

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 10 de març, la Biblioteca Marià Villangómez ha programat la presentació del llibre La Venus que rompió el espejo, de l'autora Miren Jaurne a la Biblioteca Marià Villangómez a les 19.30 h. La presentació serà a càrrec de l'autora i l'acompanyarà la coordinadora de la biblioteca, Lilian Heinrichs. Es sortejaran dos exemplars signats per l'autora entre els assistents. Aquesta presentació es troba dins de la programació del Dia Internacional de la Dona.

Miren Jaurne (Madrid, 1983) va créixer en el Madrid dels anys noranta. La seva infància i l'adolescència varen estar marcades per la grassofòbia i l'assetjament en una societat que enaltia els cossos prims. Apassionada de la lectura, de l'escriptura i de contar històries, va aconseguir la diplomatura en guió de cine i televisió en l'Institut de Cinema de Madrid (ICM) i poc després va començar el seu canal de YouTube amb la finalitat de donar-li veu a aquelles persones que, com ella, no encaixaven en els cànons de la societat del moment. Així va néixer el seu primer llibre La Venus que rompió el espejo. Des de l'assetjament, passant per trastorn de comportament alimentari i autolesió, fins arribar a l'acceptació i la creació de la seva plataforma per expandir aquest missatge de respecte als altres i, sobretot, a un mateix.

En aquest llibre, l'autora mira enrere i recorda els seus moments més obscurs per demostrar-nos que jutjar una persona només pel seu aspecte físic o donar aquest poder a altres, no és una alternativa. No ens hem d'avergonyir de nosaltres mateixos i un «foteu-vos!» a temps pot salvar-nos de caure en una espiral d'autodestrucció. Perquè la persona que avui escriu el llibre, és una dona que ha superat les seves pors i s'ha sumat sense dubtar-ho a la lluita contra l'assetjament.


7 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 venus

La comèdia "Balada de la Garsa Vella", el pròxim dissabte 12 de març a la Sala de Cultura de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la pròxima setmana es representarà a Formentera Balada de la Garsa Vella, una obra escrita per Bernat Joan i Marí i dirigida per Àngels Martínez. Aquesta comèdia de la companyia Teatre Pedro Cañestro es representarà el pròxim dissabte 12 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i està inclosa dins el programa de l'Illa a Escena.

Balada de la Garsa Vella pretén ser una celebració de la vida a través de les arts escèniques. Vida i teatre, teatre i música, música i moviment, moviment i esperit es barregen voluptuosament dalt l'escenari.

L'obra amb set protagonistes: na Laura i na Dàlia (una antiga contorsionista i una vella cupletista, ambdues retirades fa molt de temps), na Rosa (actriu retirada), i n'Enric (actor amateur també retirat, actualment rendista) són convocats per Jaume Prunaseca, de nom artístic Romeu, antic actor d'èxit. Acompanyats per un enigmàtic pallasso i un pianista aniran desgranant una festa en honor de Romeu, organitzada per ell mateix. Cadascú mirarà de donar el millor de si mateix sobre l'escena, amb un resultat incert.

Mentrestant, la Mort Hippy anirà sotjant tot l'esdeveniment, a l'espera de caçar alguna presa. La seua presència no impedirà ni la plena realització de la festa, ni gir inesperats en el guió inicial.

L'escriptor Bernat Joan i Marí, nascut a Eivissa, ha publicat novel·les, llibres de narrativa juvenil, narracions breus i peces de teatre com ara: El gegant des Vedrà (Eivissa, 1993), Marc Ferrer: Formentera, la nova terra (Eivissa, 1996), Jocs de matances (Eivissa, 2012) entre altres. Ha fet adaptacions teatrals, d'entre altres, Lisístrata (Aristòfanes), per al Grup de Teatre d'Arts i Oficis d'Eivissa. Assemblea 3.0, basada en L'assemblea de les dones, d'Aristòfanes (representada pel Grup de Teatre de l'Institut d'Estudis Eivissencs).

Àngels Martínez va estudiar interpretació a l'Escola d'Arts i Oficis amb Pedro Cañestro (1990-95) i l'Escola d'Art Dramàtic d'Antonio Cantos (1999-2004). En teatre ha treballat en Tirano Banderas, Revolta de bruixes, El zoo de cristal, La casa de Bernarda Alba, Bodas de sangre entre altres. Així mateix ha participat en festivals de teatre de les Illes Balears i al Festival Internacional del Technis Theatre de Londres.

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent aleshores.

4 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 GARSA VELLA

Signat el conveni de col·laboració amb l'OCB de Formentera

foto 2022 conveni ocbLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera, Joan Francesc Ferrer, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell i l'OCB en matèria de cultura i patrimoni per l'any 2022. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present en la signatura del conveni.

El Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació máxima de 10.000 euros per a les activitats de l'OCB, que enguany se centraran en accions com la 'Primavera de cultura', programació entorn de Sant Jordi que inclou presentacions de publicacions, conferències, taules rodones i lectures poètiques, entre altres actes. L'OCB també organitzarà concerts de cantautors, farà publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera; a més de tasques consultives i d'investigació que se li puguin encomanar, com a entitat cultural de referència a l'illa.

2 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de participació per al concurs de Fotografia de Beni Trutmann que celebra la XIX edició

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ja s'ha obert el termini de presentació de fotografies pel Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 12 d'abril. Aquest certamen, referent fotogràfic de la nostra illa, enguany celebra la seva XIX edició.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha recordat que aquest concurs és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i cap a la seva natura. "És per això que Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació, la cultura i el patrimoni o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l'objectiu de transmetre un compromís amb la defensa i preservació de la nostra illa", ha assegurat la consellera que ha animat a la població de l'illa i visitants a participar.

Categories color, blanc i negre i foto denúncia

En les categories color, blanc i negre i la ja consolidada categoria foto denúncia, els participants poden presentar fins a un màxim de tres fotografies. Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Les fotografies d'aquestes tres primeres categories es podran presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), o través de correu certificat i/o administratiu dirigit al Consell Insular de Formentera (plaça de la Constitució, 1, 07860 Sant Francesc, Formentera) fins al 12 d'abril de 2022.

Categoria júnior

Aquesta categoria tan popular està enfocada a joves d'entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic (concursfoto@conselldeformentera.cat), enviant un màxim de 3 imatges, fins al 12 d'abril. El primer premi d'aquesta categoria rebrà una càmera digital compacta, el segon una càmera digital instantània i el tercer una càmera esportiva.

Les obres premiades passen a formar part de l'Arxiu d'Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria

Els 19 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1.200 fotografies i amb més de 300 participants. L'expansió d'aquest certamen s'ha fet palesa amb l'arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot d'altres països europeus.

Exposició i entrega de premis

El concurs culminarà en una exposició d'una selecció de fotografies que s'exposaran a la Sala d'Exposicions (Ajuntament Vell) a partir del dilluns dia 2 de maig on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d'aquesta XIX edició i restarà oberta fins al 14 de maig. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs a la web del Consell de Formentera.


28 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 beni trutmann

Festival de Carnestoltes de l'Escola de Música i Dansa de Formentera

foto 2022 carnaval EdM AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació i Cultura, informa que ahir a les 17 h va tenir lloc a la Sala de Cultura (Cinema) la celebració del Festival de Carnestoltes organitzat per l'Escola de Música i Dansa de Formentera.

Un total de 41 alumnes participaren en l'espectacle, seguint el protocol de mesures sanitàries en tot moment. Músics i ballarins varen oferir al públic una variada mostra del que s'estudia a l'escola: percussió, flauta, instruments de vent metall, clarinet, piano, clarinet i guitarra, interpretant obres des de la coneguda "Bamba" de Ritchie Valens fins al repertori més clàssic com "La donna è mobile" de Giuseppe Verdi. Les alumnes de dansa, per la seva part, ballaren diferents coreografies de diferents estils, des de "La pantera rosa" (adaptada a l'estil de dansa clàssica) fins a sevillanes.

25 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 105

10

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera