• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera comença les feines per crear el Pla de Cultura de l’illa

foto 2021 pla de culturaLa consellera de Cultura, Susana Labrador, la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch i els i les tècnics de les respectives àrees, s’han reunit amb membres de la Universitat Internacional de Catalunya i les Escoles d’Adults de Menorca per preparar el Pla de Cultura de l’Illa de Formentera responent així a un acord adoptat al ple extraordinari del Debat sobre l’Estat de l’Illa de 6 d’octubre de 2020.

Els objectius que persegueix la redacció del Pla Estratègic de Cultura, segons ha explicat la consellera Susana Labrador, són: “realitzar un diagnòstic participat de l’estat actual de la cultura a Formentera i definir en un marc de corresponsabilitat, unes línies estratègiques i unes propostes de futur pel desenvolupament de la cultura a l’illa de Formentera”. “Volem saber quina és la situació actual de la cultura a Formentera, per consensuar unes línies estratègiques de futur en funció d’allò que cal mantenir i allò que cal reforçar o prioritzar”, ha explicat la consellera de Cultura. Amb aquesta feina es consensuaran els objectius específics que es deriven de cada línia estratègica, s’apuntaran les recomanacions d’accions i mesures específiques i s’establirà una relació dels agents, associacions o entitats potencialment vinculades amb cada proposta.

Participació ciutadana
Els encarregats de desenvolupar el pla, amb la supervisió del Consell de Formentera, seran el president d’Escoles d’Adults de Menorca, Jaume Gomila, l’expert Sergi Sánchez, la degana de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, Judith Urbano, la directora del Màster en Gestió Cultural, Marta Crispí, i la investigadora Maria Morer. Aquest equip de treball ha estat una setmana a Formentera i ha conegut de primera mà els espais culturals i als futurs equipaments. Així mateix s’han reunit amb entitats i persones del sector cultural de Formentera per conèixer les seves propostes.

Aquest pla orientarà el futur de les manifestacions culturals de Formentera i crearà un pacte per la cultura amb el consens de la ciutadania, les institucions, els diferents grups polítics del Ple i les associacions culturals de l’illa. Així mateix es consolidarà una estructura organitzativa que garantirà la implantació del Pla de Cultura i el seu futur seguiment.


28 juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sol Courreges Boné apel·la al sentiment del reciclatge al Centre Antoni Tur “Gabrielet”

cartell 2021 feelL’artista Sol Courreges Boné estrena aquest dimecres 28 de juliol al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ l’exposició “Feel”, una mostra en la qual Courreges insisteix en el reciclatge com concepte base. Així, la mostra recull peces fetes amb portes, finestres, fustes, metalls, plàstics, llaunes, envasos de metall, residus naturals... i tot allò que se li pugui donar una segona vida. L’artista gaudeix de la transformació de residus en elements decoratius i que ens transmeten, segon assenyala, “el missatge que ens fan creure que encara podem fer més coses per viure en un món millor i amb menys contaminació, simplement reciclant”.

En aquesta ocasió, Sol Courreges ha convidat a dues artistes residents a l’illa, Bettyna Rivero i Pilar Mena, per participar a la mostra amb diferents peces i compartint el mateix missatge: reciclar.

La mostra es podrà visitar al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’, de 10 a 14 hores i de 19 a 22 hores fins al 7 d’agost.

26 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nit Jove de les festes de Sant Jaume

cartell 2021 nit jove AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que aquest divendres 23 de juliol arriba la Nit Jove que enguany compta amb els concerts de Miquel Tur -Quartet- i Donuts Hole.

Miquel Tur -Quartet- és una banda amb un estil musical que va des del folk fins el pop, composta per músics professionals de l’ESMUC i liderada pel músic formenterer Miquel Tur. Amb un directe viu, potent i dinàmic, ofereix un repertori que barreja temes originals, amb versions del panorama musical actual.

Donuts Hole és un quintet que transita entre el metall alternatiu i el metalcore. Més enllà dels gèneres, la banda abandera una proposta que entrellaça contundència, melodia i atmosfera. Tot això embolicat en un univers emocional.

Els concerts tindran lloc a partir de les 21.30 h al pati de sa Senieta de Sant Francesc. L’aforament serà limitat i es respectaran totes les mesures de seguretat anticovid.

22 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Festival LLUN3S (Lluna Barroca)

cartell 2021 llun3s barrocaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest dijous 22 de juliol a les 21.30 h tindrà lloc la segona edició del Festival LLUN3S al Far de la Mola. En el concert “Yes, We Bach” de Il Gesto Armonico interpretaran composicions de la saga més important de la història de la música occidental: els Bach.

L’acte té aforament limitat i és amb reserva prèvia; queden encara vuit entrades disponibles que podeu reservar al correu electrònic entradesllun3s@gmail.com.

La iniciativa està organitzada conjuntament per Espai_F i l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de Ports de Balears i Ràdio Illa.

21 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Francisca Ferrer mostra la seva col·lecció de tapissos al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’

cartell 2021 francisca ferrerLa veïna de Sant Ferran Francisca Ferrer Ferrer mostra a partir del dilluns 19 de juliol la seva col·lecció de tapissos al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Nascuda a Formentera, na Francisca va ser propietària d’un comerç a l’illa de roba i complements des del 1994 fins al 2017 on va desenvolupar el seu interès per les teles. Un poc abans del confinament per la pandèmia va començar a treballar els tapissos, fets amb màquina de cosir i a mà, amb la natura com a principal temàtica; i a poc a poc va incorporar tapissos amb temes més generalistes sobre paisatges i arquitectura tradicional de Formentera.

L’exposició romandrà oberta del 19 al 25 de juliol d’11 a 14 hores i de 19 a 22 hores.

16 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 92

10

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera