• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Festes de Santa Maria 2021

santa-maria-protocol-xarxes1

‘Gabinet de Curiositats’ adaptat a la tècnica del collage a l’‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 gabinet de curiositatsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 2 d’agost obri portes a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” la mostra de collages “Gabinet de Curiositats”. La mostra presenta els collages que l’artista realitza seguint la tradició dadaista d’instrumentalitzar ‘atzar’ i ‘absurd’ per a tractar temes d’actualitat. Lila Licciardi, nascuda a Nancy (França) i resident a Eivissa, presenta una trentena d’obres “cut & paste” analògiques de tècnica mixta i temàtica conceptual.

Aquesta exposició ofereix una interpretació renovada del gabinet de curiositats adaptada a l’art del collage. Així, de la mateixa manera que els col·leccionistes del segle XVIII, Lila es centra en la importància de la recerca constant d’arxius gràfics i en la necessitat de crear el seu mateix gabinet de curiositats. La gran diversitat d’objectes, els colors barrocs, l’humor subjacent i la presència d’antiguitats, circuits electrònics o trossos de velles enciclopèdies, formen un univers on el passat s’uneix amb el futur per a proposar una reflexió sobre els reptes del nostre present.

La mostra es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, del 2 al 14 d’agost de 2021, de dilluns a dissabte, d’11 a 14 hores i de 19 a 21 hores; els diumenges i els dilluns matí la sala roman tancada. L’inici d’exposició serà dilluns 2 d’agost a les 19 hores.

29 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comença les feines per crear el Pla de Cultura de l’illa

foto 2021 pla de culturaLa consellera de Cultura, Susana Labrador, la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch i els i les tècnics de les respectives àrees, s’han reunit amb membres de la Universitat Internacional de Catalunya i les Escoles d’Adults de Menorca per preparar el Pla de Cultura de l’Illa de Formentera responent així a un acord adoptat al ple extraordinari del Debat sobre l’Estat de l’Illa de 6 d’octubre de 2020.

Els objectius que persegueix la redacció del Pla Estratègic de Cultura, segons ha explicat la consellera Susana Labrador, són: “realitzar un diagnòstic participat de l’estat actual de la cultura a Formentera i definir en un marc de corresponsabilitat, unes línies estratègiques i unes propostes de futur pel desenvolupament de la cultura a l’illa de Formentera”. “Volem saber quina és la situació actual de la cultura a Formentera, per consensuar unes línies estratègiques de futur en funció d’allò que cal mantenir i allò que cal reforçar o prioritzar”, ha explicat la consellera de Cultura. Amb aquesta feina es consensuaran els objectius específics que es deriven de cada línia estratègica, s’apuntaran les recomanacions d’accions i mesures específiques i s’establirà una relació dels agents, associacions o entitats potencialment vinculades amb cada proposta.

Participació ciutadana
Els encarregats de desenvolupar el pla, amb la supervisió del Consell de Formentera, seran el president d’Escoles d’Adults de Menorca, Jaume Gomila, l’expert Sergi Sánchez, la degana de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, Judith Urbano, la directora del Màster en Gestió Cultural, Marta Crispí, i la investigadora Maria Morer. Aquest equip de treball ha estat una setmana a Formentera i ha conegut de primera mà els espais culturals i als futurs equipaments. Així mateix s’han reunit amb entitats i persones del sector cultural de Formentera per conèixer les seves propostes.

Aquest pla orientarà el futur de les manifestacions culturals de Formentera i crearà un pacte per la cultura amb el consens de la ciutadania, les institucions, els diferents grups polítics del Ple i les associacions culturals de l’illa. Així mateix es consolidarà una estructura organitzativa que garantirà la implantació del Pla de Cultura i el seu futur seguiment.


28 juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sol Courreges Boné apel·la al sentiment del reciclatge al Centre Antoni Tur “Gabrielet”

cartell 2021 feelL’artista Sol Courreges Boné estrena aquest dimecres 28 de juliol al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ l’exposició “Feel”, una mostra en la qual Courreges insisteix en el reciclatge com concepte base. Així, la mostra recull peces fetes amb portes, finestres, fustes, metalls, plàstics, llaunes, envasos de metall, residus naturals... i tot allò que se li pugui donar una segona vida. L’artista gaudeix de la transformació de residus en elements decoratius i que ens transmeten, segon assenyala, “el missatge que ens fan creure que encara podem fer més coses per viure en un món millor i amb menys contaminació, simplement reciclant”.

En aquesta ocasió, Sol Courreges ha convidat a dues artistes residents a l’illa, Bettyna Rivero i Pilar Mena, per participar a la mostra amb diferents peces i compartint el mateix missatge: reciclar.

La mostra es podrà visitar al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’, de 10 a 14 hores i de 19 a 22 hores fins al 7 d’agost.

26 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nit Jove de les festes de Sant Jaume

cartell 2021 nit jove AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que aquest divendres 23 de juliol arriba la Nit Jove que enguany compta amb els concerts de Miquel Tur -Quartet- i Donuts Hole.

Miquel Tur -Quartet- és una banda amb un estil musical que va des del folk fins el pop, composta per músics professionals de l’ESMUC i liderada pel músic formenterer Miquel Tur. Amb un directe viu, potent i dinàmic, ofereix un repertori que barreja temes originals, amb versions del panorama musical actual.

Donuts Hole és un quintet que transita entre el metall alternatiu i el metalcore. Més enllà dels gèneres, la banda abandera una proposta que entrellaça contundència, melodia i atmosfera. Tot això embolicat en un univers emocional.

Els concerts tindran lloc a partir de les 21.30 h al pati de sa Senieta de Sant Francesc. L’aforament serà limitat i es respectaran totes les mesures de seguretat anticovid.

22 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 91

8

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera