• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

L'alumnat del curs de ceràmica exposa les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 21 al 26 de febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del curs de ceràmica impartit per la professora de taller Tania Agredano.

L'exposició, que enguany com a novetat parteix amb d'una temàtica específica, recopila la investigació que han fet les alumnes al voltant de l'aigua, l'aire, la terra i el foc. "Aquests són els quatre elements que conformen el món de la ceràmica i, a la vegada, són els anomenats quatre elements essencials a la vida", ha exposat la professora.

L'alumnat ha tengut el repte de buscar la manera d'expressar artísticament un concepte abstracte a través d'aquesta tècnica antiga, tant de manera individual com col·lectiva. S'exposaran trenta-dos peces que han realitzat vuit alumnes durant el curs. Cada un d'ells ha creat una peça per a cada element, amb diferents tècniques de la ceràmica, colors i fangs. Ha prevalgut el joc amb la metàfora, els sentiments, les sensacions i, fins i tot, l'abstracte, "fent entendre que l'art és una via d'expressió lliure, on tenim l'oportunitat d'expressar-nos sense tenir en compte les formes o allò explícit", segons ha explicat Agredano.

L'exposició obrirà portes el dilluns 21 de febrer a les 18.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.


17 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 expo ceramica

Dijous "La Pingüina Viatgera" a l'Espai Cultural de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 17 de febrer a les 16.30 hores, al Punt de Lectura de l'Espai Cultural de Sant Ferran es representarà el contacontes "La pingüina viatgera", adreçat al públic de 2 a 7 anys.

L'artista Cristina Brunet de La Fornal d'Espectacles explicarà la història de na Serafina, un pingüí que decideix deixar l'Antàrtida per anar a veure món. Uns mariners que passen per allà s'embarquen amb ells i pel camí troben una estranya illa feta de deixalles. En aquesta aventura, na Serafina coneixerà dos monstres molt amistosos que l'ajudaran a construir un globus per seguir el seu viatge. La petita voltarà món passant per ciutats, boscos i deserts, i en coneixerà els habitants i les seues peculiaritats.

Aquest espectacle mostra de manera indirecta la importància de cuidar el món en què vivim sense caure en el moralisme, sinó oferint un punt de vista divertit i despreocupat.

L'entrada és gratuïta i es fa sense reserva prèvia però amb aforament limitat respectant la normativa covid.

14 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 pinguina

"Ella Balla", una obra de teatre musical adreçada al públic familiar

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 19 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l’obra de teatre Ella Balla. Aquest teatre musical de la companyia Moskitas Muertas es el tercer espectacle de L’Illa a Escena de 2022.

Ella Balla és una obra adreçada a nens i nenes a partir de sis anys. Xénia Fuertes n’és la compositora musical, i la coreografia és de Mireia Sobrevela. Són les actrius que relaten, mitjançant text, música en directe i aportacions de tècniques de circ i dansa, la visió de Tea, la protagonista d’aquesta obra basada en la infantesa de la coreògrafa Gillian Lyne. Tea és una al·lota que se sent incompresa, però aviat descobreix que dins seu s’amaga un gran do: ballar. L’espectacle convida infants i grans a ser qui realment són.

Moskitas Muertas varen néixer l'any 2017 en l'entorn particular de l'illa de Formentera. Procedents de llocs i disciplines diferents, Xènia Fuertes (música i actriu) i Mireia Sobrevela (actriu i ballarina) es varen unir impulsades per la necessitat vital de comunicar-se amb el seu entorn a través de l'art. Entre piernas va ser la seua primera creació, en la qual la paraula, la música en viu i el moviment varen ser les vies per expressar-se sense filtres i engendrar l’obra.

Ella Balla, la seua segona obra adreçada al públic familiar, ha significat l'assentament de les seues bases creatives i professionals. Estrenada al festival de teatre infantil i juvenil FIET a Mallorca, també participarà en la pròxima edició de la Mostra Igualada de 2022.

Des de fa un parell d'anys estan treballant en un projecte teatral sobre les parts fosques de la maternitat, a partir de l’obra Órfiles, un col·loqui que gira entorn de la infertilitat.

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. Poden comptar amb el 50 % de descompte les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de vint-i-cinc anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L’espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.


11 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ella balla

Arriba l'exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible dels Baleàrics a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 7 al 19 de febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà veure l'exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Enguany, exposaran divuit artistes mediterranis, cada un d'ells inspirat en un dels disset objectius de desenvolupament, i una obra de Francesc Ramis que és la síntesi de tots els objectius. Aquests formen part de l'agenda 2030 per un món millor.

Aquesta exposició és la tercera de la sèrie dels Baleàrics que comissaria Antonio Torres Martorell i està patrocinada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la Fundació Baleària. Amb la idea de difondre l'obra d'artistes de Formentera, en la primera edició, el 2018, va participar Enric Riera, i en aquesta hi participa l'artista Mar Ample. Entre els divuit artistes també hi ha els eivissencs Bonet Vallribera, Julia Fragua i Miguel Ángel García López.

La mostra ha set itinerant i s'ha exposat a les Illes Balears i el País Valencià. Després de Formentera, es mostrarà a Barcelona, on finalment tancarà el seu recorregut.

L'obertura de portes serà el dilluns 7 de febrer a les 18.00 hores. La Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" estarà oberta de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Els diumenges, dilluns al matí i festius la sala romandrà tancada.


4 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 els ods dels balearics

"Aión", el segon espectacle de l’Illa a Escena 2022

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que arriba a Formentera Aión, el segon espectacle de L’Illa a Escena de 2022. Aquesta obra de dansa de la companyia Fils Roulants es representarà el pròxim dissabte 12 de gener a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

L’obra ha set creada i dirigida per Valeria Del Vecchio, que també apareix en escena juntament amb Pablo Arias. El moviment n’és l’element essencial i té com a fons el so original de Diego León Arias.

Aión representa un lloc fora del temps on hi ha una multitud de possibilitats, d'experimentacions, de jocs, de fluctuacions. És una mena de finestra oberta sobre l'origen de totes les coses.

L’obra se situa “abans que començàs a córrer kronos, el temps, arrossegant l'univers en una caiguda lliure cap al final de totes les coses, quan els déus, encara nens, jugaven a Aión els seus jocs cruels, jocs de vida i mort, amor i odi, atracció i repulsió, jocs innocents i despietats que experimenten totes les possibilitats d’allò real, interpolant tota possible permutació en combinacions infinites", segons relata l’autor Lorenzo Alessandro Pepe en un fragment que ha servit de font d’inspiració per a la creació d’Aión.

Valeria Del Vecchio i Pablo Arias començaren a col·laborar junts el 2017 realitzant algunes improvisacions de música en viu i moviment a Formentera, així com diferents cursos intensius. Arran d’aquestes experiències nasqué la idea de fer un nou projecte junts: una peça que es pot adaptar a diferents llocs i espais. El 2021, una versió d’Aión es va estrenar a Eivissa dins del Territori Festival.

Valeria Del Vecchio resideix a Formentera des del 2009. Va iniciar el seu aprenentatge de ballet i la seua dedicació com professora de dansa contemporània a Itàlia, el seu país d’origen. Allí va treballar en la companyia de dansa i teatre Moto Mimètic. Posteriorment, ha creat diverses obres de dansa i ha interpretat peces de moviment com Perdius i Paries. L’interès i la passió pel cos i el moviment l'han portada a desenvolupar el seu propi mètode, basat en la tècnica Body Weather. Actualment es dedica a impartir-ne classes regulars i cursos intensius.

Pablo Arias des del 2016 participa en diferents projectes relacionats amb la dansa, expressió corporal, performance i composició musical. És cofundador, cantant, músic i compositor del col·lectiu Negritos, amb el qual ha actuat en diferents escenaris d’Europa i Amèrica Llatina. Amb aquest col·lectiu ha realitzat col·laboracions per a diferents artistes de l’escena musical com Manu Chao i Alice Cooper. Actualment col·labora en el projecte Nius per a l'estimulació estètica en infants de zero a divuit mesos.

Preus i entrades

Les entrades es poden comprar a partir de demà divendres 4 de febrer a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L’espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent en cada moment.

3 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 aion

Més articles...

Pàgina 7 de 100

7

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera