• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Concert de la Banda de Música de Formentera a Muro

foto 2022 banda formen muroLa Banda Municipal de Música de Formentera va oferir ahir diumenge 15 de maig un concert a Muro (Mallorca), juntament amb la banda de música Unió Artística Murera, a l'Escola Graduada del poble amfitrió.

Un total de cinquanta músics d'ambdós formacions varen participar en aquest intercanvi. La Banda de Música de Formentera oferí un programa variat, des d'"Hallelujah" de L. Cohen fins a l'obertura "Es Cap de Barbaria" de Frank Cogollos, obra inspirada en la nostra illa. Per finalitzar l'acte, les dos bandes varen interpretar el pasdoble "Amparito Roca" conjuntament.

Aquest ha set el primer concert de la banda fora de les Pitiüses.

16 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

CARTELL Festes de Sant Ferran

cartell 2022 festes de sant ferran

La Formentera imaginària de Fran Lucas Simón al centre Antoni Tur 'Gabrielet'

L'artista Fran Lucas Simón torna al centre Antoni Tur 'Gabrielet' el pròxim dimarts 17 de maig amb l'exposició 'Para imaginar una isla', una mostra que planteja un viatge a través de la imaginació i de la pintura a partir d'objectes reciclats, trobats, descontextualitzats que plantegen jocs visuals i metàfores per imaginar la idea d'illa.

La mostra romandrà oberta fins al 24 de maig i es pot visitar de dilluns a diumenge, d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores. La inauguració serà el dimarts 17 a les 18 hores.

13 de maig de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

CARTELL 2022 FRAN LUCAS SIMoN

Elena Vinyàrskaya mostra "Terra i somni" a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 17 al 28 de maig a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició "Terra i somni " d'Elena Vinyàrskaya.

El títol del projecte artístic remet al primer llibre publicat pel poeta eivissenc Marià Villangómez el 1948 "Terra i somni". En la conjunció d'aquests dos mots s'endinsen les arrels de les obres que integren el projecte expositiu.

L'artista ha volgut fer un homenatge personal al poeta, enguany que s'acompleixen vint anys de la seua mort, i interpreta de manera íntima i subjectiva l'obra poètica del mestre mitjançant el dibuix i l'aquarel·la. Gràcies a la seua experimentació, ens mostra en cadascuna de les obres unes subtileses diferents però amb un punt en comú: la integració dels versos a les peces.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 16 de maig a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns matí, la sala romandrà tancada.12 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 expo elena

Entrega de premis i inici de l'exposició del concurs de fotografia de Beni Trutmann

foto 2022 beni trutmann guanyadors AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que avui s'han entregat els premis de la XIX edició del concurs de fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut quaranta participants amb cent vuit fotografies presentades entre totes les categories. En concret, hi ha hagut vint-i-quatre participants amb un total de seixanta-nou fotografies repartides entre les tres categories de fotografia en blanc i negre, fotografia a color i foto denúncia. Pel que fa a la categoria júnior, hi ha hagut setze participants amb un total de trenta-nou fotografies.

La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha agraït la gran participació que ha tengut el concurs i ha donat l'enhorabona als guanyadors que continuen transmetent l'esperit de Beni Trutmann, un fotògraf suís enamorat de Formentera, que va viure-hi durant quaranta-quatre anys i va deixar més de trenta mil fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i la seua natura. Labrador ha assegurat que l'objectiu de "comprometre's amb la defensa del medi ambient" se segueix complint.

Fotografia a color

El primer premi de la categoria de fotografia a color, d'Adrián Pinilla Ballester, mostra el retrat de Joan a la porta de ca seua, al camí Vell de Cala Saona. Javi Parejo, guardonat amb el segon premi, ha retratat una escena típica de Formentera a la natura, una cabra baix una figuera. La fotografia del tercer premi, per a Jaime Franch Rojo, s'ha centrat en s'Estany des Peix i retrata tentacles d'anemones marines de mar a sa Boca.

Fotografia en blanc i negre

La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre la va realitzar Jaime Franch Rojo, una instantània feta a la Mola el 2013 titulada "Déjà Vu" on surt el far de la Mola al fons. El segon premi és una imatge que va realitzar Wolfgang Wicher l'any 1965, en el seu primer viatge a Formentera quan tenia catorze anys. Hi apareixen tres dones assegudes al costat de la Fonda Pepe a Sant Ferran. La instantània de Lea Chave titulada "Dutxa en llauna", feta al camí des Torrent, és la guardonada amb el tercer premi.

Foto denúncia

Iria Sánchez Rodríguez és la guanyadora de la categoria de foto denúncia, amb una imatge que transmet un missatge de denúncia al voltant de la problemàtica de l'habitatge a l'illa. Lea Chave amb "Graffiti d'interès cultural", feta aquest any, mostra un grafit a l'edifici des Campament. El tercer premi ha set per a Josep López Vaño, una instantània d'un cotxe abandonat enmig de la natura a Tramuntana.

Els premis de les categories de color, de blanc i negre i de foto denúncia són els següents: el primer premi està dotat amb 500 €, el segon amb 300 € i el tercer amb 200 €.

Categoria júnior

En aquesta categoria adreçada a joves de dotze a divuit anys, Eduard Marian Teofil Negru ha set el guanyador amb un paisatge nocturn. El segon premi ha set per a Ester Bordoy Riera amb la seua instantània "Llibertat marina", una imatge escenificada amb la posidònia. I el tercer, per a Marina Tur Escandell, amb un primer pla d'una cabra. Els premis que han rebut són: el primer premi, una càmera digital compacta Canon Ixus 185 Z; el segon, una càmera digital instantània Fuji Instax Mini 11, i el tercer premi, una càmera esportiva Polaroid Cube.

cartell 2022 beni t

Exposició

L'exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció de les obres presentades al concurs es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, des de demà 3 de maig fins al dia 14. L'horari de visita és d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores, excepte els dilluns al matí i els diumenges, que la sala roman tancada.


2 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 105

6

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera