• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Presentació llibre 'Els gèneres cantats a Eivissa i Formentera'

foto 2021 generes cantatsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, juntament amb el Consell d'Eivissa, presenta la publicació de la Beca d'Investigació 2004-05 "Els gèneres cantats a Eivissa i Formentera", treball de recerca elaborat per Cati Marí Serra i Jaume Escandell Guasch. La presentació es farà el dissabte 23 d'octubre a les 19 hores a la sala d'actes del Consell de Formentera.

La beca es va atorgar quan hi havia el Consell d'Eivissa i Formentera i la publicació també es presentarà aquest divendres a Sa Nostra Sala d'Eivissa.


21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La creació i la importància de la identitat, reflexions d'Ana Celada a la mostra 'Identitat' que obri portes el pròxim dilluns a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

cartell 2021 identitat"Identitat" és la tercera mostra d'Ana Celada a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' i obre portes el pròxim dilluns 25 d'octubre a les 19 hores després d'una lectura poètica a l'aire lliure com a complement de les obres. A la mostra, l'autora reflexiona sobre la creació i la importància de la identitat.

En paraules de l'artista, "en l'era del veïnatge universal i amb una població mundial que no para de créixer, sembla imperatiu reflexionar sobre qui som, quina importància tenim i com els nostres actes influeixen en la resta". Diu Ana Celada: "la meva identitat és tan mutable com el meu pensament o la meva experiència i, a més, no estic segura que la meva identitat sigui única". En aquest sentit, ella creu que la fluïdesa de la identitat pròpia i el fet de no radicalitzar la ideologia personal, afavoreixen valors humans: una identificació amb l'altre pel mer fet de pertànyer a la mateixa espècie i de ser part de la mateixa naturalesa viva.

La mostra fa dialogar tres treballs diferents de l'artista. D'una banda, tal i com ens avança Celada, ha treballat en la grafia de la seva pròpia empremta dactilar que es conforma gràcies a una tècnica pictòrica on l'origen és l'escriptura i, per tant, la paraula, el pensament, el vers. "De la mateixa manera que les petjades són part del cos, s'exhibeixen unes peces que parteixen des de la forma de cor", segons ha explicat. "Aquests cors són lliures per esclatar o contreure's, bateguen concisos o semblen rebel·lar-se i perdre la seva comesa. Contra aquestes dues visions del cos i la fisicitat pròpia, contra aquesta visió interior, es planteja un gran tríptic que és una visió exterior, una mirada cap a la naturalesa. Es tractaria d'agafar aire i saber, sense drama, que tot el que veiem depèn de la nostra mirada, i que els mons interiors i els exteriors comparteixen la mateixa naturalesa".

La mostra es podrà visitar entre el 26 d'octubre i el 6 de novembre, de dimarts a dissabte, d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores; els diumenges i els dilluns de matí, la sala roman tancada.


21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'art natural de Laura Larocca arriba al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

foto 2021 expo hallazgoL'artista Laura Larocca s'estrena el divendres 22 d'octubre al Centre Antoni Tur "Gabrielet" amb la seva primera mostra individual sota el títol "Hallazgo natural". L'artista argentina, radicada a l'illa des de fa dos anys, comparteix les seves pintures, escultures de paret i instal·lacions creades amb esponges marines mortes que recol·lecta de manera manual a les platges de Formentera, amb el permís de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de Govern de les Illes Balears. Larocca crea experiències sensorials a partir d'un detall del paisatge, posant en valor textures i aromes, i convidant a imaginar els seus sons.

"Hallazgo Natural" es podrà visitar fins al 31 d'octubre d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores.

20 d'octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

La companyia Múcab Dans porta a les Pitiüses 'Blowing', un espectacle visual, poètic i innovador que farà volar l'espectador a un món de fantasia

cartell 2021 blowingEl pròxim dissabte 23 i diumenge 24, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera i l'auditori del Palau de Congressos d'Eivissa es podrà viure aquest prodigi: descobrir on van a parar els milions i milions de desitjos de les persones, grans i petites, d'arreu del món, i qui els fa possible. Aquesta és la idea de "Blowing", una creació de Múcab Dans que utilitza la dansa, la música en directe i la tecnologia multimèdia per submergir el públic en universos fantàstics i fascinadors.

Una proposta on els espectadors viuran el viatge d'una petita espora per complir una missió: fer realitat un desig molt especial. Un viatge poètic amb situacions còmiques i absurdes, que Múcab Dans fa servir per apropar la dansa als més petits de la família. Treballant l'entorn multimèdia com a element escenogràfic interactiu, l'espectacle pren una nova dimensió, en què la dramatúrgia i la coreografia estan plenament integrades.

"Blowing", recomanada per a tots els públics, està dirigida pel coreògraf Toni Mira (Premi Nacional de Dansa 2010) referent de la creació contemporània actual del nostre país. L'espectacle es podrà veure a Formentera dissabte 23 d'octubre a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 4 euros i estaran a la venda a partir de demà divendres a www.entradesformentera.cat. A Santa Eularià es podrà veure diumenge 24 d'octubre a les 18.00 hores a l'auditori del Palau de Congressos d'Eivissa. El preu serà de 10 euros en línia i de 12 euros en taquilla.

Múcab Dans

Múcab Dans és una companyia de dansa que neix, entre Barcelona i Girona, amb la idea de crear espectacles pluridisciplinaris, tot barrejant les arts escèniques i visuals, per trobar un llenguatge propi en els seus treballs amb l'objectiu de fer arribar, al públic general, el llenguatge del moviment.

La companyia planteja les seves creacions tenint en compte la sensibilitat i l'experiència del públic general, per tal d'apropar-lo a una disciplina artística, la dansa, que moltes vegades els espectadors consideren llunyana o difícil.

És per això que Múcab Dans treballa amb les noves tecnologies i el multimèdia com a element escenogràfic interactiu (sense abusar-ne) per donar una nova dimensió escènica, sempre al servei de la dramatúrgia i la coreografia, en la recerca d'una nova visió de la dansa i en la manera d'explicar coses.

Suport cultural

"Blowing" arriba a les Pitiüses gràcies al Programa Platea del Ministeri de Cultura, que permet la programació de propostes de companyies professionals de tot el país amb un cost reduït i sempre amb continguts de qualitat i summament atractius per al públic. També forma part del programa de teatre L'Illa a Escena del Consell de Formentera.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mostra 'Una col·lecció d'art contemporani II. Fotografies' a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

cartell 2021 expo IIAEl procés vital de l'ésser humà, i la seva relació amb el cosmos, centra la mostra de fotografia que obri portes dilluns 11 d'octubre a les 18.00 h.

Des del dilluns 11 d'octubre, a partir de les 18.00 h, fins al dissabte 23 d'octubre es podrà gaudir a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de la mostra "Una col·lecció d'art contemporani II. Fotografies".

Aquesta és la segona d'una sèrie d'exposicions de la col·lecció de Catalina Verdera, si bé van tenir un antecedent amb l'exposició del llegat de l'obra pictòrica d'Erwin Broner, que després d'haver dedicat la primera mostra a l'escultura en aquesta ocasió ens porta a la fotografia.

Es tracta de la selecció de l'obra de 13 autors. Una selecció amb un marcat caràcter eclèctic, que realitza un llarg recorregut per diverses concepcions de la disciplina, des del retrat fet sense consciència artística fins a l'obra conceptual que utilitza la fotografia com a suport.

La mostra és en si mateixa un recull d'històries, de reflexions i de reivindicacions.

Hi ha un fil conductor que part de l'univers, de la nostra relació amb el cosmos, de l'origen de la vida, que s'endinsa en terrenys filosòfics, antropològics, socials, i que també fa un recorregut pel procés vital de l'ésser humà. Completen l'exposició fotografies d'arquitectura i d'espais.

La mostra ha estat produïda per Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera i Ràdio Illa, i comissariada per Manolo Oya.

7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 92

5

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera