• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Xerrada i presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 17 de juny, el CEP de Formentera i la Biblioteca Marià Villangómez han programat la presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory, a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) a les 19.30 h. La presentació serà a càrrec de l'autor i es combinarà amb el format de xerrada.

Eduard Vallory és un analista social i gestor del canvi que va estar a les portes de l'abandonament escolar. La implicació amb l'escoltisme i el moviment associatiu va contribuir al creixement de les seues capacitats, i va completar els estudis de tres cicles universitaris, Filosofia, Periodisme i Ciències Socials i Polítiques. Ha viscut a Barcelona, Chicago, Cambridge i Nova York, i ha tengut responsabilitats professionals de lideratge en els àmbits governamental, universitari i de recerca, i educatiu. En aquest darrer va impulsar l'aliança Escola Nova 21 per un sistema educatiu avançat. Presideix Catesco (abans Unescocat) i treballa per contribuir al canvi educatiu a la Universitat Pompeu Fabra.

En la seua obra, Vallory analitza un sistema educatiu transmissiu, amb una resistència als canvis i les inèrcies provocats per la burocràcia. "Fa dècades que els sistemes educatius parlen de desenvolupament integral, tot i això, segueixen enfocats en aprenentatges memorístics i representatius i no donen eines per desenvolupar competències per la vida", assenyala Vallory.

En el llibre Aprendre, l'autor ens fa partícips de les experiències personals, dels aprenentatges, de l'educació i reflexiona sobre la mort, la sexualitat, la identitat, la felicitat, la compassió i l'amor. Vallory dona a conèixer el testimoni de pedagogs i mestres valents que han lluitat pel canvi. Segons ha explicat, "es tracta d'un llibre honest que convida els lectors a reflexionar sobre els valors que han de tenir l'educació i que són, en definitiva, els valors de la humanitat".


8 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 vallory

Mostra de macramé al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

L'artista valenciana Laura Losada torna aquest dijous al Centre Antoni Tur 'Gabrielet' amb l'exposició "Macramé", una tècnica artesana que l'artista treballa en la seva recuperació amb creacions de diferents formes i colors i objectes. La mostra s'inaugura aquest dijous 9 de juny, a les 19 hores i romandrà oberta fins al 17 de juny, de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

7 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 macrame

Arriba la mostra "Des de la mar" de Diana Bustamante a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que de l'1 a l'11 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició "Des de la mar" de Diana Bustamante.

Aquesta exposició itinerant, que ha estat prèviament en nou sales i ha recorregut diferents ciutats, entre elles Eivissa i Dénia, des del passat 3 de juliol de 2020, arriba a l'illa de Formentera per mostrar paisatges de les costes mediterrànies, amb alguna incursió de la costa atlàntica gallega. S'hi troben localitzacions ben conegudes pels residents de les Pitiüses: ses Illetes, es Vedrà, Dalt Vila, Benirràs...

Amb les seues pintures, Bustamante sintetitza les formes amb una cromàtica molt mediterrània, lluminosa, de verds, blaus i terres amb què s'apropa a l'expressionisme abstracte amb una veu pròpia. Una empremta que farà gaudir i somniar amb els paisatges, amb l'essència de la mar i els seus voltants.

L'artista, llicenciada en Belles Arts, és nascuda a Madrid, però resideix a Santa Eulària des Riu, on va créixer. Ha desenvolupat una investigació del paisatge de les costes, a cavall entre la pintura abstracta i la figuració amb inspiració oriental.

L'exposició s'inaugurarà el dimarts 31 de maig a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.

27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 bustamante

Trobada de pianistes i concert de la coral el primer cap de setmana de juny a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'Escola de Música i Dansa, que depèn de la conselleria d'Educació informa sobre dos esdeveniments musicals que tendran lloc el pròxim cap de setmana a la nostra illa.

Trobada de pianistes

El pròxim dissabte dia 4 de Juny a les 12.00 h tendrà lloc al Centre d'Interpretació de Can Marroig un concert ofert pels pianistes del Patronat Municipal de Música d'Eivissa i de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Un total de trenta-dos alumnes de totes les edats interpretaran obres dels compositors més distingits dins del repertori pianístic: Clementí, Burgmüller, Beethoven, Bach, Satie, entre d'altres. El públic podrà escoltar obres de diferents estils, des del "Tango Aurora" de M. Schmitz fins al  "Minuet en Do M" de W.A. Mozart. L'entrada és lliure fins a completar aforament.

cartell 2022 musica estiu b

Concert de la Coral

El pròxim diumenge 5 de juny a les 18.30 h a l'església de Sant Francesc el Cor Infantil de l'Escola de Música i la Coral Polifònica de Formentera oferiran un concert. Més de trenta veus cantaran un repertori variat i interessant amb diferents propostes. Per una part, la Coral Polifònica interpretarà havaneres com "El meu avi" de R. Ortega, o "Era una flor" de J. Romo, i música americana com "Moon River" de H. Mancini o "West Side Story" de L. Bernstein. D'altra banda, el Cor Infantil de l'Escola oferirà "Cançó de bres per a una princesa negra" d'A. Rodriguez, o "Festa de la Pau" de M. Gelabert.

cartell 2022 musica estiu a

Finalment, els dos cors ens regalaran un cant conjunt. Els acompanyaran amb la guitarra Isaac Robles i al piano J.J. Hidalgo, sota la direcció de Rosa Mago Gil i Úrsula Pomar. L'entrada és lliure fins a completar aforament.


26 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mirada de Renata Kverh sobre l'Índia al centre Antoni Tur 'Gabrielet'

La fotògrafa resident a Formentera Renata Kverh exposa des d'aquest divendres a les 19 hores al centre Antoni Tur 'Gabrielet' una mostra de quinze fotografies sota el títol 'My Mother India'. L'exposició sorgeix d'un viatge en solitari de sis mesos, i és una reflexió sobre com percebia la natura, la gent i els colors a l'Índia.

La mostra romandrà oberta fins al 5 de juny, de dilluns a diumenge, d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

25 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 my mother india

Més articles...

Pàgina 5 de 105

5

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera