• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

La mostra 'Una col·lecció d'art contemporani II. Fotografies' a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

cartell 2021 expo IIAEl procés vital de l'ésser humà, i la seva relació amb el cosmos, centra la mostra de fotografia que obri portes dilluns 11 d'octubre a les 18.00 h.

Des del dilluns 11 d'octubre, a partir de les 18.00 h, fins al dissabte 23 d'octubre es podrà gaudir a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de la mostra "Una col·lecció d'art contemporani II. Fotografies".

Aquesta és la segona d'una sèrie d'exposicions de la col·lecció de Catalina Verdera, si bé van tenir un antecedent amb l'exposició del llegat de l'obra pictòrica d'Erwin Broner, que després d'haver dedicat la primera mostra a l'escultura en aquesta ocasió ens porta a la fotografia.

Es tracta de la selecció de l'obra de 13 autors. Una selecció amb un marcat caràcter eclèctic, que realitza un llarg recorregut per diverses concepcions de la disciplina, des del retrat fet sense consciència artística fins a l'obra conceptual que utilitza la fotografia com a suport.

La mostra és en si mateixa un recull d'històries, de reflexions i de reivindicacions.

Hi ha un fil conductor que part de l'univers, de la nostra relació amb el cosmos, de l'origen de la vida, que s'endinsa en terrenys filosòfics, antropològics, socials, i que també fa un recorregut pel procés vital de l'ésser humà. Completen l'exposició fotografies d'arquitectura i d'espais.

La mostra ha estat produïda per Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera i Ràdio Illa, i comissariada per Manolo Oya.

7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ha gaudit quatre dies de la millor banda sonora de la mà de la setena edició del Formentera Jazz Festival

foto 2021 fjfAEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival s’ha celebrat entre el 23 i el 26 de setembre a Formentera. Després de la celebració el 2020 amb un programa exclusivament virtual, a causa de la crisi de la covid-19, aquesta setena edició del FJF ha combinat un programa d’actes presencials amb algunes activitats virtuals.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït a l’organització que hagi pogut tornar a oferir aquest festival que porta a l’illa música de qualitat i que és una opció d’oci cultural tant per turistes, com residents.

Per a la seva setena edició, el FJF s’ha reafirmat amb el seu objectiu de connectar el públic amb la naturalesa i la màgia de l’illa a través de la música en viu, segons ha explicat el seu director Maxwell Moya.

A nivell sonor el Formentera Jazz Festival continua apostant per mostrar la intersecció del jazz en diferents gèneres musicals, incentivant de nou el talent nacional, així com el local de les Illes Balears. A més, ha impulsat xerrades i tallers, i ha creat diferents espais de reflexió, sobre els reptes de futur de l’illa i de la indústria musical en termes de sostenibilitat.

El Formentera Jazz Festival va néixer l’any 2015 de la mà del formenterer Maxwell Moya, i des de la seva primera edició ha comptat amb el suport del Consell de Formentera.


27 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Color local’, un projecte fotogràfic entre Formentera i Eivissa a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 color localEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que a partir del 27 de setembre es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” la mostra "Color local" de Marcelo A. Fernández. Aquest és un projecte fotogràfic realitzat entre Formentera i Eivissa.

En l’obra el fotògraf procura canalitzar l’apreciació cap a tot allò que ens sembla familiar i quotidià; moments, objectes o llocs aparentment mancats d’interès, on sigui necessari i primordial desprendre’s de les nostres nocions adquirides i conduir la mirada cap a allò que creim que coneixem com si no ho coneguéssim. Quantes possibles sorpreses ens esperen allí on hem après a no sorprendre’ns de res?

En el seu treball, les fotografies neixen d’un acte de descobriment més que de creació, Marcelo mai intervé o prepara una escena, ni mai retalla la imatge original. La intuïció i espontaneïtat resulten imprescindibles en el procés, i deixen poc marge d’acció a la ment ensinistrada. Com més inconscient i espontània millor.

Fer fotografia és una manera d’expressar-se per l’autor, una forma d’explorar allò quotidià d’una manera abstracta. La càmera és el vehicle i el mecanisme per a submergir-se en les pròpies evocacions.

Marcelo és dipolomat en Art Fotogràfic Nivell Superior per l’Instituto Superior de Arte Fotográfico de Pedro Luis Raota Nuñez, de Buenos Aires, Argentina.

L’exposició obri portes dilluns 27 de setembre a les 18 hores. Es podrà visitar fins el 9 d’octubre, està formada per edicions limitades de dinou fotografies en color, en paper fotogràfic FineArt Hanhemühle Smooth. L’horari de visita és d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores: els diumenges i els dilluns matí, la sala roman tancada.

24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Stop global warming’, mostra reivindicativa al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’

cartell 2021 stop global warmingEl centre Antoni Tur “Gabrielet” acull des del 28 de setembre al 7 d'octubre l'exposició “Stop global warming”, una mostra col·lectiva i reivindicativa que, sota la direcció de l'artista Sol Courreges, reclama la necessitat d'aturar l'escalfament global. Per llançar aquest missatge, Courreges fa servir vells extintors que han estat personalitzats per més d'una vintena d'artistes amb un únic objectiu: “amb un extintor apagam foc, amb molts, l'escalfament del planeta”. El cinquanta per cent de la recaptació de la venda d'extintors es destinarà a Greenpeace.

L'horari de l'exposició és de 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores.

24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a les Pitiuses ‘Nube Nube’, un espectacle de titelles adreçat al públic familiar que tracta sobre l’amor!

cartell 2021 nubenubeEl pròxim dissabte 2 d’octubre a Formentera i a l’endemà a Jesús arriba l’espectacle de titelles anomenat “Nube Nube”, de Perifera Teatro. La peça ésun joc poètic sobre la idea de l’amor romàntic que se’ns transmet des de la més tendra infància. Inspirant-se en el conte de “La Sireneta”, la companyia fa una revisió, des de l’humor i l’amor, del que som capaços de fer per ajudar els altres, estimar i que ens estimin i com, a vegades, per amor ens oblidam de qui som. Un espectacle d’actrius i marionetes dirigit a públic familiar a partir de quatre anys.

“Nube Nube”, recentment estrenada, ha set guardonada amb el Premi Drac d’Or al millor espectacle infantil, de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida 2021,el Premi al millor espectacle de titelles Feten 2020, i el Premi del jurat infantil al millor espectacle del 33è Festitíteres celebrat a Alacant l’any 2020.

A Formentera l’obra es podrà veure dissabte 2 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades es poden adquirir a partir de demà divendres 24 de setembre a www.entradesformentera.cat i el preu és de 4 euros. L’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat. Es tracta del primer espectacle de l’edició d’aquesta tardor de ‘L’Illa a Escena’ organitzat per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera. En quant a la representació al Centre Cultural de Jesús del municipi de Santa Eulària des Riu, aquesta tindrà lloc el diumenge 3 d’octubre, també a les 18.00 h. Les entrades es podran comprar anticipadament a través del web www.festivalbarruguet.com a un preu de 8 euros (més despeses de gestió) o a 10 euros a la taquilla de l’auditori una hora abans de la funció.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols sanitaris complint la normativa vigent.

La companyia

Periferia Teatro es dedica professionalment a les marionetes des de l’any 1989. Al llarg d’aquests anys de feina han creat i explicat històries amb titelles, i han demostrat que aquest art segueix més viu que mai i que és un excel·lent mitjà per arribar directament a l’ànima del’espectador, tant de l’infant com de l’adult que l’acompanya.

En aquests últims anys. la companyia Periferia Teatro ha tengut la gran sort de poder mostrar els seus anteriors espectacles, “Pingüin”, “Pocosueño”, “Guyi-Guyi”, “Huellas” i “Vuelapluma” en les millors programacions estatals de teatre per a infants, a banda de ser presents en multitud de festivals internacionals. A més, la companyia ha rebut nombrosos premis, i ha rebut ajudes de l’INAEM, AECID, Instituto Cervantes y el ICA de Múrcia, fet que ha ajudat a la consolidació i projecció de la companyia.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 91

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera