• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat

El pròxim dia 13 de setembre finalitza el termini per optar a la beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que el pròxim 13 de setembre d’enguany finalitzarà el termini per presentar projectes a la convocatòria de la nova beca d'investigació per a treballs de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros, vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

D’aquesta manera, es pretén complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB i a la web del Consell de Formentera (https://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&catid=365%3Aigualtat&id=10079%3A2023-08-02-11-07-07&lang=ca).

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Nova beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que fins al 13 de setembre d’enguany està oberta la convocatòria de la nova beca d'investigació per a projectes de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros i vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

Es pretén d’aquesta manera complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre dones i homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB. També estan publicades a la web del Consell de Formentera. http://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/igualtat/2023/BOIB_BECA_castellano.pdf

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Activitats amb motiu del Dia de l'Orgull a Formentera

Formentera celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQA+, i des de l'àrea d'Igualtat del Consell de Formentera s'ha preparat una sèrie d'activitats que es portaran a terme el 24, el 27 i el 28 de juny, Dia de l'Orgull. Les accions estan destinades a conscienciar, donar veu i remarcar els drets i les realitats del col·lectiu a l'illa de Formentera.

Dissabte 24 de juny
De 17.00 h a 19.00 h a Es Roco, Sant Francesc, es farà el taller 'Tsunami: una onada d'autoedició feminista sobre identitat, desig i sexualitat', a càrrec de Natalia Lisinicchia i L. S'utilitzarà el fanzín com a eina de creació col·lectiva per reflexionar sobre la nostra pròpia identitat, des d'on i com aquesta ha construït el nostre desig i sexualitat. L'activitat està oberta a tothom i no requereix inscripció prèvia.

De 19.30 h a 21.30 h a Es Roco. Cinefòrum: projecció i debat d'una pel·lícula sobre infàncies trans

23.30 hores, a Ses Roques, Sant Ferran. Actuació musical DJ SET: KÖALA b2b VØLCA - Electro marica

Dimarts 27 de juny
22.00 hores al jardí de ses Eres. Cinema a la fresca: 'Brokeback Mountain'. Director: Ang Lee.

Dimecres 28 de juny
19.00 hores, al restaurant Cafuné, Sant Ferran. Festa de l'Orgull. DJ'S SET.

9 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi gay pride

Exposició virtual 'La situació de les nenes i les dones en el món'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, col·labora amb l'ONG Wanawake Dona en l'exposició virtual "La situació de les nenes i les dones en el món", una mostra que fa una reflexió sobre la realitat de milions de nenes i dones en el món.

D'una manera interactiva, l'exposició planteja els reptes i les responsabilitats que té la societat en matèria d'igualtat, així com la manera d'abordar les desigualtats que hi ha al món.

L'exposició es pot trobar a la web del Consell, tant en català https://expoigualdad.org/catala/ com en castellà https://expoigualdad.org/castellano/.

31 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v wanawake

El Consell i l'ONG Wanawake Dona organitzen diferents accions per promoure la igualtat de gènere a Formentera

El Consell de Formentera a través de l'àrea d'Igualtat, juntament amb l'ONG Wanawake Dona, organitzen diferents accions durant la segona setmana de maig per promoure la igualtat de gènere a l'illa. Les activitats començaran dilluns amb tallers en els centres educatius, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP El Pilar, així com a l'IES Marc Ferrer, i culminaran el diumenge 14 de maig amb una classe magistral de dansa meditativa, que també compta amb la col·laboració de Ioga Formentera. Aquestes accions es completaran amb l'exposició virtual "La situació de les nenes i les dones al món: realitats i reptes" i amb la participació en la Mitja Marató del dia 13 d'una activista de Wanawake que reivindicarà a la cursa els drets de les dones.

La presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha assegurat que "aquestes accions tan variades tenen un objectiu comú: posar l'accent sobre la realitat de les nenes i les dones al món, promoure la igualtat de gènere i donar a conèixer situacions de desigualtat a escala global, a més d'oferir informació sobre diferents violències que se sustenten en aquesta desigualtat".

Classe magistral de dansa meditativa
La classe magistral serà una activitat oberta i gratuïta que se celebrarà el 14 de maig de 10 a 11 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Es tracta d'una dansa pels drets de les nenes i les dones supervivents de la mutilació genital femenina, el matrimoni infantil i la tracta amb finalitats d'explotació. Aquesta dansa meditativa té un doble objectiu: oferir i manar energia i suport a aquestes supervivents i, sobretot, sensibilitzar sobre aquestes tres formes de violència tan radicals i desconegudes.

La classe serà impartida per Flor Mauguer (Ioga Formentera). Hi ha cinquanta places, que s'atorgaran per ordre d'inscripció, i la data límit per apuntar-s'hi és el dia 12. L'edat recomanada per participar-hi és de 16 anys en endavant. Més informació i inscripcions en aquest enllaç: classe magistral de dansa meditativa | Wanawake.

La dansa comptarà amb la presència de Mónica Batán, activista, esportista i directora de Wanawake Dona, que presentarà l'acte juntament amb un representant de l'àrea d'Igualtat del Consell de Formentera. A més, cada assistent rebrà una polsera Maua, elaborada per les dones a les quals s'està ajudant i que suposa una alternativa laboral per a elles. "Quan algú llueix la seva polsera, parla de la història que porta darrere i dona feina i poder a les dones per decidir sobre la seva vida i sobre les de les seves filles", han explicat des de l'ONG.

2 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v dansa meditativa

Més articles...

Pàgina 1 de 9

Inici
Anterior
1

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1