• Català
  • Castellano
  • English
Formentera's image and sound archive (AISF)

Arxiu

L’Arxiu neix amb la voluntat de complir la tasca de conservació, descripció, difusió i servei de la documentació produïda pel Consell Insular de Formentera. En aquest sentit, té dos vessants: un de caràcter administratiu, que facilita als usuaris externs i interns l’accés als documents amb valor jurídic, fiscal i testimonial necessaris per dur a terme els seus tràmits; i un altre relacionat amb els documents amb valor històric, que són testimoni de la cultura local de Formentera, i que estan a l’abast dels investigadors i de la ciutadania en general.

Entre altres tasques, el servei d’arxiu s’ocupa de: rebre, conservar i custodiar adequadament la documentació; classificar i ordenar la documentació; elaborar normes reguladores de la classificació; gestionar la documentació dels diferents departaments del Consell Insular de Formentera; elaborar inventaris, catàlegs i índexs; facilitar la consulta i l’accés a la documentació a investigadors, usuaris i estudiosos segons el marc legal; proposar l’adquisició de material necessari per a la conservació de la documentació; fer propostes d’eliminació de documentació d’acord amb el marc legal; difondre i enriquir el patrimoni històric documental de l’illa de Formentera.

L’Arxiu compta amb els següents fons documentals:

El fons del Consell Insular de Formentera, format pels documents generats per la institució en l’exercici de les seves funcions. Aquest incorpora, alhora, el fons de l’Ajuntament de Formentera.

El fons del Jutjat de Pau.

El fons de la Coordinadora d’Entitats Cíviques, donat per la directiva de l’entitat l’any 2020.

El fons de Francisca Mayans Escandell de ca ses Ferreres, format per documentació i correspondència de la seva família.

Per a qualsevol informació, podeu sol·licitar-la a través del correu electrònic arxiu@conselldeformentera.cat o telèfon 971 32 10 87 i extensió 3318.

L’horari de consultes és de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 hores.

 

Arxiu Arxiu

 

Image and Sound Archive of Formentera

The Archive of Image and Sound of Formentera (AISF) is an institution with a clear role in supporting the search and research. Its objectives are the location, recovery, protection, research, study and dissemination of image and sound documents as an asset as part of the historical heritage of Formentera, to preserve, enlarge and disseminate cultural heritage.
The funds of the AISF is divided into six sections:
Photography and postcards, General Film library, posters and advertisement material, audio, production and publication of the AISF and specialty Library .
Although its recent creation in 2010, the center is created with the aim of gradually acquiring all audiovisual and image funds related to the island, both through other institutions, most particularly, through private funds.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera