• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Seguretat Ciutadana

La Policia Local de Formentera vigila el compliment de les mesures de seguretat a les obres

foto 2020 policia control obresLa Policia Local de Formentera està realitzant tasques d’informació i vigilància en les diferents obres de Formentera per assegurar que es segueixen les mesures de seguretat específiques per evitar el risc d’exposició al coronavirus i preservar la salut tant dels treballadors, com de la societat de Formentera en general.

La construcció és un dels sectors econòmics que actualment continua amb l’activitat, ja que no s’ha acordat la reducció o suspensió de serveis per l’emergència sanitària causada pel Covid-19. No obstant això, el personal de les empreses de construcció ha d’adoptar les mesures preventives específiques de protecció.

En aquest sentit, és necessari adoptar mesures preventives de caràcter sanitari per part de les empreses i dels treballadors, mesures preventives en els desplaçaments, així com també mesures preventives amb relació als professionals i tècnics que intervenen en les obres.

Els agents del cos de seguretat local estan realitzant inspeccions i entregant dossiers informatius amb les mesures que s’han de seguir: com mantenir la distància de seguretat, extremar les condicions de neteja de les eines i la maquinària, fer servir els materials de seguretat que correspongui en cada cas, entre d’altres indicacions.

Cap de setmana de controls a les carreteres i camins
El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat “la gran tasca que estan efectuant els policies locals durant aquesta crisi sanitària”. “Els agents també estan efectuant controls a les carreteres i camins de l’illa, uns controls que s’intensificaran el cap de setmana en camins, accessos a platges i al parc natural, per assegurar que tothom compleix les normes de confinament i a no ser que tengui un motiu justificat resta a casa”, segons ha declarat el conseller. Membres del cos de Protecció Civil donaran suport en aquestes tasques.

Els membres del cos policial de Formentera també han de seguir mesures estrictes de seguretat per evitar el contagi del coronavirus entre els policies, cada agent fa servir un vehicle, i ja no va la parella en un mateix cotxe patrulla, a més sempre fan els torns amb el mateix company per evitar que si hi ha algun cas es pugui contagiar tota la plantilla. La neteja de mans i dels mateixos vehicles, així com mantenir la distància de seguretat, són altres de les mesures que duen endavant, segons ha confirmat el conseller d’Interior.


27 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera interposa 15 denúncies per no respectar les normes de confinament

foto 2020 policia 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que des que es va decretar l’estat d’alarma la Policia Local de Formentera ha interposat 15 denúncies per incompliment de les normes de confinament i amparats sota la Llei 17/2015 de 9 de juliol del sistema nacional de protecció. Aquestes multes oscil·len entre 1.500 i 30.000€, la delegació de Govern de l’Estat serà l’encarregada de determinar la quantia. Totes les denúncies han estat interposades a persones que sortien de casa sense motiu justificat.

Tot i aquestes infraccions, el conseller d’Interior, Josep Marí, ha declarat que en general la ciutadania de Formentera compleix les normes derivades del decret d’estat d’alarma dictaminat pel Govern Central. El conseller ha recordat que la població ha d’evitar al màxim el nombre de desplaçaments i fer-ho només si es donen alguns dels casos recollits al decret. En aquest sentit Marí ha destacat “que s’han d’evitar al màxim les sortides de casa, anar a fer la compra de manera organitzada per evitar futurs desplaçaments”, i ha recordat als formenterers i formentereres que “aquesta setmana és crucial en el desenvolupament d’aquest crisi sanitària, segons assenyalen els experts, i per això hem d’anar especialment amb compte i no baixar la guàrdia”.

La Policia Local de Formentera segueix fent controls, de manera conjunta amb la Guàrdia Civil, per assegurar que es compleix amb les normes de confinament recollides al decret de l’estat d’alarma “però el més important és la responsabilitat ciutadana, queden dos setmanes per endavant que seran complicades però confiem en que amb el compromís de tots i cadascun dels ciutadans sortirem endavant” ha declarat el responsable d’Interior.


24 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera realitza per primera vegada controls de velocitat i drogues

policia-local-formentera-20201La Policia Local de Formentera ha presentat avui el balanç de les actuacions fetes al 2019. El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat l’esforç que ha fet la plantilla per incrementar el control de la venda ambulant i també el control de trànsit i seguretat a les vies competències del Consell de Formentera, com són les urbanes.

Com a novetat i per primera vegada al 2019 s’han fet controls de velocitat per part de la Policia Local a les vies urbanes, on han estat sancionats 145 conductors. També per primera vegada s’han fet controls de drogues i han estat sancionats 21 conductors que havien donat positiu. Pel que fa a la venda ambulant, la Policia Local de Formentera ha aixecat 257 actes de denúncia durant els mesos d’estiu. Són 142 actes més que durant la temporada de 2018 quan es varen aixecar 115 denúncies.

Accidents i detencions
D’altra banda, cal destacar que els agents han intervingut en 33 accidents, 14 a vies urbanes i 19 a vies interurbanes. A més, han detingut a 13 persones, que varen passar a disposició de la Guardia Civil.

Denúncies
Pel que fa a les denúncies per ordenances municipals es varen interposar 12 per acampada il·legal, 8 per publicitat dinàmica, 4 per animals amollats i 5 per precinte d’obres. Pel que fa a les denúncies per la llei de seguretat ciutadana, s’han interposat 40 per tinença d’estupefaents i 2 per desobediència. A més, relacionades amb la venda ambulant, s’han interposat 23 denúncies per portar armes (destinades a tallar la fruita) i 8 denúncies per infracció a la llei de protecció dunar.

Objectes perduts i unitat canina
Pel que fa a la gestió d’objectes perduts s’han rebut 295 i s’han entregat 133, és a dir, gairebé la meitat d’objectes han estat tornats als seus propietaris. També cal destacar que la unitat canina ha fet 34 actuacions de control de drogues a les vies públiques, sobretot a places i parcs de l’illa.

Policia Tutor
La figura del Policia Tutor de Formentera va fer durant el 2019 un total 82 intervencions, 14 per assetjament escolar o cyberbullying, 2 per vandalisme, 16 per consum d’alcohol o drogues per part de joves en les proximitats dels centres escolars, 16 en conflictes familiars i 11 en casos d’absentisme escolar, entre d’altres. També s’han fet 21 xerrades sobre noves tecnologies, assetjament escolar i drogues als alumnes de tots els centres escolars de Formentera, i altres 3 xerrades dedicades a pares i mares.


5 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrada la primera Junta Local de Seguretat de la legislatura

foto-reunio---junta-local-segu1Aquest migdia s'ha reunit a Formentera la Junta Local de Seguretat presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el director de l'administració de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete. A l'acte també hi han assistit la sub-cap provincial de trànsit, Laura Pelaez, la vicepresidenta, Ana Juan, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, el conseller d'Interior, Josep Marí i la consellera d'Igualtat i Joventut, Vanessa Parellada, així com representants de la resta de grups polítics entre altres autoritats i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i de Protecció Civil.

Uns dels temes que ha centrat la trobada ha estat l'arribada de migrants amb caràcter irregular a l'illa que s'ha produït durant el passat estiu. La presidenta ha explicat que han acordat "establir un protocol per determinar les funcions que ha de fer cada cos de seguretat i també des de les diferents àrees del Consell per tenir una millor coordinació i donar una millor resposta a aquest nou problema que s'està donant de manera sobrevinguda".

Alejandra Ferrer ha volgut destacar la feina i implicació que han tengut els encarregats d'atendre als migrants tant per part de l'àrea de Benestar del Consell, com de la Policia Local i resta de cossos de seguretat i voluntaris, i ha assegurat que el Consell ja ha iniciat el procés de selecció per incrementar el personal de l'àrea de menors. En aquest sentit, ha demanat a les altres administracions implicades que també reforcin el seu personal i els recursos que hi dediquen.

Per part seva, el director insular ha destacat la bona coordinació que s'ha donat entre el Consell i els cossos de seguretat davant l'arribada de migrants, i ha reconegut que si no es resol la situació política a Algèria l'arribada d'aquestes persones en situació irregular se seguirà donant.

Seguretat vial
A la reunió també s'ha parlat sobre el gran nombre de víctimes mortals que hi ha hagut a les carreteres de l'illa aquesta temporada, amb 5 persones que han perdut la vida. En aquest sentit la presidenta ha explicat que "es farà una campanya de conscienciació sobre seguretat vial, adreçada a la població de l'illa i als joves, durant aquest hivern". La campanya anirà reforçada amb un increment dels controls tant de la Policia Local, com de la Guàrdia Civil de Trànsit, als que sel's ha demanat que incrementin la seva presència també en temporada baixa.

Formentera, l'illa més segura
D'altra banda, Enrique Sánchez Navarrete, ha destacat que "Formentera és l'illa més segura de les Balears en l'actualitat". A falta de donar el balanç de dades oficials a final d'any, el director insular ha avançat "que aquest any no hi ha hagut un increment significatiu de les activitats delictives, però sí de la seva resolució".

Per últim, s'ha fet un balanç general de la temporada turística i s'ha destacat la bona feina i la bona coordinació que han tengut Policia Local, Bombers, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil, així com altres efectius d'emergències.

Aquesta ha estat la primera Junta Local de Seguretat que es realitza aquesta legislatura. Aquest organisme es reuneix dues vegades a l'any. Una abans de l'inici de la temporada per preparar els efectius, i altra després de la temporada, per fer balanç, establir les feines que es faran a l'hivern i començar a treballar en vista al següent any.

21 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 amb l'elaboració del catàleg de serveis del Consell i una web del programa Compra a Casa

joves-qualificats1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç i Emprenedoria, informa que ja ha finalitzat el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 que ha permès incorporar durant un any a dos joves per a iniciar-se al món laboral a través de l'administració insular. Aquesta era la segona vegada que el Consell de Formentera s'acull al programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018.

Alba Portas Serra i Maria Antònia Martorell Mateu han estat les dues joves qualificades que en aquest temps han realitzat el Projecte d’Elaboració del Catàleg de Serveis del Consell Insular de Formentera i publicació a la web corporativa; i Base de dades d’establiments del programa Compra a Casa, i la creació d’un web per a la promoció comercial.

La consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, ha agraït a aquestes joves “el treball que han fet durant aquest any, dos projectes que seran molt útils per a l'administració i pels ciutadans”. Juan ha senyalat que aquest programa és “molt interessant perquè els joves milloren la seva formació i tenguin més possibilitats d'inserció en el mercat laboral”.

El catàleg de serveis és una eina informàtica per a la gestió de serveis o continguts de l'administració dirigits als ciutadans de manera clara i visual.

En aquest sentit, també facilita el compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Per la seva banda, la base de dades d'establiments del programa Compra a Casa té per objectiu permetre la creació d'una eina web on els clients i usuaris podran localitzar els comerços tant en un mapa, on estaran ubicats, com en una relació dels mateixos dividits per tipologies i zones i podent consultar una fitxa de cada establiment on apareixerà la seva informació bàsica així com productes destacats, ofertes, etc.

El programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 està finançat amb fons del SOIB i, cofinançat pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, i amb fons de Conferència Sectorial.

20 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 5

4

Ens trobareu a:

Policia Local
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administració de dilluns a divendres
de 9.00h a 14.00h
Emergències 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policia Tutor
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bombers i Protecció Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Dipòsit Municipal de Vehicles
ctra. la Savina, km 2,5
(enfront de la Guàrdia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE