• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Seguretat Ciutadana

Celebrada la primera Junta Local de Seguretat de la legislatura

foto-reunio---junta-local-segu1Aquest migdia s'ha reunit a Formentera la Junta Local de Seguretat presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el director de l'administració de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete. A l'acte també hi han assistit la sub-cap provincial de trànsit, Laura Pelaez, la vicepresidenta, Ana Juan, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, el conseller d'Interior, Josep Marí i la consellera d'Igualtat i Joventut, Vanessa Parellada, així com representants de la resta de grups polítics entre altres autoritats i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i de Protecció Civil.

Uns dels temes que ha centrat la trobada ha estat l'arribada de migrants amb caràcter irregular a l'illa que s'ha produït durant el passat estiu. La presidenta ha explicat que han acordat "establir un protocol per determinar les funcions que ha de fer cada cos de seguretat i també des de les diferents àrees del Consell per tenir una millor coordinació i donar una millor resposta a aquest nou problema que s'està donant de manera sobrevinguda".

Alejandra Ferrer ha volgut destacar la feina i implicació que han tengut els encarregats d'atendre als migrants tant per part de l'àrea de Benestar del Consell, com de la Policia Local i resta de cossos de seguretat i voluntaris, i ha assegurat que el Consell ja ha iniciat el procés de selecció per incrementar el personal de l'àrea de menors. En aquest sentit, ha demanat a les altres administracions implicades que també reforcin el seu personal i els recursos que hi dediquen.

Per part seva, el director insular ha destacat la bona coordinació que s'ha donat entre el Consell i els cossos de seguretat davant l'arribada de migrants, i ha reconegut que si no es resol la situació política a Algèria l'arribada d'aquestes persones en situació irregular se seguirà donant.

Seguretat vial
A la reunió també s'ha parlat sobre el gran nombre de víctimes mortals que hi ha hagut a les carreteres de l'illa aquesta temporada, amb 5 persones que han perdut la vida. En aquest sentit la presidenta ha explicat que "es farà una campanya de conscienciació sobre seguretat vial, adreçada a la població de l'illa i als joves, durant aquest hivern". La campanya anirà reforçada amb un increment dels controls tant de la Policia Local, com de la Guàrdia Civil de Trànsit, als que sel's ha demanat que incrementin la seva presència també en temporada baixa.

Formentera, l'illa més segura
D'altra banda, Enrique Sánchez Navarrete, ha destacat que "Formentera és l'illa més segura de les Balears en l'actualitat". A falta de donar el balanç de dades oficials a final d'any, el director insular ha avançat "que aquest any no hi ha hagut un increment significatiu de les activitats delictives, però sí de la seva resolució".

Per últim, s'ha fet un balanç general de la temporada turística i s'ha destacat la bona feina i la bona coordinació que han tengut Policia Local, Bombers, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil, així com altres efectius d'emergències.

Aquesta ha estat la primera Junta Local de Seguretat que es realitza aquesta legislatura. Aquest organisme es reuneix dues vegades a l'any. Una abans de l'inici de la temporada per preparar els efectius, i altra després de la temporada, per fer balanç, establir les feines que es faran a l'hivern i començar a treballar en vista al següent any.

21 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 amb l'elaboració del catàleg de serveis del Consell i una web del programa Compra a Casa

joves-qualificats1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç i Emprenedoria, informa que ja ha finalitzat el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 que ha permès incorporar durant un any a dos joves per a iniciar-se al món laboral a través de l'administració insular. Aquesta era la segona vegada que el Consell de Formentera s'acull al programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018.

Alba Portas Serra i Maria Antònia Martorell Mateu han estat les dues joves qualificades que en aquest temps han realitzat el Projecte d’Elaboració del Catàleg de Serveis del Consell Insular de Formentera i publicació a la web corporativa; i Base de dades d’establiments del programa Compra a Casa, i la creació d’un web per a la promoció comercial.

La consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, ha agraït a aquestes joves “el treball que han fet durant aquest any, dos projectes que seran molt útils per a l'administració i pels ciutadans”. Juan ha senyalat que aquest programa és “molt interessant perquè els joves milloren la seva formació i tenguin més possibilitats d'inserció en el mercat laboral”.

El catàleg de serveis és una eina informàtica per a la gestió de serveis o continguts de l'administració dirigits als ciutadans de manera clara i visual.

En aquest sentit, també facilita el compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Per la seva banda, la base de dades d'establiments del programa Compra a Casa té per objectiu permetre la creació d'una eina web on els clients i usuaris podran localitzar els comerços tant en un mapa, on estaran ubicats, com en una relació dels mateixos dividits per tipologies i zones i podent consultar una fitxa de cada establiment on apareixerà la seva informació bàsica així com productes destacats, ofertes, etc.

El programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 està finançat amb fons del SOIB i, cofinançat pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, i amb fons de Conferència Sectorial.

20 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrada una Junta Local de Seguretat extraordinària per tractar el problema dels robatoris i incendis

Foto junta local de seguretatAvui 11.00 hores a la sala d'Actes del Consell de Formentera s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat a petició del Consell de Formentera. El president del Consell, Jaume Ferrer, va sol·licitar a la delegació del Govern la celebració extraordinària d'aquesta junta per tractar sobre els robatoris i incendis que hi ha hagut darrerament a Formentera.

La Junta Local de Seguretat de l'illa de Formentera està copresidida pel president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la delegada del Govern a les Illes Balears, Maria Salom, que no ha pogut assistir a la reunió, en el seu lloc ha vingut el Rogelio Araujo, representant de la delegació del Govern de les Illes Balears.

Després de la reunió el president ha explicat que aquesta trobada era necessària per tal de conèixer la feina que estan duent endavant els cossos de seguretat com ara la Guàrdia Civil per combatre els robatoris i incendis que hi ha hagut a l’illa, i ha assegurat que estan fent feina cossos especialitzats per combatre’ls. A més, a la trobada s’han proposat qüestions per millorar la coordinació entre la feina de la Guàrdia Civil, i la Policia Local, que també treballa per combatre aquest problema.

“Amb les dades que ens han exposat es demostra que la feina s’està fent, tot i que a vegades en aquest tipus de casos els resultats tarden en arribar”, ha explicat el president. “Esperem tenir resultats quan abans millor, però mentrestant volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la població perquè confiï en la feina que estan fent els cossos de seguretat de l’estat”, ha afegit el president.

Per part seva, Rogelio Araújo, ha declarat que el tema dels robatoris i incendis a Formentera “ens preocupa i ens ocupa moltíssim”, i ha afegit que “treballen per trobar una solució” tot i que ha reconegut que “no podem detallar el tipus d’investigació, però sí demanar confiança i dir que hi ha els mitjans suficients per arribar a solucionar-los i evitar-los”.

A l'acte també han assistit part dels consellers de l'equip de Govern i els portaveus dels grups polítics, així com altres autoritats i representants de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, i de la direcció general d'emergències del Govern.

El Govern de les Illes Balears reforçarà la Policia Local de Formentera

foto consell premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Seguretat, felicita el Govern i al Parlament de les Illes Balears per haver aprovat, el passat dia 5 de desembre, la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de Coordinació de Policies Locals a les Illes Balears, i en especial agraeix a Silvia Tur, diputada per Formentera, la tramitació d'una disposició addicional que marcarà un abans i un després en el funcionament dels cossos de seguretat a Formentera.

En concret, la disposició addicional tercera de la nova Llei disposa que "atès el règim singular de l'illa de Formentera pel que fa al seu consell insular de caràcter unimunicipal, i atès que aquest només disposa del cos de la Policia Municipal que, juntament amb la Guàrdia Civil, resulta totalment insuficient, el Govern de les Illes Balears, com a garant de la política autonòmica i de l'equilibri intern interinsular previstos a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, haurà de prestar suport administratiu, tècnic i de gestió addicionals en matèria de policia local al Consell Insular d'aquesta illa".

Aquesta capacitat d'auxili del Govern ha de servir perquè el servei no es quedi mal dotat de recursos una vegada el Consell de Formentera hagi esgotat totes les vies tècniques i legals previstes a la legislació. En els darrers temps, Formentera, tot i disposar d'oferta de vivenda, d'una retribució al nivell de la de la resta d'illes i de places vacants, ha comptat amb pocs efectius de Policia Local degut a què els nous agents sortits de les acadèmies escollien l'illa de destí i davant la gran demanda de feina que hi ha a tots els municipis de les Illes Balears, han estat molt pocs els que han escollit l'illa. Recordem, a més, que els processos de selecció de places fixes que Formentera va convocar per fer més atractiva la seva oferta han estat reiteradament impugnats per la Delegació del Govern central, del Partit Popular, i encara estan en litigi.

Ara, amb el canvi de Llei i sobretot amb aquesta Disposició addicional tercera, Formentera compta amb una eina més per comptar amb més efectius de Policia Local. El Conseller de Seguretat, Bartomeu Escandell, ha agraït a les institucions de les Illes Balears que hagin estat "sensibles a aquesta necessitat de Policia que tenim l'illa". Segons Escandell, "el Govern dóna la mà a l'illa per posar allò que falti per prestar el servei de Policia que l'illa mereix". Escandell també ha anunciat, que tot d'una que entri en vigor la nova Llei, Formentera presentarà una convocatòria per incorporar 6 nous efectius de Policia, "tants com vacants existents hi ha a la plantilla actual".

Les forces de seguretat acorden més vigilància en drogues, intrusisme i carreteres a Formentera

junta local seguretat2015Aquest migdia s'ha celebrat a la sala de plens del Consell de Formentera la Junta Local de Seguretat de Formentera, que no es reunia a l'illa des del passat 23 d'abril, degut a que la que s'havia de celebrar a finals de l'any passat va coincidir amb la renúncia de Rafael García Vila com a director insular de l'Administració de l'estat a les Pitiüses, i es va ajornar.

Aquesta trobada té com a objectiu enfocar i coordinar els esforços dels diferents cossos de seguretat cap els objectius prioritaris per a les administracions i institucions que hi participen, i també de col·lectius ciutadans, que es van reunir el passat 3 de març a la seu del Consell de Formentera amb el president Jaume Ferrer per aportar els seus principals temors en matèria de seguretat.

A la Junta Local de Seguretat han participat el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el director de l'Administració de l'estat a les Pitiüses, Roger Sales, l'assessor en seguretat de la Delegació del Govern de l'estat a les Illes Balears, Jesús Valdés Campos, el cap de la Policia Local de Formentera, Joan Mayans, el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantes, el comissari de la Policia Nacional d'Eivissa, José Luis Santafé, el comandant de la Guàrdia Civil d'Eivissa, Antonio del Fresno, el sergent del la Guàrdia Civil a Formentera, Francisco Blanco, el representant de Protecció Civil de Formentera, Raul Moya, el representant del Partit Popular, Pedro Orellana i Santi Juan, en representació del Partit Socialista.

Els principals punts tractats han estat la necessitat de millorar el control dels entorns dels recintes escolars, sobretot en matèria de drogues, la necessitat de la presència permanent de la Guàrdia Civil de trànsit a l'illa, la perillositat d'alguns punts de la carretera general i de trams de camins asfaltats, com la zona del mirador de La Mola quan els vehicles s'aturen per fer fotografies.

També s'ha fet palesa la necessitat manifestada pel col·lectiu ramader de mantenir el control dels atacs de cans als ramats. Sobre la propera temporada turística, s'ha fet especial esment al control de l'intrusisme en tots els camps i també la necessitat de seguir perseverant amb el control als party boats i als fondejos sobre posidònia.

Més articles...

Pàgina 3 de 4

3

Ens trobareu a:

Policia Local
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administració de dilluns a divendres
de 9.00h a 14.00h
Emergències 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policia Tutor
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bombers i Protecció Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Dipòsit Municipal de Vehicles
ctra. la Savina, km 2,5
(enfront de la Guàrdia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1