• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency

10 Formentera pupils start training course for youth activity leaders

foto 2021 inici curs formacioTen unemployed islanders aged 16 to 29 have started an occupational training course that the Formentera Office of Entrepreneurship is hosting for aspiring youth activity leaders. The classes are subsidised by the training and employment division of the regional jobseekers' office.

On a visit yesterday, Ana Juan, President and Councillor of Entrepreneurship of the Consell de Formentera, welcomed participants and said she hoped that the course, part-training and part-employment, would be useful to them.

Now that the established quorum has been met, the course will offer participants a combination of theory-based learning in the morning and hands-on activities in various centres of the Consell de Formentera in the afternoon.

26 November 2021
Communications Office
Consell de Formentera

Formentera reclama un nou pla de control de la plaga de la processionària i una millora del servei de Correus

foto 2021 xi ple AEl Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del ple de novembre, i ha aprovat dues propostes presentades per l'equip de govern que reclamen que es desenvolupi per part del Govern un nou pla de tractament de la processionària del pi, i una altra perquè es garanteixi la prestació del servei postal de Correus a l'Illa. A més, el Ple ha guardat un minut de silenci per les víctimes mortals assassinades enguany amb motiu de la celebració avui del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Processionària del pi

Per unanimitat, el Ple ha aprovat una proposta presentada pel conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, que sol·licita a la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern balear que realitzi els tràmits adients per a la redacció del Pla de control biològic de la processionària del pi a Formentera per al període 2022-2025, i que destini una partida pressupostària per tal finalitat. El conseller ha assenyalat que "la solució tècnica més efectiva és el tractament aeri amb helicòpter a totes les masses boscoses que estiguin afectades per la processionària del pi, incloent les zones més properes al litoral i a les zones humides".

Defensa de Correus

A la sessió s'ha donat suport per part de tots els grups polítics a la proposta d'acord en defensa del servei públic de Correus a Formentera. El conseller de Serveis Generals, Bartomeu Escandell, ha explicat que a causa de la retallada que s'ha fet a Formentera en els darrers anys en aquest servei públic, actualment ja només queda l'oficina de Sant Francesc i sense atenció a la tarda i, "per això hem fet aquesta proposta per demanar als òrgans i administracions competents que es torni a donar un servei públic de qualitat a la nostra illa".

A la proposta s'insta la Sociedad Correos y Telegrafos (SAE), la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI), al Ministeri d'Hisenda, al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i al Govern estatal que s'adoptin les següents mesures necessàries per garantir la prestació dels serveis postals i la seva permanència a l'illa de Formentera: per una banda, amb cobertura dels llocs estructurals suprimits, també el manteniment de la qualitat de les condicions laborals que garanteixi una plantilla suficient que permeti les corresponents substitucions per malaltia, permisos o vacances. En darrer lloc, es demana que es garanteixin els compromisos de finançament que permetin la correcta prestació dels serveis postals i assegurar que es rebi el repartiment de correspondència cinc dies a la setmana com disposa la directiva postal europea.

Arxiu històric de l'illa

D'altra banda, s'ha aprovat una proposta presentada per Sa Unió i pactada amb l'equip de govern relativa a l'arxiu del Consell que insta a considerar una nova ubicació de les dependències de l'Arxiu històric de l'illa dins la redacció del pla de reorganització d'espais i usos dels edificis on el Consell Insular presta serveis públics. A més, s'insta el Consell a digitalitzar la documentació existent i demanar tots els arxius de Formentera que ara són als arxius d'Eivissa. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que "precisament aquesta legislatura s'està adequant l'Arxiu i ordenant la documentació per oferir el millor servei a la ciutadania"; a més, la consellera Guasch ha recordat que el procés de digitalització de l'Arxiu d'Imatge i So "ja està en marxa i enguany, per exemple, s'han digitalitzat més de 1.600 documents".

Gas butà i propà

El Ple també ha donat suport unànime a una proposta de Sa Unió per reiterar de nou a la companyia subministradora del gas butà i propà a restablir el correcte funcionament de servei de repartiment d'aquest recurs de necessitat bàsica i reforçar els mitjans tècnics i humans per garantir el correcte subministrament a domicili de tots els usuaris de l'illa. D'altra banda, s'insta el Govern balear a obrir un expedient informatiu sobre aquesta situació.

Compareixença Alejandra Ferrer

Alejandra Ferrer ha realitzat avui la seva compareixença anual com a vicepresidenta i consellera d'Ordenació i Promoció Turística, però també ha parlat de la feina feta en els deu mesos en què ha estat al capdavant de la presidència. La vicepresidenta ha dividit les feines realitzades aquest últim any en dues parts essencials: una de caire sanitari, "adaptant-nos de manera contínua a les noves situacions per garantir la seguretat als ciutadans i ciutadanes de l'illa", i la segona, de caire econòmic, "conseqüència de la primera però que gràcies a les ajudes i el bon funcionament de l'estiu ha millorat molt".

La també responsable de Turisme ha assegurat que "gràcies a l'esforç de tots hem aconseguit demostrar en l'àmbit nacional i internacional la nostra capacitat de gestió i això ens ha ajudat en la temporada turística 2021, i en vista a la del 2022 seguirem treballant en les mesures necessàries per poder ser una destinació el més segura possible".

Tot i això, Alejandra Ferrer ha destacat que "aquest estiu s'ha fet palès una vegada més que Formentera necessita urgentment començar a prendre mesures d'acord amb les necessitats i la capacitat de càrrega de l'illa i el seu port, sempre prioritzant l'entorn, el patrimoni i la qualitat de vida dels residents". Així mateix, segons ha afegit "amb l'arribada de més visitants d'un dia i el canvi en els costums i necessitats de circulació, aquest hivern conjuntament haurem de treballar les pròximes mesures per poder continuar avançant i reduir els efectes negatius i sensacions de saturació d'aquest estiu". "En definitiva, les prioritats són clares. Continuarem treballant per una Formentera sostenible on el més important siguin les persones i la seva qualitat de vida", segons ha conclòs.

Declaracions institucionals

Finalment, el Ple ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern Gent per Formentera-PSOE i el grup de Sa Unió una proposta institucional, amb motiu del 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància. En la declaració s'ha recordat els reptes que encara té pendents el Consell de Formentera perquè els drets de la infància siguin una realitat i s'han compromès a seguir duent endavant mesures encaminades a: seguir posant en el centre de la nostra activitat política els drets dels infants; invertir en salut mental; garantir l'ús segur, responsable i crític de la tecnologia; avançar en una escolta real, activa i permanent de nens, nenes i adolescents i abordar la crisi climàtica. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, encarregada de presentar la declaració ha destacat que "seguirem en el camí que ens marca l'Agenda 2030, amb la nostra infància al centre de la resposta a aquests reptes".

A la segona, presentada de manera conjunta per tots els grups, la presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona en la qual reitera "el compromís del Consell amb la lluita contra la violència que s'exerceix contra la dona, pel simple fet de ser-ho, i contra les seves filles i fills".

"No podem resignar-nos que s'assumeixi com a normalitat la tragèdia dolorosament quotidiana de la violència masclista perquè no és un destí escrit en pedra sinó el resultat, tal com assenyala les Nacions Unides, d'unes relacions de poder desiguals entre dones i homes que persisteix com una crisi silenciosa", ha assenyalat Ana Juan. La presidenta ha finalitzat la declaració destacant que "només una societat on les dones no pateixin violència per ser dones pot ser considerada lliure, només una democràcia lliure de violència masclista és una democràcia plena".


25 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presenting the 2021 Tourism Satisfaction Barometre

foto 2021 presentacio barometre

Alejandra Ferrer, the Vice President and Councillor of Tourism, together with Catalina Ramis, Data Observatory Department Technian, presented the results of the Tourism Satisfaction Barometre today in the Sala de Cultura (Cinema). This barometre is based on nearly 2,500 surveys seeking to gauge tourists' degree of satisfaction and analyse potential threats Formentera faces as a destination as well as its strengths to take measures that can best satisfy tourists and islanders alike. "Indeed, the two groups often concur", explained Councillor Ferrer.

Beaches, landscape and climate continue to rank among visitors' favourite aspects of Formentera, with a particularly noteworthy increase in visitors' sense of tranquility. The Vice President pointed out that the feeling of saturation in the island's ability to accommodate people and vehicles, together with high prices, continue to rank among visitors' least favourite aspects of Formentera. But Ferrer stressed that "overall satisfaction remains above 99%...99.2%, which is exceptional". The most prevalent visitors were from mainland Spain, followed by Italian.

Additionally, Alejandra Ferrer explained that rankings of visits to heritage and cultural sites went up as well, along with gastronomy, local cuisine, sports and other activities long the subject of promotion. Likewise, the number of repeat visitors is high: more than 60% of visitors come back and have done so for more than ten years. Satisfaction with service from staff at lodgings and restaurants has improved, Ferrer said. "Across the board, measures related to COVID-19 have meant visitors feel better cared for, and this may be a chance to see to it those measures well established, if not compulsory". The tourism councillor remarked that the business of regulating the number of day visitors to the island remained unfinished. "The figure is very high and generates a feeling of saturation", Ferrer said. "Day visitors want to see everything in a few hours, and they frequently travel in vehicles, which means, the number of vehicles and people being constant, islanders and overnight tourists' feeling of saturation is intensified".

The meeting was also attended by President Ana Juan, who underscored, first, "the work done by staff at the Data Observatory and the Formentera Office of Tourism to develop a diagnosis "that will tell us where we are doing well and where we can improve". She noted that the season "was good, but in certain periods we had the perception of saturation on our roads and beaches; this is insight that we will consider as we work on future initiatives to improve this situation, strike a balance on that perception on the part of residents and tourists".

18 November 2021
Communications Office
Consell de Formentera

First official meeting between Ana Juan and Francina Armengol

foto 2021 juan armengolAConsell de Formentera President Ana Juan sat down today at the Consolat de Mar with the First Minister of the Balearic Government, Francina Armengol, in the two premiers' first official meeting. President Juan spoke to the Balearic First Minister about the issues that are "critical if Formentera is to develop the policies and government agreements that are on the docket this legislature".

The island's top official began by underscoring "keen coordination" with the regional administration and "total willingness" by the Balearic president "to get things done and launch initiatives" that concern the people of Formentera in mobility, healthcare, the port in La Savina, the environment and more.

On mobility, Juan remarked on the "urgent need" for a scheduling solution for early-bird and late-night connections to Eivissa, as well as the importance of "pushing forward the decree on maritime transport".

Juan also seized the opportunity to speak to the Balearic premier about tackling problems at La Savina port with a big-picture fix and across-the-board commitment from the responsible government agencies. She insisted that the guiding principle would be "Formentera decides how the port is used", and stressed that islanders want "a port for people, with room for public-use moorings, private boats and a dry marina".

061 base

On healthcare, the two premiers brought up permanent facilities for 061 emergency services, and a local option for islanders who require kidney dialysis, a project for which a contract will soon be awarded. President Juan insisted that local dispatching operations for the emergency call service must be a reality as soon as possible, and First Minister Armengol put the start of works to equip Formentera with a 061 base in 2022.

The new base is expected to have three teams, which can be expanded as needed. The project will involve an investment of €1.9 million euros from the Balearic health service, IB-SALUT. Each shift will be assured by a team of seven on-duty staff and five staff on-call, and the building will have four parking spaces for service operator vehicles.

Regulated moorage

On the environment, Juan proposed impetus be given to regulated moorage across the island, a plea which has already been articulated on numerous occasions by both the local plenary and regional parliament. The President also pointed up builds of facilities to handle construction waste and composting, "and pushing forward green energy policies to decarbonise Es Ca Marí substation".

Juan also insisted on "the need to speed up the Formentera Museum project", a project whose directive plan is already complete. The two officials also addressed issues such as the regional administration's draft budget for 2022, including €9 million for Formentera's government (one million more than 2021), as well as the state of play on planned public housing in Sant Ferran. They likewise took stock of initiatives that have garnered support locally since 2015, like the law which allows for limitations on in-bound vehicle traffic, together the town of Sant Ferran's new educational complex, which opened in September.

12 November 2021
Communications Office
Consell de Formentera

Antoni Tur takes office as councillor of Consell de Formentera

foto 2021 toni xicaLocal government held a one-off plenary session today in which Antoni Tur Serra, from the Socialist Workers' Party of the Balearic Islands and Spain (PSIB-PSOE) took over for Councillor Antonio J. Sanz. Antoni Tur, who will helm the local offices of environment and inspection services underscored his "satisfaction and enthusiasm" as he assumed a position "of great responsibility and [prepared] to work with cabinet councillors". Tur applauded the efforts of his predecessor and pledged to keep pushing forward "cross-cutting initiatives" like the island's new waste contract, regulation at S'Estany des Peix and the energy transition.

On behalf of the cabinet, President Ana Juan wished Councillor Tur the best of luck in their joint efforts ahead.

10 November 2021
Communications Office
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 101

Start
Prev
1

Presidency

Press Office

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

horaris_eng_baix_1

rss_formentera_1