• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Jaume Ferrer i Silvia Tur agraeixen al Parlament que aprovi uns pressupostos que "tenen en compte a Formentera"

221215 parlamentEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la diputada per Formentera, Silvia Tur han realitzat a la seu del Parlament una primera valoració conjunta de l'aprovació del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2016.

Els dos han coincidit en què "el Govern Balear ha tingut en compte l'illa de Formentera i ha inclòs millores al primer projecte de pressupost que es va presentar el mes de novembre".

Jaume Ferrer ha acudit al Parlament de les Illes Balears, acompanyat del conseller de presidència, Bartomeu Escandell, per presenciar els debats, les votacions i fer costat a la diputada de Formentera, Silvia Tur.

Jaume Ferrer ha felicitat a la diputada per Formentera, Silvia Tur, "per la col·laboració que ha mantingut amb el Consell de Formentera i la seva gran capacitat de feina per millorar uns pressupostos que, en la seva primera presentació, no eren del tot satisfactoris".

Per la seva banda, Silvia Tur ha afirmat que "valora positivament la voluntat de diàleg i recolzament a les demandes de Formentera per part dels grups que conformen Govern i per part de Podem. Tots ells han contribuït a fer possible el compliment dels objectius primordials del pacte per al 2016”

Tur ha valorat que “els pressupostos del 2016 posen especial accent en les necessitats socials bàsiques i en el rescat a les persones en coherència amb les promeses del Govern en el principi de la legislatura”.

Escola de Sant Ferran

El pressupost definitiu presenta millores respecte la primera versió del pressupost, Jaume Ferrer ha explicat que "el dia 9 de novembre es varen desplaçar a Formentera la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, per presentar els pressupostos de la CAIB de 2016".

"Aquell dia vàrem agrair al Govern que vingués a Formentera a explicar els pressupostos, un gest que el Partit Popular no va tenir mai en la passada legislatura, i vàrem reconèixer l'esforç del Govern per traslladar l'escola de Sant Ferran del món de les promeses al món de la realitat, incloent una partida de 2,8 milions d'euros i la previsió d'una segona partida al 2017 per arribar al cost total de construir l'escola, previst en 3,7 milions d'euros", ha indicat el president del Consell de Formentera.

"Però aquell dia també vam explicar la nostra preocupació pel finançament insuficient en altres temes fonamentals per Formentera".

Millores en transport de residus, promoció turística i transport terrestre

"Des d'aquell dia fins avui s'ha fet una feina molt positiva i conjunta entre Consell i diputada per millorar aquests pressuposts, amb un resultat econòmic de 680.000€ molt importants per Formentera", ha dit Jaume Ferrer.

En concret, l'ajuda que rebrà Formentera per al transport de residus passa dels 300.000€ inicials previstos en la presentació del pressupost a 550.000€. En aquest punt, el president del Consell de Formentera ha dit que "aspirem a que el Govern es faci càrrec del total abans d'acabar la legislatura, és injust que els ciutadans de Formentera hagin d'assumir la despesa del transport".

Per promoció turística, i a l'espera que se signi el traspàs de la competència turística "amb un finançament just i suficient, com sempre ha expressat la consellera Alejandra Ferrer, l'Agència de Turisme Balear destinarà 300.000€ a Formentera per col·laborar en la despesa que el Consell de Formentera està assumint en aquest àmbit". Silvia Tur ha recordat que "el govern de Bauzà no va dedicar ni un euro en 4 anys per aquesta important qüestió."

La diputada també ha valorat positivament "que el Govern hagi inclòs des de la presentació dels pressupostos una millora de 60.000€ per desencallar la posada en marxa de la bassa de regadiu de l'illa i una partida de 70.000€ per millorar el servei de transport terrestre".

Tant el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer com la diputada, Silvia Tur, tenen previst oferir després de Festes una roda de premsa explicant al detall el contingut del pressupost de la Comunitat Autònoma.

Formentera facilita la seva informació econòmica a la Sindicatura de Comptes

Signatura conveni Sindicatura ComptesEl Consell de Formentera facilitarà l'accés a la informació econòmica, financera i comptable de la institució insular a la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears. El president del Consell, Jaume Ferrer, i el síndic major, Joan Rosselló, han signat avui un conveni de col·laboració per facilitar informació econòmica a la Sindicatura de Comptes, ja que aquest òrgan té funcions de fiscalització. «Així es compleix l'acord adoptat pel ple del Consell el passat 13 de juny de 2015», segons ha manifestat el president.

La Sindicatura de Comptes tindrà accés al sistema comptable del Consell per fer consultes dels exercicis tancats i les consultes abastaran totes les entitats que formin part del pressupost general de la institució, segons ha explicat Jaume Ferrer que recull l'acord. A més, el Consell es compromet a «prestar la màxima col·laboració amb el personal de la sindicatura per facilitar les tasques de fiscalització», segons ha afegit el president. La durada d'aquest acord que s'ha signat avui a les 12 del migdia a la seu de la Sindicatura de Comptes, a Mallorca, «serà indefinida», segons ha conclòs.

Formentera condemna l'atemptat de Kabul

Minut silenci kabulAvui a les 12.00 del migdia s'ha convocat un minut de silenci davant la Casa Consistorial de Formentera per condemnar l'atemptat contra l'ambaixada d'Espanya a Kabul, del passat divendres, en el qual varen morir dos policies. La Corporació Local, treballadors del Consell i diversos ciutadans de l'illa s'han sumat a la mostra de rebuig contra aquest atac suïcida. A més, les banderes han onejat a mitja asta com a mostra de condol.

Campanya d'inspeccions als contenidors

Contenidors premsaEl Consell de Formentera a través de l'àrea de Presidència, i en col·laboració amb l'àrea de Medi Ambient, ha posat en marxa una campanya d'inspeccions a les bateries de contenidors per «controlar i sancionar els actes incívics d'algunes persones que tiren els fems fora de lloc», segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

Un zelador de Medi Ambient i un Policia Local estan fent rondes d'inspeccions a les bateries de contenidors per dissuadir i en cas d'infracció multar a les persones que no dipositin els residus allà on toca, segons ha afegit el conseller que ha demanat a la ciutadania que «col·labori en mantenir l'illa neta».

A més Bartomeu Escandell ha recordat que «hi ha un servei de recollida gratuïta a domicili de mobles vells i voluminosos, i que des del passat mes de maig funciona la nova deixalleria en horari de matí i tarda». Les multes per incompliment de l’ordenança municipal en aquesta matèria poden anar des dels 50 euros, fins als 3.000 euros.

Reunió de coordinació dels Cossos d'Emergències

Reunio Cossos Emergencies premsaEl conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, s'ha reunit avui amb el director general d'Emergències, Pere Perelló i representants dels Cossos d'Emergències de l'illa. A la reunió han assistit el cap de la Policia Local, Joan Mayans, el cap dels Bombers, Ivan Marí, el cap de Protecció Civil, Pep Marí i Francisco Moya també del cos de voluntaris, així com Xavier Vila director de l'empresa encarregada de la implantació de la numeració de les edificacions en sòl rústic i instal·lació del codi d'emergències.

L'objectiu de la trobada, segons ha destacat el conseller ha estat «millorar la coordinació entre diferents cossos d'emergències que depenen del Consell de Formentera i la direcció general d'Emergències i Interior». Bartomeu Escandell també ha explicat al director general el sistema de geolocalització que s'ha instal·lat a les cases situades en sòl rústic per millorar la localització dels serveis d'emergència.

Més articles...

Pàgina 138 de 139

138

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE