• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera demana reforços i coordinació de les forces i cossos de seguretat per tenir un estiu el més segur possible

foto 2021 JLS BAvui s’ha celebrat la sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat de Formentera, que ha estat presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez Navarrete. A l’acte també han assistit, de manera presencial o telemàtica, el comissari en cap de la Policia Nacional d’Eivissa, Manuel Hernández, el cap d’operacions de la Guàrdia Civil en Balears, Enrique Gómez Bastida, el capità de la Guàrdia Civil, Francisco Javier López, així com els responsables de la Guàrdia Civil de Formentera, el cap de Policia Local, Félix Ramos i el responsable de Protecció Civil de Formentera Francisco Moya. Per la part política han estat presents el conseller d’Interior de Formentera, Josep Marí, el conseller de Benestar Social i portaveu del PSOE, Rafael Ramírez, el portaveu de Gent per Formentera, Bartomeu Escandell, el portaveu de Sa Unió, Lorenzo Córdoba, el director general d’Emergències i Interior del Govern, Jaume Barceló i el cap de l’ISPIB, Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell.

Alejandra Ferrer ha entregat el Pla de reactivació turística “que incorpora una part relacionada amb les mesures sanitàries, control i informació que és el que haurem de treballar de manera coordinada amb tots els cossos de seguretat”, segons ha explicat després de la reunió on ha demanat: “tornar a comptar amb reforços de la Guàrdia Civil de protecció i salvament marítim, així com de protecció i seguretat ciutadana i de trànsit”. D’altra banda també ha demanat “reforços a la direcció general d’Emergències per realitzar controls als diferents establiments sobre el compliment de la normativa de seguretat anti-covid i la agilització de la instrucció dels expedients”.

Reunions de coordinació
La presidenta els ha emplaçat a “mantenir reunions de feina per coordinar les mesures que s’implementaran després del final de l’estat d’alarma i per veure de quina manera ho podem fer per tenir un estiu el més segur possible i tranquil i tenir els dispositius necessaris per garantir que no hi hagi aglomeracions”.

Per la seva part, Sánchez Navarrete ha destacat la importància d’aquests tipus de reunions per millorar la coordinació, i ha assegurat que són especialment necessaris en aquests moments de pandèmia. El director insular ha agraït tota la col·laboració que hi ha hagut amb el Consell de Formentera tant amb la Guàrdia Civil com amb la Policia Nacional, i en general amb la delegació del Govern. Així mateix, el director insular ha assegurat que es mantindran els reforços per l’estiu amb la presència de l’equip ROCA; el reforç servei marítim i trànsit de la Guàrdia Civil, entre d’altres.

Altre punt de l’ordre del dia ha estat l’adhesió del Consell de Formentera al conveni entre el Ministeri de l’Interior i la FEMP, per millorar l’atenció a les víctimes de violència de gènere.

Per últim a la trobada s’ha explicat que “la incidència de la delinqüència ha davallat a Formentera, però tractant-se d’un hivern tan específic com aquest són dades que no es poden comparar a la d’altres anys”, segons ha declarat la presidenta.


29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer demana a Negueruela treballar conjuntament el full de ruta de la desescalada i les mesures per l’estiu 2021 a Formentera

foto 2021 neguerelaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. A la trobada també han assistit la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, el conseller d’Economia, Hisenda, Bartomeu Escandell i la directora general de Turisme, Rosana Morillo, així com els representants de les patronals Pep Mayans, president de la Pimef, Juanma Costa de la Cambra de Comerç i Vicent Tur de la Federació Hotelera de Formentera.

A la reunió la presidenta ha presentat el pla de reactivació turística aprovat per la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística la passada setmana. Aquest pla està dividit en quatre parts, mesures sanitàries, mesures de control i informació, mesures econòmiques i promoció i model turístic.

Empreses especialitzades en proves diagnòstiques
Pel que fa a les mesures sanitàries, des del Consell i la patronal li han demanat al conseller ajuda per donar resposta a les mesures sanitàries que demanin els països emissors de turistes per la tornada a casa. “En aquest sentit li hem explicat que des del Consell i el sector ja estam treballant per poder realitzar a la nostra illa proves diagnòstiques de manera massiva, tant per residents com per visitants”, segons ha detallat Alejandra Ferrer.

“De fet, ja ens hem posat en contacte amb empreses especialitzades en aquest tipus de proves, com PCR o antígens, perquè ens presentin una possible oferta per donar el servei a Formentera amb preus competitius”, ha declarat la presidenta. “Des del Consell i el sector, donarem suport a la posada en marxa del servei perquè el preu de les proves sigui igual que a la resta de territoris, i hem demanat suport també al Govern”, ha explicat. Aquest servei també servirà perquè els empresaris i treballadors puguin fer proves de manera periòdica, i es pugui garantir així la seguretat sanitària fins que no tinguem el percentatge suficient d’immunitat comunitària, segons ha afegit.

Full de ruta
La presidenta del Consell de Formentera també ha demanat a Negueruela establir un calendari per treballar el full de ruta de la desescalada, a partir del final de l’estat d’alarma i les mesures al llarg de l’estiu, que tengui en compte les característiques específiques de Formentera i que amb respecte a les decisions de les autoritats sanitàries es consensuï amb el Consell i el sector empresarial local, que són els que després els han d’aplicar.

La presidenta també ha traslladat la necessitat de disposar a l’illa d’un hotel pont per als casos de turistes que positius en covid-19 per poder realitzar el aïllament tal i com teníem la temporada passada.

D’altra banda, Alejandra Ferrer ha assenyalat que s’han de donar les dades dels afectats de covid de manera segregada, segons siguin turistes o residents, per tenir una incidència acumulada ajustada a la realitat del territori segons la seva població. Per part seva, el conseller Negueruela ha assegurat que ja ha traslladat aquesta petició al Govern central.

Mesures econòmiques
Pel que fa a les mesures econòmiques Negueruela ha explicat que esperen signar en breu un conveni amb el Ministeri d’Hisenda, dotat amb 855 milions d’euros, per poder donar ajudes directes a les empreses de les illes.

Després de la trobada amb el sector la presidenta i el conseller han tengut una reunió posterior “per veure com es poden millorar les sinergies en matèria de promoció turística”, ha conclòs la presidenta.


28 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell aporta 30.000 euros als clubs de majors de Formentera

foto 2021 conveni club majorLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha signat avui els convenis de col·laboració amb els 4 clubs de majors de Formentera per al manteniment dels centres i dels serveis i activitats associatives que s’hi fan durant l’any 2021. En total, el Consell aportarà 30.000 euros. La vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan, també ha estat present a la signatura dels convenis.

La presidenta ha signat el conveni amb el president del Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, Julián Galindo, per un valor d’11.000 euros; amb la presidenta del Centre Social i de Majors de Sant Ferran, Rita Costa, per un valor de 8.000 euros; amb la presidenta del Club de Jubilats i Pensionistes de la Savina, Maria Costa, per 5.500 euros; i amb el president de l’Associació de Majors del Pilar, Jaume Escandell, també per un valor de 5.500 euros.

28 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els serveis jurídics del Consell de Formentera avalen la contractació administrativa denunciada per UGT

El Consell de Formentera informa que el secretari habilitat nacional de la institució ha emès un informe jurídic a propòsit de la legalitat d’una contractació administrativa efectuada per el Consell a un treballador en situació d’excedència voluntària que va ser denunciada a través d’una nota de premsa per part del representant d’UGT a Formentera, Jose Ramon Mateos, la passada setmana.

El secretari assenyala a l’informe que no s’ha infringit cap normativa. Al document s’explica que es va fer un encàrrec d’una feina mitjançant un contracte menor amb un termini d’execució de 3 mesos i d’un import de 3.484,80 euros IVA inclòs.

El jurista destaca que “de la legislació sobre el personal al servei de les administracions públiques se’n deriva que aquest tipus d’incompatibilitats no vigeixen quan el personal de què es tracta no està en actiu, com és el cas.”

Segons recull l’escrit, en conseqüència, si es tracta d’una contractació per finalitzar una feina que precisament estava realitzant ja abans, en actiu, com a personal laboral i ell era qui millor la coneixia i l’únic responsable d’aquesta, es considera que no s’ha infringit cap regla.

Igualment també considera que “se n’han atorgat compatibilitats per al personal al servei de la corporació per a feines fora de la institució a propòsit de finalitzar treballs que les esmentades persones tenien iniciats, de tal manera que en sentit equivalent, si era l’Administració la que sol·licitava la realització de la feina inclosa en la contractació susdita, de personal en excedència, hi havia un interès intern que resulta plausible de considerar. Per aquesta raó, cal entendre que una contractació com l’esmentada, i amb aquest cúmul de particularitats, no infringeix la legislació vigent”, segons afegeix l’informe.

Des de la institució es vol defensar el principi de presumpció de legalitat amb la transparència i professionalitat dels treballadors del Consell Insular de Formentera.

23 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obri la convocatòria d’oferta de tres noves places de Policia Local a Formentera

cartell 2021 oferta PLFEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Recursos Humans, informa que s’ha obert el procés selectiu per proveir, com a personal funcionari de carrera, tres places de la categoria de Policia Local pel sistema d’accés de torn lliure i procediment de selecció d’oposició. Les bases específiques de la convocatòria s’han publicat al BOIB i figuren a la web del Consell de Formentera en l’apartat Ofertes de feina.

Cal recordar que aquestes places corresponen a l’Oferta d’Ocupació Pública de l’any 2021 grup de classificació C1.

22 d’abril 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 89

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1