• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Convocatòria de 10 places per al curs de formació i ocupació d'atenció sociosanitària a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria, ha obert una nova convocatòria de deu places de formació amb compromís de contractació en l'àrea de l'atenció sociosanitària de persones dependents en institucions socials. Amb el curs es pot aconseguir el certificat de professionalitat SSCS0208 de nivell 2. El curs es portarà a terme de març a juny.

Les persones interessades a participar en aquest programa de formació i ocupació hauran de formalitzar la seva inscripció fins al 28 de febrer a la pàgina web del SOIB de Formació i Ocupació.

Aquesta formació està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat.

22 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 formacio sociosanitària

Consell i Govern impulsen un servei d’acompanyament en matèria d’habitatge a Formentera

foto 2022 mobilitat habitatgeLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Mobilitat i Habitatge i president de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), Josep Marí Ribas, han signat avui un acord de col·laboració que garanteix en l’àmbit territorial de Formentera la prestació del servei d’acompanyament a la ciutadania en matèria d’habitatge. A l’acte també han assistit el conseller d'Habitatge de Formentera, Rafael Ramírez, i la directora gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester.

La presidenta ha destacat que per a Formentera aquest servei "és una passa important en l'ajuda per a les persones de l'illa que necessiten assessorament, tant social com tècnic i jurídic". Juan ha recordat que "s'han d'impulsar polítiques públiques com la Llei d'habitatge i iniciatives com aquesta que hem signat avui per tractar d'oferir solucions a les persones que necessiten un habitatge a Formentera".

D’altra banda, el conseller Marí ha assenyalat que es segueix desenvolupant la Llei de l’habitatge de les Illes Balears, "per acostar la ciutadania un servei gratuït que ha de donar suport a les persones que necessiten assessorament i atenció en matèria d’accés a l’habitatge i defensa d’aquest. I ho feim gràcies a la col·laboració entre institucions per facilitar als ciutadans de Formentera un tractament personalitzat i eficient i així puguin exercir el seu dret a l’habitatge amb totes les garanties".

El servei d’acompanyament ha de proporcionar acompanyament social i, si escau, acompanyament jurídic i tècnic especialitzat i personalitzat amb relació a:

-Les situacions de pèrdua o dificultat en el pagament de les obligacions econòmiques vinculades a l’habitatge habitual: sobreendeutament, reestructuració del deute hipotecari, impagament o endarreriment en el pagament de les quotes hipotecàries o les rendes del lloguer, i dació en pagament de l’habitatge habitual
-Les obligacions precontractuals i les possibles clàusules abusives en el finançament, l’arrendament o la compravenda d’habitatges, amb trasllat posterior de les incidències detectades a l’Administració competent en matèria de consum
-El lloguer o la compra d’un habitatge
-La informació sobre les ajudes existents en matèria d’habitatge
-L’acompanyament, l’assessorament i la gestió relativa a la garantia del manteniment dels subministraments bàsics
-El finançament relacionat amb l’habitatge

L’acord té una durada de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se en vèncer de forma tàcita per anualitats fins a un màxim de quatre anys més.

El servei d’acompanyament s’ha de posar en funcionament en un termini màxim de sis mesos, a partir de la signatura de l’acord de col·laboració.


21 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera planteja la problemàtica de la triple insularitat al representant de la Comissió Europea

foto 2022 comissioLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha rebut avui la visita del director de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, Manuel Szapiro, i de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern balear, Rosario Sánchez, per presentar el programa de treball i les prioritats de la Comissió per al 2022.

A la trobada, Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que el representant europeu "ha pogut constatar què és la triple insularitat per arribar a Formentera, i entenem que és molt important que es tengui en compte el que significa a l'hora de reclamar els fons europeus". A més, la presidenta ha felicitat la Comissió Europea “per la feina que ha desenvolupat en els darrers dos anys, durant els quals ha treballat de manera eficient per a la recuperació econòmica mitjançant els fons europeus”. La presidenta ha traslladat les problemàtiques sobre les freqüències marítimes que pateix l'illa durant la temporada turística, la importància i el valor de la protecció de la posidònia, i l’avanç cap a la transició energètica i digital.

El representant de la Comissió Europea, Manuel Szapiro, ha presentat les prioritats i el pla de treball de la Comissió per al 2022 i "les oportunitats que ofereixen per a les Illes Balears en temes clau en l'àmbit europeu". A més, ha assenyalat que "traslladarà les inquietuds i preocupacions de les illes a Brussel·les", i ha destacat que la reunió ha set molt productiva i que s’hi ha parlat de la descarbonització de les connexions marítimes, de projectes de turisme sostenible i d’economia circular".

La consellera Rosario Sánchez ha destacat que s'ha començat aquest recorregut per les illes per Formentera, "una bona manera de donar a conèixer la problemàtica de la triple i doble insularitat", i ha assegurat que el Govern “treballa en l’articulació i consolidació del concepte d'insularitat mediterrània per tal de desenvolupar una estratègia específica dins de la UE per als territoris insulars, que tengui una declinació específica en cada lloc".

A la reunió també hi han assistit la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer; el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell; el director general de Relacions Exteriors del Govern balear, Antoni Vicens, i la representant del Centre Balears Europa, Yolanda Vega. La visita ha finalitzat amb un recorregut pel far de la Mola, que es va rehabilitar com a museu amb fons europeus.

10 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell Insular de Formentera

Ana Juan rep Andreu Ferrer, nou jutge de pau de Formentera

foto 2022 nou jutge de pauLa presidenta del Consell, Ana Juan, ha rebut avui el nou jutge de pau de Formentera, Andreu Ferrer, que el passat divendres va prendre possessió del seu càrrec. La presidenta ha felicitat el jutge i li ha desitjat molts encerts. Ana Juan també ha mostrat la seua disposició a col·laborar per oferir el millor servei del Jutjat de Pau a l'illa durant tot l'any.


8 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana més presència de la Guardia Civil del Mar i treballa amb Creu Roja per habilitar un punt de primera atenció a immigrants

foto 2022 junta local seguretatLa Junta Local de Seguretat de Formentera ha celebrat avui una sessió ordinària presidida per la presidenta del Consell, Ana Juan, i la delegada del Govern en les Illes Balears, Aina Calvo, que hi ha assistit de manera telemàtica. A l'acte també hi han assistit el director insular Enrique Sánchez; la vicepresidenta i representant de GxF Alejandra Ferrer; el conseller de Benestar Social i representant del PSOE, Rafael Ramírez; el conseller d'Interior, Josep Marí, així com el representant de Sa Unió, Llorenç Córdoba i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local, el cap de Bombers i de Protecció Civil.

En primer lloc, Ana Juan ha fet una valoració de la temporada turística passada i ha remarcat que "en una situació extraordinària com la de l'estiu passat arran de la pandèmia, els cossos de seguretat varen respondre també de manera extraordinària, amb eficàcia i coordinació". Per a aquesta temporada, Juan ha demanat que es continuï amb aquesta col·laboració i "s'intensifiqui el control per part de la Guàrdia Civil del Mar en les activitats, en les platges en la part marítima, així com el control d'embarcacions, venda il·legal, etc.". També ha insistit que "no cal abaixar la guàrdia davant la covid-19 i s'ha de continuar amb inspeccions i controls perquè Formentera continuï sent una destinació segura".

Punt d'atenció de Creu Roja a Formentera

Amb relació a l'arribada de manera irregular de migrants en embarcacions, la presidenta del Consell ha anunciat que des de l'àrea de Benestar Social s'està treballant en coordinació amb la Creu Roja per oferir-los un servei de primera atenció. "És una bona notícia per aconseguir que l'atenció que reben sigui en les millors condicions possibles", ha assenyalat.

El director insular, Enrique Sánchez, ha remarcat "l'excel·lent col·laboració entre els cossos de seguretat i les administracions locals, autonòmica i estatal; aquesta és la gran fortalesa que tenim per donar el millor servei als ciutadans". El director insular, a més, ha avançat que "s'està fent feina en la implantació d'una unitat de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa, que donarà suport a Formentera".

D’altra banda, el conseller d'Interior ha reclamat a les administracions major presència dels efectius, tant a la conselleria de Medi Ambient, pel que fa a la presència dels agents de Medi Ambient dins el parc natural, com de la Guàrdia Civil de trànsit durant tot l'any, i dels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil, amb els quals "hi ha hagut una coordinació molt bona que volem mantenir el 2022". Però, sobretot, el conseller Josep Marí ha reclamat la necessitat d'efectius de la Guàrdia Civil del Mar, "tenim 72 quilòmetres de costa i a l'estiu hi ha molta afluència de navegants, per la qual cosa s'ha de controlar que les embarcacions compleixen amb la normativa, tant per la sostenibilitat del medi ambient com per la seguretat dels mateixos navegants i els banyistes".

2 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 113

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1