• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Reunió de coordinació de seguretat i control davant l’entrada de Formentera en el nivell 4 avançat d’alerta sanitària

foto 2021 reunio coordinacio seguretatAvui s’ha celebrat una reunió de seguretat i control, extraordinària i urgent, per coordinar les feines de control i d'inspecció de les forces i cossos de seguretat, com la Policia Local, el Servei d’Inspecció del Consell, la Guàrdia Civil i el Servei d'Emergències i d’Inspecció de Sanitat del Govern balear, en vista a l’entrada en nivell 4 reforçat d’alerta sanitària de l’illa de Formentera a partir d’aquest dissabte 30 de gener.

A la trobada, semipresencial, han participat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller d’Interior, Josep Marí, el conseller de Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, així com representants de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i dels Serveis d’Emergències i d’Inspecció de Sanitat del Govern balear.

Alejandra Ferrer ha explicat que a la reunió s’han analitzat les dades de contagis, i els llocs i la manera on més dades de positius s’estan detectant. “Amb aquesta informació s’ha establert l’estratègia a seguir en els pròxims dies per, de manera coordinada, donar informació a la ciutadania i als empresaris, i fer controls que garanteixin el compliment de les noves mesures del nivell 4 reforçat”, ha declarat la presidenta.

Així mateix s’ha establert la necessitat de reforçar els controls de compliment efectiu de l’aïllament de les persones que per ser positiu o contacte estret hagin de romandre a casa.

Control reunions socials i familiars
A la reunió s’ha acordat fer un especial esforç per controlar la realització de trobades socials o familiars, unes trobades on segons assenyalen les dades s’estan donant el nombre més gran de contagis i d’on provenen la major part dels brots detectats les últimes setmanes, segons ha assegurat la presidenta. Alejandra Ferrer ha enviat un missatge a la ciutadania destacant que a partir de dissabte les trobades socials o familiars, tant en espais interiors, com a l’aire lliure estan prohibides, i ha demanat “que siguem especialment responsables durant les pròximes dues setmanes evitant trobades amb persones que no són del nostre nucli de convivència així ajudarem a protegir-nos, a baixar de manera mes ràpida el número de contagis i a poder recuperar quan abans la nostra vida social i economia”.

Tancament perimetral
Pel que fa al tancament perimetral de l’illa, els cossos de seguretat han informat que el compliment per part dels ciutadans i ciutadanes està sent molt respectuós. Cal destacar que aquest tancament es mantindrà almenys durant les dues pròximes setmanes.

Per últim, també s’ha parlat de les sancions imposades en relació a infraccions per no respectar les mesures de seguretat anticovid i de la instrucció dels expedients sancionadors, així com de la necessitat d’agilitzar el seu tràmit, segons ha conclòs.


28 de gener del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera passarà a nivell 4 reforçat el pròxim dissabte 30 de gener

foto 2021 nivell 4 reforcatLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la vicepresidenta, Ana Juan, s’han reunit avui de manera telemàtica amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez. L’objectiu de la reunió feta a petició del Consell de Formentera ha set fer un seguiment i valoració de l’afectació de la covid-19 a Formentera. Després de la trobada, Alejandra Ferrer ha anunciat que el pròxim dissabte 30 de gener Formentera passarà a nivell 4 reforçat d’alerta sanitària a causa del nombre de contagis que hi ha actualment a l’illa i per assegurar una baixada ràpida dels casos.

Les principals novetats de les noves restriccions són que només hi podrà haver reunions socials d’un nucli de convivència, és a dir, no ens podrem ajuntar amb cap persona que no sigui del nostre nucli de convivència, la restauració haurà de tancar, només podran fer menjar per emportar fins a les 22h i entrega a domicili fins les 00h, els gimnasos també hauran de tancar, es continuarà amb el tancament perimetral i el petit comerç haurà de baixar l’aforament al 30% i tancar a les 20h, excepte els comerços essencials, entre d’altres mesures que estaran en vigor durant les pròximes dues setmanes.

Reunió explicativa
Abans de la reunió amb Armengol, la presidenta i la vicepresidenta també s’han reunit de manera presencial amb la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font. En aquesta trobada de caràcter tècnic han traslladat dades més concretes respecte de la situació sanitària de Formentera:

Actualment hi ha 162 contagiats a l’illa, dels quals 4 es troben ingressats a Can Misses i la resta rep atenció domiciliària a casa. Segons han explicat a la trobada, 96 dels contagiats responen a diferents brots actius a Formentera, el que significa que la situació està relativament controlada perquè es pot fer el seguiment dels contactes estrets més fàcilment, i que en aquest sentit es podria parlar d’una estabilització de les dades de contagi a Formentera.

Tot i que segons indiquen els responsables de Salut del Govern la situació s’ha estabilitzat, “des de Formentera hem volgut ser curosos i avançar al nivell 4 reforçat perquè hi ha altres problemàtiques com l’aparició d’altres variants de la covid que ja es troben a Eivissa, així com per les dades d’ocupació hospitalària a Eivissa, i per el gran nombre de casos que tenim a l’illa”, segons ha explicat la presidenta.

Alejandra Ferrer també ha afegit que el Consell ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat de fer un cribratge a l’illa de Formentera, des del Govern ens han assegurat que “si les dades de contagi no baixen durant la pròxima setmana o 10 dies, es donaran les condicions per fer un cribratge efectiu a l’illa de Formentera per detectar els contagiats i fer l’aïllament que toca”.

El pas a nivell 4 reforçat és una decisió que compta amb el suport de tots els grups polítics i de la Pimef, que en una reunió mantinguda la passada setmana es varen mostrar d’acord en aplicar aquestes restriccions per baixar el nombre de contagis a l’illa.

Altres temes
A la reunió, la presidenta també ha traslladat a les responsables del Govern la necessitat de demanar a l’Estat i a Europa que la producció i distribució de les vacunes siguin més ràpides per arribar a l’estiu amb la població immune. D’altra banda, la presidenta ha insistit en què la clau per frenar la transmissió és aïllar els contactes estrets el més aviat possible i per això es necessari que millorin els rastrejos. També ha demanat que es reforci l’Atenció Primària perquè tots els malalts puguin ser atesos adequadament.

Per acabar, Alejandra Ferrer ha tornat a adreçar-se als formenterers i formentereres per demanar responsabilitat perquè compleixin amb les noves restriccions i siguem curosos amb tots els nostres contactes. “A partir de dissabte només podrem estar amb el nucli de convivència però hi haurà persones que aniran a la feina, els infants i adolescents a les escoles, així que hem de mantenir la distància i anar amb cura en aquests moments amb les mascaretes”, ha dit Alejandra Ferrer. La presidenta ha convidat les persones a “gaudir de l’illa, sortir i fer passejades en família, unes sortides que ens permetran no tenir sensació de tancament, però sobretot davant qualsevol símptoma”, segons ha insistit, “cridar a infocovid per en cas de que ho sigui frenar els contagis i posar-nos en mans de professionals”.


27 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera passa a nivell 4 d’alerta sanitària

foto 2021 nivell 4La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, han ofert avui una roda de premsa per avaluar la situació epidemiològica a l'illa i anunciar el pas de Formentera al nivell 4 d’alerta sanitària. La presidenta ha explicat que, aquesta decisió es pren arran del gran augment de contagis que hi ha hagut a l’illa, avui hem arribat als 114 afectats actius de covid-19 de l’illa. “Són dades preocupants, així com també ho és l’alta ocupació hospitalària, per això hem traslladat al Govern la necessitat de prendre noves mesures”, ha afegit.

Alejandra Ferrer ha recordat que fa una setmana es va anunciar el tancament perimetral de l’illa, i que des del passat dissabte no es pot ni sortir ni entrar a Formentera si no és per un motiu justificat recollit al decret de l’estat d’alarma. Aquest fet, segons la presidenta, “ha reduït la mobilitat entre les dues illes, cosa que ajuda de manera directa a que hi hagi menys contactes entre persones no pertanyents a una mateixa bombolla, però els efectes positius traduïts en baixada del nombre de contagis encara no han arribat; per això s’ha fet necessari prendre noves mesures restrictives”.

Novetats del nivell 4
Des de demà i fins almenys el 30 de gener, Formentera estarà en nivell 4 d’alerta sanitària. Els canvis més destacats són: les reunions socials continuen sent de màxim 6 persones tant a l’interior, com a l’exterior, però només de màxim dos grups de convivència. A més, el toc de queda s’avança de les 00h a les 22h, i es manté fins a les 6h. Pel que fa al sector de la restauració, els interiors hauran de romandre tancats i l’horari màxim de tancament serà també a les 22h, excepte divendres, dissabtes i vigílies de festius que hauran de tancar a les 18h. Es pot recollir menjar per emportar, sense accés dels clients a l’interior, fins a les 22h, i fer enviament a domicili fins a les 00.00h.

Així mateix, el tancament perimetral de l’illa de Formentera que va començar el passat 16 de gener també segueix en vigor, i a partir de demà el Govern també tancarà perimetralment l’illa d’Eivissa.

Pel que fa a les activitats organitzades pel Consell de Formentera, la presidenta ha avançat que totes les activitats extraescolars no reglades queden suspeses, els serveis del Consell com la Biblioteca i el Cinema s’adapten i rebaixen els seus aforaments i l’administració seguirà fomentant el teletreball, mentre garanteix que es donin tots els serveis però disminuint els contactes. La piscina continuarà tancada i el poliesportiu cancel·la totes les classes col·lectives i readapta tots els seus serveis, entre d’altres mesures.

Reunió amb la PIMEF
La presidenta i la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, s’havien reunit avui prèviament amb els representants de la Pimef per parlar sobre la necessitat de que el sector empresarial afectat per la crisi derivada de la covid rebi ajudes. Des del Consell ja es treballa conjuntament amb el Govern perquè arribin d’una manera fàcil i àgil. Per part seva, la presidenta s’ha compromès a que es continuaran bonificant les taxes del Consell per ajudar-los.

“A la trobada també s’ha parlat sobre la importància de que el procés de vacunació es potenciï perquè es pugui aconseguir arribar al 70% d’immunitat que necessitam per poder tenir temporada turística”, en paraules d’Alejandra Ferrer.

D’altra banda, la presidenta ha explicat que des del Govern s’està estudiant la situació epidemiològica de Formentera per valorar la possibilitat de realitzar un cribatge a l’illa.

Crida a la responsabilitat
Finalment, Alejandra Ferrer ha tornat a fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè redueixi al màxim tots els seus contactes i respecti les mesures de seguretat sanitària. “Podem aprofitar les oportunitats que ens dona Formentera per gaudir d’espais a l’aire lliure, ara que no hem d’estar tancats a casa, però hem de fer les sortides respectant al màxim les mesures de seguretat perquè siguin segures i ens protegim nosaltres i les persones que estimam”.

Com a cada canvi de fase o nivell, el Consell de Formentera ha fet cartells informatius que repartirà entre el sector de la restauració i els comerços i que difondrà per les xarxes socials i la web del Consell, així com als mitjans de comunicació, perquè la població conegui totes les noves restriccions que haurà de complir a partir de demà.

22 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Carta de Presidenta Ferrer sobre noves mesures covid

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, ja que la situació epidemiològica de l’illa segueix empitjorant, per demanar noves mesures per mirar de frenar aquest ritme exponencial de contagis.

Segons recull la missiva, vist l’empitjorament de la situació, considerem que és necessari tornar a valorar la idoneïtat de realitzar de cribatges poblacionals a la nostra illa que ens permetin localitzar i aïllar el virus de forma eficient. Així mateix insistim novament en la necessitat que els rastrejadors funcionin de forma efectiva i immediata per evitar la mobilitat de contactes estrets.

Segons segueix la carta, de forma coherent i complementària a la bateria de mesures que hem anat implementant, justifica la necessitat de prendre noves mesures més restrictives i augmentar totes aquelles que ens puguin ajudar a detectar els positius asimptomàtics per poder-los aïllar i rastrejar els seus contactes estrets.

Teniu tota la informació aquí sota.

21 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

----------

SRA. FRANCINA ARMENGOL
PRESIDENTA DEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS
CARRER DE LA LLOTJA, 3
07012 PALMA (ILLES BALEARS)

Benvolguda Presidenta,
La situació epidemiològica de la nostra illa segueix empitjorant. Amb unes dades, a dia d’avui, de 100 casos actius de les quals 17 són noves altes de positius en covid, quan fa una setmana les dades eren menys de la meitat, ens fan haver de demanar noves mesures per mirar de frenar aquest ritme exponencial de contagis.

Des de inicis del mes de desembre varem demanar mesures de control per els viatjes entre illes i per tractar de reduir la mobilitat de les persones en previsió de l’arribada de festes i els contactes entre persones no pertanyents al grup de convivència ni bombolla habitual. La setmana passada vam sol·licitar el tancament perimetral de la nostra illa, però el virus s’ha instal·lat a la nostra illa i també es mou amb les persones que no surten de Formentera.

Creiem que és fonamental posar totes les mesures que calguin per aconseguir de manera efectiva una reducció significativa de la mobilitat i també de les reunions socials per, així, lluitar contra l'expansió de l'epidèmia.

L’illa de Formentera té unes dades epidemiològiques preocupants, i la situació d’ocupació hospitalària segueix empitjorant.

No oblidem que Formentera pertany a l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i les dades epidemiològiques d’ambdues illes poden contribuir a incrementar la pressió als serveis sanitaris, tant propis com als ubicats a l’illa veïna.

Per tot l’esmentat, vist l’empitjorament de la situació, considerem que és necessari tornar a valorar la idoneïtat de realitzar de cribatges poblacionals a la nostra illa que ens permetin localitzar i aïllar el virus de forma eficient. Així mateix insistim novament en la necessitat que els rastrejadors funcionin de forma efectiva i immediata per evitar la mobilitat de contactes estrets.

Recordem que ambdues peticions ja van ser traslladades al mes de desembre, i vam rebre la resposta que les dades de Formentera en aquell moment no justificaven aquest cribatge. Creiem que la situació actual, tenint en compte la velocitat de contagi que hem assolit les darreres setmanes, i de forma coherent i complementària a la bateria de mesures que hem anat implementant, justifica la necessitat de prendre noves mesures més restrictives i augmentar totes aquelles que ens puguin ajudar a detectar els positius assimptomàtics per poder-los aïllar i rastrejar els seus contactes estrets.

Des de Formentera reclamem que es prenguin mesures adaptades a la nostra situació, sense oblidar la solidaritat que en aquests moments som conscients que cal mostrar-nos els uns als altres.

Quedem, també com sempre, a la vostra disposició per oferir la col·laboració del Consell Insular en la part relativa al control necessari per poder garantir el compliment de les mesures com en tot el que estigui en la nostra mà.

Una salutació ben cordial, i molts d’ànims des de Formentera,


Alejandra Ferrer Kirschbaum
Presidenta del Consell Insular de Formentera

El Consell habilita un punt d’informació sobre les mesures de la covid-19

foto 2021 punt info CovidEl Consell de Formentera ha habilitat un punt d’informació a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per oferir tota la informació actualitzada sobre les noves mesures arran de la covid-19 i resoldre els dubtes de la ciutadania.

Aquest punt d’informació s’ha habilitat aprofitant una de les casetes instal·lades per les festes de Nadal i està atès per un equip d’informadores contractat a través del programa SOIB Reactiva, que gestiona l’àrea d’Emprenedoria del Consell. L’equip d’informadores també treballa aquests dies al port de la Savina oferint informació sobre el tancament perimetral i es desplaça pels diferents nuclis urbans de l’illa oferint informació sobre les indicacions de la covid-19.

SOIB Reactiva
La contractació d’aquest equip d’informadores forma part del grup de 15 persones treballadores incorporades gràcies al programa SOIB Reactiva 2020.

Els treballs s’iniciaren el passat 23 de desembre i tindran una durada de 4 mesos, en aquest període les persones desocupades que s’han contractat podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions.

En total s’han contractat 6 auxiliars administratius dins del grup de joves desocupats, menors de 30 anys; 3 netejadors/res del grup de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i 4 auxiliars d’informació i 2 operaris de brigada del grup de persones aturades de 30 anys o més inscrites mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si vénen d’ERTO.

Acabada la primera fase del programa el Consell Insular de Formentera procedirà a la selecció i contractació de 12 persones més.

Aquesta convocatòria té per a Formentera un import de 225.810,44 euros i permetrà contractar un total de 27 persones desocupades.

La convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha sigut promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

19 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 89

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1