• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera reforça la inspecció marítima i inicia el segon cap de setmana amb un dispositiu especial de control de seguretat

foto 2021 inspeccions maritimesAEl Consell de Formentera informa que ahir es varen aixecar nou actes de denúncia a embarcacions en una dispositiu especial de control d’activitats relacionades amb el transport de viatgers que es produeixen en el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. El Servei d’Inspecció de Pesca del Consell i personal de Costes i de Capitania Marítima varen realitzar deu inspeccions a embarcacions.

Els nou expedients sancionadors han set interposats per activitats relacionades amb el transport de viatgers no regulat o la recollida de persones en punts habilitats. També es varen realitzar controls de permisos, documentació i de títols dels patrons.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, ha assegurat que “les inspeccions són claus per posar fre a aquestes activitats que estan prohibides en el nostre parc natural i que posen més pressió sobre aquest enclau natural que hem de protegir”. A més, ha anunciat que en els pròxims dies s’esperen noves actuacions.

Per la seva part, la presidenta de Formentera, Alejandra Ferrer, ha agraït la feina feta per totes les forces de seguretat i administracions competents acordada a la reunió de coordinació extraordinària feta el passat dimecres 4 d’agost per posar ordre tant en aigües del parc natural, com dins l’illa.

“Aquest cap de setmana serà el segon en què tendrem dispositius especials fets en col·laboració entre la Policia Local, Guàrdia Civil, el servei d’Emergències del Govern i el Servei d’Inspecció i personal de les àrees de Medi Ambient i Mobilitat del Consell per prevenir les aglomeracions de persones, venda ambulant, festes a espais naturals i cases, entre d’altres situacions que vulnerin la normativa covid i que posin en risc la salut de totes i tots els formenterers, així com els nostres visitants”, segons ha declarat Alejandra Ferrer.

13 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana més vigilància en el Parc Natural i la costa de l’illa

foto 2021 Guardia Civil MaritimaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el General de Divisió, Carlos Crespo de la Prefectura de Costes i Policia Marítima de la Guàrdia Civil. La trobada va tenir lloc ahir a la tarda amb l’objectiu de recollir les necessitats de Formentera per la feina que s’està fent per implantar una nova base de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa que es destinarà a vigilar la seguretat marítima també de Formentera. Actualment la base del servei marítim es troba a Mallorca. La presidenta li ha traslladat la necessitat de controlar totes les activitats que es donen en el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, així com a la resta de la costa de l’illa, amb el suport de totes les administracions implicades.

“Li hem explicat la urgència que tenim perquè es posi ordre en el Parc Natural i també a la resta de la costa de Formentera que està protegida per diferents figures com Lic o Zepa, també que cal controlar els fondejos damunt posidònia, especialment enguany quan veiem com la pressió que fins ara sofria el Parc Natural s’està traslladant a altres zones com es Pujols o es Caló”, ha dit la presidenta.

També s’ha parlat de totes les activitats il·legals com vaixells que es dediquen a la venda ambulant de begudes entre les embarcacions, les party boats i la contaminació acústica, la invasió continua de les zones de bany o l’ús d’elements a motor prohibits en aquests espais, entre moltes altres activitats que es produeixen sense permís creant situacions perilloses, insalubres i de competència deslleial. La Guàrdia Civil ha sigut sensible a la necessitat que hi ha a les Pitiüses de disposar d’una base que apropi i millori la presència i vigilància d’aquest cos a les nostres illes.

El responsable marítim de la Guàrdia Civil ha anunciat que en els pròxims dies es traslladaran alguns vaixells encarregats de la vigilància en el mar, com el Río Segura, a aigües Pitiüses.

A la trobada també han assistit el coronel Alejandro Hernández Mosquera, cap de zona de la Guàrdia Civil de Balears, el comandant Enrique Gómez Bastida i el tinent de Formentera, Andrés Garcia.

12 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formenterers Solidaris rep 25.500 € del Consell per continuar ajudant les persones en situació de vulnerabilitat de l’illa i per a projectes en països en vies de desenvolupament

foto 2021 formenterers solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui un conveni de col·laboració de 25.500 euros entre el Consell de Formentera i l’ONG formenterera per a la distribució d’aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l’illa, i per a l’execució de projectes de cooperació a països en vies de desenvolupament, per a l’any 2021. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, i la vicepresidenta de l’ONG, Sara Miguel, també han assistit a l’acte de signatura.

Amb aquesta subvenció, entre altres accions, l’ONG s’encarregarà de la gestió dels vals d’alimentació, concedits per l’àrea de Benestar Social del Consell; de la distribució d’aliments a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat; de l’elaboració i la gestió de projectes de cooperació i desenvolupament a països en vies de desenvolupament; d’organitzar ponències, taules rodones, fòrums, exposicions o conferències; o d’organitzar campanyes de recollida de productes i sous per enviar a llocs necessitats.

11 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dos noves casetes de vigilància i atenció per als socorristes de Formentera

foto 2021 casetes platgesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, ha explicat que el Servei de Socorrisme ha adquirit dos noves casetes de vigilància i atenció. Les casetes han tengut un pressupost de 25.236,97 € IVA inclòs i tenen una torre de vigilància a la part superior i dos espais dividits a la part inferior, un dedicat al magatzem i vestidor dels treballadors, i un altre dedicat a la farmaciola per atendre els accidentats.

Servei de socorrisme
El servei de socorrisme a les platges de Formentera es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre i és un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis. Des de demà 1 de maig, fins a l’1 de juny, hi ha 10 efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l’1 de juny s’incorporen 12 socorristes més. Així fins al 30 setembre hi ha un total de 23 efectius. El mes d’octubre de nou es reduirà la plantilla a 10 efectius més el coordinador.

En temporada baixa, de l’1 de maig a l’1 de juny i de l’1 al 31 d’octubre les platges vigilades són ses Illetes, el Llevant i Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre a més d’aquestes platges també es vigila la zona del Pas des Trucadors, el Tanga, es Pujols, Cala Saona i es Caló.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d’Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. Als Arenals aquesta servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols de l’1 de juny al 30 de setembre.

11 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell i sindicats acorden el reglament de la carrera professional dels empleats públics de l’administració

foto 2021 carrera proEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Recurs Humans, ha presentat aquesta setmana a la mesa negociadora amb els sindicats el reglament regulador de la carrera professional dels empleats públics de la institució. La carrera professional és un dret que es recull a la Llei de l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics i la seva implantació al Consell és un acord de tots els grups polítics des de la passada legislatura.

La consellera de Recurs Humans, Paula Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció “per poder instaurar la carrera professional i equiparar als treballadors i treballadores del Consell amb els d’altres administracions”. Segon ha destacat Paula Ferrer, “amb aquesta regulació s’ordena i s’ofereix de manera transparent l’oportunitat de progressió del personal de l’administració”. A més, ha assenyalat Ferrer, que “impulsar i fomentar l’acompliment efectiu i productiu en els llocs de treball millora la prestació dels serveis a la ciutadania”.

La regulació de la carrera professional serà, de manera voluntària, d’aplicació al personal funcionari de carrera i personal laboral fix, al personal funcionari interí i personal laboral temporal, personal funcionari en situació de segona activitat, amb destinació o sense i al personal laboral indefinit no fix. En canvi, la carrera professional no serà aplicable a personal eventual i alts càrrecs.

La carrera s’estructura en quatre nivells i a cadascun d’aquests, les persones professionals han de romandre un període mínim de temps per a adquirir les competències necessàries per a accedir al nivell superior. A més, avaluarà l’acompliment, l’experiència i l’especialització professional dels treballadors.

La consellera de Recurs Humans ha subratllat “el paper fonamental de la mesa negociadora amb els sindicats aquesta legislatura, com espai de treball i de col·laboració per millorar les condicions laborals dels treballadors de l’administració”.

7 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 101

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1