• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell de Formentera es personarà com acusació popular en el cas de la violació grupal i agressió a una jove de 19 anys a l’illa

El Consell de Formentera anuncia que es personarà com acusació popular en el cas de la violació grupal i agressió perpetrada a una jove de 19 anys a l’illa el passat mes de juliol. La institució insular reforça el seu suport a la víctima i confia que la justícia actuï amb celeritat per esclarir els fets denunciats i que s’acompleixi amb la legalitat.

24 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La baixada de la incidència de la covid a Formentera permet allargar l’horari de la restauració una hora

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la vicepresidenta, Ana Juan, s’han reunit avui amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, els presidents de la resta de consells de les illes i representants de la FELIB. A la trobada s’han explicat els canvis en les restriccions de seguretat sanitària que estaran vigents a partir d’avui, després de la publicació al BOIB, a les Balears.

Aquestes noves mesures s’han pres després d'analitzar la situació sanitària i epidemiològica de cadascuna de les illes. A Formentera, la incidència acumulada els darrers catorze dies (IA14) segueix una tendència descendent i se situa en els 428,4 casos per cada 100.000 habitants. Si es tenen en compte aquestes dades a Formentera la prohibició de trobades socials entre no convivents es retarda fins a les 02.00 h de la matinada (i fins a les 06.00 h), una hora menys de prohibició que fins ara.

Recordem que, segons la normativa que va entrar en vigor el 24 de juliol, les reunions i trobades familiars i socials en horari nocturn s'han de fixar segons aquestes limitacions:

a) Quan la incidència acumulada a catorze dies a l'illa sigui superior a 350 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 5 % en relació amb els llits de cures crítiques per covid-19 o del 2 % en relació amb els llits d'hospitalització per covid-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l’horari comprès entre les 02.00 i les 06.00 hores, excepte si es tracta de persones convivents.

b) Quan la incidència acumulada a catorze dies a l'illa sigui superior a 450 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 10 % en relació amb els llits de cures crítiques per covid-19 o del 5 % en relació amb els llits d’hospitalització per covid-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l’horari comprès entre la 01.00 i les 06.00 hores, excepte si es tracta de persones convivents.

Aquests canvis de nivell sanitari també afecten els horaris permesos a les activitats col·lectives de caire social, cultural, esportiu, d'oci, restauració i hoteleria hauran de concloure a les 02.00 hores a Formentera, i no a la 01.00 de la matinada com fins ara.

Pel que fa a la capacitat màxima de persones per taula, les taules podran ser de fins a 8 persones a l’interior i de fins a 12 persones a l’exterior.

La presidenta ha valorat positivament que es puguin tornar a relaxar les mesures. “El sector de la restauració, bars i locals d’oci poden tornar a l’horari d’obertura d’abans del 7 d’agost i esperam els ajudi a millorar els seus resultats de la temporada, en un moment tan complicat”. Tot i això, Alejandra Ferrer ha insistit en què s’ha de seguir tenint molta precaució i mantenir les mesures de seguretat sanitària tant per part de la població, com de l’empresariat, per continuar reduint el nombre de contagis. “Només així podrem arribar a l’inici del curs escolar i al final de la temporada amb una bona situació”, ha conclòs.


23 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Manel arriba el 4 de setembre a Sant Ferran

El grup català Manel torna a Formentera el pròxim 4 de setembre al pati del CEIP Sant Ferran a les 21.30 hores. Les entrades són gratuïtes i cal fer reserva prèvia a la web www.entradesformentera.cat. L’aforament és limitat, amb una capacitat de 250 persones. El concert està organitzat conjuntament per la Direcció General de Política Lingüística del Govern, l’àrea de Política Lingüística del Consell de Formentera i l’Obra Cultural de Formentera i forma part del cicle de concerts ‘Treu la llengua’, que tenen lloc aquest estiu a cadascuna de les quatre Illes. Manel presenta a Formentera el seu cinquè disc, Per la bona gent (2019).

23 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’art tèxtil de Simona Colzi vesteix el centre “Gabrielet”

cartell 2021 colziL’artista Simona Colzi torna demà al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ amb l’exposició “Essència botànica: de les plantes a la seda”, una mostra d’art tèxtil amb la qual l’artista mostra les seves darreres creacions. Simona va començar la seva feina a l’illa en el mercat de la Mola i va ser una de les participants de la Passarel·la Formentera 2021. Els seus dissenys són confeccionats i tenyits a mà i amb herbes que ella mateixa recull del camp formenterer.

L’exposició romandrà oberta des de demà a les 18 hores fins al 31 d’agost. L’horari de visita és de 10 a 14 hores i de 19 a 22 hores.

20 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la segona línia d’ajudes de 482.896 € per a autònoms i petites empreses de Formentera per pal·liar la crisi de la covid-19

cartell 2021 ix ajudes AEl Consell de Formentera ha obert la segona línia d’ajudes amb una partida de 482.896 euros que es destina a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la crisi sanitària de la covid-19 entre els treballadors autònoms i petites empreses de l’illa. La nova convocatòria que s’ha publicat avui en el BOIB completa així els 630.000 euros acordats inicialment entre el Consell i el Govern, que aporten les ajudes a parts iguals.

De la primera convocatòria llançada el mes de març, de moment, se n’han beneficiat 43 autònoms i petites empreses de l’illa amb un import total de 130.000 euros. Encara queden per resoldre les darreres sol·licituds i al·legacions.

La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha anunciat que en aquesta segona convocatòria s’han ajustat algunes bases “amb l’objectiu d’arribar a més beneficiaris de l’illa” i ha recordat que “aquest treball s’ha fet conjuntament amb els empresaris i autònoms”. Així, per exemple, s’han ampliat les activitats que s’hi poden presentar; les empreses en règim d’estimació objectiva (mòduls) i les empreses creades durant l’estat d’alarma rebran una quantia fixa; en aquesta ocasió no s’exigeix un màxim de sous en comptes corrents i els beneficis declarats pels empresaris passen de 25.000 a 50.000 euros. “Continuam treballant per ajudar un sector productiu essencial i motor principal de la nostra economia”, ha assenyalat Ana Juan.

Ajudes d’entre 1.500 i 7.000 €
Les ajudes són de diferents tipus segon l’activitat, el temps d’alta a l’Administració Tributària, el nombre d’establiments o la tributació. Així, les ajudes oscil·len entre els 1.500 euros que poden rebre les parades dels mercats i els 7.000 euros que poden rebre els empresaris amb dos establiments.

Requisits
Entre les condicions per sol·licitar les ajudes, els demandants han de tenir els centres de treball i el domicili fiscal a l’illa de Formentera i han d’estar al corrent d’obligacions tributàries amb l’administració, o se’ls ha d’haver aprovat un ajornament del pagament del deute. A més, han de tenir com a màxim deu treballadors de mitjana anual i no han de superar els 600.000 euros de facturació anual, uns beneficis declarats inferiors als 50.000 euros per l’any 2020 o haver sofert una minva en la facturació del 35 %, com a mínim, en l’exercici de l’any 2020 i en el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de maig de 2021, respecte de l’any 2019. A més, els crèdits ICO concedits per facilitar el manteniment de l’ocupació i pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària no seran tinguts en compte a efectes del càlcul d’aquest import màxim.

20 dies hàbils per demanar les ajudes en línia
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera disposa d’un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de vint dies hàbils (fins al 16 de setembre) des de l’endemà de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera.


19 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 101

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1