• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera passa a nivell 2 d’alerta sanitària i dilluns s’obri el tancament perimetral

foto 2021 reunio salutLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, s’han reunit avui per analitzar la situació epidemiològica de l’illa. A la trobada també han assistit la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster. Després de la reunió han fet una roda de premsa per explicar les noves mesures de restricció que s’aplicaran a partir del pròxim dissabte 13 de març i dilluns 15 de març a l’illa.

La presidenta ha explicat que ara mateix Formentera es troba en una “situació molt favorable pel que fa a la incidència de la covid-19” però ha recordat que “abans del pont de la Constitució i de les festes de Nadal també estàvem així i la relaxació de les mesures juntament amb la relaxació de la ciutadania van fer que passéssim del nivell 1 d’alerta sanitària al nivell 4 reforçat”.

Amb l’actual baixa incidència a l’illa i que la situació sanitària a Eivissa també ha millorat molt, segons ha explicat la presidenta “la mesura de tancament perimetral deixa de ser necessària de moment”, però tenint en compte això i que la comunitat no es tancarà perimetralment tal com es demanava des de Formentera, “segueixen sent necessàries certes mesures de restricció”.

Mesures del nivell 2 d’alerta sanitària

-Les reunions socials i familiars tant a l’interior com a l’exterior seguiran sent de màxim 6 persones de dos nuclis de convivència.

A partir de dissabte:

-L’aforament dels comerços podrà ser de màxim del 75 %.

A partir de dilluns:

-No hi haurà tancament perimetral.
-Els establiments de restauració podran obrir els interiors amb un aforament màxim del 30 %, les taules podran ser de màxim 4 persones de dos nuclis de convivència. L’horari d’obertura podrà ser fins a les 17h.
-A les terrasses dels establiments de restauració l’aforament es manté al 50 %, hi podrà haver taules de màxim 6 persones de dos nuclis de convivència. L’horari d’obertura podrà ser fins a les 18 h.
-Es relaxaran certes mesures en relació a les activitats esportives i culturals.

Entre el 26 de març i l’11 d’abril (ambdós inclosos) restriccions específiques acordades al Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut:

-Tancament perimetral de totes les comunitats autònomes excepte Balears i Canàries.

-El principal canvi és que als espais privats, tant a l’interior com a l’exterior (per exemple, cases o jardins privats), només hi podrà haver els membres del nucli de convivència.

Per la seva part, la consellera de Salut ha explicat que “la desescalada s’ha de fer de manera lenta”, i ha fet especial incidència en que no ens podem de relaxar perquè sempre que es relaxin mesures tenim un cert perill de que el virus es pugui propagar.

Alejandra Ferrer ha afegit que des del Consell de Formentera s’ha defensat que no es relaxessin les mesures amb l’arribada de la Setmana Santa: “Hem defensat el tancament de la nostra comunitat autònoma i també la restricció d’entrada als turistes internacionals fins que la vacunació vagi avançant i tinguem la immunització grupal suficient per reactivar la nostra economia amb garanties i no posar en perill la nostra salut, ni les nostres llibertats, evitant una quarta onada i tornar a la casella de sortida”.

Finalment la nostra comunitat no romandrà tancada, per això “hem demanat al Govern balear que els controls als visitants nacionals que arriben a les illes es continuïn realitzant i es millorin els controls que es realitzen als residents quan tornen; i al Govern de l’Estat, que es millorin els controls i la seva efectivitat per assegurar que tots els viatgers internacionals que arriben ho fan amb PCR negatiu”.

D’altra banda, la presidenta ha destacat “la necessitat de treballar de manera coordinada a nivell internacional perquè els controls es facin directament als països d’origen, així com per instaurar un certificat sanitari i crear protocols segurs per al moviment de persones de cara a l’estiu”.

Per últim, Alejandra Ferrer ha fet una nova crida a la responsabilitat de la ciutadania: “En els pròxims dies hem d’anar molt alerta; encara que arribin persones de fora, el virus ja el tenim aquí, no podem defugir de la nostra responsabilitat perquè vinguin turistes, encara que siguin pocs perquè molts països estan tancats, així com també la resta de comunitats autònomes; també vindran estudiants i nosaltres mateixos ens mourem, i ho hem de fer de manera responsable, complint amb les mesures de seguretat i intentant fer passes cap a la immunitat de grup que és la que ens ajudarà a tornar a la normalitat”.

11 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera s’incorpora al sistema de protecció de víctimes de violència de gènere

foto 2021 viogen sala amable bLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el coronel en cap de la zona de la Guàrdia Civil de les Illes Balears, Alejandro Hernández Mosquera, han signat un conveni relacionat amb la protecció a les víctimes de violència de gènere.

A l’acte també han assistit la delegada del Govern, Aina Calvo, el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez Navarrete, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada, i el cap de Policia Local, Félix Ramos.

Amb aquest conveni s’estableix el procediment operatiu de col·laboració entre la Policia Local de Formentera i la Guardia Civil per tal de garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència. El procediment operatiu estableix els criteris d’actuació coordinada entre els dos cossos, així com les pautes que han de seguir-se en aquelles situacions derivades de casos de violència de gènere, orientades fonamentalment a la protecció de la víctima.

La Policia Local de Formentera podrà intervenir d’una manera més directa en els casos de violència de gènere participant en l’execució i seguiment de les mesures policials i judicials acordades per a la protecció de víctimes de violència de gènere residents a l’illa de Formentera. En aquest sentit, la presidenta Alejandra Ferrer ha agraït la signatura d’aquest conveni que permetrà millorar l’atenció a les víctimes de violència de gènere en un moment especialment important, ja que segons ha assegurat “la situació de vulnerabilitat de les víctimes de la violència de gènere s’ha vist agreujada a causa de la pandèmia”.

Per la seva part, la delegada Aina Calvo ha afegit que aquesta eina és molt important perquè permetrà fer un seguiment a les víctimes i millorar la seva protecció i ha destacat que amb el treball de manera coordinada els protocols seran més eficaços.

Sala amable
En acabar la signatura s’ha fet visita a la nova “Sala amable” creada en les dependències de la Guàrdia Civil de Formentera. Aquesta sala s’ha concebut com un espai de confiança i seguretat per a les víctimes de violència de gènere i que s’ha condicionat amb finançament del Consell Insular, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Les actuacions del Consell han consistit en pintura, moblat (taula amb quatre cadires, taula baixa, sofà, armari) i decoració de la sala, així com diferents elements infantils (trencaclosques, contes, material de dibuix) per fer-la agradable, còmoda i càlida tant per a les víctimes com per a les seves filles i fills, que a vegades les acompanyen durant el procés de la denúncia. El cost total ha ascendit a 2.500 euros, que ha estat finançat per l’àrea d’Igualtat del Consell.

Aquestes dues iniciatives, tant la signatura del procediment de col·laboració com el condicionament de la “Sala amable” per a l’atenció a les víctimes de violència de gènere, suposen una passa més en la lluita contra la violència de gènere en la qual hi ha involucrat el Consell Insular de Formentera des de diferents àrees de feina, així com un exemple més de la constant i fructífera col·laboració que el Consell de Formentera manté amb la Guardia Civil en cadascun dels seus àmbits de competència i que busquen millorar la qualitat de vida tant de residents com de visitants a la nostra illa, segons ha destacat el coronel en Hernández Mosquera.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Noves Tecnologies, també ha finançat un sistema de videoconferència per a les dependències de la Guàrdia Civil, que es faran servir també des de la Policia Local i de l’àrea de Benestar Social, que ha tengut un cost de 7.000 €.

Missatge d’agraïment
Per últim, la presidenta ha volgut enviar un missatge d’agraïment per la feina feta durant aquest any de pandèmia a les forces i cossos de seguretat de l’illa i ha destacat l’esforç fet en les darreres setmanes per controlar el tancament perimetral. Tot i això, Alejandra Ferrer els ha dit que “la feina no ha acabat i que ara haureu de fer nous esforços per poder controlar la situació fins que la immunització de la població sigui la suficient com per poder reactivar l’economia i recuperar les nostres llibertats”.

11 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Formentera, un any després”, l’exposició fotogràfica de Javier Parejo que dona les gràcies als veïns i veïnes de l’illa

cartell 2021 javi parejo 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 15 de març, coincidint amb l’aniversari de la declaració del primer estat d’alarma, obre portes l’exposició fotogràfica de Javier Parejo Formentera, un any després. La mostra es podrà veure entre el 15 i el 31 de març al pati del Centre Antoni Tur “Gabrielet” de 10 a 14 h i de 18 a 20 h de dimarts a dissabte.

Segons ha explicat l’autor “ha passat ja un any des que ens vàrem posar la mascareta, un any de poques abraçades, un any amb mig somriure, un any... trist”. Parejo ha aprofitat aquest aniversari per cercar la col·laboració del Consell de Formentera per organitzar aquesta mostra “amb la qual es vol donar les gràcies a tot el poble de Formentera, que tot i la difícil situació viscuda no ha defallit”, segons ha declarat.

El confinament i la desescalada
L’exposició està formada per 24 fotografies realitzades entre el 14 de març i el 30 de maig del 2020. Entre aquestes dates, Javier Parejo va sortir al carrer càmera en mà per captar la reacció de la gent i el seu comportament davant la pandèmia. Mentre realitzava aquesta feina, segons assegura, s’ha sorprès perquè “si existeix un lloc ideal per estar confinats és, precisament, en una illa i, més encara, una illa com Formentera”.

A la mostra es poden veure fotografies tant dels espais buits, com dels residents de l’illa en cadascun dels seus quefers diaris dins la situació tan excepcional que estam vivint. “Les imatges ens mostren la vida de les persones que s’han conscienciat i adaptat, persones que quan miren a la càmera s’estan donant les gràcies a ells mateixos i també als altres”, segons ha detallat l’autor.

El seu missatge és un missatge de gratitud a tots els nivells, des de la dependenta que ens ven el pa, a la dona que fa màscares en un garatge i a la mare que juga per fi a futbol amb el seu fill, segons ha afegit Parejo que també ha declarat que “encara no hem sortit d’aquest túnel, però volia fer aquest homenatge per tot l’esforç que s’està fent”.

A la web de l’autor es pot consultar de manera online tota l’exposició que està ampliada fins arribar a les 40 instantànies. Javier Parejo és un fotògraf i empresari de l’illa, va néixer a Extremadura però des dels 4 anys viu a Formentera. A la seva web també podeu trobar la biografia completa així com altres feines que ha fet.

11 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Cessió d’un solar a Sant Ferran per construir habitatges de protecció oficial

foto 2021 conveni IBAVILa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, han signat avui un conveni de cessió de sòl a Sant Ferran per la construcció d’una promoció d’habitatges protegits. Amb aquesta signatura la institució cedeix un solar a l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) al carrer d’Alacant de Sant Ferran per la construcció d’una nova promoció d’habitatge d’entre 16 i 20 habitatges. Es preveu que les obres puguin començar el mes de maig de 2022, segons ha avançat el conseller.

La presidenta Alejandra Ferrer ha explicat a Josep Marí que “l’accés a l’habitatge és un dels problemes més grans que tenim a la nostra illa i ha estat agreujat per la crisi que patim”. Alejandra Ferrer li ha recordat les passes endavant que s’han fet a l’illa amb iniciatives com el Reglament d’estades turístiques, que cerquen que més habitatges es destinin a ús residencial, i ha insistit en “la necessitat de crear una oficina d’habitatge”.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, ha volgut agrair al Consell de Formentera la cessió del solar: “Som conscients que vivim a un territori finit amb molta demanda de sòl, sabem la dificultat que suposa posar a disposició del Govern terreny per construir, per això vull posar en valor la col·laboració institucional amb el Consell de Formentera per haver-ho fet possible”.

El solar té una superfície de 784,8 metres quadrats. El passat mes de desembre, el Ple del Consell Insular de Formentera, va aprovar la cessió del solar a l’IBAVI perquè es destinés a habitatge públic. L’IBAVI convocarà el proper mes d’abril un concurs d’idees d’arquitectura per triar la proposta (a nivell d’avantprojecte) i l’equip que redactarà el projecte bàsic i executiu així com la direcció d’obres.

Primera trobada institucional
Abans de la signatura del conveni la presidenta i el conseller s’han reunit amb la vicepresidenta i consellera d’Habitatge, Ana Juan, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, en la que ha estat la primera visita del conseller de Formentera. En aquesta reunió s’ha parlat sobre el reglament de transport marítim que ha d’ajudar a regular els horaris de les connexions entre Eivissa i Formentera, perquè siguin suficients per donar servei als ciutadans i turistes que volen visitar Formentera però també siguin mediambientalment sostenibles. El projecte formentera.eco o la necessitat de crear amarraments socials han estat altres dels temes sobre els quals han parlat.

10 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera i la Guàrdia Civil denuncien a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària

Agents de la Policia Local de Formentera i de la Guàrdia Civil de l’illa varen denunciar ahir cap a les 19.15h a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària.

Cap a les 19h un particular va donar un avís de què hi havia una trentena de persones sense mascareta, ni respectant la distància de seguretat i reunides a un varador de la zona de Migjorn. Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil es personaren al lloc dels fets i varen identificar a 19 persones que estaven reunides, sense respectar la normativa de reunions socials a la via pública, de màxim 6 persones de 2 nuclis de convivència, i sense mascareta.

Els agents varen interposar sancions per aquests dos incompliments de la normativa sanitària. Ara la direcció general d’Emergències i Interior tramitarà els expedients.

La presidenta del Consell de Formentera ha tornat a fer una crida a la responsabilitat a la ciutadania i ha demanat que compleixen rigorosament la normativa de seguretat sanitària: “Ens trobam en una bona situació a nivell epidemiològica després de moltes restriccions que ens han afectat a tots i estem a les portes de la temporada turística. Sabem que la situació es pot capgirar ràpidament i posar en risc tant la nostra salut i la dels nostres veïns, com la nostra economia”. “No és just que per uns pocs irresponsables posem tot sacrifici i el camí fet en perill”, ha afegit. Per últim Alejandra Ferrer ha demanat la col·laboració ciutadana a l’hora de realitzar denúncies per trobar quan abans els incompliments.

Recordem que també ahir a la tarda la Policia Local va aixecar una acta a un local per incompliment de la normativa sanitària. L’acta també respon a incompliments de la normativa sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19.

Durant el cap de setmana la Policia Local juntament amb la Guàrdia Civil reforçaran els controls i inspeccions, es realitzaran també controls amb drons per poder arribar a les zones més aïllades.

6 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 89

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1