• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Ana Juan defensa una Constitució "adaptada a les futures generacions i que doni veu a Formentera"

foto 2021 dia constitucio ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha defensat avui en el seu discurs de l’acte de commemoració del 43è aniversari de la Constitució que s’ha d’aconseguir una Carta Magna "adaptada a les futures generacions i que doni veu a Formentera".

En un acte institucional celebrat avui a la sala d’actes del Consell, la presidenta ha destacat: "Si volem societats amb l’harmonia i l'equilibri que ens dona la democràcia, necessitam una reforma de la Carta Magna que contempli els nous reptes que tenim com a societat i ens permeti afrontar amb garanties la realitat social".

En aquest sentit, Ana Juan ha assenyalat que "en aquests anys de vigència de la Constitució, Formentera ha crescut com a societat, ha desenvolupat el seu autogovern i s'ha mostrat com a una societat forta, implicada i preocupada pel seu futur. Formentera ha alçat la veu, però hem de donar-li un nou impuls i avançar cap a l’autonomia en la presa de decisions"; per això, ha continuat la presidenta, "hem de tenir la figura del senador com a eix que pugui traslladar les necessitats en la presa de decisions que afectin a Formentera".

La presidenta del Consell ha abordat "els reptes pendents que té Formentera amb els més joves". "Hem de ser capaços de deixar-los una illa més habitable, en què l'accés a l'habitatge no sigui un luxe" i "hem d'enfocar el futur fins al nostre patrimoni natural, analitzant què no hem fet bé els darrers anys per arribar aquest punt de saturació i de risc i en què podem millorar per oferir el futur que desitjam".

Ana Juan ha destacat que la societat actual ha de ser "solidària amb les persones més necessitades, com les que arriben a les nostres costes" i ha incidit en "plantar cara davant les amenaces i el discurs de l’odi ressuscitant de la nostra memòria temps molt, un discurs de l’odi que busca acabar amb moltes de les llibertats i els drets que hem aconseguit: la igualtat, els drets del col·lectiu LGTBI o la multiculturalitat de la qual es nodreix la nostra societat", ha dit.

Per a finalitzar l’acte, el professor de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, Xumeu Joan, i l’alumne Hugo Escandell, de 6 anys, han sonat la Curta i la Llarga.

6 de desembre del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Avui entra en vigor el certificat covid a Formentera com a mesura de control de la pandèmia

El Consell de Formentera informa que el Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB, publica l'acord del Consell de Govern que estableix que des d'avui 4 desembre i fins al 24 de gener el certificat covid és necessari per poder entrar en els locals d'oci nocturn i en els bars, restaurants i establiments on es porten a terme celebracions amb aforament de més de 50 persones a l'interior.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha assenyalat que la petició de certificat covid en aquests establiments és una mesura "encertada" que va ser "pactada amb els agents socials de les Illes, patronals i sindicats, i que ha de servir per poder conviure amb més seguretat per controlar l'avanç de la pandèmia". A més, Ana Juan ha destacat que aquesta mesura "s'aplica per disminuir la probabilitat de contagis" i també "possibilita una major obertura d'activitats econòmiques d'un dels sectors més afectats per la pandèmia".

Formentera, com a la resta de les Illes Balears, es troba a nivell 1 d'alerta sanitària i en aquest nivell el certificat covid és necessari per accedir als següents establiments:
-Discoteques sales de festa i sales de ball.
-Bars de copes o cafès concerts i pubs.
-Establiments o locals on es dugui terme celebracions amb participació de més de 50 persones i a les quals es prestin activitats de restauració i/o ball.
-Establiments de restauració amb cabuda interior per a més de 50 persones, incloent els espais amb servei de restauració ubicats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a gent gran i locals de jocs i apostes.
-Altres espais habilitats com a sales de festa, sales de ball, discoteques o restaurants, amb cabuda interior superior a 50 persones

Ana Juan ha destacat que a Formentera, en aquesta època de l'any no hi ha molts establiments oberts amb aquestes característiques per demanar certificat covid i ha assenyalat que el Consell ja s'ha traslladat tota la informació a la Pime i Cambra de Comerç, s'ha posat en contacte amb els cossos de seguretat i, a més, s'ha tornat a activar la campanya 'Protegeix Formentera, per tu i per tothom!'.

L'acord del Govern balear estableix que els responsables dels establiments han de controlar l'accés i que el certificat covid s'ha de sol·licitar juntament amb el DNI o un altre document acreditatiu d'identitat. Tant sol una persona podrà comprovar l'acreditació i no quedarà cap registre de les dades exhibides. Els establiments podran verificar el passaport covid en l'aplicació https://verificacovid.ibsalut.es/.

Finalment, la presidenta ha assenyalat que cal seguir sent responsables. "Ens trobam en una tendència a l'alça del nombre de contagis i hem de ser prudents i responsables; a més, cal tornar a incidir en la necessitat de la vacunació, que com s'ha demostrat és l'eina més efectiva per protegir la població de la covid".


4 de desembre del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 certificat covid 1

10 alumnes comencen el curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

foto 2021 inici curs formacioDeu alumnes de Formentera han iniciat el curs d'ocupació i formació de monitor de temps lliure que organitza l'àrea d'Emprenedoria del Consell de Formentera i està destinat a joves de 16 a 29 anys en situació d'atur. El curs està subvencionat pel SOIB Formació i Ocupació.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, va visitar ahir els alumnes del curs per donar-los la benvinguda i desitjar-los “que aquest temps, en què compaginaran formació i treball a la vegada, sigui molt profitós".
El curs, que ha cobert les deu places previstes a la convocatòria, conjuga les classes teòriques, que es fan al matí, i les pràctiques, que es fan a la tarda en diversos centres del Consell de Formentera.

26 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reclama un nou pla de control de la plaga de la processionària i una millora del servei de Correus

foto 2021 xi ple AEl Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del ple de novembre, i ha aprovat dues propostes presentades per l'equip de govern que reclamen que es desenvolupi per part del Govern un nou pla de tractament de la processionària del pi, i una altra perquè es garanteixi la prestació del servei postal de Correus a l'Illa. A més, el Ple ha guardat un minut de silenci per les víctimes mortals assassinades enguany amb motiu de la celebració avui del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Processionària del pi

Per unanimitat, el Ple ha aprovat una proposta presentada pel conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, que sol·licita a la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern balear que realitzi els tràmits adients per a la redacció del Pla de control biològic de la processionària del pi a Formentera per al període 2022-2025, i que destini una partida pressupostària per tal finalitat. El conseller ha assenyalat que "la solució tècnica més efectiva és el tractament aeri amb helicòpter a totes les masses boscoses que estiguin afectades per la processionària del pi, incloent les zones més properes al litoral i a les zones humides".

Defensa de Correus

A la sessió s'ha donat suport per part de tots els grups polítics a la proposta d'acord en defensa del servei públic de Correus a Formentera. El conseller de Serveis Generals, Bartomeu Escandell, ha explicat que a causa de la retallada que s'ha fet a Formentera en els darrers anys en aquest servei públic, actualment ja només queda l'oficina de Sant Francesc i sense atenció a la tarda i, "per això hem fet aquesta proposta per demanar als òrgans i administracions competents que es torni a donar un servei públic de qualitat a la nostra illa".

A la proposta s'insta la Sociedad Correos y Telegrafos (SAE), la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI), al Ministeri d'Hisenda, al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i al Govern estatal que s'adoptin les següents mesures necessàries per garantir la prestació dels serveis postals i la seva permanència a l'illa de Formentera: per una banda, amb cobertura dels llocs estructurals suprimits, també el manteniment de la qualitat de les condicions laborals que garanteixi una plantilla suficient que permeti les corresponents substitucions per malaltia, permisos o vacances. En darrer lloc, es demana que es garanteixin els compromisos de finançament que permetin la correcta prestació dels serveis postals i assegurar que es rebi el repartiment de correspondència cinc dies a la setmana com disposa la directiva postal europea.

Arxiu històric de l'illa

D'altra banda, s'ha aprovat una proposta presentada per Sa Unió i pactada amb l'equip de govern relativa a l'arxiu del Consell que insta a considerar una nova ubicació de les dependències de l'Arxiu històric de l'illa dins la redacció del pla de reorganització d'espais i usos dels edificis on el Consell Insular presta serveis públics. A més, s'insta el Consell a digitalitzar la documentació existent i demanar tots els arxius de Formentera que ara són als arxius d'Eivissa. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que "precisament aquesta legislatura s'està adequant l'Arxiu i ordenant la documentació per oferir el millor servei a la ciutadania"; a més, la consellera Guasch ha recordat que el procés de digitalització de l'Arxiu d'Imatge i So "ja està en marxa i enguany, per exemple, s'han digitalitzat més de 1.600 documents".

Gas butà i propà

El Ple també ha donat suport unànime a una proposta de Sa Unió per reiterar de nou a la companyia subministradora del gas butà i propà a restablir el correcte funcionament de servei de repartiment d'aquest recurs de necessitat bàsica i reforçar els mitjans tècnics i humans per garantir el correcte subministrament a domicili de tots els usuaris de l'illa. D'altra banda, s'insta el Govern balear a obrir un expedient informatiu sobre aquesta situació.

Compareixença Alejandra Ferrer

Alejandra Ferrer ha realitzat avui la seva compareixença anual com a vicepresidenta i consellera d'Ordenació i Promoció Turística, però també ha parlat de la feina feta en els deu mesos en què ha estat al capdavant de la presidència. La vicepresidenta ha dividit les feines realitzades aquest últim any en dues parts essencials: una de caire sanitari, "adaptant-nos de manera contínua a les noves situacions per garantir la seguretat als ciutadans i ciutadanes de l'illa", i la segona, de caire econòmic, "conseqüència de la primera però que gràcies a les ajudes i el bon funcionament de l'estiu ha millorat molt".

La també responsable de Turisme ha assegurat que "gràcies a l'esforç de tots hem aconseguit demostrar en l'àmbit nacional i internacional la nostra capacitat de gestió i això ens ha ajudat en la temporada turística 2021, i en vista a la del 2022 seguirem treballant en les mesures necessàries per poder ser una destinació el més segura possible".

Tot i això, Alejandra Ferrer ha destacat que "aquest estiu s'ha fet palès una vegada més que Formentera necessita urgentment començar a prendre mesures d'acord amb les necessitats i la capacitat de càrrega de l'illa i el seu port, sempre prioritzant l'entorn, el patrimoni i la qualitat de vida dels residents". Així mateix, segons ha afegit "amb l'arribada de més visitants d'un dia i el canvi en els costums i necessitats de circulació, aquest hivern conjuntament haurem de treballar les pròximes mesures per poder continuar avançant i reduir els efectes negatius i sensacions de saturació d'aquest estiu". "En definitiva, les prioritats són clares. Continuarem treballant per una Formentera sostenible on el més important siguin les persones i la seva qualitat de vida", segons ha conclòs.

Declaracions institucionals

Finalment, el Ple ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern Gent per Formentera-PSOE i el grup de Sa Unió una proposta institucional, amb motiu del 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància. En la declaració s'ha recordat els reptes que encara té pendents el Consell de Formentera perquè els drets de la infància siguin una realitat i s'han compromès a seguir duent endavant mesures encaminades a: seguir posant en el centre de la nostra activitat política els drets dels infants; invertir en salut mental; garantir l'ús segur, responsable i crític de la tecnologia; avançar en una escolta real, activa i permanent de nens, nenes i adolescents i abordar la crisi climàtica. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, encarregada de presentar la declaració ha destacat que "seguirem en el camí que ens marca l'Agenda 2030, amb la nostra infància al centre de la resposta a aquests reptes".

A la segona, presentada de manera conjunta per tots els grups, la presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona en la qual reitera "el compromís del Consell amb la lluita contra la violència que s'exerceix contra la dona, pel simple fet de ser-ho, i contra les seves filles i fills".

"No podem resignar-nos que s'assumeixi com a normalitat la tragèdia dolorosament quotidiana de la violència masclista perquè no és un destí escrit en pedra sinó el resultat, tal com assenyala les Nacions Unides, d'unes relacions de poder desiguals entre dones i homes que persisteix com una crisi silenciosa", ha assenyalat Ana Juan. La presidenta ha finalitzat la declaració destacant que "només una societat on les dones no pateixin violència per ser dones pot ser considerada lliure, només una democràcia lliure de violència masclista és una democràcia plena".


25 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del Baròmetre de satisfacció turística de 2021

foto 2021 presentacio barometreLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, juntament amb la tècnica de l'Observatori de Dades, Catalina Ramis, han presentat els resultats del Baròmetre de satisfacció turística avui a la Sala de Cultura (Cinema). Aquest baròmetre es basa en quasi 2.500 enquestes fetes als turistes per conèixer el grau de satisfacció i analitzar les possibles amenaces i fortaleses de la destinació per prendre mesures que puguin millor la satisfacció dels turistes, però també residents, que moltes vegades coincideixen, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Les platges, el paisatge, el clima, segueixen sent un dels elements millor valorats pels visitants, i aquest any destaca la pujada de la valoració de la tranquil·litat a l'illa. La saturació de gent i de vehicles, així com l'alt nivell de preus segueixen les qüestions que reben una valoració més baixa, segons ha explicat la vicepresidenta i responsable de Turisme, que tot i això ha destacat que "la xifra global de satisfacció continua sent superior al 99 %, concretament del 99,2 %, un fet excepcional". El turista majoritari ha set nacional seguit de l'italià.

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha explicat que també s'ha millorat la valoració de les visites a bens patrimonials i culturals, així com la gastronomia, la cuina local o l'oferta esportiva o d'altres activitats que es promocionen des de fa molts d'anys. Així mateix, la xifra de visitants repetidors és alta, concretament més d'un 60 % repeteixen i ho fan des de fa més de deu anys. La satisfacció amb el servei i l'atenció del personal als allotjaments o la restauració ha millorat, segons la vicepresidenta "totes les mesures implementades relacionades amb la covid-19 s'han traduït en el fet que els visitants s'han sentit millor atesos, i aquesta pot ser una oportunitat per establir-les encara que no s'hagin de fer de manera obligatòria".

Com assignatura pendent, la responsable de Turisme ha declarat que Formentera ha de regular el nombre de visitants d'un dia "ja que és molt elevat i genera sensació de saturació, les visites d´un dia ho volen conèixer tot en poques hores, es mouen molt amb els vehicles, i això fa que la sensació de saturació per residents i turistes que pernocten, havent el mateix nombre de vehicles o gent, sigui superior".

A la trobada també ha assistit la presidenta Ana Juan que ha destacat, en primer lloc, la feina desenvolupada pels tècnics de l'Observatori de dades i de l'àrea de Turisme per elaborar aquest diagnòstic "que ens ha de servir per saber què estam fent bé i en què podem millorar" i assenyalat que la temporada "ha set bona, però que en determinats períodes hem tengut la percepció de saturació en les nostres carreteres i platges; unes dades que hem de valorar per treballar en properes iniciatives per millorar aquesta situació, trobar l'equilibri sobre la percepció que tenim els residents i turistes".

18 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 104

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1