• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Ana Juan apel·la a la convivència democràtica per aplicar polítiques que protegeixin els drets dels formenterers

foto 2022xii dia constiFormentera ha celebrat avui l'acte institucional de commemoració del 44è aniversari de la Constitució a la sala d'actes del Consell de Formentera. En el seu discurs, la presidenta Ana Juan ha assenyalat que "la convivència democràtica és fonamental per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida i els drets dels nostres residents" i ha apel·lat "a la consciència cívica" que va tenir la generació de polítics que va redactar la Carta Magna "per recordar-la i posar-hi èmfasi a la Formentera de l'any 2022".

Ana Juan ha destacat que "en una època com la que ens ha tocat viure, marcada per la pandèmia i la crisi energètica derivada de la guerra d'Ucraïna, és fonamental que hi hagi una unió democràtica i uns governs que es bolquin, encara més, en polítiques de protecció dels seus ciutadans per reforçar aquest escut social que salvaguardi tots els drets que recull la nostra Constitució".

Així, la presidenta del Consell ha recordat que tant els pressupostos de la comunitat autònoma de l'any 2023 per a Formentera, "que preveuen un creixement del 57 % per a la nostra illa", i els que presentarà el Consell "estan encaminats a les polítiques socials i mediambientals, l'economia circular, la protecció del nostre patrimoni i la sostenibilitat social perquè aquest és el nostre objectiu i aquesta és la nostra demanda: treballar per millorar la qualitat de vida i els drets dels nostres residents".

"Estam aconseguint que se'ns escolti, que Formentera prengui les seves pròpies decisions i que com a administració local i més propera a la ciutadania actuï pel bé i la millora dels nostres veïns; com a representants polítics és la nostra obligació que sigui així i si volem deixar una Formentera millor i més justa a les següents generacions hem de continuar treballant units", ha dit la presidenta en el seu discurs. Ana Juan, ha incidit que "la Constitució espanyola s'ha d'adaptar a les noves realitats" i que "des de Formentera continuam defensant un senador propi per a l'illa com a figura que canalitzi les accions i decisions que afecten Formentera".

L'acte ha finalitzat amb la interpretació musical del professor de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, Xumeu Joan, i l'alumne Hugo Escandell, que han fet sonar la Calera i la Llarga.

6 de desembre del 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Quinze persones inicien al Consell els programes del SOIB 30 Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària i SOIB Joves Formació i Ocupació

foto 2022xii quinzeEl Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que des del passat 24 de novembre estan en marxa els programes mixts SOIB JOVE de Formació i Ocupació de monitors de temps lliure i català i el SOIB 30 de Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, organitzats pel Consell de Formentera.

Els sis joves seleccionats al programa SOIB Joves Formació i Ocupació estaran contractats durant els sis mesos del programa i obtindran el certificat de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. D'altra banda, les nou persones desocupades seleccionades al programa SOIB 30 estaran contractades durant els sis mesos de durada del programa i obtindran el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat "la rellevància dels programes de formació i ocupació que permeten obrir una porta al mercat laboral a aquestes persones i millorar la seua competència".

Els projectes mixts són programes que combinen treball efectiu i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge, i la seua finalitat és millorar l'ocupabilitat dels participants, mitjançant l'assoliment de noves competències professionals, juntament amb experiència laboral, en un itinerari individualitzat d'inserció.

El programa SOIB 30 Formació i Ocupació d'Atenció sociosanitària és finançat pel SOIB, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, amb una subvenció de 109.896,30 €; mentre que el SOIB Joves Formació i Ocupació és finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE i cofinançat pel Fons Social Europeu per al període 2021-2027, amb una subvenció de 107.096,30 €.

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera obri l'Oficina Municipal de Justícia, 'una porta als serveis públics per als ciutadans de l'illa'

foto 2022xii oficina justiciaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada del secretari d'Estat de Justícia (SEJ), Tontxu Rodríguez, i del director general de Relacions Institucionals del Govern, Francesc Miralles, han inaugurat avui a Formentera el segon projecte pilot d'Oficina de Justícia als municipis (OJM) que s'implementa a tot Espanya, després del que es va portar a terme a la província d'Albacete, i el primer en un territori caracteritzat per la insularitat. A la inauguració han estat presents diferents consellers de l'equip de govern, autoritats balears i estatals dels cossos de seguretat i representats judicials d'Eivissa i Formentera.

Ana Juan ha destacat en la presentació que aquesta nova oficina "apropa els serveis públics judicials a Formentera d'una manera més àgil i senzilla i evitarà desplaçaments que avui en dia es fan a Eivissa o Palma per un simple tràmit judicial". La presidenta del Consell ha subratllat que "aquesta modernització de la justícia és molt necessària per a territoris com el nostre" i ha destacat que "Formentera no renuncia a cap jutjat d'instrucció i que es continuarà treballant per millorar els serveis públics a la ciutadania, com fa aquesta nova oficina".

Tontxu Rodríguez ha assenyalat que "també el servei públic de Justícia, que afecta tots els àmbits de la vida –personal, familiar o laboral–, necessita una estructura propera per atendre amb immediatesa les demandes ciutadanes". Les OJM que dissenya la Llei orgànica d'eficiència organitzativa, que es constituiran a tots els municipis on no hi hagi un Tribunal d'Instància, "responen a aquesta necessitat i són especialment rellevants en aquelles localitats més petites, amb dificultats en les comunicacions", ha afegit Rodríguez. Amb aquestes Oficines "es possibilita una nova organització dels mitjans al servei de la Justícia de proximitat, i la seva plena adaptació a la realitat social i tecnològica", ha explicat el SEJ, que ha assegurat que això "resulta especialment palès en territoris insulars com Formentera".

La nova OJM permetrà a la ciutadania de l'illa assistir per videoconferència a judicis en què hagin estat citats; evitarà que els policies locals que prestin testimoni hagin de perdre la jornada o dependre de les condicions meteorològiques per viatjar a Eivissa; facilitarà la concessió d'apoderament apud acta; possibilitarà l'obtenció del reconeixement del dret de justícia gratuïta; o la validació d'un títol educatiu estranger, entre altres tràmits. Rodríguez ha destacat la "intensa col·laboració" de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia, de la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dels Jutjats d'Eivissa, del personal del Jutjat de Pau de Formentera, també del Registre Civil, així com de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia i els seus equips per fer possible aquest projecte pilot. Per fer-ho, el Jutjat de Pau de Formentera ha estat dotat amb l'equipament tecnològic necessari i reforçat amb personal, que col·laborarà durant el desplegament del projecte perquè els residents de l'illa no necessitin desplaçar-se fins a les seus judicials d'Eivissa o Palma per relacionar-se amb la Justícia, ha explicat el SEJ.

Inauguració del projecte
Prèviament, a la presentació, s'han fet proves d'alguns dels tràmits que es podran dur a terme des de l'Oficina de Justícia de Formentera. Així, s'ha fet una connexió per videoconferència des del Jutjat de Pau de Formentera amb la ministra de Justícia, Pilar Llop, des de la Delegació de Govern a Illes Balears, a Palma, on la ministra es troba de visita institucional. Posteriorment, s'ha fet una jura de nacionalitat per videoconferència i s'ha establert una connexió amb l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delictes Violents i contra la Llibertat Sexual. També s'ha enllaçat a manera de prova amb una sala de vistes d'Eivissa des del càrrec de Guàrdia Civil. Es tracta d'un sistema, fruit del conveni entre els ministeris de Justícia i Interior, que permet que en cas que hi hagi una denúncia, denunciant i denunciat no hagin de coincidir físicament a la sala de vistes. Finalment, s'ha dut a terme una demostració de lloc de treball deslocalitzat, que ha permès a una funcionària de l'Administració de Justícia del Jutjat de 1a Instància número 5 d'Eivissa treballar des de Formentera.

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició de la 8a edició dels Premis d'Arquitectura d'Eivissa i Formentera

El Centre Antoni Tur 'Gabrielet' acull demà divendres 2 de desembre, a les 19.30 hores, la inauguració de la mostra de la 8a edició dels Premis d'Arquitectura d'Eivissa i Formentera 2016-2020 on es presenten els treballs premiats en aquest temps pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears. L'exposició romandrà oberta fins al 16 de desembre, d'11 a 14 hores i de 16 a 18 hores, de dilluns a dissabte (dilluns al matí i dimarts a la tarda, romandrà tancada).

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii arquitectura

El Ple aprova la bonificació del cent per cent del transport en autobús al 2023 i instar a Salut a la creació d'una Unitat Bàsica de Salut a la Mola

foto 2022xi pleEl Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del mes de novembre que ha aprovat entre altres qüestions la bonificació del 100 % dels abonaments i títols multiviatge del transport regular en autobús de Formentera durant l'any 2023 per part del Govern estatal, instar el Govern a crear una Unitat Bàsica de Salut al Pilar de la Mola, intervencions de renovació dels ferms de les carreteres de la xarxa viària i la creació d'un observatori astronòmic a Formentera. A més, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el Ple ha aprovat una declaració institucional i s'ha guardat un minut de silenci.

Bonificacions transport en autobús
Per unanimitat de tots els grups, el Ple ha aprovat una proposta de bonificació del 100 % dels abonaments i títols multiviatge del transport regular en autobús de Formentera durant l'any 2023 per part del govern estatal. "Els pressupostos del govern central ja preveuen una partida per finançar el transport públic regular en autobús; així, els residents, però també els turistes que siguin usuaris recurrents i utlitzin títols multiviatge, podran viatjar de franc durant tot el 2023". Així ho ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González, que ha set l'encarregat de presentar aquesta proposta.

"D'aquesta manera esperam seguir potenciant la mobilitat sostenible a la nostra illa, reduir la petjada de carboni i ajudar que les famílies i persones puguin afrontar millor l'escalada de preus que estam vivint", ha especificat Rafael González. Recordam que des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre el transport públic a la nostra illa és gratuït per als residents gràcies al finançament del Consell (50 %), Govern balear (30 %) i Govern central (20 %). Els turistes tenen bonificat el 70 % gràcies al finançament del Consell (20 %), Govern estatal (30 %) i Govern balear (20 %).

UBS al Pilar de la Mola
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició s'ha aprovat una proposta transaccionada que insta el Servei Balear de Salut a la creació d'una Unitat Bàsica de Salut (UBS) ubicada a la zona del Pilar de la Mola, i el Consell a la revisió de les normes territorials per poder ubicar-la. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "el creixement de la població a la nostra illa ha fet necessari l'augment de la plantilla dels sanitaris del nostre centre de salut i també es fa necessari apropar una part de la cartera de serveis per als pacients que viuen a una zona més allunyada".

Carreteres
A la sessió d'avui també s'ha aprovat amb el vot a favor de l'equip de Govern de GxF-PSOE i del grup de l'oposició, una proposició de Sa Unió per instar el Consell de Formentera a incloure una partida en els pressupostos de l'any 2023 per dur a terme intervencions de renovació dels ferms de les carreteres de la xarxa viària de la nostra illa, així com també dels principals accessos a nuclis turístics.

Observatori astronòmic
També ha rebut suport de tots els grups polítics una proposta conjunta de tot el Ple, presentada per Sa Unió, que el equip de Govern ha ampliat per crear un observatori astronòmic a Formentera. En aquest sentit, s'insta el Consell de Formentera a continuar amb totes les auditories i accions necessàries per a l'obtenció de la certificació StarLight de l'Institut d'Astrofísica de Canàries (IAC) i a buscar una ubicació per a la construcció o adaptació d'un espai adequat on implantar un Observatori Astronòmic a l'illa de Formentera, tenint en compte els informes de les auditories realitzades.

Compareixença d'Alejandra Ferrer
Avui ha comparegut davant el Ple la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. Pel que fa a promoció ha destacat el Pla d'impuls i reactivació turística aprovat el 2020 i que s'actualitza anualment, i que té com a eixos bàsics "impulsar la mobilitat sostenible, la reactivació de camp, la protecció de la cultura i del patrimoni i així com l'equilibri social, la millora econòmica i la protecció de l'entorn". Pel que fa als actes promocionals, la responsable de Turisme ha explicat que s'ha assistit a fires, workshops i presentacions nacionals i internacionals, tot potenciant elements com són la sostenibilitat, la posada en valor del producte local, la col·laboració interinstitucional o la desestacionalització, entre d'altres.

Pel que fa a Ordenació Turística, ha assegurat que s'ha treballat amb el sector sobre la modificació de la Llei de turisme aprovada pel Govern per adaptar-la a les necessitats de Formentera. "En aquest sentit va haver-hi una excepció per a 50 places a Formentera per donar una sortida a les famílies i petites empreses que ja han realitzat inversions i obres", en paraules de la vicepresidenta. Pel que fa a l'Observatori de Dades, Alejandra Ferrer ha recordat que va néixer el 2019 i enguany ha fet per primera vegada el baròmetre del resident i dels negocis, a més del de Satisfacció Turística. "Aquestes dades serveixen per millorar la destinació turística i el grau de satisfacció dels nostres visitants, però també la qualitat de vida dels residents", segons ha explicat.

Declaració institucional 25N
Finalment, la presidenta i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha llegit una declaració institucional aprovada per tots els grups polítics que reafirma el compromís del Ple del Consell amb el feminisme, amb la lluita contra la violència masclista i amb la igualtat efectiva entre dones i homes. "Només una societat on les dones no pateixin violència per ser dones pot ser considerada completament lliure, només una democràcia lliure de violència masclista és una democràcia plena".

25 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 122

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1