• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Presentació de la programació del Casal de Joves del mes de setembre

cartell 2021 casal de jovesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de setembre. El dimecres dia 1 a les 17.00 h es realitzarà un taller de polseres amb els usuaris del Casal i el divendres 3 finalitzarà el curs de dibuix manga, una cita per joves interessats i interessades en el còmic japonès i la seva cultura i que anirà acompanyada de projeccions i jocs temàtics. La darrera activitat d’aquesta setmana serà el dissabte 4 amb un torneig de tennis taula, que tendrà lloc al mateix Casal de Joves.

Formentera Guitars per a joves
En el marc del Festival Formentera Guitars, el divendres dia 10 es farà una de les activitats més destacades del mes amb la realització d’un taller de percussió corporal, a càrrec del músic Toni Mengual. Per participar-hi, no es necessiten coneixements previs de música, només ganes de gaudir del ritme musical. Per a aquesta activitat cal realitzar inscripció prèvia.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha animat els i les joves de l’illa que encara no coneguin el Casal que el visitin una tarda i vegin les opcions d’oci que s'hi proposen, “una oferta amb continguts de conscienciació i pensament crític envers la realitat que els envolta, a la vegada que té en compte les peticions i gustos dels usuaris i usuàries”, segons Parellada.

El dimecres 15 es reprendran els tallers de cuina amb la celebració del Dia Internacional de la Xocolata, tot respectant les mesures covid-19. Els i les joves exploraran les possibilitats artístiques d’aquest ingredient que tant agrada, i crearan diferents estacions per a aprendre a jugar, menjar i crear.

El dissabte 18, al Casal s’hi podrà passar una tarda entretinguda amb els jocs de taula clàssics, que tendran un protagonista: el Mikado. D’altra banda, el divendres 24 es faran partides d’un famós videojoc de preguntes per fomentar el coneixement entre els participants. El dissabte 25 es farà una altra de les activitats preferides per a molts i moltes joves com és la sortida als Karts de Sant Antoni. Per a aquesta activitat també cal fer inscripció prèvia.

L’horari del Casal de Joves és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 h. Les inscripcions a les activitats es poden fer al correu casal@conselldeformentera.cat. Per a més informació, es pot telefonar o enviar un missatge de WhatsApp al 607 142 846.

31 d’agost del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertura de portes del nou parc infantil de Sant Ferran

foto 2021 parc sant ferranLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, han visitat aquest matí les instal·lacions del nou de Parc de Sant Ferran que avui ha obert portes.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per poder presentar avui aquest nou parc situat a Sant Ferran, en espai públic. “Aquesta instal·lació tan reclamada pels veïns i veïnes de Sant Ferran, és des d’avui és una realitat de la que poden gaudir tots els infants de Formentera”, ha declarat.

Per la seva part, la consellera de Joventut i Participació Ciutadana ha recordat que “aquesta l’obra es finança amb una dotació dels Pressupostos Participatius aprovats en el Consell d’Entitats, i correspon a un projecte presentat per l’APIMA de Sant Ferran, que també ha col·laborat en el disseny del projecte”. Parellada ha agraït als representants de l’APIMA la seva implicació i el seu temps per contribuir a fer poble.

Aquest parc està ubicat a la cantonada dels carrers de Guillem de Montgrí i Major de Sant Ferran i ocupa un espai de 295,35 m2. Les instal·lacions estan composades per zona de descans amb gespa artificial, una tarima de fusta amb una pèrgola i un banc i una zona de jocs infantils amb terra de cautxú.

A la zona de jocs hi ha una estructura de multijocs, uns gronxadors i un joc de tipus balancí. A la zona de la gespa s’han plantat 2 arbres i s’ha deixat dos savines existents amb el que hi ha 4 arbres en total. Tot el parc estarà tancat perimetralment, una part amb blocs de formigó, folrats de pedra i altra part amb una tanca de fusta. El pressupost de l’obra ha estat de 249.288 €.

8 de juliol del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Joves de l’illa participen en el repartiment de cartells pels establiments per prevenir sobre el consum d’alcohol a menors

foto 2021 no t ofeguis CUna quinzena d’estudiants de l’IES Marc Ferrer ha començat avui amb el repartiment de cartells de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’, impulsada per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per prevenir el consum i la venda d’alcohol a menors de Formentera.

Els joves, repartits en diferents grups, han començat per la localitat de Sant Francesc i s’han apropat als bars i restaurants, així com a establiments comercials que venen alcohol, on han repartit cartelleria específica per informar sobre aquesta iniciativa. En aquest cas, al cartell general de la campanya s’afegit la frase ‘Aquí no venem alcohol a menors’. En aquesta iniciativa el Consell compta amb la col·laboració dels empresaris de l’illa, que s’han adherit a través de la Pimef de la Cambra de Comerç i de la Federació Hotelera.

Jornada de formació
D’altra banda, dins de les accions que es desenvolupen en aquesta campanya, el proper 29 de juny s’ha organitzat una jornada de formació per als agents implicats en la prevenció de consum d’alcohol dels menors. L’activitat es realitzarà a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) el dia 29 de juny amb dues convocatòries: de 9.30 a 11.30 hores i de 12 a 14 hores.

Aquesta formació està dirigida a monitors de temps lliure i monitors esportius. Es pot reservar plaça al telèfon 971.321.271 o al correu benestarsocial@conselldeformentera.cat abans del dilluns 28 de juny a les 14 h.

21 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La dansa envairà el Casal de Joves aquest mes de juliol

cartell 2021 mini fest CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim 3 de juliol es farà una “Mini Fest de Dansa Urbana” a l’espai exterior del Casal de Joves. Aquest espectacle es farà dividit per grups i acomplint totes les mesures de seguretat. Les alumnes del curs de Dansa Urbana del Casal demostraran davant les seves famílies tot el que han après aquest any.

D’altra banda, entre el 5 i el 8 de juliol es farà un intensiu de dansa urbana, dansa contemporània i dancehall al Poliesportiu Antoni Blanc. El taller està adreçat a joves a partir de 10 anys. L’aforament és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a casal@conselldeformentera.cat.

18 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la segona sessió anual del Ple de la Infància i Joventut

foto 2021 ple infanciaAvui al matí s’ha celebrat el ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat representants dels i de les estudiants de les escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, i de l’IES Marc Ferrer, que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a les conselleres i consellers del Ple i ha destacat la seva importància perquè coneguem directament les inquietuds d’infants i joves de l’illa i agafem nota per dur-les endavant “com ara el parc de patinatge que estam a punt d’obrir a Sant Francesc o el parc infantil de Sant Ferran”. A més, en un any tan especial com aquest, segon curs escolar amb pandèmia, Alejandra Ferrer ha agraït “la gran responsabilitat que han demostrat els i les estudiants de les escoles i de l’institut de l’illa”.

A la sessió els i les conselleres del Ple han exposat diverses preguntes a membres de l’equip de Govern que han seguit el ple infantil i juvenil entre les que han destacat les peticions sobre temes de mobilitat sostenible, habitatge, ajudes per adquisició de vehicles elèctrics, parcs infantils i la futura obertura del parc de patinatge, entre d’altres.

15 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 20

8

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01