• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

La celebració de Sant Jordi i el concurs de fotografia de Beni Trutmann entre les propostes del Casal de Joves per a aquest mes d'abril

foto 2022iv casal de joves AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa sobre les propostes de l'equip del Casal de Joves per a quest mes d'abril. "Unes accions d'entreteniment i acompanyament al jovent entre les quals destaca la participació en el concurs de fotografia Beni Trutmann. A més, a final de mes celebraran el tradicional Sant Jordi", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

El passat divendres 1 d'abril es varen treure les sabates per jugar i realitzaren un campionat de Twister. Les activitats han continuat el cap de setmana, el dissabte 2 d'abril varen fer un taller de pintura centrífuga per practicar la creació de colors i la creativitat.

Aquest dijous 7 d'abril faran un taller d'intercanvi d'idees. El joves faran un debat a partir dels temes que proposen. L'objectiu és crear un espai participatiu on dialogar i compartir. El divendres 8 d'abril es faran jocs d'infància! Un clàssic per a totes les edats. El dissabte 9 d'abril hi haurà una pluja d'idees per cercar les millors fotografies de l'illa i animar els joves a participar en el concurs de fotografia Beni Trutmann 2022. El dimarts 12 d'abril és la data límit per participar en el concurs de fotografia, des del Casal els ajudaran a enviar les seues instantànies. El dissabte 16 d'abril hi tornarà a haver una tarda de jocs on es crearà un espai per jugar en grup i compartir. D'altra banda, el divendres 22 d'abril s'oferirà un taller de cuina.

Sant Jordi

La festivitat de Sant Jordi també arribarà al Casal de Joves, el dissabte 23 d'abril, es parlarà sobre llibres i es farà un taller de decoració relacionat amb aquesta temàtica. Així mateix, tots els joves que comparteixin a les xarxes fotos de com celebren Sant Jordi entraran en un concurs.

El divendres 29 d'abril es farà un taller de papiroflèxia. El dissabte 30 d'abril es farà un taller de ioga per a joves amb Eva Oller, voluntària i mestra professional de ioga.

L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores.


6 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022iv Casal Joves

 

El Casal de Joves se suma a la celebració del Dia de la Dona

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de març. La primera setmana de març destaca el taller del Dia de la Dona, que consistirà en dos jornades que tendran lloc el divendres 4 i el dissabte 5 de març. Mitjançant un joc interactiu i amb pintures i cartó, els joves faran un fotoreclam que els farà reflexionar sobre la situació de la dona en l'actualitat i a través de la història. El dimarts 8 de març es farà una activitat especial al Casal de Joves per commemorar el Dia de la Dona.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat la feina de conscienciació que es fa des del Casal perquè els usuaris ja gaudeixin d'aquestes celebracions i treballin el pensament crític. Dins de les activitats relacionades amb el Dia de la Dona hi ha dos propostes de cine i documental: "Juana de Arco" i "Las que faltaban". "Amb aquestes projeccions es visibilitza el paper de la dona i es promou la igualtat de drets", segons ha destacat Parellada.

Altres propostes:

Dissabte, 12 de març. Després de l'èxit de la cambra obscura del mes passat, hi ha una nova proposta de joc clàssic: 1, 2, 3, pica paret.

Dimecres, 16 de març. Es realitzarà un taller d'acrobàcies, per participar-hi caldrà dur roba còmoda.

Divendres, 18 de març. Taller de decoració de camisetes amb vinil i pintura tèxtil. Per fer l'activitat només serà necessari dur una camiseta, la resta de material el proporcionarà el Casal.

Dissabte, 19 de març. Salt a la corda, una proposta de joc en grup.

Dimecres, 23 de març. Es reprèn el karaoke. Cadascú podrà triar els seus temes musicals favorits i deixar de banda la vergonya.

Divendres, 25 de març. Taller de cuina: aperitius saludables. S'elaboraran receptes creatives per a berenar.

Dissabte, 26 de març. Sortida en bicicleta a can Marroig i torrada, una invitació per donar la benvinguda a la primavera.

Totes les activitats es realitzaran mantenint les mesures de seguretat sanitària.

El Casal de Joves és un espai dedicat a la infància i la joventut de Formentera. Mensualment, es dissenya una proposta d'activitats de lleure, adreçada a infants i joves entre 10 i 26 anys. L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022iii casal joves

Nou procediment de detecció i comunicació de casos de maltractament infantil i juvenil en l'àmbit del lleure educatiu

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ahir es va publicar al BOIB la Resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies per la qual s'aprova el Procediment per a la detecció, la notificació, l'avaluació, el tractament i el seguiment del maltractament infantil en l'àmbit de les activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.

La consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha fet difusió d'aquest procediment entre les associacions de l'illa perquè tenguin les eines per comunicar qualsevol indici d'una situació de violència exercida sobre una persona menor d'edat, sense perjudici de prestar l'atenció immediata que la víctima necessiti, d'acord amb els articles 15 i 16 de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència davant de la violència.

En aquest enllaç es troba el procediment tant en català com castellà així com un formulari per inscriure's en els cursos de formació específica que ha organitzat la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, en col·laboració amb l'IBJove, per ajudar en la tasca de detectar i comunicar aquests casos.

La consellera Parellada ha explicat a les associacions que ja "que algunes organitzen activitats per a nens i nenes, creiem necessari fer difusió d'aquesta formació per tal d'arribar al màxim nombre d'activitats en què participin nenes i nens, per treballar de forma conjunta en la detecció de possibles maltractaments i per contribuir a una societat més segura i justa per a la nostra infància".

25 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un febrer carregat de propostes al Casal de Joves

foto 2022 Casal Joves fotoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de febrer.

Dimecres, 2 de febrer, espai reservat al còmic japonès, la tarda “Otaku”.
Divendres, 4 de febrer, taller de jardineria en què es té cura de les plantes del Casal i s’iniciarà un nou cultiu.
Divendres, 11 de febrer, joc sorpresa! Un dels jocs d’infància més estimats.
Dissabte, 12 de febrer, taller de Sant Valentí, l’amor romàntic serà el protagonista, per regirar-lo, mirar-lo de reüll, qüestionar-lo, fer-li cassogues i celebrar les relacions afectives positives.
Divendres, 18 de febrer, taller de cuina, de la mà de les nostres monitores Aisa i Dana.
Dissabte, 19 de febrer, es realitzarà una gimcana per a totes les edats.
Divendres, 25 de febrer, farem una petita celebració de carnaval amb la creació de màscares per a infants i joves a partir de 10 anys.
Dissabte, 26 de febrer, torneig de tennis taula. Una pizza, uns auriculars o un altaveu són alguns dels premis concedits en aquest torneig que ja ha esdevingut un clàssic per motivar a tothom a practicar i a divertir-se!

A més, el futbolí, els jocs de cartes així com les projeccions de pel·lícules o documentals són també propostes disponibles al Casal de Joves, un espai on segons la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, “els joves de l’illa estan convidats per passar aquestes tardes de febrer amb altres joves i amics sempre acompanyats per l’equip de lleure del Casal”. D’altra banda, la consellera ha destacat l’activitat relacionada amb l’amor romàntic, “perquè la prevenció de relacions desigualitàries és un dels eixos transversals de feina en les edats més joves”.

L’horari del Casal de Joves és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 h. Més informació a través de les xarxes: @casaldejovesformen. També podeu dirigir-vos al correu: casal@conselldeformentera.cat o contactar a través del telèfon: 607142846.

31 gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 casal joves

Arriba a Formentera l'exposició Giramón del Fons Pitiús de Cooperació

El pròxim dilluns 17 de gener a les 18.00 hores, la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obrirà les portes a la mostra Giramón, que hi romandrà fins dijous 27 de gener.

Aquesta mostra està pensada per a nens d'educació infantil, amb la intenció que coneguin la realitat d'altres llocs del món. Na Torta, una sargantana viatgera, presenta cinc infants de diferents països i continents, i els acompanya per descobrir les seues activitats quotidianes a través de sis plafons, en els quals els infants participen activament.

Els infants dels grups de quatre i cinc anys d'infantil de les escoles de Formentera faran una visita guiada d'una hora per a cada grup-classe a l'exposició. Així, els alumnes dels centres CEIP Mestre Lluís Andreu, CC Verge Miraculosa, CEIP La Mola i CEIP Sant Ferran descobriran una imatge més positiva d'altres països i formes de vida. "A través d'aquesta exposició, els infants s'adonen d'allò que tenen en comú amb aquells que viuen a altres indrets del món, del paper important de les dones en determinades comunitats, de la importància de la comunitat en la vida dels personatges presentats, en la presa de decisions, en la resolució de conflictes, en el desenvolupament de projectes, etc.; així com de la importància de la natura i del contacte permanent amb ella, i de la capacitat per viure amb poques coses materials", segons expliquen des del Fons Pitiús de Cooperació.

L'horari d'obertura és de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. La sala romandrà tancada els diumenges, dilluns al matí i festius.

14 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 giramon

Més articles...

Pàgina 5 de 18

5

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01