• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Joves de l’illa participen en el repartiment de cartells pels establiments per prevenir sobre el consum d’alcohol a menors

foto 2021 no t ofeguis CUna quinzena d’estudiants de l’IES Marc Ferrer ha començat avui amb el repartiment de cartells de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’, impulsada per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per prevenir el consum i la venda d’alcohol a menors de Formentera.

Els joves, repartits en diferents grups, han començat per la localitat de Sant Francesc i s’han apropat als bars i restaurants, així com a establiments comercials que venen alcohol, on han repartit cartelleria específica per informar sobre aquesta iniciativa. En aquest cas, al cartell general de la campanya s’afegit la frase ‘Aquí no venem alcohol a menors’. En aquesta iniciativa el Consell compta amb la col·laboració dels empresaris de l’illa, que s’han adherit a través de la Pimef de la Cambra de Comerç i de la Federació Hotelera.

Jornada de formació
D’altra banda, dins de les accions que es desenvolupen en aquesta campanya, el proper 29 de juny s’ha organitzat una jornada de formació per als agents implicats en la prevenció de consum d’alcohol dels menors. L’activitat es realitzarà a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) el dia 29 de juny amb dues convocatòries: de 9.30 a 11.30 hores i de 12 a 14 hores.

Aquesta formació està dirigida a monitors de temps lliure i monitors esportius. Es pot reservar plaça al telèfon 971.321.271 o al correu benestarsocial@conselldeformentera.cat abans del dilluns 28 de juny a les 14 h.

21 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La dansa envairà el Casal de Joves aquest mes de juliol

cartell 2021 mini fest CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim 3 de juliol es farà una “Mini Fest de Dansa Urbana” a l’espai exterior del Casal de Joves. Aquest espectacle es farà dividit per grups i acomplint totes les mesures de seguretat. Les alumnes del curs de Dansa Urbana del Casal demostraran davant les seves famílies tot el que han après aquest any.

D’altra banda, entre el 5 i el 8 de juliol es farà un intensiu de dansa urbana, dansa contemporània i dancehall al Poliesportiu Antoni Blanc. El taller està adreçat a joves a partir de 10 anys. L’aforament és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a casal@conselldeformentera.cat.

18 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la segona sessió anual del Ple de la Infància i Joventut

foto 2021 ple infanciaAvui al matí s’ha celebrat el ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat representants dels i de les estudiants de les escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, i de l’IES Marc Ferrer, que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a les conselleres i consellers del Ple i ha destacat la seva importància perquè coneguem directament les inquietuds d’infants i joves de l’illa i agafem nota per dur-les endavant “com ara el parc de patinatge que estam a punt d’obrir a Sant Francesc o el parc infantil de Sant Ferran”. A més, en un any tan especial com aquest, segon curs escolar amb pandèmia, Alejandra Ferrer ha agraït “la gran responsabilitat que han demostrat els i les estudiants de les escoles i de l’institut de l’illa”.

A la sessió els i les conselleres del Ple han exposat diverses preguntes a membres de l’equip de Govern que han seguit el ple infantil i juvenil entre les que han destacat les peticions sobre temes de mobilitat sostenible, habitatge, ajudes per adquisició de vehicles elèctrics, parcs infantils i la futura obertura del parc de patinatge, entre d’altres.

15 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de la programació del Casal de Joves del mes de juny

foto 2021 juny casalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de juny. Les propostes més destacades comencen amb dos cites per als amants de la ficció i del còmic. El divendres 4 de juny es farà una partida de YU-GI-OH, un joc de cartes col·leccionables basat en el manga. El divendres 11 de juny els joves segueixen amb activitats de la cultura nipona i es disfressaran seguint la subcultura japonesa cosplay, que consisteix a disfressar-se d’un personatge de manga, anime o videojoc.

El dissabte 12 de juny es farà una sortida a Eivissa per anar als karts! Hi ha places limitades, així que cal inscripció prèvia al Casal de Joves. El dimecres 16 i divendres 18 de juny es faran tallers de bricolatge per construir unes jardineres que formaran part de la nova decoració del Casal.

El divendres 25 de juny es realitzarà un taller de creació artística, aprenent la tècnica del marbrejat sobre paper i el dissabte 26 de juny hi haurà tarda temàtica, dedicada al monopatí.

Les sessions de pel·lícula dels dimecres 23 i 30 juny giraran entorn l’experiència de les persones refugiades. Avui dimecres 2 de juny també es projecta un film i el dimecres 9 de juny hi haurà projecció d’una pel·lícula relacionada amb el medi ambient per commemorar aquest dia mundial. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha parlat sobre l’ampli programa que s’ha preparat per als joves del Casal durant aquest mes i ha destacat “que sempre tracten temes d’actualitat per conscienciar-los sobre qüestions relacionats amb la sostenibilitat o les desigualtats en el món, entre d’altres”.

Xarxes socials
A través de les xarxes socials del Casal de Joves es podran compartir publicacions en línia: el dissabte 5 juny l’eix temàtic serà el cicle menstrual. El dissabte 19 de juny es compartiran les primeres fotografies de platja!

En darrer lloc, destacar que la secció de dansa es realitzarà en l’horari habitual: dimarts a divendres de 16.30 a 17.30 h.


2 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull el primer congrés de ‘Vívete. Vides que inspiren vides’ adreçat als joves

cartell 2021 viveteEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que demà dimecres 26 de maig se celebrarà per primera vegada a Formentera el congrés “Vívete. Vides que inspiren vides”. El congrés, en línia, es dirigeix als alumnes de l’IES Marc Ferrer i comptarà amb les històries inspiradores de dues personalitats: l’esportista olímpic formenterer, Mateo Sanz i la història de superació, resiliència i drets humans de Nadia Ghulam.

La presidenta Alejandra Ferrer dirigirà unes paraules de benvinguda als alumnes de l’IES Marc Ferrer en les quals explicarà la seva satisfacció per poder acollir aquest congrés per primera vegada a l’illa. “Esperam que serveixi als i a les joves de l’IES Marc Ferrer a tenir més referents que els ajudin en el desenvolupament personal i emocional, i que treguin profit de les experiències de superació que transmetran els ponents”, segons ha declarat.

Vívete
Des de l’organització, Carlos Ramón ha explicat que “amb l’actual manera de viure hi ha moltes persones desorientades, especialment els joves. Els models socials s’han convertit en productes de consum que responen als interessos comercials per això vàrem crear aquest congrés que posàs en valor nous referents i models de vida que poden inspirar”.

Els congressos de “Vívete” varen néixer el 2017 amb la voluntat de promoure els valors humans, l’empoderament i eines que ajudin els joves a un desenvolupament personal i conscient de la mà de persones de rellevància en aquest camp. Juan Pablo Escobar, Irene Villa, Toni Nadal, Elsa Punset i Miriam Fernández han set alguns dels convidats que han compartit les seves experiències.


25 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 16

5

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01