• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera assisteix a la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil

foto 2023i trobada BEn Bru de la Dueña, na Noa Ferrer i n'Aura Serra, han assistit aquest cap de setmana a la primera trobada balear de Consells de Participació de la Infància i la Joventut, acompanyats de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, i el director del Casal de Joves, Carlos Calzado.

La consellera ha destacat que aquesta trobada, que ha tengut lloc al Palau de Congressos d'Eivissa, ha estat molt enriquidora, ja que "és un escenari ideal per compartir experiències i fomentar la participació dels joves en la pressa de decisions sobre els assumptes que els afecta". Els tècnics i polítics "hem pogut recollir un manifest ple de propostes que ens han fet arribar i del que prenen nota". Com a principals preocupacions: lluitar per la igualtat i posar més atenció en la salut mental dels joves.

30 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves dona la benvinguda a 2023 amb xocolatada jocs i manualitats, entre altres activitats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de gener, que varen començar ahir 4 de gener, amb la projecció d'una pel·lícula, i que continuarà dissabte amb una xocolatada. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat que "el Casal dona la benvinguda a 2023 amb una programació variada i propostes molts interessants i divertides per als nostres joves".

Dissabte 7 de gener, xocolatada.

Dimecres 11 de gener, taller d'origami.

Dijous 12 de gener, atrapa baletes.

Dissabte 14 de gener, torneig de tennis de taula.

Dimecres 18 de gener, taller de còmic.

Divendres 20 de gener, jocs de cartes.

Dissabte 21 de gener, taller d'escacs.

Dimecres 25 de gener, pel·lícula.

Divendres 27 de gener, taller de galetes.

Dissabte 28 de gener, festa de pijames

5 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i casal

Reunió amb el director de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears

foto 2022xii oficina infancia adolescenciaLa consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, s'ha reunit avui amb el director de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears, Josep Lluís Riera, tècnics del Consell i representants d'entitats de Formentera relacionades amb el món infantil i juvenil. El director ha volgut explicar les feines que fa des d'aquest òrgan del Govern balear per vetllar per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes i s'ha posat a la seua disposició pel que puguin necessitar.

La consellera Parellada ha agraït la visita, ja que d'aquesta manera s'apropen recursos que tenim a les Balears a les entitats i representants de cada illa. Les entitats han manifestat la necessitat de comptar amb el suport de les administracions a l'hora de treballar amb infants i joves, sobretot si es detecten situacions sospitoses de maltractament. El director ha insistit que la defensa dels drets dels i de les menors és responsabilitat de tota la societat. Per la seua part, la consellera s'ha compromès a cercar noves vies de coordinació amb les entitats, juntament amb l'àrea de Benestar Social, per fer un treball de prevenció conjunt.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebració del Ple de la Infància i la Joventut del mes de novembre

foto 2022xii ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat a la sala de plens del Consell de Formentera el Ple de la Infància i la Joventut. A la sessió, presidida per Ana Juan, la presidenta del Consell de Formentera, i que ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP El Pilar, i de l'IES Marc Ferrer que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a tots els consellers d'aquest ple infantil i juvenil i ha agraït la seua participació. "Aquesta sessió ens permet a nosaltres, com a representants polítics, prendre nota de totes les vostres reivindicacions per millorar els serveis que us oferim des de la nostra illa", segons ha declarat Ana Juan.

Enguany, el tema central de la celebració del Dia de la Infància ha set la salut mental. En aquest sentit, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat tots els recursos que el Consell posa a disposició dels infants i joves si necessiten ajuda, com els serveis de Benestar Social, Protecció de Menors o Policia Tutor, així com les propostes lúdiques del Casal de Joves.

A la sessió plenària s'ha fet una presentació de la participació dels membres assistents l'XI Parlament Infantil de les Illes Balears amb motiu del Dia Universal de la Infància. Tot seguit, s'ha fet la presentació de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears per part del seu director, Josep Lluís Riera, que segons els ha explicat és un òrgan que vetlla per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes.

Els infants i joves han fet peticions relacionades en millores d'instal·lacions esportives i educatives, de neteja de boscos, de reducció de barreres arquitectòniques, entre d'altres.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de les activitats del mes de desembre al Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de desembre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que, un any més, "des del Casal hem preparat moltes propostes perquè els al·lots també gaudeixin de les festes nadalenques amb els seus amics, en un espai que és seu i on estan acompanyats dels monitors, que sempre els poden guiar".

La primera activitat tendrà lloc aquest divendres 2 de desembre i serà la projecció del curtmetratge CODA, de vuit minuts i vuit segons, i amb el qual els joves podran reflexionar sobre com és la vida de na Paula, una nena, filla de pares sords que viu entre dos camins que separen les persones que hi senten i les que no. També es projectarà el film "A silent voice", una història sobre una nina sorda que al canviar-se d'escola pateix assetjament. Amb aquesta activitat, el Casal se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones Diversament Hàbils.

Activitats nadalenques
L'esperit de Nadal també arriba al Casal de Joves. Els dimecres 7 i 28 de desembre es projectarà una pel·lícula de temàtica nadalenca, a les 18.30 h al Casal.

El divendres 9 i el dissabte 10 de desembre es farà un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal. A més, des de l'àrea de Joventut s'organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre. Finalment, el divendres 30 de desembre es farà una festa per acomiadar el 2022 a partir de les 18.30 h al Casal.

Cal destacar que al llarg del mes els usuaris del Casal de Joves també podran participar en altres propostes, com ara un taller de joc amb la Wii sports, un taller de cuina amb elaboració d'hamburgueses, tallers de slime, de fang, d'acrobàcies i una visita al rocòdrom. Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii cartell casal

Més articles...

Pàgina 4 de 22

4

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01