• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

El Casal de Joves ha celebrat el seu 15è aniversari amb una gran festa en què es trobaren antics i actuals usuaris del centre

foto 2023iv casal 15 AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ahir divendres 31 de març es va celebrar el 15è aniversari del Casal de Joves. A les 16.30 h es va fer una jornada de portes obertes a la què moltes persones, mares pares i infants, es varen acostar per conèixer les instal·lacions i trobar-se amb els i les usuàries i el personal del centre.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, es va acostar a la festa per celebrar que "després de 15 anys el Casal de Joves es ja tot un referent per diverses generacions de joves de l'illa que avui ens acompanyen, és un lloc de trobada, per compartir i créixer, on es duen endavant propostes pensades per i per a ells, sempre amb el suport dels monitors que els acompanyen", als que ha agraït la feina de dinamització que fan.

Infants i joves varen poder disfrutar d'activitats com pintura centrífuga, pintura d'un mural, futbolí i d'altres jocs. A les 18.00 h es va oferir un berenar per tots els assistents. A partir de les 20.30 h es va fer un "Improxoc", un espectacle on els actors es deixen guiar per el públic que els va ajudar a crear una història totalment improvisada. Després de la representació hi va haver sopar de pizza i la festa va culminar amb una actuació musical. Lu, Tur, Acqua, Gawchito, Flaco Fer i Dj Day-n, usuaris de les primeres generacions del Casal que s'ajuntaran per fer un concert de rap.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera el primer Festival de Manga i Anime de les Illes Balears

La Direcció General de Política Lingüística posa en marxa el FEMA, el primer Festival de Manga i Anime en català, una iniciativa per fomentar l'ús de la llengua catalana a través de dues expressions de la cultura japonesa com són el cinema anime i el còmic manga.

L'objectiu del festival és promoure i dinamitzar la cultura del còmic manga i l'anime en català com a porta d'entrada per al foment de la llengua entre el públic més jove. També vol ser una mostra de les publicacions en català d'aquest gènere i una manera de prendre el pols a les projeccions de sèries i pel·lícules anime en català.

Es tracta del primer festival d'aquest tipus que s'organitza arreu de les Illes Balears i també la primera vegada que es fa íntegrament en català als Països Catalans. Pel que fa a Formentera, tendrà lloc els dies 8 i 15 d'abril a la Sala de Cultura (Cinema).

La programació compta amb diferents activitats:

1) Tallers d'introducció al manga i al kanji, col·loquis amb experts en anime i manga en català, karaokes, concursos de disfresses, etc., al Casal de Joves de Formentera, de 10 h a 14 h, el dissabte 8 d'abril.
2) La projecció de dues estrenes recents d'anime en català com són Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time (8 d'abril) i Blue Thermal (15 d'abril) a la Sala de Cultura (Cinema).

Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time
Tamaki Tsuru és una jove esportista que ha estat en clubs esportius durant tota la seva vida escolar fins a l'institut. Quan arriba a la universitat, amb l'objectiu d'avançar en la seva vida amorosa i per una sèrie d'esdeveniments, acaba en el club de planadors de la universitat.

Blue Thermal
Quart i últim volum de "La reconstrucció d'Evangelion". Misato i el seu grup anti-NERV, Wille, arriben a una París vermella per la nucleació. La tripulació de la nau Wunder aterra en una torre de contenció amb només 720 segons per a restablir la ciutat. Quan una horda d'Eves NERV apareix, la millorada Unitat Eva 8 ha d'interceptar-los. Mentrestant, Shinji, Asuka i Rei ronden pel Japó.

Preus i entrades
Les entrades es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 3 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Tota la informació es pot trobar al web dgpoling.caib.cat.

31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii anime

El Casal de Joves celebra el seu 15è aniversari en una jornada plena d'activitats

foto 2023iii casal AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que el pròxim divendres 31 de març se celebra el 15è aniversari del Casal de Joves. A les 16.30 h es farà una jornada de portes obertes perquè tota la població de l'illa es pugui acostar a conèixer les instal·lacions i trobar-se amb els i les usuàries i el personal del centre.

A partir de les 17.00 h hi haurà activitats infantils com: pinta caretes, pintura centrífuga, futbolí i altres jocs, "perquè els infants puguin ja anar a conèixer el Casal, mentre que els mateixos joves usuaris els hi mostrin, i que mares, pares o antics usuaris també puguin passar a gaudir d'unes estona de celebració", així ho ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada que assegura que "la idea és que el Casal de Joves s'obri als boixos i boixes (futurs usuaris) i altres familiars, per fer una festa integradora que posi als i les joves al centre, però en que tothom tengui cabuda".

A les 18.00 h de la tarda s'oferirà un berenar per tots els assistents. A partir de les 20.30 h es farà un "Improxoc", un espectacle on els actors es deixen guiar per el públic que els ajuda a crear la història d'una manera totalment improvisada. Després de la representació hi haurà sopar de pizza i la festa culminarà a partir de les 22.00 h amb una actuació musical. Lu, Tur, Acqua, Gawchito, Flaco Fer i Dj Day-n, usuaris de les primeres generacions del Casal que s'ajuntaran per fer un concert de rap.


13 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii casal

El jovent de Formentera torna a participar en l'elaboració del tercer Pla de la Joventut i la Infància a través d'un qüestionari

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que s'està fent un qüestionari als i les joves de l'illa d'entre 11 i 19 anys per ajudar a dissenyar les polítiques de joventut dels pròxims anys. Aquesta enquesta forma part de la diagnosi per a l'elaboració del III Pla de la Infància i la Joventut de Formentera.

"Si tenguessis una vareta màgica, què voldries fer a Formentera?" D'aquesta manera es demana la participació del jovent perquè respongui un qüestionari sobre possibilitats d'oci, cultura, temps lliure, participació ciutadana, salut, relacions entre iguals, etc.

Segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, "les seues respostes ens guiaran a l'hora d'elaborar aquest tercer pla estratègic d'infància i joventut de Formentera, que també compta amb la participació d'entitats i agents socials de tots els àmbits de Formentera relacionats amb la infància i la joventut".

"Amb tota aquesta informació s'actualitzarà l'anàlisi de la situació de la infància i la joventut a l'illa, per fer una radiografia que ens mostri quines són les necessitats més ben cobertes, què és el que s'ha assolit del segon Pla i quina és la direcció i els projectes que ha de recollir el següent", segons ha afegit Vanessa Parellada.

Formulari
Totes les respostes són anònimes, el formulari es pot omplir en la següent adreça: shorturl.at/dlFZ9. També hi ha un cartell amb un codi QR que es publica a les xarxes socials i a la web del Consell per convidar els i les joves a participar-hi. Així mateix, el qüestionari s'ha repartit entre l'alumnat de l'IES Marc Ferrer i els i les usuàries del Casal de Joves.

cartell 2023iii enquesta

Recordam que el segon Pla es va aprovar el mes de setembre de 2018 i estava previst desenvolupar les propostes entre el 2018 i el 2022.

4 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves celebra el 15è aniversari aquest mes de març

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de març. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que aquest mes el Casal celebra el 15è aniversari i per això estan preparant una festa molt especial per als usuaris i usuàries del casal, acompanyats del personal.

Les activitats d'aquest mes comencen avui divendres 3 de març, on gaudiran d'una tarda amb jocs de memòria. Demà dissabte arriba el torn de la tarda d'art, on els usuaris expressaran la seua faceta més creativa.

El Dia de la Dona, 8 de març, es projectarà un film relacionat amb aquesta temàtica. "Aprofitam aquestes jornades perquè els i les joves en coneguin la part reivindicativa i la història, i creïn un esperit crític que ens ajudi a fer una societat més justa i igualitària", segons ha destacat Vanessa Parellada.

Les activitats continuaran durant tot el mes amb jocs al casal el divendres 10, un torneig de tennis taula el dissabte 11, un taller de collage el dimecres 15, un taller de henna el divendres 17, manualitats per a famílies el dissabte 19, la projecció del film "Green book" el dimecres 22, un taller de cuina de natilles el divendres 24, "Holi Intercultural" el dissabte 25 i la pel·lícula "Planet 51" el dimecres 29.

Com a colofó, a finals de mes, el divendres 31 de març, es farà una festa per celebrar el quinzè aniversari del Casal de Joves. Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.

3 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii cdj

Més articles...

Pàgina 4 de 24

4

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01