• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Obertura de portes del nou parc infantil de Sant Ferran

foto 2021 parc sant ferranLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, han visitat aquest matí les instal·lacions del nou de Parc de Sant Ferran que avui ha obert portes.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per poder presentar avui aquest nou parc situat a Sant Ferran, en espai públic. “Aquesta instal·lació tan reclamada pels veïns i veïnes de Sant Ferran, és des d’avui és una realitat de la que poden gaudir tots els infants de Formentera”, ha declarat.

Per la seva part, la consellera de Joventut i Participació Ciutadana ha recordat que “aquesta l’obra es finança amb una dotació dels Pressupostos Participatius aprovats en el Consell d’Entitats, i correspon a un projecte presentat per l’APIMA de Sant Ferran, que també ha col·laborat en el disseny del projecte”. Parellada ha agraït als representants de l’APIMA la seva implicació i el seu temps per contribuir a fer poble.

Aquest parc està ubicat a la cantonada dels carrers de Guillem de Montgrí i Major de Sant Ferran i ocupa un espai de 295,35 m2. Les instal·lacions estan composades per zona de descans amb gespa artificial, una tarima de fusta amb una pèrgola i un banc i una zona de jocs infantils amb terra de cautxú.

A la zona de jocs hi ha una estructura de multijocs, uns gronxadors i un joc de tipus balancí. A la zona de la gespa s’han plantat 2 arbres i s’ha deixat dos savines existents amb el que hi ha 4 arbres en total. Tot el parc estarà tancat perimetralment, una part amb blocs de formigó, folrats de pedra i altra part amb una tanca de fusta. El pressupost de l’obra ha estat de 249.288 €.

8 de juliol del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Joves de l’illa participen en el repartiment de cartells pels establiments per prevenir sobre el consum d’alcohol a menors

foto 2021 no t ofeguis CUna quinzena d’estudiants de l’IES Marc Ferrer ha començat avui amb el repartiment de cartells de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’, impulsada per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per prevenir el consum i la venda d’alcohol a menors de Formentera.

Els joves, repartits en diferents grups, han començat per la localitat de Sant Francesc i s’han apropat als bars i restaurants, així com a establiments comercials que venen alcohol, on han repartit cartelleria específica per informar sobre aquesta iniciativa. En aquest cas, al cartell general de la campanya s’afegit la frase ‘Aquí no venem alcohol a menors’. En aquesta iniciativa el Consell compta amb la col·laboració dels empresaris de l’illa, que s’han adherit a través de la Pimef de la Cambra de Comerç i de la Federació Hotelera.

Jornada de formació
D’altra banda, dins de les accions que es desenvolupen en aquesta campanya, el proper 29 de juny s’ha organitzat una jornada de formació per als agents implicats en la prevenció de consum d’alcohol dels menors. L’activitat es realitzarà a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) el dia 29 de juny amb dues convocatòries: de 9.30 a 11.30 hores i de 12 a 14 hores.

Aquesta formació està dirigida a monitors de temps lliure i monitors esportius. Es pot reservar plaça al telèfon 971.321.271 o al correu benestarsocial@conselldeformentera.cat abans del dilluns 28 de juny a les 14 h.

21 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La dansa envairà el Casal de Joves aquest mes de juliol

cartell 2021 mini fest CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim 3 de juliol es farà una “Mini Fest de Dansa Urbana” a l’espai exterior del Casal de Joves. Aquest espectacle es farà dividit per grups i acomplint totes les mesures de seguretat. Les alumnes del curs de Dansa Urbana del Casal demostraran davant les seves famílies tot el que han après aquest any.

D’altra banda, entre el 5 i el 8 de juliol es farà un intensiu de dansa urbana, dansa contemporània i dancehall al Poliesportiu Antoni Blanc. El taller està adreçat a joves a partir de 10 anys. L’aforament és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a casal@conselldeformentera.cat.

18 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la segona sessió anual del Ple de la Infància i Joventut

foto 2021 ple infanciaAvui al matí s’ha celebrat el ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat representants dels i de les estudiants de les escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, i de l’IES Marc Ferrer, que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a les conselleres i consellers del Ple i ha destacat la seva importància perquè coneguem directament les inquietuds d’infants i joves de l’illa i agafem nota per dur-les endavant “com ara el parc de patinatge que estam a punt d’obrir a Sant Francesc o el parc infantil de Sant Ferran”. A més, en un any tan especial com aquest, segon curs escolar amb pandèmia, Alejandra Ferrer ha agraït “la gran responsabilitat que han demostrat els i les estudiants de les escoles i de l’institut de l’illa”.

A la sessió els i les conselleres del Ple han exposat diverses preguntes a membres de l’equip de Govern que han seguit el ple infantil i juvenil entre les que han destacat les peticions sobre temes de mobilitat sostenible, habitatge, ajudes per adquisició de vehicles elèctrics, parcs infantils i la futura obertura del parc de patinatge, entre d’altres.

15 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de la programació del Casal de Joves del mes de juny

foto 2021 juny casalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de juny. Les propostes més destacades comencen amb dos cites per als amants de la ficció i del còmic. El divendres 4 de juny es farà una partida de YU-GI-OH, un joc de cartes col·leccionables basat en el manga. El divendres 11 de juny els joves segueixen amb activitats de la cultura nipona i es disfressaran seguint la subcultura japonesa cosplay, que consisteix a disfressar-se d’un personatge de manga, anime o videojoc.

El dissabte 12 de juny es farà una sortida a Eivissa per anar als karts! Hi ha places limitades, així que cal inscripció prèvia al Casal de Joves. El dimecres 16 i divendres 18 de juny es faran tallers de bricolatge per construir unes jardineres que formaran part de la nova decoració del Casal.

El divendres 25 de juny es realitzarà un taller de creació artística, aprenent la tècnica del marbrejat sobre paper i el dissabte 26 de juny hi haurà tarda temàtica, dedicada al monopatí.

Les sessions de pel·lícula dels dimecres 23 i 30 juny giraran entorn l’experiència de les persones refugiades. Avui dimecres 2 de juny també es projecta un film i el dimecres 9 de juny hi haurà projecció d’una pel·lícula relacionada amb el medi ambient per commemorar aquest dia mundial. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha parlat sobre l’ampli programa que s’ha preparat per als joves del Casal durant aquest mes i ha destacat “que sempre tracten temes d’actualitat per conscienciar-los sobre qüestions relacionats amb la sostenibilitat o les desigualtats en el món, entre d’altres”.

Xarxes socials
A través de les xarxes socials del Casal de Joves es podran compartir publicacions en línia: el dissabte 5 juny l’eix temàtic serà el cicle menstrual. El dissabte 19 de juny es compartiran les primeres fotografies de platja!

En darrer lloc, destacar que la secció de dansa es realitzarà en l’horari habitual: dimarts a divendres de 16.30 a 17.30 h.


2 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 12

Inici
Anterior
1

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01