• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Formentera reforça les ajudes als estudiants per la crisi de la covid

La Comissió de Govern del Consell de Formentera ha aprovat 3 propostes d’atorgament d’ajudes relacionades amb l’educació per valor de 93.694€. “A més d’aquestes ajudes que donem cada any per ajudar als estudiants de Formentera i a les seves famílies, en vista al curs 2020-2021, i a causa de la crisi provocada per la covid, treurem unes línies de subvencions especials per les famílies afectades per la crisi”, segons ha declarat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador.

La Comissió de Govern ha aprovat l’atorgament de 10 beques d’estudis superiors per a estudiants de Formentera corresponents als curs 2018-2019. Cada beca és d’una quantia de 1.250€, en total les ajudes ascendeixen a 12.500€.

D’altra banda, a la mateixa comissió també s’han aprovat les subvencions destinades als centres educatius de primària i secundària de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de texts, i ajuts individuals que estan destinats als estudiants que cursin estudis de primària i secundària que formin part del programa de reutilització dels llibres de text, membres de família nombrosa i/o monoparental. Per al curs escolar 2019-2020 s’han atorgat 17 ajuts individuals i ajudes als 4 centres educatius públics. En total s’han concedit: 47.294€, incrementant la partida inicial de 45.000€ per donar resposta a totes les sol·licituds.

Per últim, també s’han aprovat les ajudes per a compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d’educació post obligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l’illa de Formentera per al curs 2019-2020. En concret, s’han concedit 80 ajuts amb un import total de 33.900€.

Ajudes especials crisi covid

La consellera d’Educació ha explicat que “durant aquest any es convocarà la partida ordinària d’ajudes per educació de 95.500€, però aquesta partida serà ampliada amb una altra de 100.000€ extraordinària per compensar els efectes de la crisi de la covid”. Aquest pressupost es destinarà a:

- ajuts per a compensar la doble i triple insularitat del curs 2020-2021
- beques d’estudis superiors dels cursos 2019-2020 i 2020-2021
- ajuts per a l’adquisició de llibres dins del programa de reutilització i de portàtils per als alumnes de 1er d’ESO dins del programa de digitalització
- ajuts extraordinaris per a la compra d’equips informàtics

Totes aquestes línies d’ajuts tindran en compte les particularitats i dificultats de les famílies més afectades per la crisi de la covid, segons ha afegit la consellera. Aquestes convocatòries han estat informades i tenen el suport de les associacions que formen part de la Sectorial d’Educació que va ser constituïda el passat 10 de novembre, “una trobada que també va servir per recollir les seves propostes”, segons ha conclòs Labrador.

13 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La nova escola i escoleta de Sant Ferran obriran portes el pròxim curs escolar

foto 2020 nova escola 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Educació, Susana Labrador, han acompanyat avui a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i al conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, a visitar les obres del nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera.

A l’acte hi han assistit també la vicepresidenta Ana Juan, el vicepresident Rafael Ramírez, la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre, entre d’altres autoritats.

Segons han explicat des del Govern, tot apunta a que la nova escola i l’escoleta seran una realitat com a màxim el proper curs 2021-2022.

La presidenta Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta és una infraestructura molt esperada i necessària per el poble de Formentera. Així mateix, la presidenta formenterera ha agraït la paciència que la comunitat educativa ha tengut esperant aquest nou centre i ha afegit que “esperam que la pròxima vegada que ens trobem aquí sigui per celebrar l’obertura de la nova escola i escoleta de Sant Ferran”.

Projecte
El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).

L’edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’escoleta que poden fer-se servir d’aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d’actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s’ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.

La construcció del centre d’Educació Infantil i Primària (6+12) ho assumeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i, l’escola d’Educació Infantil municipal el Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234€: 5.800.000€ per a l’escola, que finança el Govern balear i 1.118.000€ euros per a l’escoleta municipal que finança el Consell de Formentera.

Actualment el CEIP de Sant Ferran té 328 alumnes i es troba ubicat a un solar que no permet la seva ampliació. Per això es va elaborar un projecte de nou centre, qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria.

Aquesta actuació de 6,7 milions d’euros, és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

L’obra està cofinançada amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/ESE 2014-2020.


18 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix cursos de català al personal de l’Hospital de Formentera i agents de la Guàrdia Civil

foto 2020 curs hospital de formenteraEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que s’han reprès els cursos de català per al personal sanitari de l’Hospital de Formentera i la Guàrdia Civil. Es tracta de dos cursos de nivell inicial (A2), un que se celebra a la sala de juntes del mateix hospital de Formentera en horari de tarda i que té vuit alumnats apuntats; i l’altre a la mateixa caserna de la Guàrdia Civil, també en horari de tarda, amb dos alumnes assistents.

Cal recordar que l’acord de col·laboració entre el Consell de Formentera i l’Hospital per realitzar cursos de català per al seu personal es va iniciar el novembre de 2012, i durant aquests anys, s’hi han realitzat cursos de tots els nivells, per a cada una de les convocatòries de proves oficials ofertades. Aquests cursos, que varen quedar ajornats el passat mes de març amb la declaració de l’estat d’alarma, estan dissenyats per preparar les proves oficials previstes per al mes de gener que convoca el Govern de les Illes Balears.

D’altra banda, el curs per als agents de la Guàrdia Civil, el primer que es celebra a l’illa, i que s’havia de fer el passat mes de març, és fruit d’un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera i també estava previst per al març d’enguany.

‘Promoure el coneixement i l’ús de la llengua pròpia’
La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció per “a poc a poc anar recuperant la normalitat i l’activitat didàctica amb aquests cursos que promouen el coneixement i l’ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a l’illa”. Respecte als cursos de català als agents de la Guàrdia Civil, hi ha assenyalat que “aquesta primera passa neix amb la voluntat de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2”.

De cara a la realització de les classes, s’han previst totes les mesures sanitàries establertes. Les aules estan constantment ventilades, tant l’alumnat com el professorat porten la mascareta corresponent, es guarda la distància de seguretat i, si és possible, fins i tot, les classes es realitzen a l’aire lliure.

2 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

225 inscripcions per als cursos de català del Consell de Formentera

foto 2020 cursos catala 2El Consell de Formentera, a través del seu Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que 225 persones s’han inscrit en els cursos de català per a persones adultes que han començat aquesta setmana.

Després del període de preinscripció que va començar el 15 de setembre i va finalitzar el passat 25, en total s’han registrat dos-centes vint-i-cinc sol·licituds per realitzar un dels cursos dels nivells A2, B1, B2 i C1/C2, que es realitza conjuntament.

Per tal d’assegurar l’aforament adequat dins de les aules, enguany, les classes del matí es fan a l’aula de l’Escola d’Adults i, també, com a novetat, a l’aula de formació del Centre d’Esoprts Nàutics de Formentera situat a la Savina, endret de s’Estany des Peix. Com ja és habitual, a la tarda, s’empraran fins a tres aules de l’IES Marc Ferrer.

El Consell recorda que tot l’alumnat i el professorat han de complir el protocol sanitari establert, que inclou, entre d’altres mesures, l’ús de la mascareta dins l’aula en tot moment, la neteja de mans amb solució hidroalcohòlica en entrar dins la classe i el manteniment de la distància de seguretat. Cada classe té una durada de 45 minuts, i entre grup i grup, s’aprofitarà per orejar l’aula i desinfectar el mobiliari.

Aquests cursos són preparatoris per a les proves oficials previstes per al gener de 2021 i que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

6 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle ‘Xerrades per a famílies’ torna el dia 8 d’octubre amb una xerrada sobre prevenció d’addiccions digitals

cartell 2020 xerrada per a fEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el proper 8 d’octubre comença el cicle “Xerrades per a famílies”, que se celebra per tercer any consecutiu i que compta amb la col·laboració de l’Amipa i la FAPA de Formentera.

La primera de les xerrades serà Prevenció d’addiccions digitals i ciberseguretat, a càrrec de Lluís Mulero, especialista en prevenció de ciberaddiccions i divulgador de solucions de ciberseguretat. La xerrada es celebra el 8 d’octubre a les 17 hores a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a la Savina.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que “l’objectiu d’aquestes xerrades és el de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques i donar suport a les famílies i docents de l’illa en les seves respectives tasques”. Ramírez ha assenyalat que enguany hi ha diversos canvis per poder complir amb les mesures de seguretat per mor de la pandèmia, però que la finalitat d’aquest cicle no canvia: “Aquestes xerrades són un espai d’informació i formació, que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants”.

Consells per gestionar les pantalles a les famílies
Lluís Mulero realitza seminaris sobre la matèria en escoles i institucions i és autor del blog habitoscibersaludables.com on fa difusió de millors pràctiques i consells per gestionar les pantalles a les famílies. En aquesta primera xerrada els assistents coneixeran les eines i estratègies per evitar l’addicció a les pantalles; com definir límits de temps d’ús i defensar-los, protegir als fills de continguts nocius i les eines contra el ciberassetjament.

L’addicció a les pantalles és un greu problema que afecta no només a la sociabilitat dels nostres fills sinó que també té impacte en el seu rendiment escolar. El 20% dels joves són addictes a les pantalles, una addicció que ja està comprometent el seu futur, de fet, el vamping (la distorsió del descans degut a la tecnologia) és ja un dels principals motius d’abandonament escolar.

Totes les sessions es portaran a terme a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutic a la Savina i tenen aforament limitat, amb reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271.


2 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 34

10

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1