• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El Consell ofereix cursos de català al personal de l’Hospital de Formentera i agents de la Guàrdia Civil

foto 2020 curs hospital de formenteraEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que s’han reprès els cursos de català per al personal sanitari de l’Hospital de Formentera i la Guàrdia Civil. Es tracta de dos cursos de nivell inicial (A2), un que se celebra a la sala de juntes del mateix hospital de Formentera en horari de tarda i que té vuit alumnats apuntats; i l’altre a la mateixa caserna de la Guàrdia Civil, també en horari de tarda, amb dos alumnes assistents.

Cal recordar que l’acord de col·laboració entre el Consell de Formentera i l’Hospital per realitzar cursos de català per al seu personal es va iniciar el novembre de 2012, i durant aquests anys, s’hi han realitzat cursos de tots els nivells, per a cada una de les convocatòries de proves oficials ofertades. Aquests cursos, que varen quedar ajornats el passat mes de març amb la declaració de l’estat d’alarma, estan dissenyats per preparar les proves oficials previstes per al mes de gener que convoca el Govern de les Illes Balears.

D’altra banda, el curs per als agents de la Guàrdia Civil, el primer que es celebra a l’illa, i que s’havia de fer el passat mes de març, és fruit d’un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera i també estava previst per al març d’enguany.

‘Promoure el coneixement i l’ús de la llengua pròpia’
La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció per “a poc a poc anar recuperant la normalitat i l’activitat didàctica amb aquests cursos que promouen el coneixement i l’ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a l’illa”. Respecte als cursos de català als agents de la Guàrdia Civil, hi ha assenyalat que “aquesta primera passa neix amb la voluntat de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2”.

De cara a la realització de les classes, s’han previst totes les mesures sanitàries establertes. Les aules estan constantment ventilades, tant l’alumnat com el professorat porten la mascareta corresponent, es guarda la distància de seguretat i, si és possible, fins i tot, les classes es realitzen a l’aire lliure.

2 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

225 inscripcions per als cursos de català del Consell de Formentera

foto 2020 cursos catala 2El Consell de Formentera, a través del seu Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que 225 persones s’han inscrit en els cursos de català per a persones adultes que han començat aquesta setmana.

Després del període de preinscripció que va començar el 15 de setembre i va finalitzar el passat 25, en total s’han registrat dos-centes vint-i-cinc sol·licituds per realitzar un dels cursos dels nivells A2, B1, B2 i C1/C2, que es realitza conjuntament.

Per tal d’assegurar l’aforament adequat dins de les aules, enguany, les classes del matí es fan a l’aula de l’Escola d’Adults i, també, com a novetat, a l’aula de formació del Centre d’Esoprts Nàutics de Formentera situat a la Savina, endret de s’Estany des Peix. Com ja és habitual, a la tarda, s’empraran fins a tres aules de l’IES Marc Ferrer.

El Consell recorda que tot l’alumnat i el professorat han de complir el protocol sanitari establert, que inclou, entre d’altres mesures, l’ús de la mascareta dins l’aula en tot moment, la neteja de mans amb solució hidroalcohòlica en entrar dins la classe i el manteniment de la distància de seguretat. Cada classe té una durada de 45 minuts, i entre grup i grup, s’aprofitarà per orejar l’aula i desinfectar el mobiliari.

Aquests cursos són preparatoris per a les proves oficials previstes per al gener de 2021 i que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

6 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle ‘Xerrades per a famílies’ torna el dia 8 d’octubre amb una xerrada sobre prevenció d’addiccions digitals

cartell 2020 xerrada per a fEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el proper 8 d’octubre comença el cicle “Xerrades per a famílies”, que se celebra per tercer any consecutiu i que compta amb la col·laboració de l’Amipa i la FAPA de Formentera.

La primera de les xerrades serà Prevenció d’addiccions digitals i ciberseguretat, a càrrec de Lluís Mulero, especialista en prevenció de ciberaddiccions i divulgador de solucions de ciberseguretat. La xerrada es celebra el 8 d’octubre a les 17 hores a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a la Savina.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que “l’objectiu d’aquestes xerrades és el de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques i donar suport a les famílies i docents de l’illa en les seves respectives tasques”. Ramírez ha assenyalat que enguany hi ha diversos canvis per poder complir amb les mesures de seguretat per mor de la pandèmia, però que la finalitat d’aquest cicle no canvia: “Aquestes xerrades són un espai d’informació i formació, que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants”.

Consells per gestionar les pantalles a les famílies
Lluís Mulero realitza seminaris sobre la matèria en escoles i institucions i és autor del blog habitoscibersaludables.com on fa difusió de millors pràctiques i consells per gestionar les pantalles a les famílies. En aquesta primera xerrada els assistents coneixeran les eines i estratègies per evitar l’addicció a les pantalles; com definir límits de temps d’ús i defensar-los, protegir als fills de continguts nocius i les eines contra el ciberassetjament.

L’addicció a les pantalles és un greu problema que afecta no només a la sociabilitat dels nostres fills sinó que també té impacte en el seu rendiment escolar. El 20% dels joves són addictes a les pantalles, una addicció que ja està comprometent el seu futur, de fet, el vamping (la distorsió del descans degut a la tecnologia) és ja un dels principals motius d’abandonament escolar.

Totes les sessions es portaran a terme a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutic a la Savina i tenen aforament limitat, amb reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271.


2 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tanca un grup de l’escoleta del Camí Vell pel contagi d’un familiar

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Educació, informa que s’han tancat i posat en quarantena domiciliària els infants d’un grup de l’escoleta Camí Vell pel contagi de covid-19 d’un familiar d’un infant. El tancament s’ha produït perquè un progenitor ha donat positiu després d’haver fet el període d’adaptació amb el nen o nena a l’escoleta. Aquest contacte es considera estret per part de les autoritats sanitàries, de fet els grups d’educació infantil sempre es consideren contactes estrets perquè són tractats com a un grup de convivència estable i els petits no duen mascareta, ni poden mantenir sempre la distància de seguretat.

Des del primer moment hi ha hagut col·laboració absoluta entre la direcció de les escoletes i el centre coordinador d’Educovid de l’àrea de salut d’Eivissa i Formentera. Les famílies afectades pel tancament han estat informades per la direcció del centre. Per part seva, les autoritats sanitàries han establert els protocols a seguir i en els pròxims dies seguiran l’evolució del cas i dels seus contactes.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha agraït a les famílies la seva col·laboració i ha recordat que “mantenir als centres educatius informats de qualsevol novetat és imprescindible per tal d’evitar majors contagis, tal i com s’ha fet en aquest cas”. D’altra banda, i “dins la situació complexa que estam vivint” ha fet una crida a la calma de la resta de famílies dels centres, “aquesta situació sabíem que es podia donar, el més important és que es segueixen els protocols sanitaris i les quarantenes, i esperam així tenir la mínima expansió possible del virus”.

29 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un total de 102 infants comencen el curs escolar 2020-2021 a les escoletes de Formentera

foto 2020 inici curs escoletes 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Educació, informa que avui s’ha iniciat el curs escolar 2020-2021 de les escoletes de Formentera. En total, han començat 102 infants, 24 d’entre 1 i 3 anys a l’escoleta des Camí Vell i 78 de 0 a 3 anys a la de Sa Miranda. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina vint-i-tres professionals als centres. També cal destacar la tasca del personal de cuina i neteja.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha agraït “l’esforç que estan fent les treballadores en una situació tan complicada com la que estem vivint, en que les ganes, la implicació i la professionalitat de la plantilla ha fet que es treballi per fer de l’escoleta un espai el més segur possible en aquest temps de pandèmia, però a la vegada que acollidor i agradable per als infants”, segons ha declarat.

Noves entrades
A l’escoleta de Sa Miranda s’han habilitat cinc entrades diferenciades segons grup d’edat i a la des Camí Vell, dos, a més les entrades i sortides són escalonades per evitar aglomeracions.

Mesures de seguretat i higiene
D’altra banda, cal destacar que les educadores de l'escoleta segueixen mesures de seguretat com ús de mascareta i que la neteja de les classes i joguines és diària. A més els infants formen grups bombolla i no es barregen amb altres classes ni comparteixen espais.

Horari i serveis
L'horari del centre és de 7.30 a 14.30 h. En aquest horari s'inclou l’escoleta matinera, escolarització general i servei de menjador. Enguany, per motius d’organització i logístics no hi ha servei de descans després de dinar.


14 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 32

9

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1