• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona tornen de l’1 al 7 d’octubre

cartell 2021 jornades estudis locals JMC El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que entre l’1 i el 7 d’octubre tornen les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona, que enguany compleixen la desena edició. Totes les conferències se celebraran a la sala de plens del Consell de Formentera, a partir de les 20.15 hores. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció “per poder celebrar de nou les jornades, que van quedar suspeses l’any passat per mor de la pandèmia” i n’ha subratllat l’interès documental: “són unes jornades multidisciplinàries amb un contingut variat, exhaustiu i molt interessant que ens ajuda a conèixer més en profunditat la història de Formentera”.

A més, la consellera ha recordat que enguany ja s’han publicat dos números de la revista Formentera, que recullen les conferències pronunciades a les jornades dels anys 2015 i 2016 i que es continuarà actualitzant. També s’editarà una publicació de l’any 2020 amb els articles que s’havien de presentar en les jornades que no es varen poder celebrar.

El programa de conferències és el següent:
- Divendres, 1: Protección, conservación y difusión de la arquitectura vernácula. A càrrec de Camila Mileto i Fernando Vegas, doctors arquitectes i catedràtics de la Universitat Politècnica de València.
- Dilluns, 4: Ús de sòl rústic de Formentera. A càrrec de Vicent Prats Ramon, tècnic superior d’ordenació del territori del Consell d’Eivissa.
- Dimarts, 5: Malalties i epidèmies de les Pitiüses. A càrrec de Fanny Tur, historiadora i arxivera de l’Ajuntament d’Eivissa.
- Dimecres, 6: Les plantes per a la salut. A càrrec de Josep Colonques Garrido, acupuntor, naturista, comunicador i autor de nombroses publicacions sobre salut natural.
-Dijous, 7: Repressió institucional franquista a Formentera: la Causa General. A càrrec de Francisca Riera Escandell, historiadora.

El Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern balear reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix 12 cursos de català dels nivells A2, B1, B2 i C1 de preparació per a la convocatòria de gener de 2022

El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ofereix dotze grups de català dels nivells A2, B1, B2 i C1 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves de la direcció general de Política Lingüística del Govern balear prevista per al gener de 2022.

Les places són limitades i l’alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la preinscripció, i abans de l’inici del curs previst per al 13 i 14 d’octubre, l’alumnat rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos seran gratuïts.

Preinscripció del 20 de setembre al 6 d’octubre
El període de preinscripció als cursos s’inicia el dilluns 20 de setembre i finalitza el 6 d’octubre. Aquesta preinscripció es pot realitzar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC), o bé de forma presencial, sempre tenint en compte que s’ha de demanar cita prèvia, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al carrer de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc. Per demanar cita prèvia, s’ha de telefonar al 971 32 10 87, de 15.30 a 20.30 h.

Pel que fa als nivells, s’oferten cinc grups del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, tres del B2 i dos més del C1. Per a aquest primer quadrimestre, no s’oferirà el nivell C2, perquè no hi haurà proves oficials d’aquest nivell a la convocatòria de la DGPOLING del mes de gener. Es poden consultar els horaris i els dies dels cursos en el moment de fer la preinscripció.

17 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Avui inicien curs els 111 alumnes de les escoletes de Formentera i obre portes per primera vegada la de Sant Ferran

foto 2021 inici escoleta AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que avui s’ha iniciat el curs escolar 2021/22 de les escoletes de Formentera. En total, han començat 111 infants, 38 d’entre un i tres anys a la nova escoleta de Sant Ferran, i 83 de zero a tres anys a la de Sa Miranda. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina 23 professionals als centres. També cal destacar la tasca del personal de cuina i neteja.

Nova escoleta de Sant Ferran
La nova escoleta de Sant Ferran ha obert portes avui per primera vegada i acull una aula d’un a dos anys i una aula de dos a tres anys que era l’oferta educativa que fins ara s’oferia a l’escoleta del Camí Vell que recordem es va obrir amb caràcter provisional fins a la construcció del nou centre. La nova escoleta disposa de sis aules de les que de moment s’han ocupat dos i a mesura que hagi demanda s’anirà ampliant l’oferta educativa.

La nova escoleta de Sant Ferran s’ha construït annexa al nou col·legi públic. El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC. Cal recordar que s’ha construït un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (tres a sis anys) i 12 unitats per a Educació Primària (sis a dotze anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran.

En total, les obres han suposat una inversió al Consell d’1.118.000 euros per a la construcció de l’escoleta.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció perquè “per fi hagin pogut obrir portes tant l’escola com l’escoleta de Sant Ferran, unes infraestructures àmpliament demandades per la ciutadania de l’illa”. Així mateix, Labrador ha aprofitat per agrair l’esforç que ha fet tot l’equip de docent de l’escola i l’escoleta, així com del personal del Consell de Serveis Insulars, de neteja i de cuina per tenir enllestit els centres per l’inici de curs.

En paraules de la consellera: “s’ha apostat per polítiques per ampliar l’oferta de zero a tres anys defensant que es tracta d’una etapa educativa i que ha de ser de qualitat en equipaments i en recursos humans. Amb l’obertura d’aquesta nova escoleta i la creació de noves places públiques, avançam en el compliment de mesures a implementar del Document Marc ‘L’educació dels infants de zero a tres anys i la necessària equitat’ que vàrem subscriure com a institució”.

Horari i serveis i protocols sanitaris
L’horari dels centres és de 7.30 a 14.30 h. En aquest horari s’inclou l’escoleta matinera, escolarització general i servei de menjador.

Les entrades i sortides dels infants seran escalonades i es respectaran totes les mesures de seguretat i higiene anticovid.

13 de setembre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’Escola de Música i Dansa de Formentera començarà el curs escolar 2021/22 amb més de 200 alumnes matriculats

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que l’Escola de Música i Dansa de Formentera començarà el curs escolar 2021/22 el pròxim 4 d’octubre amb més de 200 alumnes matriculats, respectant les indicacions i mesures de prevenció contra la covid-19 per assegurar el funcionament del curs.

Enguany, com a novetat, es tornen a recuperar els tallers d’Iniciació a la Música 5 i 6 anys i Iniciació a la Dansa 3, 4, 5 i 6 anys. Els estudis de música i dansa reglats i els tallers han quedat complets amb les matrícules del període ordinari del mes de juny, per la qual cosa, aquest mes de setembre, de forma excepcional, no s’obri el període extraordinari de matrícula, ja que s’ha cobert el nombre màxim d’alumnes.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha destacat que “aquest curs és especialment esperat per retrobar-nos presencialment amb el públic i veïns de Formentera i fer les actuacions habituals de Santa Cecília, Nadal, Dia Internacional de la Dansa, etc. amb la major normalitat possible”.

A partir del 27 de setembre els alumnes, professors i famílies es retrobaran a l’escola per conèixer tant el nou equip directiu com els professors tutors, i així començar les classes lectives el pròxim 4 d’octubre.

8 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera destina 117.000 € a ajudes per estudiants per compensar la insularitat i per afectació de la crisi de la covid

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de dues convocatòries d’ajuts per estudiants que cursen estudis fora de l’illa i beques d’estudis superiors. Les sol·licituds es poden presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana AC] o a l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana [OVAC] fins al pròxim 8 de setembre. Podeu trobar a la plana web del Consell els formularis de sol·licitud i tota la informació de les beques. Així mateix podeu demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha explicat que “una de les ajudes és per compensar la doble i triple insularitat per al curs 2020-2021 als estudiants que cursen estudis fora de l’illa i també hem creat una nova línia per als alumnes que s’hagin vist afectats a nivell econòmic per la covid”. Per a aquestes ajudes s’ha aprovat una despesa de 80.000 € i hi ha tres modalitats:
- Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a universitats a distància.
La quantia individual màxima d’aquesta ajuda és de 150 €.
- Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les illes Pitiüses.
La quantia individual màxima d’aquesta ajuda és de 500 €.
- Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis presencials fora de l’illa de Formentera i que les condicions econòmiques familiars s’hagin vist afectades per la crisi de la
covid durant el 2020.
La quantia individual màxima d’aquesta ajuda és de 1000 € sempre que es compleixin els requisits econòmics i acadèmics.

Beques d’estudis superiors
D’altra banda, el Consell també atorga beques d’estudis superiors per a l’alumnat de Formentera per al curs 2019-2020 i 2020-2021. “En aquest cas, també de manera extraordinària també s’ha creat una línia per ajudar als alumnes que s’hagin vist afectats a nivell econòmic per la covid-19. A més, aquestes ajudes són per compensar la doble/triple insularitat per l’alumnat que cursi estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d’educació post obligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l’illa de Formentera”, ha afegit Labrador. Concretament, es destina una partida de 37.500 € distribuïda en aquestes 3 línies:

Línia 1 – Beques d’estudis superiors per al curs acadèmic 2019-2020 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €)
Línia 2 – Beques d’estudis superiors per al curs acadèmic 2020-2021 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €)
Línia 3 – Beques extraordinàries efectes covid curs 2020-2021 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €)

Les sol·licituds s’han de presentar al registre general d’entrada del Consell Insular de Formentera, a l’OAC, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18 h. També de forma telemàtica, a través de l’OVAC, a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera.

Cal recordar que el Consell va treure al mes de juliol altres dues ajudes per a estudiants i centres educatius. Amb les anteriors ajudes es varen destinar 60.000 € entre el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i el de digitalització i d’adquisició d’equips informàtics.

27 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 33

6

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1