• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Un total de 42.000 euros per ajudes al fons de reutilització de llibres i a infantil

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, ha tret les ajudes econòmiques per al fons de reutilització llibres de text per al curs 2014-2015. En total la institució insular destinarà 42.000 euros a aquesta convocatòria que es dedica «a la concessió de subvencions per a l’adquisició dels llibres per als fons de reutilització de llibres de text als centres de primària i secundària, així com ajuts individuals per a l’adquisició de llibres de text per als estudiants que cursin estudis d’educació infantil, a Formentera, per al curs 2014-2015, i que estiguin empadronats en aquesta illa», segons ha declarat la consellera d'Educació, Susana Labrador.

La consellera ha explicat que s'ha produït un retard en aquesta convocatòria perquè «s'han introduït uns canvis a les bases reguladores, consensuats entre el Consell i els centres escolars de l'illa, i aquest tràmit ha allargat el procés». Les ajudes per aquest curs 2015-2016 es trauran durant el curs escolar com és habitual, segons ha manifestat. Labrador ha destacat que l'objectiu d'aquesta subvenció és «promoure l’ús solidari i cooperatiu dels llibres de text reutilitzables així com ajudar a les famílies amb més càrregues o menys recursos».

Famílies nombroses i monoparentals
Es poden beneficiar de les ajudes els centres educatius de primària i secundària de l’illa de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de texts, així com l'alumnat que cursi estudis d’educació infantil a l'illa, l'alumnat que sigui membre de família nombrosa que cursi estudis d’educació infantil, de primària, o de secundària, a Formentera, i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text, i l'alumnat que sigui membre de família monoparental que cursi estudis d’educació infantil, de primària, o de secundària, a l’illa, i que formi part del programa de reutilització dels llibres de text.

Sol·licituds fins al 10 de desembre
Els centres públics rebran 70 euros per a alumnat adscrit de primària i 90 euros per a alumnat adscrit de secundària. En el cas de l’alumnat d’educació infantil el Consell pagarà fins al 50% de l’import de la factura, i en el cas de famílies nombroses i monoparentals, fins al 100% de l’aportació al fons. Els interessats poden recollir les sol·licituds a l'OAC, el termini per entregar-les és fins al 10 de desembre. Les subvencions es concediran en règim de concurrència competitiva.

L'escoleta del Camí Vell obrirà durant tot l'any

escoletaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, obrirà durant tot l'any l'escoleta del Camí Vell, segons ha anunciat avui la consellera del ram, Susana Labrador. Labrador ha recordat que l'escoleta anava a obrir només durant la temporada, de maig a octubre, però que després de l'interès dels pares i mares de que el servei es mantingués durant tot l'any s'ha ampliat l'oferta.

Inici de curs
Avui s'ha iniciat el curs escolar 2015-2016 a les escoletes de Formentera. Entre els dos centres, el de Sa Miranda, que compta amb 7 aules, i el del Camí Vell, que té dos, hi ha un total de 121 alumnes i 15 educadores. Ara mateix hi ha 7 places lliures al centre del Camí Vell, i 12 boixos en llista d'espera al centre de Sa Miranda. Durant els pròxims dies es contactarà amb les famílies per veure si volen agafar alguna de les places lliures que queden en l'altre centre, segons ha declarat la consellera. Després les llistes d'espera s'unificaran.

L'escoleta és el primer graó del sistema educatiu, un espai on compartir l'educació dels més petits amb la família. L'objectiu és crear un ambient on els infants puguin créixer i adequat per estar junts, pensat i organitzat per convidar els nens i les nenes a fer, a experimentar, a gaudir i a compartir les pròpies experiències amb ritmes i estils personals.

Primera visita del conseller d'Educació i Universitat a Formentera

visita conseller educacioEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera d'Educació, Susana Labrador, s'han reunit avui amb el conseller d'Educació i Universitat del Govern Balear, Martí March, la delegada territorial d'Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante, i el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas Seguí.

L'escola de Sant Ferran una prioritat
Durant la trobada el president li ha traslladat les demandes de la comunitat educativa de l'illa, “la prioritària és la construcció de la nova escola de Sant Ferran, que ja fa anys que es demana i que esperem que sigui una realitat com més aviat millor”, segons ha explicat Jaume Ferrer després de la reunió.

Així mateix des de la institució insular li han demanat “que s'incrementi l'oferta de cicles formatius a Formentera en vista al curs vinent, una oferta que durant els passats 4 anys ha patit una reducció”. Jaume Ferrer ha agraït la visita del conseller i la bona sintonia que hi ha hagut, “sobretot després que durant l'anterior legislatura cap dels tres consellers que va haver a la conselleria d'Educació va fer una visita oficial a Formentera”, segons ha argumentat.

Col·laboració entre administracions
Per part seva, el conseller d'Educació del Govern Balear ha assegurat que aquesta visita era necessària per ara “poder fer una diagnosi de les necessitats reals que té Formentera i així crear un pla d'actuació a mig i llarg termini per resoldre-les”. Martí March ha destacat que la bona sintonia que hi ha entre les institucions “és la base de futures col·laboracions”.

El conseller s'ha compromès a què en el pressupost del 2016 hi hagi una partida destinada a la creació de la nova escola de Sant Ferran que segons les seves paraules “és un tema que volem agilitzar i farem el impossible perquè es faci quant més aviat millor”. Sobre els cicles formatius el conseller ha mostrat la seva sensibilitat sobre la necessitat d'incrementar la seva oferta a l'illa i introduir el batxillerat artístic. Després d'aquesta trobada el conseller s'ha reunit amb els representants de la comunitat educativa de l'illa.

Entrega de diplomes als 5 alumnes que han superat amb èxit els programes ALTER i PISE

rp pise i alterEl Consell de Formentera, a través de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Susana Labrador i l’educadora social de l’àrea, Marilina Bonet, han lliurat avui els diplomes als alumnes dels programes d’intervenció socioeducativa per a joves d’entre 14 i 16 anys escolaritzats a l’Institut de l’illa, l’IES Marc Ferrer.

En total 5 alumnes han superat el curs, d’un total de 6 que el varen començar. Tres d’ells han fet feina al programa d’intervenció socioeducativa, PISE, que sorgeix de la col·laboració entre la conselleria d’Educació del Govern Balear i el Consell Insular de Formentera. Els altres 3 han cursat el programa ALTER que du endavant la conselleria de Família i Serveis Socials del Govern, també en col·laboració amb la institució insular.

Unitats formatives alternatives

L’objectiu és donar respostes a les necessitats educatives dels alumnes d’educació secundària obligatòria amb dificultats d’adaptació a l’entorn escolar. En paraules de la Susana Labrador així “s’ha de combatre la desmotivació i l’abandonament prematur d’una formació necessària, mitjançant processos d’aprenentatge més atractius”. Per part seva, Parellada ha destacat “la importància d’estudiar per aconseguir unes millors condicions en el futur laboral d’aquests joves”.  

Amb aquests programes els alumnes treballen tres àrees diferenciades. D’una banda, acudeixen al centre escolar per cursar les assignatures instrumentals bàsiques. D’altra banda, aprenen l’ofici que ells trien, fent pràctiques a una empresa de Formentera. I per últim, treballen amb una educadora l’orientació laboral i hàbits de vida saludables, entre d’altres.

Les empreses que han col·laborat amb aquests programes han estat Perruqueria Sonia, Taller SEAT, Nàutica Pins, Taller Europa i Escoleta Sa Miranda.

L'escoleta d'estiu del Camí Vell obre les portes

Aescoletacv2quest matí ha obert la nova escoleta d'estiu situada al Casal de l'Esport del camp de futbol, a peu del Camí Vell. El primer dia ha servit perquè els infants entre 1 i 3 anys i les seves famílies coneguessin les educadores i el nou espai.

La impressió d'aquest primer dia ha estat molt positiva per totes les parts. A partir de demà dimarts s'iniciarà el període d'adaptació, en el qual els al·lotets i al·lotetes van al centre amb familiars per preparar una entrada progressiva a l'horari habitual que serà de 9 a 14h.

Obres finalitzades

El centre compta amb 3 aules, cuina, una sala menjador, lavabos adaptats pels més petits, i una saleta per dormir. L'escoleta destaca per la gran lluminositat. Els operaris del Consell de Formentera enllestien ahir alguns detalls del centre, en la seva majoria relacionats amb el pati exterior, on s'està instal·lant gespa artificial i augmentant les zones d'ombra.

Més articles...

Pàgina 34 de 39

34

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1