• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Els escolars de Formentera es capbussen a la posidònia

fotos-devletian--assoc5Una quarantena d’alumnes del col·legi de Sant Ferran han estat enguany els primers en submergir-se dins els fons marins per conèixer els valors de la posidònia i la riquesa natural de la nostra mar.

D’aquesta manera, Formentera torna a brindar l’oportunitat als i les escolars dels centres educatius de l’illa de conèixer el nostre medi aquàtic en primera persona. L’activitat portarà en total 110 alumnes de les escoles de Sant Ferran, la Mola i Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc a fer snorkel al Parc natural de ses Salines.

A banda del busseig, els joves també coneixeran el segon capítol de la col·lecció "Els secrets i les aventures de Posi", titulat "El primer viatge", i que continua la col·lecció iniciada amb el primer capítol "Posi té un do", de la mateixa protagonista. Cada alumne s'emportarà a casa un exemplar del conte.

Aquesta activitat la realitzen els professionals del centre de busseig Vell Marí, amb el finançament i patrocini del Consell de Formentera a més de la Fundació per a la Conservació d'Eivissa i Formentera, Trasmapi i la Fundació Abel Matutes.

Les properes excursions amb els alumnes seran els dies 14,18 i 19 de juny. Aquesta activitat forma part de la campanya "Save Posidonia Project" que cerca divulgar la importància de la posidònia, una espècie marina declarada Patrimoni de la Humanitat que es veu amenaçada pel fondeig incontrolat d’embarcacions, la contaminació d’aigua marina, principalment la d'origen terrestre a través dels emissaris submarins provinents de depuradores, la descàrrega d'aigües de sentina (aigües residuals, olis i hidrocarburs) de tot tipus de bucs, pràctiques de pesca destructiva, l’arribada d’espècies invasores i el canvi climàtic.

Horari d’estiu de les biblioteques de Formentera

foto bib maria villangomez El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa dels horaris de la Biblioteca Marià Villangómez, així com el telecentre i la biblioteca de Sant Ferran de cara als mesos d’estiu, en concret del 15 de juny al 15 de setembre.

Els horaris quedaran de la següent manera:

Biblioteca Marià Villangómez:
De dilluns a divendres:
MATINS: 10.00 a 13.00 hores
TARDES: 17.00 a 20.00 hores

Telecentre:
MATINS: dimarts i dijous: 10.00 a 13.00 hores
TARDES: de dilluns a divendres: 17.00 a 20.00 hores

Biblioteca Sant Ferran:
Dilluns a divendres de 17.00 a 19.00

Així mateix, l'horari de consultes de l'Arxiu d'Imatge i So serà amb cita prèvia al telèfon de Cultura o bé al correu del mateix arxiu.

El canvi d’horaris en aquestes dates ve determinat pel període escolar, que coincideix amb el canvi del perfil de l'usuari de les dues biblioteques. Així mateix, els nous horaris facilitaran algunes feines que es fan a l’estiu, com ara una neteja general, la supervisió de tot el fons, alliberament d'espai als magatzems i reorganització dels fitxers.

El Consell destina 95.500€ a ajudes per estudiants

Foto estudiants a classeEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que des d’avui, divendres 18 de maig, i fins el proper 28 de juny restà obert el termini per demanar ajudes per l’adquisició de llibres de text de reutilització, beques d’estudis superiors i ajudes per desplaçament a estudiants per al curs 2017-2018. La consellera d’Educació, Susana Labrador, destaca que “amb aquestes beques es continua donant suport als estudiants de l’illa. A més, són complementàries a d’altres que els alumnes poden demanar a altres administracions com el govern balear o l’estatal”.

Enguany, la quantitat assignada és de 95.500 euros.

Ajudes per l’adquisició de llibres de text
El Consell destinarà 45.000 euros als ajuts econòmics per a l'adquisició de llibres de text de reutilització. Aquesta convocatòria es dedica a la concessió de subvencions per a l’adquisició dels llibres per als fons de reutilització de llibres de text als centres de primària i secundària a Formentera, per famílies que estiguin empadronades a l’illa.

L’import de les subvencions és pels centres educatius de primària i secundària que estiguin en el programa de reutilització de llibres de text: 50 € per alumnat adscrit de primària i 70 € per alumnat adscrit de secundària. Per les famílies nombroses i monoparentals s’estableix el 100 % de la quota del fons de reutilització.

Beques per estudis superiors
El Consell destinarà 12.500 euros en 10 beques de 1.250 euros entre els alumnes amb domicili a l’illa de Formentera que es presentin a aquesta convocatòria i que cursin estudis superiors: universitats, ensenyances artístiques superiors, ensenyances de formació professional de grau superior, ensenyança professional d'arts plàstiques i disseny de grau superior, i ensenyança de grau superior d'esports, per a estudiants amb domicili familiar a l’illa de Formentera. Les beques d’estudis superiors seran concedides per estudis presencials en centres públics, quedant exclosos els centres privats excepte en el cas de que l’especialitat escollida no es contempli dins l’oferta de centres públics.

Ajudes per desplaçament a estudiants
S’ha obert també la convocatòria d’ajuts per desplaçament a estudiants que cursin estudis superiors, cicles formatius, educació post obligatòria reglada o ensenyaments artístics que no es realitzin a Formentera. La institució destinarà 38.000 euros a aquesta partida, que es dividirà en aportacions de 150 euros per als estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a la universitat a distància, i 450 euros per als quals ho facin fora de les Pitiüses.

Consulta de les bases
Les bases es poden consultar en el següent enllaç: http://bit.ly/2Lb6EAj
La documentació es podrà entregar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera (OAC) o telemàticament a través de l’OVAC.

Per més informació, els interessats poden adreçar-se a l'àrea de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell. El termini per sol·licitar qualsevol d’aquestes ajudes finalitza el 28 de juny.

Formentera obre el període d’inscripció per a les seves escoletes

foto escoleta 2018 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que el proper dijous 3 de maig s’obren les inscripcions per poder sol·licitar plaça per al pròxim curs escolar 2018-2019 a les Escoletes del Consell de Formentera, sa Miranda i el Camí Vell. El període d’inscripció es tancarà el 16 de maig.

Les persones interessades poden recollir i entregar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà entre el 3 i el 16 de maig, de 9 a 14 hores, de dilluns a dissabte. Les sol·licituds també es podran presentar via OVAC (sempre dins el període d'inscripció, ja que les presentades fora d'aquest termini no seran vàlides).

Amb la sol·licitud, les famílies disposaran d'un full on se'ls explica quina es la documentació a presentar, tant obligatòria com a efectes de barem, així com el calendari que regula tot aquest procés d'escolarització i la puntuació.

Per a qualsevol dubte i informació, les famílies es poden adreçar a l'Escoleta de sa Miranda dilluns, dimarts i divendres de 13.30 a 15.30 hores i a l'Escoleta del Camí Vell els dimecres de 13.30 a 15.30 hores.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha explicat que el procés d'admissió serà comú per a les dues escoletes. “En la mateixa sol·licitud podran demanar plaça triant l'ordre de prioritat”, ha afegit. Podran optar a entrar a l’Escoleta de sa Miranda els infants nascuts al 2016, 2017 i 2018, i a l’Escoleta des Camí Vell els infants nascuts al 2016 i 2017.

Enguany s'inicia aquest procés d'admissió amb les dues escoletes obertes per tot l'any, amb un total de 128 places i 16 educadores i una directora, a més d’una auxiliar educativa per atendre als boixos i boixes amb NEE (necessitats educatives especials) i servei de cuina amb un cuinera i un ajudant de cuina.

La consellera ha volgut destacar el “gran repte que és l'etapa educativa de primer cicle d'infantil, amb dos grans objectius: la qualitat i la llista d'espera zero en aquest cicle, que si bé no és obligatori si que és imprescindible per a la conciliació familiar i laboral”.

Obertes les inscripcions per a la nova oferta de cursos de català per a persones adultes

Classes cursos de catalaEl Consell Insular de Formentera, a través del seu Servei d'Assessorament Lingüístic, posa en marxa una nova oferta de cursos de català per a persones adultes.

Les persones interessades poden realitzar la inscripció del 28 de febrer al 9 de març, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, OAC (c. de Ramon Llull, 6), tenint en compte que la data d'inici és el 12 de març, i que l'acabament coincidirà amb les dates de les proves oficials previstes al mes de maig que convoca la Direcció General de Política Lingüística.

Aquesta nova oferta, que complementa l'engegada en el primer mòdul d'octubre de l'any passat a gener d'enguany, respon a la voluntat del Consell Insular de Formentera de seguir facilitant i promovent l'aprenentatge de la llengua a tota la ciutadania de l'illa. És per aquest motiu que l'oferta, tant pel que fa als dies com als diversos horaris, intenta facilitar-hi l'assistència a persones que han de compaginar la jornada laboral o, per exemple, infants al càrrec.

Els cursos són totalment gratuïts i es preveu realitzar dos grups de nivell A2, dos de B1, dos de B2 i un de nivell C1/C2.

Per a més informació, podeu adreçar-vos via correu electrònic a: sal@conselldeformentera.cat

Més articles...

Pàgina 21 de 31

21

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1