• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Tanquen tres grups de l’escoleta Sa Miranda pel positiu d’una educadora del centre

El Consell de Formentera informa que una de les educadores de l’escoleta Sa Miranda ha donat positiu en covid-19. Seguint el protocol sanitari establert per Educovid s’han tancat tres grups de l’escoleta, el de nadons i dos grups d’1 a 2 anys que des d’avui ja no han anat al centre.

Des del centre ahir es va contactar amb totes les famílies afectades telefònicament per informar-les. Les instruccions sobre confinament, mesures i proves seran traslladades pels serveis sanitaris d’Educovid directament a totes les famílies i al personal.

26 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l’Escola d’Estiu 2021 amb la temàtica ‘Som artistes’

foto 2021 escola estiuEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el passat dijous 1 de juliol va començar l’Escola d’Estiu 2021 amb la temàtica “Som artistes”. En total 207 boixos i boixes d’entre 3 i 12 anys s’han inscrit a l’Escola d’Estiu que es desenvolupa als tres centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola.

“Aquesta escola s’adreça als infants en edat escolar per donar una alternativa d’oci i educació als nens i nenes de l’illa a la vegada que ajudem a les famílies a què puguin conciliar la vida labora i familiar”, segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

La consellera ha agraït a les famílies la confiança dipositada en aquest servei, sobretot tenint en compte que “per segon any consecutiu l’Escola d’Estiu es fa adaptant-se al protocol de seguretat sanitària derivada de la covid-19”. Així mateix, Parellada també ha agraït “a l’equip de professionals que du endavant les escoles, dos directores i vint-i-quatre monitors i monitores, la seva dedicació perquè l’escola s’adapti a les necessitats de tots els infants”.

Cal destacar que aquest any, igual que l’any passat, hi ha una subvenció especial per ajudar les famílies que hagin patit la crisi provocada per la covid-19 a sufragar les despeses. L’horari màxim de l’Escola d’Estiu és de 8 a 14.30 h i es perllongarà fins al 31 d’agost. Les activitats i organització estarà adaptada al protocol de seguretat sanitària.

5 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou horari d’estiu a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, anuncia que el proper dilluns 5 de juliol la Biblioteca Marià Villangómez començarà amb el seu nou horari d’estiu, que finalitzarà el divendres 3 de setembre. Durant aquest període, la biblioteca obrirà als matins de dilluns a divendres des de les 10.00 h fins a les 14.00 h i a les tardes el dilluns i dijous des de les 17.00 h fins a les 19.30 h.

En aquest horari, la biblioteca oferirà serveis de préstec i devolucions (bústia de devolucions), informació bibliogràfica i servei de reprografia. També es posen al servei dels usuaris cinc ordinadors per consultar, treballar i estudiar i un ordinador exclusivament per a la consulta i dotze llocs en sala, per poder estudiar i utilitzar d’ordinador personal.

Impresos
Cal recordar que es poden enviar documents per a ser impresos a reprografia@conselldeformentera.cat que es podran recollir en l’horari d’obertura de la biblioteca, prèvia confirmació per un membre de l’equip de la biblioteca.

A més, s’ofereix assistència tècnica al Telecentre els matins de dimarts, dimecres i divendres i les tardes de dilluns i dijous.

La sala infantil romandrà tancada al públic, només s’hi pot accedir acompanyat per un membre de l’equip per poder escollir documents i/o DVDs infantils. D’altra banda, el punt de lectura de Sant Ferran estarà tancat fins nou avís.

Per més informació es pot contactar a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86.

1 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’obren les inscripcions de l’Escola d’Estiu 2021

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que avui divendres 4 de juny s’inicia el període d’inscripció per l’Escola d’Estiu 2021 que estarà obert fins el 13 de juny. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina Virtual d’Atenció a la Ciutadania (OVAC) del Consell de Formentera, o amb cita prèvia a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

L’Escola d’Estiu 2021 començarà el pròxim 1 de juliol i es desenvoluparà als 3 centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Els nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d’accés. Aquesta escola s’adreça als infants en edat escolar, d’entre 3 i 12 anys. Aquest any, igual que l’any passat, també hi ha una subvenció especial per ajudar a les famílies que hagin patit la crisi provocada per la covid-19 a sufragar les despeses.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per poder contribuir, com fem cada any, "a ajudar a que les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar, i per donar una alternativa d’oci i educació als menors de l’illa”.

L’horari màxim de l’Escola d’Estiu és de 8 a 14.30 h. Les activitats i organització estaran adaptades al protocol de seguretat sanitària.


4 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell destina 60.000 € a ajudes de reutilització de llibres, digitalització i adquisició d’equips informàtics

cartell 2021 ajuts estudiantsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de dues convocatòries d’ajuts per a estudiants i centres educatius. Es poden presentar a l’OAC o a l’OVAC fins al pròxim 6 de juliol. Podeu trobar a la plana web del Consell els formularis de sol·licitud i tota la informació de les beques. Així mateix podeu demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

Per una banda, s’ha obert el termini dels ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i, com a novetat dins aquesta convocatòria ajudes pel programa de digitalització pel curs 2021. Es poden presentar a aquestes ajudes:

- Els centres educatius de primària i secundària, de l’illa de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa de digitalització pel curs 2020/2021.

- Els estudiants que cursin estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text o de secundària i que formin part del programa de digitalització, que siguin membre de família nombrosa i/o monoparental i que siguin residents a l’illa de Formentera.

La quantia destinada a aquestes ajudes és de 45.000 €. Les ajudes als centres educatius de primària i secundària que estiguin en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i del programa de digitalització seran de 50 € per a alumnat adscrit de primària, i 70 € per a alumnat adscrit de secundària. Les ajudes al fons de reutilització de llibres de text per als alumnes que siguin de famílies nombroses i monoparentals seran del 100 % del cost dels llibres. Pels alumnes de secundària del programa de digitalització, 200 € del cost de l’equip informàtic adquirit pel programa de digitalització per al ajuts individuals, també en cas de famílies nombroses i monoparentals.

Es pot consultar la convocatòria completa aquí.

Nous ajuts per adquisició d’equips informàtics
Aquesta nova convocatòria d’ajuts per a equips informàtics deriva d’un acord plenari i també ha estat demandada per les associacions de la sectorial d’Educació. Aquests nous ajuts econòmics són per l’adquisició d’equips informàtics per pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària i econòmica derivada de la covid-19. Aquests ajuts són per a l’adquisició d’equips informàtics i tecnològics, per al finançament de les despeses de compra d’ordinadors, tauletes, impressores, encaminadors, repetidors i altres amb funcionalitats equivalents, necessaris per estudiar i/o per a l’ensenyament en línia.

A aquesta línia d’ajuts el Consell destina 15.000 €. L’import màxim que es pot sol·licitar és del 90 % de l’equip informàtic amb un màxim de 350 € per persona beneficiària. Els i les estudiants de Formentera des de cinquè de primària fins a 25 anys a 31 de desembre de 2020 [nascuts entre 1995 i 2010] ambdós inclosos i que siguin residents a l’illa de Formentera.

Les activitats subvencionables d’adquisició d’equips informàtics s’hauran d’haver fet a partir del dia 14/03/2020, la data de la declaració de l’estat d’alarma, fins la data de presentació de la sol·licitud objecte d’aquesta subvenció.

Es pot consultar la convocatòria aquí.

Adaptació a la crisi de la covid
La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha declarat que “amb les noves convocatòries hem cercat donar resposta a les necessitats que podien tenir certes famílies i també els centres escolars pel que fa a l’accés a les noves tecnologies i que han estat evidenciades amb el confinament”. “Així mateix el Consell ha seguit amb la línia d’ajudar a l’adquisició de llibres de text pel programa de reutilització i en breu treurem les ajudes per compensar la insularitat i per estudis superiors que també estaran adaptats a la nova realitat arran la crisi generada per la pandèmia”, ha afegit Susana Labrador.

Les sol·licituds s’han de presentar al registre general d’entrada del Consell Insular de Formentera, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18h. També de forma telemàtica, a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC), a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera: www.consellinsulardeformentera.cat .

27 de maig 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 29

3

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1