• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El Consell ofereix un curs gratuït de català a una trentena d'escolars de primària nouvinguts

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Política Lingüística, organitza un curs de català gratuït, adreçat a alumnes de primària nouvinguts. En total, hi ha una trentena d'inscrits que es reparteixen en dos grups reduïts: un d'alumnes de 3r i 4t, i un altre de 5è i 6è de primària. El curs comença aquest dilluns 8 de novembre i se celebra a l'aula de català ubicada a l'antiga escola de Sant Ferran.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que "aquesta iniciativa s'organitza amb l'objectiu de facilitar l'acollida lingüística d'aquests infants i les seues famílies, i d'apropar-los al coneixement de la llengua". A més, la consellera ha subratllat que es vol "vincular la llengua a una experiència positiva a partir d'activitats dinàmiques i lúdiques, i animar els escolars a emprar-la fora de l'aula".

5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

216 inscrits als cursos de català del Consell de Formentera

foto 2021 cursos tardor catalaEl Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL), informa que s'ha iniciat el primer mòdul dels cursos de català per a adults. En aquesta convocatòria s'han oferit cursos dels nivells A2, B1, B2 i C1, i hi ha dos-cents setze alumnes inscrits, distribuïts en un total d'onze grups.

Aquesta oferta, segons ha declarat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, "respon a la voluntat del Consell permetre aprendre català a tota la població que ho vulgui. Per això, els cursos segueixen sent gratuïts i els horaris es dissenyen segons els possibles perfils de l'alumnat".

Enguany, els cursos s'imparteixen a l'Espai Cultural de Sant Ferran (antic CEIP Sant Ferran de ses Roques), on el SAL disposa de dos aules que permeten cobrir l'àmplia demanda. Està previst que els cursos finalitzin al febrer de 2022, coincidint amb la convocatòria de les proves oficials del Govern de les Illes Balears. A partir de novembre, segons la seua pàgina web, la Direcció General de Política Lingüística iniciarà les inscripcions.

A banda d'aquests cursos, la segona setmana de novembre començarà l'oferta de català per als treballadors de l'Hospital de Formentera. Després dels cursos realitzats durant l'estiu, en aquesta ocasió s'impartiran quatre grups, un de cada nivell. Aquesta oferta respon al conveni vigent entre el Consell Insular de Formentera i l'Hospital amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge del català al personal sanitari.

21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ torna amb nou conferències d’octubre a maig

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha programat un total de nou conferències del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’, que enguany compleix la quarta edició. Les xerrades es desenvoluparan des del mes d’octubre fins al mes de maig i compten amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera i les AMIPAs de l’illa.

La primera de les xerrades serà ‘Com potenciar l’esperit crític del meu fill o filla’, a càrrec de José Carlos Ruiz Sánchez, doctor en filosofia, conferenciant i autor de llibres com ‘El arte de pensar’. La xerrada se celebrarà el 21 d'octubre a les 17 hores a la sala de plens del Consell, ubicada al costat del Centre de Dia.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha mostrat la seva satisfacció per tornar a fer tot el cicle de xerrades de manera presencial perquè “l’ambient que es crea com a espai de formació, informació i intercanvi d’idees i experiències és ideal per aconseguir l’objectiu de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques i donar suport a les famílies i docents de l'illa en les seves respectives tasques".

Programa ‘Xerrades per a famílies i docents’

21 d’octubre: ‘Com potenciar l’esperit crític del meu fill o filla’, per José Carlos Ruiz.
11 de novembre: ‘Alimentació conscient. L’art d’estar present mentre menges’, per Lydia Micó.
25 de novembre: ‘Quan educam en positiu, tots hi guanyam!’, per Cristina Torres.
20 de gener: ‘Els adolescents avui. Estimar-los i educar-los quan més ho necessiten’, per Jaume Funes
10 de febrer: ’Xarxes i pornografia, què feim com a famílies?’, per Lluís Ballester.
10 de març: ‘I si el meu fill o filla consumeix drogues?’, per Alícia Bustos.
31 de març: ‘Com educ els meus fills o filles per evitar que pateixin o exerceixin violència?’, per Marina Marroquí.
7 d’abril: ‘Acompanyament als processos de pèrdua i dol en infants i les seves famílies’, per Belén Calafell.
5 de maig: ‘Educació emocional per a famílies i docents’, Raül Genovés.

Totes les sessions es duran a terme a la sala de plens del Consell de Formentera a les 17 hores. A més, s’oferirà un servei d’acollida per a infants. Tots els menors han de portar mascareta i s’aplicaran les mesures sanitàries vigents en el moment de l’activitat. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

14 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021-2022 xerrades

La mestra Maria Mayans Ferrer dona nom al nou vial d'accés a l'escola de Sant Ferran

foto 2021 carrer MMF AEl Consell de Formentera ha instal·lat les plaques amb el nom del nou carrer que dona accés al recentment crear CEIP de Sant Ferran de ses Roques. El vial ha rebut el nom de la mestra Maria Mayans Ferrer. Aquesta docent va exercir de mestra a Formentera segons consta en els padrons de l'illa de 1871, així mateix a l'any 1909 també apareix mencionada a la "Guía del turista", d'Arturo Pérez-Cabrero, com a mestra de l'escola de nenes de Sant Francesc. Aquesta informació s'ha extret de l'article signat per la historiadora Fanny Tur Riera, 'Mestres de Formentera: les primeres escoles'.

L'acord va ser adoptat en el ple de la corporació. La presidenta Alejandra Ferrer ha celebrat que s'hagi posat el nom d'una dona que a més va exercir de mestra a una via pública totalment relacionada amb el món educatiu. "Des del Consell de Formentera fa temps que treballam per fer polítiques d'igualtat, en la nomenclatura dels pobles s'han destacat moltes vegades persones rellevants, generalment del sexe masculí, ara és moment de cercar també entre les dones que hagin set importants per la nostra comunitat i posar en valor la seva tasca", segons ha declarat.


8 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita a la nova escola i escoleta de Sant Ferran

foto 2021 visita escolaALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i del conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, han visitat avui el nou centre d'educació infantil i Primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera. A l'acte han assistit també la delegada d'Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l'equip directiu i de l'associació de mares i pares del centre.

La presidenta Alejandra Ferrer ha celebrat l'obertura de la nova escola i l'escoleta de Sant Ferran, “unes infraestructures àmpliament demandades per la ciutadania de l'illa”. A més, ha agraït la col·laboració de l'AMIPA del col·legi i “la immensa paciència que han tengut aquest temps”, així com “l'enfeinada desenvolupada per l'equip directiu i docents del centre”. També, la presidenta ha destacat l'obertura de l'escoleta, “una aposta d'aquest Consell per garantir l'educació de 0-3 anys de qualitat, pel que fa a equipaments i recursos humans”.

D'altra banda, Francina Armengol ha assenyalat que “ha set un dia molt important per a l'illa de Formentera” i ha agraït també “la paciència tenguda per aquesta llarga espera d'una escola molt demandada i que fa realitat un somni per continuar avançant en les polítiques educatives que desenvolupa el Govern balear”.

Un nou centre d'educació infantil i Primària de gairebé 7 milions d'euros

Amb un pressupost de 6.708.234 € el projecte del nou col·legi i de l'escoleta s'ha convertit en un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) amb una capacitat total de 450 alumnes. El centre s'ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de l'escoleta municipal que compta amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys). Actualment el CEIP de Sant Ferran compta amb 328 alumnes i 30,5 professors.

L'edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d'accés on s'ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l'escoleta que poden fer-se servir d'aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d'actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s'ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d'aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d'educació infantil i de l'escoleta separa els espais d'esbarjo d'aquests nivells del pati de Primària. Aquest porxo fa també d'element de comunicació entre els patis de l'escoleta i d'educació infantil. El gimnàs del CEIP s'ubica al fons d'aquests mòduls.

La construcció del centre d'Educació Infantil i Primària (6+12) s'ha assumit per part de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i la de l'escola d'Educació Infantil municipal per part del Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234 €. El centre s'ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran. En total, les obres han suposat una inversió al Consell d'1.118.000 euros per a la construcció de l'escoleta.

La nova escoleta acull una aula d'un a dos anys i una aula de dos a tres anys que era l'oferta educativa que fins ara s'oferia a l'escoleta del Camí Vell que recordem es va obrir amb caràcter provisional fins a la construcció del nou centre. La nova escoleta disposa de sis aules de les que de moment s'han ocupat dos i a mesura que hagi demanda s'anirà ampliant l'oferta educativa.

Aquest nou centre va ser qualificat com a prioritari en el Pla d'Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE) de la Conselleria i, és una de les obres previstes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Aquesta actuació ha estat seleccionada per part de la Direcció General de Fons Europeus per ser finançada pel fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la Covid-19, dins del marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.


30 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 29

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1